3 måter å fjerne lim fra Windows

Innholdsfortegnelse:

3 måter å fjerne lim fra Windows
3 måter å fjerne lim fra Windows

Video: 3 måter å fjerne lim fra Windows

Video: 3 måter å fjerne lim fra Windows
Video: Виниловый сайдинг! Секреты монтажа и полезные хитрости, о которых мало кто знает! 2024, Kan
Anonim

Lim eller maling som tørker og herder kan etterlate gjenstridige flekker på vinduer og danne en irriterende ugjennomsiktig film. Klistremerker som skrelles av vindusruter, kan etterlate en klebrig, tyktflytende og fettete film. Selv sterke lim er generelt motstandsdyktige mot vann og vanlige rengjøringsteknikker. Du bør imidlertid kunne rengjøre vinduer ved hjelp av løsemiddel og skrape. Fortsett å lese og lær de spesifikke trinnene som kreves for å løse dette problemet.

Steg

Metode 1 av 3: Rengjøring av tørrlim med løsemiddel

Rengjør lim fra Windows Trinn 1
Rengjør lim fra Windows Trinn 1

Trinn 1. Gni isopropylalkohol eller neglelakkfjerner på limlaget

Hell en lokk av en flaske isopropylalkohol eller neglelakkfjerner på et vev. Gni inn en sirkulær bevegelse for å myke opp malingen eller limet. Du trenger ikke å bruke mye løsemiddel. Husk at bare en liten bit av løsningsmidlet vil være mye mer effektivt enn å sprøyte det ut over vinduet.

Fjern limflekken med din vanlige vinduspuss. Tørk av denne rengjøringssprayen på vindusflaten med en ren klut. Dette vil bidra til å fjerne eventuelle gjenværende flekker, samt dekke lukten av isopropylalkohol eller neglelakkfjerner

Rengjør lim fra Windows Trinn 2
Rengjør lim fra Windows Trinn 2

Trinn 2. Bruk hvit eddik for å fjerne eventuelt gjenværende tape

Denne metoden egner seg best for vindusruter som har vært teipet over lang tid eller tape som har tørket raskt i solen. Tørk av det resterende limet flere ganger med en myk klut fuktet med eddik. La stå et øyeblikk, og tørk igjen med en ny fuktig klut. Fortsett å gni og tilsett eddik til alt det tørkede limet er fjernet. Tørk og buff glasset med en ren klut.

Rengjør lim fra Windows Trinn 3
Rengjør lim fra Windows Trinn 3

Trinn 3. Bruk et rengjøringsprodukt for bilmotorer (avfettingsmiddel)

Besøk din lokale bilbutikk, det er et bredt utvalg av produkter som kan hjelpe deg med å håndtere gjenstridige limrester. Se etter merker som Fast Orange, Goof-Off og Goo Gone. Dette produktet er designet for å fjerne olje og fettrester fra hendene, men kan også fjerne klistremerker, tape og lim fordi det inneholder et sterkt oljerengjøringsmiddel.

Rengjøringsmidlet i sitrusbaserte rengjøringsprodukter som Fast Orange er vanligvis d-Limonen. I mellomtiden bruker andre produkter heptan, som er et sterkt løsningsmiddel. For din egen sikkerhet må du bruke begge produkttyper i små mengder i et godt ventilert område

Rengjør lim fra Windows Trinn 4
Rengjør lim fra Windows Trinn 4

Trinn 4. Bruk WD40 eller malingsrenser

Spray ett av produktene på overflaten av det gjenværende limet og tørk det av med en ren klut.

Rengjør lim fra Windows Trinn 5
Rengjør lim fra Windows Trinn 5

Trinn 5. Bruk den væskefylte gasslighteren

Hell innholdet i gasslighteren på en klut eller et papirhåndkle. Vær forsiktig så du ikke søler denne væsken. Tørk av limflekken med et fuktig håndkle til den er helt ren.

  • Alternativt kan du fukte limflekken med den væskefylte gasslighteren for å løsne den. Hell eller dup væsken fra gasstenneren direkte på limflekken på et bestemt tidspunkt. La stå i 1 minutt, og tørk deretter av med en fuktig, ren klut.
  • Denne metoden er også i stand til å fjerne fargestifter fra veggen. Selv om noe av flekken fortsatt kan være igjen, vil væsken i gasstenneren kunne fjerne de fleste fargestifter av voksfarge. Etter å ha fjernet flekken, kan du fikse veggmaling.
Rengjør lim fra Windows Trinn 6
Rengjør lim fra Windows Trinn 6

Trinn 6. Varm glasset med en hårføner med høy temperatur

Rett hårføner mot limflekken i minst 1 minutt for å løsne bindingen til vinduet. Når limet er svekket, kan du enten tørke det av med et løsningsmiddel eller skrape det av med et verktøy.

Metode 2 av 3: Rengjøring av vått lim

Rengjør lim fra Windows Trinn 7
Rengjør lim fra Windows Trinn 7

Trinn 1. Vær oppmerksom på limtypen

Hvordan rengjøre vått lim bestemmes av limtypen som begynner å feste seg til vinduet. Noen typer lim (for det meste) kan skrelles av uten å etterlate en flekk etter at den har tørket. Noen andre limtyper må imidlertid tørkes av med varmt vann og et løsningsmiddel, mens noen kanskje ikke kan rengjøres med mindre en tung teknikk som potensielt kan skade glasset. Vær oppmerksom på typen lim du bruker:

  • Limpistolen skal skrelle av når den tørker. La dette limet tørke og deretter fjerne det til det er rent.
  • Elmers flytende lim skal også være i stand til å skrelle rent når det tørker.
  • Selv om den er sterkere enn andre lim, kan Elmers pinnelim skrelles av i varmt vann.
  • Klissete lim kan vanligvis skrelles av når det tørker. Du kan imidlertid også prøve å gni det med varmt vann for å fikse det før det tørker.
  • Superlim eller Superlim kan ikke skrelles av uten å skrape av. Det er sannsynlig at vindusglasset ditt vil bli riper hvis dette superlimet rengjøres.
Rengjør lim fra Windows Trinn 8
Rengjør lim fra Windows Trinn 8

Trinn 2. Handle raskt

Lim kan være veldig vanskelig å fjerne når det tørker. Hvis du kan handle umiddelbart mens limet fortsatt er vått og klebrig, kan du kanskje fjerne det meste av limet før det stivner på vinduets overflate.

Rengjør lim fra Windows Trinn 9
Rengjør lim fra Windows Trinn 9

Trinn 3. Tørk av det våte limet med en våt vaskeklut før det tørker

Varmt vann og en vaskeklut skal kunne fjerne lim som ikke har tørket ennå. Du kan også bruke et vev, en gammel T-skjorte eller den grove siden av en rengjøringssvamp. Tørk av vinduet i noen minutter til alt limet er fjernet. Tørk vindusflaten med en fille etter rengjøring. Kontroller vindusruten igjen og gjenta denne prosessen hvis limflekken fortsatt er klebrig.

  • Vær oppmerksom på at vått lim kan feste seg til vaskeklutet og være vanskelig å rengjøre. Bruk en gammel fille som ikke spiller noen rolle om den går i stykker.
  • Smøring med vått lim kan spre limflekken rundt det og gjøre vinduet mer ugjennomsiktig. Hvis vann og en vaskeklut alene ikke hjelper, kan du prøve å bruke et sterkere løsningsmiddel.
Rengjør lim fra Windows Trinn 10
Rengjør lim fra Windows Trinn 10

Trinn 4. Bruk løsemidlet du brukte til å rengjøre tørr maling

Isopropylalkohol, neglelakkfjerner, WD-40, bilmotorrens, eddik og tennvæske bør også hjelpe deg med å fjerne vått lim fra vindusflater. Som med tørt lim, tørk av limflekkene med en klut eller serviet som er fuktet med løsemidlet du ønsker, til det er rent.

Rengjør lim fra Windows Trinn 11
Rengjør lim fra Windows Trinn 11

Trinn 5. Prøv å fukte flekken med en fuktig svamp

Først av alt, våt svampen med kokende vann i noen minutter. Klem svampen og påfør den på limflekken. La den varme svampen sitte i noen minutter. Når du løfter svampen, bør det meste av limet også løftes. Skyll av overflødig lim fra svampen, og tørk deretter av resterende lim av glassets overflate til det er helt rent.

Alternativt kan du helle kokende vann direkte på limflekken. Hell kokende vann kontinuerlig i noen sekunder slik at det gjenværende limet løsner og kan skrapes av. Prøv å skrape av overflødig lim umiddelbart etter oppvarming mens bindingen løsner

Rengjør lim fra Windows Trinn 12
Rengjør lim fra Windows Trinn 12

Trinn 6. Prøv å fryse ned vått lim med isbiter

Legg en isbit på overflaten av limflekken i noen minutter for å fryse den. Når limflekken har frosset, skraper du den av med en smørkniv eller kanten av et kredittkort.

Metode 3 av 3: Skrap glasset

Rengjør lim fra Windows Trinn 13
Rengjør lim fra Windows Trinn 13

Trinn 1. Skrap av limflekken etter at du har våt eller gned den med et løsningsmiddel

Løsemidlet løsner limet på vinduet, og skrapen hjelper deg med å skrelle det av glasset. Bruk en metallskrape, helst skarp og sterk. Ikke bruk en tynn, sprø kniv, da du må skrape kraftig for å fjerne limet, og skarpe kniver er veldig farlige hvis de går i stykker.

Rengjør lim fra Windows Trinn 14
Rengjør lim fra Windows Trinn 14

Trinn 2. Skrap det gjenstridige limet av glassets overflate med en skrape

Bruk en skrape som også brukes til å rengjøre klistremerket på maskinen. Alternativt kan du bruke en ny barberhøvel, kutterblad eller minusbolt. Vipp kniven i en 30-graders vinkel mot glassoverflaten. Skrap det gjenværende limet forsiktig og forsiktig av glassoverflaten. Trykk forsiktig, og husk å skrape ikke i skiver, ellers vil glasset bli skadet.

Denne skrapemetoden er ikke bare nyttig for rengjøring av lim, men også i stand til å rengjøre gjenstridige malingsflekker

Rengjør lim fra Windows Trinn 15
Rengjør lim fra Windows Trinn 15

Trinn 3. Bruk en trådsvamp

Hvis limflekken er veldig vanskelig å fjerne, kan du prøve å tørke av vinduet med en trådsvamp. Fukt en trådsvamp i vann som er hellet med noen dråper oppvaskmiddel. Vær forsiktig så du ikke gnir for kraftig. Hvis trådsvampen presses for tett, kan vinduene dine bli riper permanent.

Rengjør lim fra Windows Trinn 16
Rengjør lim fra Windows Trinn 16

Trinn 4. Tørk av det skrapede området med et rent, tørt håndkle

Avslutt med å tørke området rent med et rent håndkle, eller med den rene siden av vevet. Hvis du har maling flekker på vinduene dine, trenger du ikke å bruke løsemidler og bare tørke dem av med et rent håndkle.

Tips

Test skrapen først på en skjult glassoverflate for å være sikker på at den ikke riper i vinduet ditt

Anbefalt: