Slik roterer du dekk: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik roterer du dekk: 10 trinn (med bilder)
Slik roterer du dekk: 10 trinn (med bilder)

Video: Slik roterer du dekk: 10 trinn (med bilder)

Video: Slik roterer du dekk: 10 trinn (med bilder)
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, April
Anonim

Dekkrotasjon er viktig for å sikre at du får maksimal levetid fra dekkene du kjøper. Over tid, med forskjellige veiforhold, er det lurt å rotere dekkene og hver 10.000 km, eller hver gang du skifter olje. Fortsett å lese og lær denne enkle og rimelige måten å spare penger på.

Steg

Del 1 av 2: Car Jack

Roter dekk Trinn 1
Roter dekk Trinn 1

Trinn 1. Bruk flere jackstativer

Bilen din har en jekk, så du kan bare bytte hjul ett om gangen, men for å rotere dekkene må alle hjulene løftes fra bakken. Den enkleste og billigste måten å gjøre dette på er å kjøpe et jackstativ som koster rundt $ 30. IKKE gjør dette med flere kontakter.

Hvis du ikke vil kjøpe et jackstativ, kan du bruke en blokk. En annen, dyreste løsning er å installere en hydraulisk jekk i garasjen din

Roter dekk Trinn 2
Roter dekk Trinn 2

Trinn 2. Finn en flat arbeidsplass

Reduser risikoen for at bilen faller når den blir bøyd opp ved å jobbe på et flatt underlag. Trekk på håndbremsen før du starter arbeidet, og blokker hjulene du ikke har jekket opp for å forhindre at bilen beveger seg frem og tilbake.

Hvis arbeidsplassen din er skrånende, eller du ikke har plass, vil denne jobben ikke ta lang tid hvis du skal bruke en parkeringsplass

Roter dekk Trinn 3
Roter dekk Trinn 3

Trinn 3. Åpne navkapslen og løsne mutterne

Mens bilen din fortsatt er på bakken, bruker du en flat skrutrekker til å lirke på lokket og fjerne det, slik at tappemutrene er synlige. Deretter løsner du mutteren med hjulnøkkel. IKKE fjern mutterne, bare løsne dem slik at de lett kan fjernes etter at bilen er satt opp.

Snu en av navkapslene for å holde boltene for senere fjerning

Roter dekk Trinn 4
Roter dekk Trinn 4

Trinn 4. Løft bilen

Bruk en jekk til å løfte hvert hjørne av bilen, og støtt den med et jekkstativ. Les bilens manual for riktig plassering for jack og jack stativer.

  • Å bruke 4 jackstands ville være den enkleste og raskeste måten å få denne jobben gjort, men noen mennesker ville være nervøse for å se bilen bare støttet av jackstativer. Hvis du bare har to jackstativer, må du løfte og senke bilen flere ganger ved hjelp av jekken, da denne prosedyren krever at du bytter hjulene fra front til bak.
  • Uansett hvilken metode du velger, planlegg rotasjonsmønsteret på forhånd før du begynner å fjerne hjulet.

Del 2 av 2: Roterende dekk

Roter dekk Trinn 5
Roter dekk Trinn 5

Trinn 1. Kontroller rotasjonsretningen til dekkene

Dekk kan installeres enveis eller fritt. Et retningsdekk har en slitebane i samme retning, vanligvis med spor for å la vann strømme til utsiden av dekket for bedre håndtering. For denne typen dekk kan du bare bytte forhjul og bakhjul på samme side. Hjul som ikke har en bestemt retning, kan monteres i hvilken som helst posisjon.

  • For retningsdekk betyr det at du roterer dekkene at du bytter forhjulene fra førersiden med dekkene bak dem, og omvendt.
  • For dekk uten en bestemt retning, er rotasjonsmønsteret vanligvis en "X" -form, der du vil bytte venstre venstre hjul foran til høyre bak og høyre høyre foran til venstre bak. Dette mønsteret lar deg få den perfekte rotasjonen og sikre maksimal levetid.
Roter dekk Trinn 6
Roter dekk Trinn 6

Trinn 2. Fjern mutrene fra det første hjulet du løfter

Fjern hjulet og rull det til sin nye posisjon. Hold øye med hvor du plasserer mutrene og plasser dem nær akselen. Muttersporet skal være standard, men du holder vanligvis mutteren i samme posisjon som bolten, ikke hjulet.

Roter dekk Trinn 7
Roter dekk Trinn 7

Trinn 3. Roter hjulet i riktig mønster

Hvis du løfter hele bilen, er det bare å skyve hjulet til den nye posisjonen, skru det på boltene og stram mutrene for hånd.

Hvis du bare har to jackstativer, og du har installert dem for å støtte de to bakhjulene, må du flytte det venstre bakhjulet til venstre foran. Løft venstre front med jekken, fjern hjulet, og installer det nye hjulet, stram mutteren for hånd og senk jekken. Deretter flytter du det nye hjulet og fjerner det til høyre bak, og så videre. Fortsett å rotere hjulet i riktig mønster

Roter dekk Trinn 8
Roter dekk Trinn 8

Trinn 4. Senk bilen

Med jacken din, løft hver plassering opp av jackstativet til du trygt kan fjerne den, og senk deretter bilen. Sørg for at du har strammet hvert dekk for håndtett før du gjør dette. Du bør være i stand til å vippe dekket frem og tilbake.

Roter dekk Trinn 9
Roter dekk Trinn 9

Trinn 5. Stram hjulmutrene i et stjernemønster

Mange biler har 6 muttere. Når bilen treffer bakken, stram du til mutrene med en hjulnøkkel ved å stramme en av dem, vri den i en kvart omgang og deretter mutteren i posisjonen lengst fra den, og så videre.

Hvis du har en, kan du bruke en momentnøkkel for å stramme alle muttere. Generelt krever biler momentspenning mellom 80-100 fe.lbs, for lastebiler 90-140 ft.lbs

Roter dekk Trinn 10
Roter dekk Trinn 10

Trinn 6. Bytt på navkapslen, og sjekk lufttrykket, legg til hvis det ikke er nok

Tips

Dette er en god mulighet til å vaske hjulene dine og se etter eventuelle skader. Rengjør også dekkene for smuss og rusk av bremse -lerretpulver

Advarsel

  • I noen tilfeller bruker mange verksteder automatiske eller hydrauliske låser for å fjerne hjulmutrene. Men noen av dem fulgte ikke tetthetsreglene da de installerte det, og installerte det med et trykk på 200 psi. For mye spenning kan gjøre det vanskelig å åpne senere.
  • Når du skifter et flatt dekk eller roterer et dekk, må du huske å støtte de andre hjulene slik at bilen ikke endrer posisjon. Middels store steiner eller treblokker kan brukes i hjulets motsatte/lengste posisjon. (hvis du skifter bakre venstre dekk, må du blokkere det fremre høyre dekket)

Anbefalt: