Hvordan rydde opp i et vaskemiddelsøl

Innholdsfortegnelse:

Hvordan rydde opp i et vaskemiddelsøl
Hvordan rydde opp i et vaskemiddelsøl

Video: Hvordan rydde opp i et vaskemiddelsøl

Video: Hvordan rydde opp i et vaskemiddelsøl
Video: Mand Bygger Hemmelig Underjordisk BUNKER I Sin Baghave 2024, Kan
Anonim

Rengjøring av sølt såpe eller vaskemiddel er ganske vanskelig. Tilnærmingen du bruker vil avhenge av typen vaskemiddel (f.eks. Væske eller pulver), samt om vaskemiddelet har truffet gulvet eller teppet. Fjern imidlertid eventuelt restvaskemiddel, enten det er flytende eller pulver, først og grundig rengjør gulvet. Etter det må du oppbevare vaskemiddelet trygt for å sikre at produktet ikke søler igjen.

Steg

Del 1 av 4: Fjerne flytende vaskemiddel fra teppet

Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 1
Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 1

Trinn 1. Spray varmt vann på teppet

Ja, selve såpeløpet er allerede vått, men du må våte teppet med vann for å fjerne vaskemiddelrester. Varmt vann er det beste for å skille vaskemiddel fra teppefibre. Fyll en sprøyteflaske med varmt vann (du kan varme den i mikrobølgeovnen eller på komfyren) og fukt området der vaskemiddelet søl ut i det.

Eddik er en av de mest effektive universalrengjøringsmidlene for rengjøring av hjemmet ditt, men for søl med vaskemiddel bør du ikke bruke det. Start med rent vann, uten andre rengjøringsmidler for å fjerne søl fra vaskemiddel

Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 2
Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 2

Trinn 2. Sug opp vaskemiddelresten med en fille

Etter noen minutter forbereder du en våt klut, dupper den på teppet og prøver å absorbere så mye av vaskemiddelet som mulig. Du må legge større krefter på dette trinnet.

Selv om det ser ut til at alt vaskemiddel er fjernet, gjenstår det fortsatt noe av det. Tepper vil føles harde eller grove når de tørker. Dette er imidlertid ikke et problem fordi rengjøringsprosessen ikke er ferdig ennå

Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 3
Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 3

Trinn 3. Bruk en damprenser

Etter å ha fjernet det meste av vaskemiddelet med et håndkle/lapp og anstrengelse, er det på tide å bruke damprenseren. Kjør verktøyet på teppet til det ikke vises skum og teppeteksturen føles glatt igjen.

  • Du kan leie disse verktøyene fra en hjemmebutikk (eller lignende butikk). Selv om det ser ut til at du må legge ned mye krefter og penger, vil kampen din ikke være forgjeves fordi det gjenværende vaskemiddelet ikke vil holde seg til teppet.
  • Følg instruksjonene for bruk av verktøyet nøye. Bruk blandingen som fulgte med i settet, og pass på at du ikke fyller beholderen til randen.
  • Hvis du ikke vil leie en damprenser, kan du børste teppet manuelt. Hell vann på teppet, børst og gjenta til vaskemiddelet er helt fjernet. Bruk en vifte for å øke tørkeprosessen.

Del 2 av 4: Rengjøring av vaskemiddelsøl fra gulvet

Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 4
Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 4

Trinn 1. Tørk opp søl med en ren lappetepp

Flytende vaskemiddel etterlater en glatt og klebrig rest på gulvet hvis det ikke fjernes grundig. Denne resten kan også tiltrekke seg støv og flass, så du må rydde opp så snart som mulig med et papirhåndkle eller lappeteppe.

Ikke kast bort tid på å rydde opp søl. Flytende vaskemiddel gjør gulvene glatte. I tillegg kan babyer og kjæledyr også bli fristet til å spise det

Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 5
Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 5

Trinn 2. Mopp det sølte området for å fjerne eventuelt gjenværende vaskemiddel

Finn en mopp og dypp den i varmt rent vann. Hvis du ikke ser noen spor av vaskemiddelrester, kan vannet gjøre det skummende. Fortsett å tørke gulvet til det ikke er noe vaskemiddel igjen.

Moppen vil fjerne smuss eller flekker som er igjen i rengjøringsprosessen

Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 6
Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 6

Trinn 3. Tørk gulvet grundig med et lappeteppe eller håndkle

Etter at du har fjernet sølt vaskemiddel og smuss med en mopp, gni du et rent lappeteppe over gulvet til det er tørt. På den måten vil noen ikke skli og gulvet vil ikke bli flekkete eller skittent når det tråkkes på.

Del 3 av 4: Fjerne rester av pulverisert vaskemiddel

Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 7
Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 7

Trinn 1. Fjern det resterende vaskemiddelet med en skje

Ikke bruk støvsuger eller kost for å samle opp store mengder pulverisert vaskemiddel. Fjern først så mye vaskemiddel som mulig med en skje eller støvpanne. Pass på at du ikke sprer vaskemiddelet på teppet. Ta vaskemiddelet forsiktig opp fra toppen av haugen med en skje.

Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 8
Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 8

Trinn 2. Fjern det resterende vaskemiddelet i pulverform med en støvsuger

Å bruke en støvsuger er vanligvis den raskeste og mest effektive metoden for å fjerne pulverisert vaskemiddelrester. Husk at du kanskje må flytte vaskemaskinen eller bruke en konisk dyse for å komme under vaskemaskinen eller løfte opp vaskemiddelrester i områder som er vanskelig å nå.

  • Hold vannet borte fra vaskemiddelet, slik at sølområdet ikke skummer eller blir rotete.
  • Hvis du ikke har en støvsuger, kan du bruke en kost. Det vil imidlertid ta lengre tid å fjerne eventuelt sølt vaskemiddelpulver.
Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 9
Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 9

Trinn 3. Observer resten av det glemte utslippet rundt deg

Det er mulig at noe av vaskemiddelet har sølt et eller annet sted. For en grundig rengjøring, sjekk området under eller rundt vaskemaskinen for å være sikker.

Del 4 av 4: Hindre vaskemiddel i å sølle senere

Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 10
Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 10

Trinn 1. Oppbevar vaskemiddelet på et bedre sted

Hvis vaskemiddelet ditt søl ofte, er det på tide å revurdere lagringsmetodene dine. Det er en god idé å oppbevare vaskemiddel på et lett tilgjengelig sted, og borte fra steder som er lette å støte eller sparke.

  • Ikke oppbevar den foran en vaskemaskin eller tørketrommel. Bevegelse eller vibrasjon av maskinen kan få vaskemiddelbeholderen til å "hoppe" og falle.
  • Vaskemiddel lagret på gulvet vil trolig sparke.
Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 11
Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 11

Trinn 2. Revurder lagringsplassen din

Det selges forskjellige beholdere på nettsteder som Tokopedia eller Bukalapak, eller husholdningsartikler som kan skjule "mindre vakre" esker eller vaskemiddelpakker, samt rydde opp og sikre vaskerom i hjemmet ditt. I tillegg hjelper installasjon av hyller på veggen også med å gjøre bruk av tilgjengelig plass.

  • Hvis du bruker vaskemiddel i pulverform, må du overføre vaskemiddelet til en beholder som kan lukkes for å forhindre at det vaskes ut neste gang.
  • Sørg for å lukke emballasjen eller beholderen med væske og pulvervaskemiddel tett etter bruk.
Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 12
Rydd opp sølt vaskemiddel Trinn 12

Trinn 3. Bytt til gjennomsiktige eller hvite vaskemidler for å unngå åpenbare flekker

Det er ingen permanent måte å unngå søl av vaskemiddel. Ved å bytte til et gjennomsiktig eller hvitt vaskemiddel kan du imidlertid sikre at hvis vaskemiddelet treffer teppet eller gulvet, har du bare å gjøre med skummet, og ikke flekken fra fargestoffet.

Anbefalt: