Slik masserer du ryggen: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik masserer du ryggen: 15 trinn (med bilder)
Slik masserer du ryggen: 15 trinn (med bilder)

Video: Slik masserer du ryggen: 15 trinn (med bilder)

Video: Slik masserer du ryggen: 15 trinn (med bilder)
Video: Undervisningsfilm Ryggmassasje 2024, Kan
Anonim

Selv om det å tilby en terapeutisk ryggmassasje krever betydelig profesjonell praksis, kan du fremdeles gi en beroligende og stimulerende massasje til ryggvevet uten trening. Ved å lære noen grunnleggende massasje teknikker og metoder, kan du begynne å gi en kvalitetsmassasje hjemme. En viktig del å merke seg er at uten profesjonell massasjepraksis, bør du bare bruke lett trykk i alle massasjeteknikkene du bruker.

Steg

Del 1 av 2: Forberedelse før ryggmassasje

Gi en ryggmassasje Trinn 1
Gi en ryggmassasje Trinn 1

Trinn 1. Forbered et komfortabelt sted

Massasjebordet lar deg gi ryggmassasjen mer fritt. Dette bordet er også designet for å være behagelig å bruke, og er utstyrt med en nakkestøtte slik at ryggraden til personen du masserer er rett. Men hvis denne tabellen ikke er tilgjengelig, er det flere andre alternativer.

  • Hvis du ikke har et massasjebord, kan du massere på gulvet, sofaen, sengen eller til og med på kjøkkenbordet så lenge det er sterkt nok til å støtte personen som ligger på det. Hvert alternativ har sine ulemper som gjør det mindre ideelt enn et massasjebord, spesielt når det gjelder komfort for personen som masseres, så vel som høydeproblemet for massøren, og dermed krever at han bøyer seg under massasjen.
  • Hvis sengen er det beste alternativet, må du sørge for at dette også er passende. Vurder forholdet ditt til personen som blir massert, og snakk om sengemassasje på forhånd.
Gi en ryggmassasje Trinn 2
Gi en ryggmassasje Trinn 2

Trinn 2. Forbered et mykt teppe som en base

Hvis du ikke har et massasjebord, og foretrekker en hardere overflate å massere på, bruk et mykt teppe som base. Bruk et teppe med en tykkelse på minst 5 cm for å få personen som masseres til å føle seg komfortabel.

Gi en ryggmassasje Trinn 3
Gi en ryggmassasje Trinn 3

Trinn 3. Legg arkene på bordet eller teppet

Siden klærne som masseres er nesten helt fjernet under massasjen, vil et lag med rene laken på et teppe eller bord få personen som blir massert til å føle seg både mer komfortabel og ren. Disse arkene kan også absorbere dryppende massasjeolje.

Gi en ryggmassasje Trinn 4
Gi en ryggmassasje Trinn 4

Trinn 4. Forbered massasjerommet

Sørg for at rommet er varmt, men ikke varmt. Dette er den ideelle innstillingen for personen du masserer for å slappe av kroppen.

  • Spill beroligende musikk. New age -musikk, naturlyder, stille klassisk musikk eller instrumental musikk kan hjelpe personen du masserer til å slappe helt av. Høyt, fartsfylt musikk hjelper ikke. Sett musikken til å være stille.
  • Demp lysene slik at de ikke blender øynene dine.
  • Tenn et aromaterapilys. Dette er et valgfritt trinn, og det er lurt å spørre personen du får massasje med først, ettersom noen liker duften av stearinlys, mens andre er for følsomme for duften.
Gi en ryggmassasje Trinn 5
Gi en ryggmassasje Trinn 5

Trinn 5. Be personen du skal massere om å kle av seg i henhold til sitt komfortnivå

Massasjen er best gitt uten at klær som blokkerer området blir massert, spesielt hvis du bruker olje eller lotion. Be personen du masserer om å kle av deg i henhold til sitt komfortnivå.

  • Ha alltid et håndkle eller et deksel over massasjebordene. På den måten kan personen legge seg ned og dekke til kroppsdelene som ikke masseres. Dette vil gjøre atmosfæren mer behagelig og varm, noe som også er beroligende.
  • Av respekt for personen du masserer, gå ut av rommet mens han kler av seg og dekker seg med et håndkle eller en klut. Bank på døren og sørg for at han er klar når han kommer tilbake til rommet.
  • Hvis han ikke tar av seg undertøyet, kan du stikke et håndkle inn i linningen på underbuksen, slik at massasjeoljen ikke flekker det området.
Gi en ryggmassasje Trinn 6
Gi en ryggmassasje Trinn 6

Trinn 6. Be personen om å ligge med forsiden ned

Hvis du har et massasjebord, kan du be ham hvile hodet på en ansiktsstøttepute.

Hvis det er behagelig nok for personen som blir massert, kan du også legge en pute eller et rullet håndkle under ankelen. Denne puten er nyttig for å støtte korsryggen

Gi en ryggmassasje Trinn 7
Gi en ryggmassasje Trinn 7

Trinn 7. Åpne baksiden

Hvis personen fortsatt dekker ryggen med et håndkle eller en klut, bretter du dekselet ned for å avsløre ryggen.

Del 2 av 2: Ryggmassasje

Gi en ryggmassasje Trinn 8
Gi en ryggmassasje Trinn 8

Trinn 1. Gi meg beskjed når du starter

Be personen du masserer om å fortelle dem om massasjen din er smertefull eller ubehagelig. Tillit til deg er noen av tingene som påvirker hans følelse av velvære. Så, dette er ikke tiden for å fortelle vitser eller noe useriøst.

Av og til må du minne personen du masserer om å trekke sakte, dype åndedrag. Dette vil hjelpe avslapningsprosessen

Image
Image

Trinn 2. Hell massasjeoljen i håndflaten

Hell først en spiseskje olje, eller hell den til den er omtrent på størrelse med en mynt på 1000 rupiah. Varm oljen ved å gni den mellom håndflatene før du bruker den til massasje.

Gode massasjeoljer inkluderer kokosnøttolje, druekjerneolje, jojobaolje eller mandelolje. Det er også et stort utvalg av dyre og duftende spesialmassasjeoljer som du kan prøve

Image
Image

Trinn 3. Fordel oljen

Hovedteknikken for å spre olje over baksiden av personen som masseres kalles effleurage, som betyr "lett friksjon". Fordel oljen i lange, jevne masserende bevegelser.

  • Bruk hele håndflaten, og begynn å massere fra bunnen av ryggen mot toppen. Masser alltid oppover, mot hjertet (i retning av blodstrømmen) og skyv deretter sakte hendene opp til kantene på ryggen. Hold kontakten med ryggen din uten å legge press mens du trekker hendene ned igjen.
  • Gjenta denne teknikken i 3-5 minutter mens du øker trykket fra lett til middels for å varme opp ryggmusklene.
  • Ikke glem å massere skuldre og nakke.
Image
Image

Trinn 4. Bruk petrissage -teknikken

Denne teknikken bruker en kortere, sirkulær bevegelse med mer kraft enn effleurage. Denne teknikken ligner på elteteknikken ved at den bruker mye vridning og pressing for å fremme dypere sirkulasjon.

  • De korte sirkulære bevegelsene i denne teknikken kan gjøres ved å bruke håndflatene, fingertuppene eller til og med knokene.
  • Massasje med denne teknikken bør starte fra hoftene-midtre del-og ikke fra skuldrene. På den måten blir du ikke sliten.
  • Masser hele overflaten av ryggen i 2 - 5 minutter. Du kan bruke en lettere effleurage -teknikk mellom petrissages for å gjøre massasjebevegelsene mer varierte.
  • Ingen profesjonell praksis, bare bruk lett til moderat trykk mens du masserer med petrissage -teknikken.
Image
Image

Trinn 5. Bruk slagverk

Slagbevegelser, også kjent som tapotement, er en serie korte, repeterende massasjer med deler av hånden. Du kan bruke de kuppede hendene, med alle fingertuppene pekende på samme punkt, eller til og med lage en knyttneve og massere med knoken. Denne bevegelsen har en stimulerende og komprimerende effekt på ryggvevet.

  • Slapp av på håndleddene og bøy dem, bruk raske bevegelser for å bruke en tapotementmassasje -teknikk. På den måten kan du sørge for å ikke trykke for hardt.
  • Masser med denne teknikken i 2-3 minutter over personens rygg.
Image
Image

Trinn 6. Bruk muskelløftingsteknikken

For å gjøre dette, ta de fire fingrene sammen og hold tommelen opp (som formen på en hummerklo). Påfør trykk i sirkulære og løftebevegelser. Bruk hendene vekselvis når du masserer, som bevegelsen til en bilruterenser.

Masser opp og ned på ryggen 2-3 ganger

Image
Image

Trinn 7. Bruk vifteteknikken

Massasje fra hodet på massasjebordet. Legg tommelen på ryggen, like under nakken på hver side av ryggraden. Masser ved hjelp av vifteteknikken ved å strekke tommelen ut, trykke ned mot korsryggen ved å rette trykket mot fotsålene, ikke trykk mot gulvet. Alternativt kan du trykke på tommelen, massere fra toppen av ryggen og ned til den når midjen.

Sørg for å massere musklene på begge sider av ryggraden, ikke selve ryggraden. Å massere ryggraden kan være veldig ubehagelig og veldig farlig hvis du ikke er trent riktig

Image
Image

Trinn 8. Masser i sirkulær bevegelse

Gå tilbake til siden til personen du masserer. Nå den siden av livet som er langt fra deg med den ene hånden, mens du legger den andre hånden på livet som er nær deg. I en flytende bevegelse, trekk den ene hånden mot deg og skyv den andre; hendene skal møtes i midten i motsatte retninger. Gjenta denne bevegelsen til du når skuldrene, og deretter ned igjen. Gjenta 3 ganger.

Tips

  • Be personen du masserer om å stå sakte opp. Etter en massasje er det lett å glemme hvor avslappet kroppen din er. Som et resultat kan du vakle og til og med falle på gulvet.
  • Alle har en annen toleranse for press. Sørg for å be om hans mening når du trykker hardere og når det er nødvendig. Ett tegn du har presset for dypt på, er om muskelen du presser på trekker seg sammen. Hvis personen du masserer bekrefter at bevegelsen er smertefull, be dem slappe av for å unngå å skade musklene. Press aldri kroppen med makt.
  • Bruk et mildere trykk når du nærmer deg hodet og øk trykket når du beveger deg nedover.
  • Prøv alltid å legge en hånd på kroppen til personen som masseres for å gi inntrykk av en kontinuerlig, flytende massasje. Prøv å bevege hånden jevnt uten pause, og begynn på nytt.
  • Bruk bare lett til moderat trykk hvis du aldri har trent massasje før. Hvis du liker denne aktiviteten og vil ta den på alvor, kan du se etter massasjeopplæringskurs i nærheten av deg. Selv om du ikke ønsker å være lisensiert massasjeterapeut, tilbyr mange massasjeopplæringskurs i helgen for å lære deg grunnleggende trygge massasjeteknikker.
  • Når du er ferdig, legg et håndkle på ryggen og armen til personen du masserer for å absorbere det meste av massasjeoljen. Fordi hvis ikke, vil denne oljen etterlate flekker på klærne.
  • Når massasjetiden er angitt, må du ha en klokke i nærheten slik at timingen er riktig.

Advarsel

  • Unngå å legge sterkt trykk på ryggraden.
  • Masser alltid korsryggen forsiktig. Husk at det ikke er noen ribber som beskytter de indre organene mot trykket i hendene.
  • Unngå ødelagt hud, blemmer eller andre områder som kan bli infisert.
  • Bare masser nakken og hodet med lett trykk. Bare utdannede massører bør legge et fast press på dette området, på grunn av tilstedeværelsen av arterier og kontraindikasjoner for visse helsemessige forhold.
  • I noen tilfeller forverrer massasje faktisk en sykdomstilstand. En person bør konsultere lege først før han får massasje hvis han lider av noen av følgende problemer eller tilstander:

    • Dyp venetrombose (blodpropp i en dyp vene, vanligvis i beinet)
    • Skade eller problemer i ryggraden som ryggmargsbrokk
    • Blødningsforstyrrelser eller bruk av blodfortynnende medisiner som Warfarin
    • Blodkarforstyrrelser
    • Beintap på grunn av osteoporose, nylig brudd eller kreft
    • Feber
    • Noen av følgende problemer med området som skal masseres: åpne eller helbredende sår, svulster, nerveskader, infeksjon eller akutt betennelse, betennelse fra strålebehandling
    • Gravid
    • Kreft
    • Skjør hud på grunn av diabetes eller sår som fortsatt helbreder
    • Hjerteproblemer

Anbefalt: