Hvordan være glad og elske deg selv når alle gjør vondt

Innholdsfortegnelse:

Hvordan være glad og elske deg selv når alle gjør vondt
Hvordan være glad og elske deg selv når alle gjør vondt

Video: Hvordan være glad og elske deg selv når alle gjør vondt

Video: Hvordan være glad og elske deg selv når alle gjør vondt
Video: Spansk grammatikk: presens på spansk - regelrett bøying 2024, Kan
Anonim

Å bli ydmyket er en generelt dårlig opplevelse som noen mennesker har. Å bli ydmykt gjentatte ganger eller oppleve forskjellige vanskeligheter krever stor styrke og kjærlighet til seg selv. Heldigvis kan det å lære å elske deg selv bidra til å opprettholde din lykke og gjøre deg mer i stand til å tåle å bli ydmyket av livet og av andre. Følg disse trinnene for å behandle deg selv med medfølelse, uansett hvilken situasjon du er i.

Steg

Del 1 av 2: Å håndtere følelsesmessige nedturer fra ydmykelse

Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 1
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 1

Trinn 1. Svar med "nåde"

Å lære å være selvsikker og grasiøs når det gjelder å påpeke destruktive mønstre av fornærmelser fra andre på en kjærlig og produktiv måte, er et veldig viktig skritt for å overvinne skuffelse. Skjerp dine styrker ved å stå opp for deg selv og endre situasjoner for å forhindre at du blir fornærmet igjen i fremtiden.

  • Å være selvsikker er forskjellig fra å være aggressiv. Prøv å snakke tydelig og oppretthold øyekontakt mens du er en mottaker som lytter.
  • Å kommunisere selvsikkert kan øke selvtilliten, tjene andres respekt, forbedre beslutningsevner og oppmuntre til konfliktløsning.
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 2
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 2

Trinn 2. Godta virkeligheten

Ofte holder folk seg for tett til for mange forskjeller for å dele samme synspunkt. Du vil møte mange mennesker du ikke føler deg veldig komfortabel med, mens andre mennesker vil føle det samme om deg. Nøkkelen er å se at selv om vi ikke kan være venner med alle, betyr det ikke at du eller den andre personen er dårlige eller dårlige personligheter. Inkompatibilitet er en del av livet, og vi kan lære å svare på det grasiøst eller defensivt og med tøff motstand. Hvis noen skuffer deg, er det på grunn av ham eller henne, ikke din skyld. Her er noen av hovedgrunnene til at folk fornærmer deg:

  • De føler seg truet av din kompetanse, attraktivitet eller andre ting som er dine styrker, så de prøver å matche ditt "kvalitetsnivå" med deres.
  • De har en spesiell interesse for din motivasjon, evnenivå, ytelse eller bidrag.
  • De føler at du mangler eller ikke gjør din del i teamet.
  • De har store/viktige behov som ikke blir dekket og er misfornøyd med dem.
  • De har en kontrollerende personlighet og føler at de må ha kontroll.
  • De føler at de har krav på spesialbehandling eller status og føler at de ikke er tilstrekkelige eller ikke har mottatt det.
  • De vil få deg til å se dårlig ut for å heve seg selv eller stjele oppmerksomheten til andre som er over deg og dem.
  • De føler seg usikre og prøver for hardt å kompensere for denne følelsen.
  • De føler at du får deg til å se dårlig ut foran andre mennesker.
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 3
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 3

Trinn 3. Samle valgene dine

Når vi føler oss såret eller fornærmet, er det lett å ta offerets posisjon og anta at vi ikke kan gjøre noe for å endre de negative følelsene. Se at det alltid er alternativer for å forbedre situasjonen din, og prøv å tenke på svaralternativene og fremgangsmåten din fremover.

  • For eksempel, hvis en skolekamerat stadig setter deg ned, husk at du alltid kan velge å ignorere ham eller henne helt. Hvis du ikke tror dette er den beste måten å løse problemet på, kan du tenke på hvem du kan engasjere deg i for å hjelpe deg med å dekke dine behov der det er mulig.
  • Midt i en vanlig situasjon, for eksempel et møte, må du kanskje stille spørsmål ved verdien av din beslutning eller jobbe selv og avklare eventuelle misforståelser.
  • Hvis du har å gjøre med familie eller venner, er det en god idé å la personen få vite at du oppriktig vil forstå deres synspunkt, men at du ikke alltid er enig med dem. Avhengig av situasjonen kan du også roe deg ned med den endelige konklusjonen, "La oss bli enige om å være uenige."
  • Hvis du har å gjøre med et aggressivt barn eller en tenåring, bør du erkjenne at barnets/tenåringens følelser er ekte, men at han må uttrykke det på en bedre eller passende måte.
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 4
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 4

Trinn 4. Lær å gjenforstå din nåværende situasjon

Hvis du nylig har blitt ydmyket, kan du føle deg flau, sint eller urettferdig behandlet. Det er ikke nødvendig å nekte denne typen følelse, men du må se at den kan brukes som en vei ut, og du trenger ikke drukne i den. Tenk på å bli ydmyket som en læringsopplevelse som gir deg muligheten til å øve på å være mer motstandsdyktig overfor alt.

  • Tross alt er livet fullt av situasjoner som vi ikke kan velge, og det er hvordan vi reagerer på de situasjonene som vil gjøre forskjellen, enten vi synker ned i tristhet eller er glade for å lære så mye vi kan av smerten vi trenger gi slipp.
  • Forstå din erfaring fra ditt eget synspunkt. Spør deg selv ut fra dine personlige verdier: Hva er noen gode ting som har skjedd? Hvilke dårlige ting har skjedd? Hva kan jeg gjøre bedre i fremtiden?
  • Prøv å praktisere selvbevissthet i den nåværende situasjonen. Det er fordelaktig å kvitte seg med skadde følelser og ta deg tid til å forstå skjoldnårderen gjennom hans eller hennes fornærmelser.
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 5
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 5

Trinn 5. Test tankegangen din for å finne fallgruvene til negative tankemønstre

Det er lettere å realistisk se på hendelsene som har skjedd oss og hva vi kan gjøre etterpå hvis vi slipper tankene som renner gjennom hodene våre og får oss til å overvurdere den virkelige situasjonen. Her er noen eksempler på tenkemåter som gjør det vanskelig for oss å se vår virkelige situasjon:

  • "Prognoser", dvs. anta at ting vil bli verre uten egentlig prediktivt grunnlag i det hele tatt.
  • "Svart-hvitt", det vil si bare å se ting basert på to ekstreme sider av dommen. I den "svart-hvite" tankegangen er alt enten veldig bra eller veldig dårlig (til tross for at ting faktisk er for komplekse til å dømmes på den måten).
  • "Å lese folks sinn", dvs. tenkning vet hva andre mennesker tenker (som vanligvis er det verste med deg selv!). Faktisk vil vi aldri vite hva andre mennesker synes.
  • "Stempling", dvs. å merke mennesker, atferd eller situasjoner som "dumme" eller "stygge", når disse menneskene, atferdene og situasjonene er for komplekse til å oppsummeres med nettopp den ene betegnelsen. Denne typen stempel er vanligvis negativ og får oss til å glemme andre aspekter som også spiller en rolle.
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 6
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 6

Trinn 6. Finn visdommen til fornærmelsen du mottok

Det er lett å spørre deg selv: "Hvorfor måtte jeg gå gjennom dette?" i en vanskelig situasjon. Men å bli sittende fast i en "hvorfor meg" tankegang vil gjøre det vanskelig for oss å oppdage de verdifulle lærdommene som vanligvis ligger i motgang. Finn visdom og lærdom ved å endre "hvorfor meg" til "det jeg forstår om årsakene og måtene folk fornærmer andre mennesker" eller "hva kan jeg gjøre for å stoppe ydmykelsen jeg har opplevd".

De mest spenstige menneskene finner konstruktive lærdommer fra lidelsen sin, og har en måte å forstå livets budskap på gjennom lidelsen. Dette betyr at hver situasjon har sin egen visdom, selv om den ikke er god

Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 7
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 7

Trinn 7. Bare le av fornærmelsene

I mange situasjoner har fornærmelser du mottar bare en veldig svak forbindelse til hvem du er og sannheten. I så fall er fornærmelsen ikke verdifull nok til at du kan dvele ved eller tenke på, enten om hendelsene i fornærmelsen eller om hva du tror du bør endre for å unngå å bli fornærmet.

  • Tenk hvor latterlig det ville være å dømme deg selv ut fra den ene hendelsen. Ville det ikke være fornuftig at en fornærmelse eller en persons mening var din vurdering av hvem du er?
  • Prøv å le av dette: at du faktisk er langt mer kompleks enn en eneste fornærmelse kan konkludere med.
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 8
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 8

Trinn 8. Flytt fokuset til noe annet du kan kontrollere

Det er så mange ting vi ikke har kontroll over, inkludert andres beslutninger. Derfor kan det være lettere å komme seg opp igjen ved å gjenoppdage evnen din til å påvirke miljøet rundt deg positivt. Fokuser innsatsen din på tingene du kan kontrollere, for eksempel et kunstprosjekt eller en ny, mer utfordrende skole- eller arbeidsoppgave. Se deg selv konsentrere deg om noe (og oppnå flotte resultater!) For å huske at du er i stand til å gi et godt bidrag til verden rundt deg.

Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 9
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 9

Trinn 9. Søk sosial støtte

Venner, familie og andre støttende forhold i livet ditt er avgjørende for din evne til å sprette tilbake. Sørg for at du har visse mennesker i livet ditt som er villige til å lytte til deg snakke fritt om dine bitre opplevelser uten å dømme deg.

Hold dette støttesystemet nær deg, selv om du ikke fysisk bor i nærheten av disse menneskene. Når du føler deg foraktet og ydmyket av din verden, tenk på disse menneskene. Hva har de sagt om personlighetstrekkene dine? Hvordan føler du deg når du er rundt dem? Videre kan du bli en person som viser sanne personlighetskvaliteter selv når du ikke er i nærheten av dem

Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 10
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 10

Trinn 10. Vet når du trenger hjelp utenfra

Hvis du stadig blir fornærmet av samme person eller gruppe mennesker, kan det hende du har å gjøre med mobbing. Mobbing er en alvorlig ydmykelse, og det er viktig at du henvender deg til en lærer, forelder eller rådgiver som kan hjelpe deg med å håndtere problemet. Følgende er tegn på at du blir mobbet og trenger å søke hjelp:

  • Krenkelsene innebærer handlinger som trusler, spredning av sladder, fysiske eller verbale angrep og forsettlig utestengelse.
  • Personen som mobber deg har makt over deg, for eksempel fordi de er fysisk sterkere, mer populære i miljøet, eller har tilgang til dine personlige opplysninger som de kan bruke til å skade eller ydmyke deg.
  • Denne oppførselen skjer mer enn én gang og gjentas potensielt.

Del 2 av 2: Lær å elske deg selv mer

Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 11
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 11

Trinn 1. Bli kvitt din sjenanse

Hvis du prøver å elske deg selv mer, er skam en av dine verste fiender, fordi det alltid sier at det å være den du er i utgangspunktet er feil eller dårlig. Siden skam vanligvis peker på en del av deg selv du prøver å skjule, kan det å skrive om dine dypeste følelser (inkludert selv de som får deg til å føle skam eller avsky) hjelpe deg å forstå at det ikke er noe galt med det du har i hjertet. Når du skriver i dagboken din, kan du også skrive ned vanskeligheter og smerter du opplevde i løpet av dagen, inkludert tingene som gjorde at du dømte deg selv.

  • For hver smertefull hendelse, øv deg på å forstå opplevelsen på nytt gjennom et medfølende objektiv. Tenk på hva du kan lære av det som skjedde, og vær sjenerøs med det du gjorde, selv om du vet at du har mange andre svaralternativer.
  • Prøv å føre dagbok hver dag i to uker, for å lære å være komfortabel med perspektivet ditt. Du vil bli overrasket når du leser teksten din på nytt. Bare se, det må være klart at personen som skrev det var en så lidenskapelig og sensitiv person!
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 12
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 12

Trinn 2. Prøv å godta deg selv

I en verden som er så fokusert på fremgang og forbedring, er det lett å glemme viktigheten av å godta de tingene vi ikke kan endre om oss selv. Du har unike talenter og svakheter som utgjør hvem du er. Selvaksept og selvfølelse, uten tvungen innsats for å undertrykke og kaste det, kan hjelpe deg med å strebe etter å bli bedre på din egenart. Alt dette vil også hjelpe deg med å oppdage hvem du er og dine sanne evner, ikke bare ditt "ideelle" jeg.

  • Aksept har vist seg å bidra direkte til evnen til å elske oss selv ved å redusere skam over at vi ikke er gode nok eller at vi ville bli foretrukket av andre hvis vi følte og handlet annerledes.
  • En av tingene alle må akseptere er at fortiden ikke kan endres eller endres. Fokuser derfor på fremtiden. Det du kan kontrollere er hvordan du lærer og reagerer på din nåværende situasjon.
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 13
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 13

Trinn 3. Utvikle dine personlige verdier

Sterke personlige verdier vil fylle våre liv med forskjellige betydninger som er viktige for oss personlig. Dette er fordi anerkjennelse av personlige verdier vil tillate oss å forstå hva som skjer rundt oss. Personlige verdier vil også være et solid grep når du møter fornærmelser midt i det store bildet, og får deg til å innse at dette nedfallet er et ubetydelig negativt punkt som fortjener å bli ignorert.

For eksempel prioriterer verdiene dine i livet utmerkelser fremfor prestasjoner, og du går til en restaurant med venner for å feire en jobbfremmelse. Hvis du blir latterliggjort av gjestene ved bordet ved siden av å ha på deg en skinnende festhatt, ignorer det. Du handler ut ifra dine personlige verdier, ikke etter andres standarder for den "riktige" måten å feire på

Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 14
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 14

Trinn 4. Ta ansvar for ditt eget velvære og generelle velvære

Er du klar over og holder styr på alle vanene som bidrar til din generelle livsstil? Vær oppmerksom på tingene som er veldig viktige, men lette å overse, og ta vare på deg selv på samme måte som du ville ta vare på menneskene du bryr deg om (fordi du virkelig elsker deg selv!).

  • Vedtar du et sunt kosthold? Spør deg selv om du konsekvent kan gi deg næringsrik mat som kroppen din trenger.
  • Får du nok søvn? Føler du deg ofte sliten gjennom dagen på grunn av søvnmangel eller uregelmessig søvn?
  • Trener du? Kardiovaskulær trening med moderat intensitet i 30 minutter hver dag vil forbedre humøret, generell funksjon og redusere risikoen for kronisk sykdom.
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 15
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 15

Trinn 5. Fokuser på dine interesser

Ta deg tid til å lære det du brenner for eller utføre hobbyer og interesser du har. Finn din personlige lidenskap eller talent, og sett av en viss tid hver uke til å gjøre det du virkelig liker. Kanskje dette er å skrive noveller eller lage mat fra barndommen. Å koble til en favorittaktivitet på nytt vil gjøre verden mer komfortabel og dine dypere behov mer oppfylt. Ellers har alt dette en tendens til å bli glemt med presset fra jobb, skole og andre forpliktelser.

Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 16
Vær glad og elsk deg selv, selv om alle setter deg ned trinn 16

Trinn 6. Lær å slappe av

I denne fartsfylte verden er avslapning vanskelig. Imidlertid gjør denne vanskeligheten faktisk avslapning enda viktigere. Når du spesifikt tar avslapningstrinn, gir du deg selv en vakker gave mens du bekrefter at du fortjener denne avslappende tiden. Her er noen teknikker du kan lære å få på plass en effektiv avslapningsrutine når du trenger det:

  • meditere
  • Yoga
  • Dyp pusting
  • Progressiv muskelavslapping.

Anbefalt: