Hvordan være fornøyd med det du har: 12 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan være fornøyd med det du har: 12 trinn
Hvordan være fornøyd med det du har: 12 trinn

Video: Hvordan være fornøyd med det du har: 12 trinn

Video: Hvordan være fornøyd med det du har: 12 trinn
Video: ✨️DETTE VIL HELT SIKKERT ENDRE MÅTEN DIN Å SE DEG SELV !! MOTIVERENDE OG INSPIRERENDE 2024, April
Anonim

Lykke er et valg. Det er umulig å kontrollere alt som skjer med deg, men du "kan" kontrollere tankeprosessene og handlingene du utfører. I hovedsak kan du være fornøyd med det du har ved å fokusere på de gode tingene i livet, slippe urealistiske byrder og forventninger og gjøre ditt beste for at du skal føle deg lykkelig i øyeblikket.

Steg

Metode 1 av 2: Endre tankesett

Vær fornøyd med det du har Trinn 1
Vær fornøyd med det du har Trinn 1

Trinn 1. Ta deg tid til å reflektere over de mange velsignelsene i livet

Med andre ord, tenk på tingene du "har", ikke tenk på de tingene du ikke har. Dette er ikke lett å gjøre hvis du føler deg nede, så begynn med tingene du tar for gitt. Still deg selv noen av spørsmålene nedenfor. Hvis du kan svare "ja" på "alle" spørsmålene, har du en grunn til å feire livet - ikke alle kan.

  • Har du et sted å bo?
  • Har du en jobb?
  • Har du mulighet til å få en utdannelse?
  • Er det noen som elsker deg?
  • Er det et familiemedlem du har et godt forhold til?
  • Har du noen ganger ledig tid til å gjøre det du vil?
  • Har du kjæledyr?
  • Er det villmark i nærheten av der du bor?
  • Er det nok å leve?
  • Hva annet trenger du? Er dette virkelig nødvendig?
Vær fornøyd med det du har Trinn 2
Vær fornøyd med det du har Trinn 2

Trinn 2. Tenk på hvordan ting kunne blitt verre

Etter det kan du prøve å tenke på alle tingene som kan gå ille akkurat nå. Tenk på hvorfor disse tingene ikke skjer. Tenk på alle de dårlige tingene som aldri har skjedd med deg. Her er noen spørsmål du kan stille deg selv - denne gangen, hvis du svarte "nei" på hvert spørsmål, har du grunn til å være glad!

  • Er du død?
  • Er du fengslet?
  • Er helsen din dårlig?
  • Er du virkelig alene i denne verden og har ingen sjanse til å møte nye mennesker?
  • Er du virkelig blakk?
Vær fornøyd med det du har Trinn 3
Vær fornøyd med det du har Trinn 3

Trinn 3. Slipp fortiden

Det er ingen måte å endre fortiden på, så det er meningsløst å bekymre seg for det. Ikke kast bort et sekund på å fokusere på de tingene du ikke kan endre - disse tingene eksisterer ikke i nåtiden. Her er noen eksempler på ting du ikke burde angre lenger:

  • Følelsen av å like noen som ikke er velkommen
  • Feil du gjorde angående karrieren din
  • Eventyr du ikke gjør
  • Pinlig situasjon du er involvert i
Vær fornøyd med det du har Trinn 4
Vær fornøyd med det du har Trinn 4

Trinn 4. Slutt å sammenligne deg selv med andre

Misunnelse er som gift for lykke. Det er veldig vanskelig å holde lykken i live hvis du hele tiden er fokusert på hvordan andre mennesker er bedre enn deg. Hvis noen har noe du liker (som en jobb, en bil, en partner, en flott ferieopplevelse og så videre), ikke bli skuffet hvis du ikke har det. Prøv heller å føle deg glad for personen og fokuser på å gjøre deg lykkeligere.

Husk: andre mennesker har en tendens til å dele de delene av livet de er stolte av. Vanligvis vet du ikke de dårlige tingene om livet til dine venner og kolleger

Vær fornøyd med det du har Trinn 5
Vær fornøyd med det du har Trinn 5

Trinn 5. Frigjør deg selv fra materielle ønsker

Materielle eiendeler kan ikke gjøre deg lykkelig i det lange løp. Gleden ved å kjøpe en luksusvare vil forsvinne på kort tid. På et blunk vil det nye objektet bli kjedelig, og du vil ikke bli lykkeligere enn før. Penger, hus og flotte biler er fine å ha, men de er ikke kilden til lykke. Så ved å tillate deg selv å ønske denne typen ting, setter du deg opp til å bli enda mer ulykkelig.

Vær fornøyd med det du har Trinn 6
Vær fornøyd med det du har Trinn 6

Trinn 6. Fokuser på dine lykkeligste minner

Det er best hvis du ikke bekymrer deg for fortiden fordi det ikke er noe du kan gjøre for å endre den. Du kan og "bør" imidlertid mimre om dine gode minner. Ingen andre i denne verden har dine gode minner, du er den eneste som er så heldig. Her er noen ting du kan tenke på:

  • Vakre barndomsminner
  • Viktige prestasjoner eller hendelser du har
  • Minner med familien du liker
  • Glade minner med venner
  • Profesjonelle mål du har oppnådd.

Metode 2 av 2: Endre handlingene dine

Vær fornøyd med det du har Trinn 7
Vær fornøyd med det du har Trinn 7

Trinn 1. Tilbring tid med mennesker du virkelig verdsetter

Du kan si at du blir som menneskene rundt deg. Over tid vil deres meninger, handlinger og følelser smitte av på deg. For at du skal bli så glad som mulig, må du bruke tid sammen med menneskene som er veldig viktige for deg - menneskene som gjør deg veldig glad. Disse menneskene kan være venner, familiemedlemmer, kolleger, ektefeller eller til og med tilfeldige bekjente. Bare du vet hvem som gjør deg lykkeligst, så ta denne beslutningen selv.

Vær fornøyd med det du har Trinn 8
Vær fornøyd med det du har Trinn 8

Trinn 2. Takk andre mennesker for det de har gitt til livet ditt

Vær alltid takknemlig for de som bringer lykke inn i livet ditt. Hvis du gjør det til en vane å takke andre, vil du bli klar over hvor glad du er i livet. Ved å takke de som betyr mest for deg, kan du også dele din lykke. Å være lykkelig alene er flott, men å være fornøyd med noen i nærheten er enda bedre.

Det betyr ikke at du må holde en hjertevarmende tale. Du kan takke noe så enkelt som: "Hei, takk for at du hjalp meg i går. Hjelpen din betyr mye for meg." Det som betyr noe er ærligheten til takk, ikke ordvalget som brukes når du gjør det

Vær fornøyd med det du har Trinn 9
Vær fornøyd med det du har Trinn 9

Trinn 3. Lag morsomme livsmål

Lykken du får gjennom prestasjon og suksess er kjempegøy. På samme måte som en nyinnkjøpt vare, forsvinner denne lykkefølelsen raskt, slik at du føler at du var før. Men jakten på det målet kan også være en kilde til lykke. Å ha et formål gir deg en grunn til å leve så godt du kan og får deg til å føle deg nyttig og aktiv. På en måte er det å ha et mål som å fylle "bensin" til livet som du kan bruke til å finne lykke i det lange løp.

Hver viktig hendelse du støter på i din søken etter å nå målet ditt, vil sikkert føle deg bra når du kommer gjennom det. Når du endelig når målet, kan du glede deg over lykkefølelsen, men husk at denne lykken bare er midlertidig, slik at du kan unngå skuffelse. For å finne den samme lykken, må du sette deg nye mål

Vær fornøyd med det du har Trinn 10
Vær fornøyd med det du har Trinn 10

Trinn 4. Omgiv deg med ting som gjør deg glad

Noe så enkelt som omgivelsene kan ha innvirkning på din lykke. Liker du blomster? Dekorer hjemmet eller kontoret med blomster. Er du bilelsker? Ta deg tid til å ta vare på bilen din hver uke. Å ta deg tid - selv om det er litt - for ting som får deg til å føle deg lykkelig, kan ha stor innvirkning på humøret ditt. I tillegg kan den minne deg på hvor mye du må være takknemlig for.

Vær fornøyd med det du har Trinn 11
Vær fornøyd med det du har Trinn 11

Trinn 5. Lev en aktiv og åpen livsstil

Ikke nøl med å forlate huset fordi du kan oppdage noe nytt ved å gjøre det. Prøv å ta en tur. Gå til parken. Ta en prat med noen du nettopp har møtt. Sykle. Besøk museer. Gjør alle aktivitetene utenfor hjemmet du liker. Du vil også se hvordan humøret ditt forbedres og perspektivet ditt endres.

Å se på TV eller surfe på cyberspace hjemme er gode måter å slappe av på, men du bør ikke gjøre dette på fritiden. Poenget er å gjøre ting med måte - balansere ønsket om å være lat med erkjennelsen av at livet er midlertidig, og du vil ikke få tilbake tiden du kastet bort med å bli hjemme

Vær fornøyd med det du har Trinn 12
Vær fornøyd med det du har Trinn 12

Trinn 6. Ha det gøy

Hverdagen kan være stressende, og vi kan lett glemme å ha det gøy en gang i blant. Det er faktisk mange måter å ha det gøy - bare du vet hva det betyr å ha det gøy for deg selv. Noen liker å feste eller gå på nattklubber. Andre foretrekker å lese ved stranden. Noen liker å se gode filmer. Uansett hva du liker å gjøre, prøv å alltid ta deg tid til å gjøre det med jevne mellomrom. Husk: det er ingen vits i å unngå aktiviteter som gjør deg glad.

Å ha andre mennesker i nærheten kan gjøre en morsom aktivitet enda morsommere, så inviter gjerne venner, familie og/eller partner sammen med deg. Ikke gå glipp av sjansen til å ha det gøy bare fordi det ikke er noen i nærheten som følger deg. Tro på deg selv og gjør aktiviteten selv - du kan kanskje møte nye mennesker mens du gjør det, men hvis du ikke gjør det, kan du fortsatt ha det gøy

Tips

  • Prøv å være mentalt i nåtiden. Ikke dvel ved fortiden. Slutt å tenke på smertefulle anger. Du kan bare endre nåtiden, og det er alt som betyr noe.
  • Husk at ingen har et perfekt liv. Noen ganger kan ting ikke gå etter planen. Prøv å forbedre ting som dette, men ikke la livets ufullkommenheter få deg ned. Noen ganger er feil og ulykke uunngåelige.
  • Lag en liste over dine liker og misliker, dine livsmål og så videre. Dette er flott for å organisere tankene dine. I tillegg føles det veldig godt å krysse av tingene vi har klart å fullføre.

Anbefalt: