Hvordan være fornøyd med livet du har: 15 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan være fornøyd med livet du har: 15 trinn
Hvordan være fornøyd med livet du har: 15 trinn

Video: Hvordan være fornøyd med livet du har: 15 trinn

Video: Hvordan være fornøyd med livet du har: 15 trinn
Video: P3-Silje kliner til med Katrine Moholt: – Heftig jentekyss! 2024, April
Anonim

Livet beveger seg raskt, og noen ganger når negative ting hoper seg opp, har du en tendens til å glemme tingene som gir deg og livssuksess. Imidlertid er det trinn du kan ta for å øke lykke i livet. Du kan endre fokus, forbedre din holdning og utvikle ditt sosiale liv for å gå mot større livstilfredshet.

Steg

Del 1 av 3: Endre fokus i livet

Vær singel og glad Trinn 12
Vær singel og glad Trinn 12

Trinn 1. Tren deg selv til å være takknemlig

Noen ganger er det lett å glemme alt du allerede har når du fortsetter å ønske (f.eks. Å ønske deg noe du ikke har). Ved å praktisere takknemlighet kan du endre fokus og innse de gode tingene i livet, slik at du får et mer positivt syn eller livssyn.

  • Prøv å lage en liste over ting å være takknemlig for. Start med å skrive ned fem ting du er takknemlig for, og legg til fem nye ting på listen hver dag.
  • Du kan skrive ned grunnleggende ting til en liste, for eksempel tilgjengeligheten av ly, klær og mat. Deretter går du videre til noe spesifikt som skjedde i løpet av dagen, for eksempel en forfriskende kopp te, et interessant chat -øyeblikk med en gammel venn eller en sjanse til å fange en vakker solnedgang.
  • Du kan også lese oppføringene på listen din når du føler deg nede for å minne deg selv på ting du kan være takknemlig for.
Gjør deg glad Trinn 5
Gjør deg glad Trinn 5

Trinn 2. Fokuser på tingene du kan kontrollere

Det vil være lett for deg å føle deg overveldet av alle problemene som er tilgjengelig og fikse det uventede. Å bekymre deg for ting du ikke kan kontrollere vil ikke hjelpe deg fordi du selvfølgelig ikke kan gjøre noe med dem. Denne tilstanden gjør deg bare fikset på selvtillit og tvil. Tenk heller på ting du kan endre eller forbedre, og fokuser energien din på å endre eller forbedre disse aspektene.

For eksempel har du ingen kontroll over hva kollegene dine gjør, men du kan kontrollere hvordan du presterer på jobben. Som et annet eksempel kan du ikke kontrollere valgene dine søsken gjør i kjærlighetslivet, men du kan fortsatt kontrollere valgene de tar i ditt eget kjærlighetsliv

Gjør deg glad Trinn 6
Gjør deg glad Trinn 6

Trinn 3. Tenk på verdiene dine

Prøv å understreke for deg selv de tingene du føler er viktige i livet. Disse aspektene refererer ikke nødvendigvis til materiell suksess, men prøv å forestille deg hvem du vil gjenspeile deg selv og egenskapene du liker eller ser opp til hos andre. Når du kjenner igjen disse verdiene, kan du tenke på hvordan du kan gjøre dem til virkelighet.

  • En måte å tydelig identifisere verdiene dine på er å identifisere menneskene du beundrer. Spør deg selv hva du beundrer ved dem, og hvordan du blir som dem.
  • Du kan også lage en liste over egenskaper eller egenskaper du verdsetter hos deg selv og andre, for eksempel lojalitet, ærlighet, kreativitet og mot.
Gjør deg glad Trinn 1
Gjør deg glad Trinn 1

Trinn 4. Ikke vær "grusom" mot deg selv

Selvkritikk er nyttig for å hjelpe deg med å finne dine svakheter og gi muligheter til å forbedre dem. Men selvfølgelig kan overdreven kritikk ødelegge selvfølelsen og få deg til å føle deg mye verre. Husk at alle ikke alltid oppnår suksess hele tiden, og ikke å lykkes med å oppnå høye mål eller idealer, gjør deg ikke nødvendigvis til en fiasko.

Den beste måten å se på selvkritikk er å tenke på det som en mulighet til å forbedre seg, og ikke et øyeblikk til å se på alle tingene du ikke liker ved deg selv. Spesifikt, se etter aspekter ved deg selv som kan endres, slik at du kan forbedre dem, i stedet for å klandre noe universelt eller uforanderlig. For eksempel, i stedet for å si "jeg er egentlig ikke en smart person!", Si til deg selv: "I stedet for å studere, holder jeg meg våken hele natten og ser på fjernsyn. Jeg må prøve enda mer. " Ord som dette kan motivere deg selv til å forbedre dine mangler, i stedet for å fokusere på feil

Utvikle emosjonell intelligens Trinn 4
Utvikle emosjonell intelligens Trinn 4

Trinn 5. Unngå negative tanker

Negative tankemønstre er et av de vanligste aspektene ved livet, men de kan også kontrolleres. Tenk på dine negative syn på omverdenen, og ta deretter en bevisst beslutning eller skritt for ikke å beholde disse synspunktene. Det er flere typer negative tankemønstre som er ganske vanlige. Disse mønstrene blir noen ganger referert til som kognitive forvrengninger fordi de er feil tenkemønstre. Noen negative tankemønstre som ofte forhindrer deg i å nyte det positive eller føle det gode i livet inkluderer:

  • Alt-eller-ingenting-tankegangen. Denne tankegangen får deg til å se alt som "svart og hvitt" og lukker tankene dine fra alle mulige "gråsoner" eller midtpunkter. For eksempel kan du tenke at du bør få A på en eksamen. Hvis ikke, er du en fiasko. Husk at det alltid er gråsoner i denne verden, og bare fordi du ikke kan nå alle målene dine, betyr det ikke at du er en fiasko.
  • Vaner "slår av" positive ting. I et mønster som dette prøver du å finne en måte å "senke" suksessen som er oppnådd. Du vil ignorere eller nedprioritere positive øyeblikk med unnskyldninger som for eksempel "Å, det er bare flaks." Selvfølgelig vil du ha det vanskelig å være fornøyd med livet ditt når du ikke kan godta suksess i det hele tatt.
  • Vanen med å merke noe. I dette mønsteret ser du på feil eller problemer som "muligheter" for å bruke generelle etiketter på visse ting i livet. Du kan for eksempel referere til deg selv som en fiasko, en taper, "tosk" eller i andre generaliserende termer. Du kan gjøre feil en gang i blant. Imidlertid vil vanen med å merke slike ting være knyttet til feilene dine, ikke dine suksesser.
Kontroller følelsene dine Trinn 8
Kontroller følelsene dine Trinn 8

Trinn 6. Ta vanskelige beslutninger i stedet for å ignorere dem

En av tingene som hindrer deg i å være lykkelig i livet er vanskelige beslutninger som blir hengende. Tross alt, hvor “rolig” eller lettet er du over å vite at denne store tingen fortsatt venter på din avgjørelse? I stedet for å holde det stille eller "henge det opp" for gitt, må du takle det fra starten. Ikke utelukk eller utsett viktige beslutninger eller tiltak du må ta senere (spesielt i usikker fremtid). Tenk raskt og ta store beslutninger så snart som mulig.

For eksempel, hvis du trenger å bestemme om du vil avslutte forholdet til kjæresten din, ta de nødvendige skrittene for å komme til en endelig avgjørelse (f.eks. Diskutere hvordan du føler det med en venn eller et familiemedlem). Hvis du trenger å velge en høyskole, kan du lage en liste over fordeler og ulemper for hvert campus, og be en forelder eller venn om å hjelpe deg med å vurdere alternativene

Del 2 av 3: Endring av holdninger

Gjør deg glad Trinn 20
Gjør deg glad Trinn 20

Trinn 1. Smil oftere

Smilende, selv når du er ren, får deg til å føle deg bedre og komfortabel med deg selv, uansett hva du gjør. Humøret ditt blir mer positivt, og du vil kunne tenke bedre om situasjonen i et bredere perspektiv. I tillegg vil et smil få deg til å virke mer vennlig og selvsikker. Selvfølgelig vil andre mennesker møtes ved å tilbringe tid med en slik person.

Husk å smile når du skal gjøre daglige aktiviteter, for eksempel når du skal på jobb om morgenen, avslutte arbeidet hjemme og til og med slappe av om ettermiddagen/kvelden. Du kan også angi påminnelser på telefonen slik at du husker å smile oftere

Gjør deg glad Trinn 17
Gjør deg glad Trinn 17

Trinn 2. Ta en pause

Noen ganger er det lett å føle seg overveldet når du fokuserer på det som er akkurat nå og situasjonen eller tilstanden du skal håndtere (f.eks. Arbeid eller annet ansvar). Spenningen du føler når du prøver å bevege deg raskt kan utløse stress. Prøv å ta noen minutter hver dag på å slutte å gjøre aktiviteter og roe deg ned, slik at du kan lade opp tømt energi. Etter det, møt problemene eller utfordringene som finnes med den innsamlede energien.

Aktiviteter som yoga eller mindfulness -øvelser som krever at du roer deg ned og fokuserer på det som er i øyeblikket, er gode måter å ta en pause fra daglig stress og stress. Disse øvelsene hjelper deg med å hvile og finne plass i tankene dine til å fokusere på andre ting. Prøv å ta klasser eller se videoer på nettet for å lære det grunnleggende om en vanlig yoga -praksis

Kontroller følelsene dine Trinn 2
Kontroller følelsene dine Trinn 2

Trinn 3. Prøv å late som om du er lykkelig

Til å begynne med kan du ha vanskelig for å sette pris på livet som det er, spesielt når du føler deg nede. Derfor, late som om du er lykkelig. Vis et smil eller si noe søtt og hyggelig om noen. Du vil bli overrasket over å innse at disse små endringene kan endre tankegangen din.

For eksempel, hvis du har en dårlig dag på jobben, kan du prøve å ta tankene fra deg selv ved å spørre hvordan det går med en annen kollega eller komplimentere noen. Ved å fokusere på andre kan du til slutt føle deg mer positiv og lykkeligere

Avlast stress Trinn 20
Avlast stress Trinn 20

Trinn 4. Ta vare på kroppen din

Din psykiske helse er knyttet til din fysiske tilstand. Hvis du vil ha en mer positiv holdning til livet, må du passe på kroppen din for å holde den så sunn som mulig. Du trenger ikke nødvendigvis å bytte til en badedraktmodell, men sørg i hvert fall for at du tar godt vare på deg selv. I tillegg, når kroppen begynner å passe, vil du føle deg mer trygg på utseende og personlig helse.

  • Sport er den riktige aktiviteten for å opprettholde kroppens utseende og form. Korte øvelser (inkludert en daglig 10-minutters spasertur) bidrar til å holde musklene i bevegelse og oppmuntrer hjernen til å produsere endorfiner, hormoner som utløser lykkefølelse. I tillegg vil du se bedre ut ved å trene, og du vil ha mer energi.
  • Spis sunt og regelmessig. God ernæring vil gi deg energi og holde kroppen i form og godt preparert. Prøv å spise fullkorn, grønnsaker og fettfattig protein, og unngå sukkerholdige snacks og fabrikkbehandlet mat. Du kan også kontrollere andelen av måltidet som det riktige trinnet for å opprettholde en normal og sunn vekt.
  • Sørg for at du får nok søvn. Ved å få nok søvn vil du fortsatt føle deg energisk og positiv, og få den energien du trenger til aktiviteter. Å sove om natten i en sunn varighet gir selvfølgelig gode fordeler. Du kan imidlertid supplere den med en lur om nødvendig. Noen mennesker trenger å sove i 7-8 timer hver dag for å få kroppen frisk og frisk igjen, men noen mennesker kan fortsatt oppnå den tilstanden med en kortere søvnvarighet.

Del 3 av 3: Snakke med andre

Gjør deg glad Trinn 14
Gjør deg glad Trinn 14

Trinn 1. Tilbring tid med mennesker du bryr deg om og elsker

En av måtene du kan føle deg glad og komfortabel med deg selv på er å samhandle med mennesker du synes er viktige. Å møte venner og familiemedlemmer som du bryr deg om (og bryr deg om) er en fin måte å friske opp kropp og sjel på, og minne om den gode tiden du har hatt med dem.

  • Når du føler deg usikker eller nede, kan du ringe en venn for en prat eller be dem møte på en kaffebar. Gode venner kan gi støtte eller bare lytte til bekymringene dine.
  • Når du føler deg ned, kan det hende du har en tendens til å lukke deg selv. Vær imidlertid oppmerksom på at dette ikke vil ha en god innvirkning. Selv om det er vanskelig, kan du prøve å stå opp og dra et sted for å sosialisere med andre mennesker. Dette er et av de beste trinnene du kan ta når du er trist.
Avhør noen Trinn 9
Avhør noen Trinn 9

Trinn 2. Takk folkene som hjalp deg

Når andre kontakter deg og prøver å gi hjelp, må du takke dem for hjelpen eller gi. Dette kan være enkel hjelp eller støtten du trenger i en vanskelig tid. Å takke deg på denne måten er også en fin måte å minne deg selv på tingene og hjelpen som andre mennesker har gitt deg. I tillegg vil du også innse at du er noen andre vil hjelpe.

Du trenger ikke bare å takke folk du kjenner. Å sette pris på eller takke en fremmed for å åpne eller holde døren kan gi deg litt lykke. I tillegg vil han også sette pris på din takknemlighet, slik at han også føler seg lykkelig

Hjelp de hjemløse Trinn 7
Hjelp de hjemløse Trinn 7

Trinn 3. Hjelp andre

Frivillig arbeid og arbeid med andre er en fin måte å føle seg lykkeligere og stolt av seg selv. I tillegg til å kunne få fordeler og lykke når du ser andre mennesker lykkelige, kan du også være stolt fordi du har blitt en person som er villig og i stand til å hjelpe andre.

Du kan være frivillig på et suppekjøkken eller registrere deg som en hundepasser på et dyrehjem i byen din

Si farvel til kolleger Trinn 9
Si farvel til kolleger Trinn 9

Trinn 4. Reduser bruken av sosiale medier

Nettsteder som Facebook og Twitter er veldig morsomme, men de kan også kaste bort tiden din og ha en negativ innvirkning på selvoppfatningen. Det kan være lett for deg å være hjemsøkt av frykt for om folk "likte" innleggene dine. Også å se folk ha det gøy kan faktisk ødelegge din selvtillit hvis du fokuserer på lykken de viser i forhold til din nåværende tilstand.

  • En ting som kan hjelpe er å slette noen av "vennene" på internett. Hvis du for tiden er venner med "falske" mennesker og er negativ, roter de bare tidslinjen din og får deg til å føle deg ned. Dette er viktig å merke seg, spesielt hvis det er mennesker du sjelden eller aldri samhandler med personlig. Fokuser på menneskene du bryr deg om og elsker, og kan gjøre en forskjell i livet ditt.
  • For å bruke det positivt, bruk sosiale medier som et springbrett for å samhandle direkte med andre. Ikke bare "like" noens feriebilde. Ring vennen din og inviter ham til å møtes til lunsj og chatte om ferien eller aktivitetene. Møter som dette føles mer "autentiske" og kan bygge dypere og mer meningsfulle relasjoner.
Avlaste stress trinn 3
Avlaste stress trinn 3

Trinn 5. Prøv å ikke ta avvisning til hjertet

Noen ganger føler vi oss ikke fornøyd med livet fordi noen avviser oss eller den oppfatningen vi legger frem. Husk at avvisning kan oppstå av en rekke årsaker. Avvisning er heller ikke et tegn på at du er en dårlig person eller verdiløs. I stedet for å føle deg ned, finn ut hva som får deg til å oppleve avvisning, og lær av erfaringen.

  • Hvis du opplever avvisning av profesjonelle årsaker, kan du prøve å spørre hvorfor din mening eller forslag er uakseptabelt. Du kan få nyttige råd om disse meningene som vil hjelpe deg med å utvikle ideer i fremtiden.
  • Hvis du opplever avvisning av personlige årsaker (f.eks. Når du spør noen), ta dette øyeblikket som en mulighet til å minne deg selv på de positive egenskapene du har. Ikke tenk deg de verst tenkelige scenariene (f.eks. Ingen vil date deg fordi du ikke er god nok). Ta i stedet dette som en mulighet til å prøve igjen. I fremtiden kan du oppnå enda større suksess.

Tips

Du kan bli fristet til å unne deg selv ved å nyte noe impulsivt eller overdrevent når du føler deg nede, men prøv å unngå denne oppførselen. Å handle ting du ikke trenger eller overdreven mat i maten vil bare få deg til å føle deg roligere en stund. Etter det vil du føle deg skyldig eller oppleve negative konsekvenser, noe som vil gjøre humøret ditt verre

Anbefalt: