Hvordan få foreldretillatelse til å oppdra dyr (for tenåringer)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan få foreldretillatelse til å oppdra dyr (for tenåringer)
Hvordan få foreldretillatelse til å oppdra dyr (for tenåringer)

Video: Hvordan få foreldretillatelse til å oppdra dyr (for tenåringer)

Video: Hvordan få foreldretillatelse til å oppdra dyr (for tenåringer)
Video: Gir du barna riktig oppdragelse? Hvordan vet du det? Pedagogikkens utvikling 2024, April
Anonim

Interessert i å eie et kjæledyr? Dessverre vil dette ønsket generelt bli hemmet av foreldrenes tillatelse. Foreldrene dine vil sannsynligvis reagere på samme måte når de hører ønsket ditt. Av forskjellige årsaker, for eksempel kostnaden for omsorg som er for dyr, prosessen med å bade dyret er for plagsom, og begrenset tid til å ta vare på dyret på riktig måte, kan avslag også gis. Faktum er imidlertid at oppdrett av dyr også har forskjellige fordeler. I tillegg til å øke familiesammenholdet, vil det å dyrke dyr også gjøre deg mer ansvarlig og kan forbedre stemningen til alle i huset litt. Før du spør foreldrenes tillatelse, prøv å bruke tipsene som er oppført i denne artikkelen, slik at du ikke går galt i trinnene dine!

Steg

Del 1 av 3: Viser modenhet og ansvar

Overbevis foreldrene dine om å la deg ha et kjæledyr Trinn 1
Overbevis foreldrene dine om å la deg ha et kjæledyr Trinn 1

Trinn 1. Gjør noen undersøkelser på dyret du ønsker

Ta deg tid til å lese en bok eller surfe på internett for viktig informasjon om ditt drømmekjæledyr. Spør deretter også synspunktet til de nærmeste menneskene som er eller har hatt disse dyrene om sine erfaringer så langt. Jo mer informasjon du vet, jo mer overbevisende kan du argumentere når du mottar spørsmål fra foreldrene dine.

  • Prøv ditt beste for å finne ut all informasjon om kjæledyret du ønsker. Hvis det er egenskaper du ikke liker (for eksempel å spise levende dyr, kunne leve i 30 år, trenge mye uteplass, etc.), ikke nøl med å finne et alternativ som føles mer egnet for deg.
  • Når du kjenner den viktige informasjonen, kan du dele en eller to av dem med foreldrene dine uformelt mens du lar dem behandle avgjørelsen.
  • Sjekk lovene som gjelder i området der du bor hvis du vil beholde eksotiske dyr. For eksempel bør Flores ørn ikke holdes i Indonesia fordi bestanden er svært sjelden i dag.
Overbevis foreldrene dine om å la deg få et kjæledyr Trinn 2
Overbevis foreldrene dine om å la deg få et kjæledyr Trinn 2

Trinn 2. Hold deg rolig og tålmodig

Husk at det å eie et kjæledyr er en beslutning som vil endre livsstilen din og din familie! Det er derfor foreldrene dine trenger litt tid til å tenke litt, kanskje bare en uke eller noen måneder, avhengig av hva slags dyr du vil ha. For å vise din modenhet og ansvar i omsorgen for dyr, må du sørge for at du er rolig og tålmodig før du sender forespørselen.

Husk at du må ta vare på dyret i minst noen år (avhengig av dyretype). Hvis plutselig din interesse for dyret forsvinner i løpet av noen få måneder, betyr det at du ikke er egnet til å holde dyr. Derfor bør du ta deg tid til å tenke på investeringen som må gjøres etter at dyret er oppdratt

Overbevis foreldrene dine om å la deg få et kjæledyr Trinn 3
Overbevis foreldrene dine om å la deg få et kjæledyr Trinn 3

Trinn 3. Oppfør deg som en voksen

Gjør leksene dine, avslutt skolearbeidet og respekter menneskene rundt deg. Slik moden oppførsel vil gjøre det lettere for foreldrene dine å vurdere dine ønsker positivt. I tillegg til å imponere dem, vil dette vise ditt ansvar og modenhet for å ta vare på kjæledyr.

Maksimal akademisk prestasjon er en viktig faktor som kan gjøre det lettere for foreldrene dine å samtykke. Mer enn sannsynlig er de bekymret for at de akademiske prestasjonene dine vil falle når de får lov til å oppdra dyr. Få derfor en så høy akademisk score som mulig for å eliminere disse bekymringene, selv før du tar opp temaet kjæledyr

Overbevis foreldrene dine om å la deg få et kjæledyr Trinn 4
Overbevis foreldrene dine om å la deg få et kjæledyr Trinn 4

Trinn 4. Spar opp for å bidra til kjøp av kjæledyr

Hvis foreldrene dine gir deg lommepenger, sparer du pengene og viser at du er villig til å bidra til dyrekjøpsprosessen. Hvis ikke, prøv rare jobber eller gjør ekstra husarbeid. Hvis du er gammel nok, er det ikke noe galt i å gjøre en deltidsjobb ved å kjøpe dyr for dine egne penger!

Diskuter med foreldrene dine hva du kan gjøre for å ha et kjæledyr. Hvilket arbeid kan du gjøre hjemme eller i komplekset der du bor? Hvordan er din akademiske prestasjon? Kan du gjøre ekstra lekser, være frivillig eller hjelpe på andre måter, for eksempel å gjøre sosialt arbeid for lokalsamfunnet?

Overbevis foreldrene dine om å la deg ha et kjæledyr Trinn 5
Overbevis foreldrene dine om å la deg ha et kjæledyr Trinn 5

Trinn 5. Gjør ditt ansvar

Må du vaske opp vasken annenhver dag? Gjør det i så fall uten å nøle før du ber om tillatelse fra dem. Har du lovet å ta vare på lillesøsteren din? Gjør det i så fall med glede! Med andre ord, ta på deg ansvaret for å vise at du er i stand til å beholde ditt engasjement for omsorg for dyr.

Selv om det virker morsomt å ha et kjæledyr, er det faktisk mange ansvar du må gjøre når du har et. Med andre ord, du trenger ikke bare invitere dem til å spille og mate dem. I stedet må du også håndtere mindre hyggelige aktiviteter, for eksempel rengjøring av skitt og tørking av gulvet med urinen. Vis derfor at du er i stand til å oppfylle ditt ansvar uten tvang fra noen part, slik at foreldre vet at du også er i stand til å ta vare på kjæledyr

Del 2 av 3: Få foreldretillatelse

Overbevis foreldrene dine om å la deg ha et kjæledyr Trinn 6
Overbevis foreldrene dine om å la deg ha et kjæledyr Trinn 6

Trinn 1. Ta kontakt med foreldrene dine når du gjør aktiviteter med dem, for eksempel ved middagstid

På en rolig og diplomatisk måte, kontakt foreldrene dine og del all informasjon om kjæledyret du vil ha, sammen med all viktig informasjon du har om det. Implisitt understreker du at du har brukt nok tid på å forske slik at de kan se hvor seriøs du er. Etter det vil de mest sannsynlig stille noen spørsmål. Gi ærlige svar, og sørg for at alle bekymringene deres er løst etter å ha lyttet til svarene dine. Be dem i det minste vurdere tankene dine, spesielt siden det å eie et kjæledyr ikke er en enkel prosess.

  • Gi skriftlig informasjon de kan studere, lenker til nettsteder de kan besøke, eller telefonnumre til folk som kan gi informasjon og tips om hvordan de kan ta vare på dyr. Vis din alvor gjennom denne omfattende informasjonen.
  • Ikke sutre eller tving dem, og respekter deres behov for å vurdere ditt. Husk at det å oppdra et dyr er en avgjørelse som kan endre livet ditt og familien din. Det var derfor, det var helt naturlig at de ville ta litt tid å tenke på det og ikke gi tillatelse på et øyeblikk.
Overbevis foreldrene dine om å la deg ha et kjæledyr Trinn 7
Overbevis foreldrene dine om å la deg ha et kjæledyr Trinn 7

Trinn 2. Lag en presentasjon

Legg vekt på hva du vil gjøre for å ta vare på dyret, og hvilke fordeler dyret vil ha for å støtte familiens liv. Visste de for eksempel at det å ha kjæledyr kan senke blodtrykket, redusere depresjon og forbedre immuniteten? Mest sannsynlig de forskjellige fordelene de ikke tenkte på før.

  • Oppgi eventuelle økonomiske bidrag som kreves, for eksempel veterinæravgifter, og hvem som skal betale for avgiftene. I mange tilfeller er penger en av grunnene til at foreldre kvier seg for å la barna oppdra dyr.
  • Hvis familien din har spesifikke behov som må diskuteres, for eksempel manglende evne til å gå med dyr, vær villig til å inngå kompromisser og gå med på å imøtekomme disse behovene. Dra fordel av deres behov som et salgsargument for deg!
Overbevis foreldrene dine om å la deg få et kjæledyr Trinn 8
Overbevis foreldrene dine om å la deg få et kjæledyr Trinn 8

Trinn 3. Del fordelene med å oppdra dyr

I stedet for å fokusere utelukkende på kostnadene og alle kompleksitetene ved å oppdra et dyr (selv om begge fortsatt må diskuteres), kan du prøve å bruke mer tid på å diskutere fordelene ved å ha kjæledyr med resten av familien din. For eksempel, forklar at du og din familie kan tilbringe mer tid sammen, ta dyrene på rolige turer sammen og ha noe å styrke båndene som har dannet seg mellom dere.

Viktigst, forklar fordelene med å ha kjæledyr for deg. For eksempel, understreke at de indirekte vil lære deg å være ansvarlig ved å la deg oppdra dyr. Eller du vil ikke sitte ved datamaskinen hele tiden etter å ha hatt et kjæledyr. Legg vekt på at det å ha et kjæledyr kan gjøre deg til en mer positiv person

Overbevis foreldrene dine om å la deg ha et kjæledyr Trinn 9
Overbevis foreldrene dine om å la deg ha et kjæledyr Trinn 9

Trinn 4. Lag et spesielt bord som inneholder hvordan du skal ta vare på og dekke behovene til kjæledyret du ønsker

For eksempel kan tabellen inneholde forskjellige kategorier, for eksempel "Daglige behov", Månedlige behov og "Årlige behov". Inkluder annen informasjon, for eksempel matestimater, vaksinasjoner og veterinærundersøkelser som må utarbeides. Vis deretter tabellen til foreldrene dine slik at de kan forstå situasjonen tydeligere.

Denne metoden viser at du er seriøs med å oppnå dine ønsker og ta vare på kjæledyret ditt. Hvis de virker tvilsomme, spør dem om deres bekymringer for å vise din vilje til å se på situasjonen fra flere perspektiver

Del 3 av 3: Endre foreldrenes sinn

Overbevis foreldrene dine om å la deg ha et kjæledyr Trinn 10
Overbevis foreldrene dine om å la deg ha et kjæledyr Trinn 10

Trinn 1. Fortsett å forske på og dele informasjon med foreldrene dine

Når du finner et interessant nytt faktum, må du umiddelbart dele det med foreldrene dine. Ved å gjøre det, vil temaet indirekte fortsette å ringe i tankene til foreldrene dine, uten at du trenger å sutre eller høres påtrengende ut. Hvis de fortsetter å nekte, slutte å ta opp temaet i noen dager.

Endre argumentet ditt, om nødvendig. I stedet "Fordi katten er søt og søt!" Prøv å si: “Katter er lettere å ta vare på enn hunder. I tillegg til at den er mindre i størrelse, vil lukten ikke spre seg gjennom hele huset. " Bortsett fra det kan du også formidle informasjon om antall ikke-proprietære dyr som må reddes der ute. Med andre ord, prøv å presentere argumentet fra et annet synspunkt

Overbevis foreldrene dine om å la deg få et kjæledyr Trinn 11
Overbevis foreldrene dine om å la deg få et kjæledyr Trinn 11

Trinn 2. Forstå årsakene bak avslaget

Hvis foreldrene dine ser ut til å nøle med å ta en avgjørelse, kan du prøve å finne ut hvorfor. Etter det bør du kunne finne svar for å roe disse bekymringene.

  • Oppsto avslaget på grunn av økonomiske årsaker? Prøv i så fall å betale mesteparten av kostnaden for å kjøpe, så vel som å ta vare på kjæledyret, så mye du kan.
  • Er avslaget basert på mangel på ledig tomt i huset ditt? Begynn i så fall å omorganisere hjemmet ditt!
  • Oppsto avvisningen fordi du allerede har et annet kjæledyr? Prøv i så fall å skaffe et spesielt rom som senere blir et "hjem" for ditt nye kjæledyr.
  • Er avslaget basert på allergiske årsaker? Prøv i så fall å finne alternative ideer.
  • Er avvisningen basert på religiøse årsaker? Noen religioner forbyr sine tilhengere å holde hunder.
Overbevis foreldrene dine om å la deg ha et kjæledyr Trinn 12
Overbevis foreldrene dine om å la deg ha et kjæledyr Trinn 12

Trinn 3. Vær villig til å inngå kompromisser

Hvis foreldrene dine insisterer på at du ikke har hund, kan du prøve å inngå kompromisser ved å spørre om du kan ha et annet dyr, for eksempel en hamster. Foreldrene dine vil gjøre deg lykkelig, og sjansen er stor for at hjertene deres vil smelte hvis de ser deg villig til å ofre din vilje for å få tillatelse.

Hvis du vil, kan du også invitere dem til å inngå kompromisser på et senere tidspunkt. Blir det bursdag eller jul snart? Si i så fall at du er villig til å være tålmodig for å få tillatelse fra dem. Før det spesielle øyeblikket kommer, kan du prøve å vise maksimal ytelse hjemme og på skolen. Som et resultat vil de ikke ha noe imot å gi et kjæledyr “gave” på den spesielle dagen din

Overbevis foreldrene dine om å la deg ha et kjæledyr Trinn 13
Overbevis foreldrene dine om å la deg ha et kjæledyr Trinn 13

Trinn 4. Prøv å adoptere naboens kjæledyr i noen dager

Hvis foreldrene dine synes å ha det vanskelig å ta en avgjørelse, kan du prøve å "adoptere" kjæledyret til naboen din eller en annen elsket i noen dager. Se på dette øyeblikket som din prøvetid. Hvis alt går bra i løpet av prøveperioden, vil foreldrene dine sikkert innse dine evner. I tillegg vil de også innse hvor søtt og bedårende kjæledyret du vil ha. Som et resultat vil hjertet deres mykne på et øyeblikk!

Hvis de fortsatt nekter dine ønsker, kan du prøve å ta opp temaet igjen senere. Med andre ord, ikke hastverk med å klage, sutre eller bli sint samtidig. Hvis de uttrykker misbilligelse, må du stoppe samtalen. Fortsett deretter å vise at du er et spesielt barn, og få dem til å innse at avvisningen faktisk var feil

Tips

  • Ha gode akademiske karakterer, gjør leksene dine, og fortsett å vise positiv oppførsel for å imponere foreldrene dine.
  • Få foreldrene dine til å "ved et uhell" høre deg spør andre om hvordan du skal ta vare på den typen kjæledyr du vil ha.
  • Lag et perm eller mappe som inneholder forskjellige detaljerte fakta om kjæledyret du vil ha, for eksempel prisen, favorittleker, daglige nødvendigheter og annen viktig informasjon.
  • Vis din ansvarsfølelse ved å fullføre lekser, være en moden og ansvarlig person og være villig til å hjelpe foreldrene dine når det trengs. Spesielt vær moden når du ber om tillatelse.
  • Prøv å knytte bånd til familien din enda mer, og forklar deretter at med et nytt kjæledyr kan forholdet til foreldrene dine være så nært hver dag.
  • Ikke si: "Alle vennene mine har hunder, så mamma og pappa burde kjøpe meg en hund også!"
  • Ikke haste med å skaffe deg hund før du får offisiell tillatelse fra foreldrene dine.
  • Tilby deg som frivillig på et dyrehjem eller lignende sted for å øke sjansene for å eie et kjæledyr.
  • Be foreldrene dine om å holde et familiemøte.
  • Hvis foreldrene dine ikke liker lukten av kjæledyret ditt, hold dem utenfor stuen og spisestuen.

Advarsel

  • Nærm foreldrene dine bare når de er i godt humør.
  • Ikke gråt eller skrik hvis ønsket ditt ikke blir oppfylt. Denne oppførselen virker veldig barnslig og vil faktisk redusere sjansene for å oppdra et dyr.
  • Ikke løp hjemmefra eller lås deg inne på rommet ditt. Begge atferdene vil også se veldig umodne ut!
  • Hvis du klarer å få foreldrenes tillatelse til å beholde et dyr, ta godt vare på dyret slik at foreldrene dine ikke tar det tilbake.
  • Tilby deg å hjelpe deg med å forberede deg på eller bare leke med søskenet ditt. Dra deretter fordel av dette øyeblikket for å bevise din evne til å ta vare på kjæledyr for foreldrene dine.

Anbefalt: