Hvordan være en eventyrer (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan være en eventyrer (med bilder)
Hvordan være en eventyrer (med bilder)

Video: Hvordan være en eventyrer (med bilder)

Video: Hvordan være en eventyrer (med bilder)
Video: ТАКОГО ЕЩЕ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! Узнав это СЕКРЕТ, ты никогда не выбросишь пластиковую бутылку! 2024, Kan
Anonim

Surfere i snødekte Colorado, kajakkpadlere i Sør -Frankrike, luftballongturer i Skandinavia, alle velger å forfølge sine eventyrdrømmer. Men er det fortsatt mulig å være en eventyrer i en tid der det meste av verden har blitt oppdaget, kartlagt og utforsket? Er det mulig å ha en karriere innen dette feltet? Les denne artikkelen for å finne ut hvordan du definerer eventyret ditt og tilegner deg ferdighetene som er nødvendige for å gjøre livet ditt til et eventyr.

Steg

Del 1 av 3: Finding Your Adventure

Bli en eventyrer Trinn 1
Bli en eventyrer Trinn 1

Trinn 1. Definer et eventyr for deg selv

En eventyrer er noen som ser etter uvanlige og uvanlige situasjoner. Hvis du vil ha en eventyrkarriere, vil ditt valg om å definere et "eventyr" forme dine karriereplaner, metoder, mål, mening og mål.

Å ville være eventyrlystne betyr ikke at du må klatre opp på en klippe hvis du er interessert i Amazonas frosker. Kanaliser interessene dine til en utfordrende karriere og velg noe som er personlig tilfredsstillende og meningsfylt

Bli en eventyrer Trinn 2
Bli en eventyrer Trinn 2

Trinn 2. Vurder utendørsaktiviteter

Er du typen du skal bli med på middag? Hvem plukker løvetann og tusenfryd? Hvem liker poesi om naturen? Liker du å gå i skogen hvis du har sjansen? Eller kanskje du liker å svømme tidlig om morgenen i en kald innsjø.

Hvis tanken på å vandre i fjellet mellom krystallklare elver gir deg sjelefred og ikke får deg til å få panikk av å ta et antihistamin, så er et eventyr som passer for deg bevaring av vill skog, økoturisme eller rekreasjon for å nyte natur

Bli en eventyrer Trinn 3
Bli en eventyrer Trinn 3

Trinn 3. Tell arrene på kroppen din

Er du en treklatrer og en våghals? Gjør du ofte vondt i knærne? Er du den første som melder seg frivillig som instruktør på treningsstudioet og den siste som slutter? Hvis du er vant til å bevege deg rundt, kan du føle deg begrenset når du sitter i timen. Kanskje tanken på å jobbe på en datamaskin på et kjedelig kontor skaper vage bekymringer. Kanskje du ikke er redd for å sykle fort i travle gater og tenke på dykking som en avslappende helgaktivitet. En elv som suser? Ingen grunn til å bekymre seg?

For deg kan eventyr være en ekstremsport, en utendørsaktivitet som krever utholdenhet eller naturutforskning

Bli en eventyrer Trinn 4
Bli en eventyrer Trinn 4

Trinn 4. Vurder å gjøre en kulturell utforskning

Er det morsomt for deg å oppdage ny musikk, prøve nye matvarer og gå deg vill på ukjent territorium? Det er også mulig at historien til et sted interesserer deg. Kanskje du alltid har ønsket å lære japansk, se severdighetene i Sibirien fra et tog, eller bruke tid på å drikke rødvin og smake på geitost.

For deg er eventyr arkeologisk forskning eller journalistikk. Dette kan være kulinarisk, historisk eller kunstnerisk. Vurder også antropologi og sosiologi, hvis du har et talent for forskning

Bli en eventyrer Trinn 5
Bli en eventyrer Trinn 5

Trinn 5. Vurder å hjelpe andre

Hvis du som barn fant en skadet kanin i hagen din, ville du lagt den i en skoeske og tatt vare på den. Følger du alltid utenlandske nyheter? Får fattigdom følelser av urettferdighet, og du vil skape endringer? Vil du gjøre noe for verden og bidra med dine talenter for å gjøre verden til et bedre sted enn du ser det nå?

Humanitære og filantropiske eventyr er noe for deg. Vurder å jobbe innen det juridiske eller medisinske feltet

Bli en eventyrer Trinn 6
Bli en eventyrer Trinn 6

Trinn 6. Finn en rekke insekter

Er du interessert i dyrenes navn, deres klassifiseringer eller deres forskjellige særegenheter? Har du alltid kjæledyr? Har du alltid hatt en uforklarlig tilhørighet til bergarter? Vulkaner begeistrer deg alltid. Du kan navngi alle slags dinosaurer som barn. Du er aldri redd for å plukke frosker eller ta på slanger, så du kan alltid føle deg hjemme når du er sammen med andre dyrearter.

Et vitenskapelig forskningseventyr er noe for deg. Vurder potensielle felt som biologi, zoologi, paleontologi eller geologi

Del 2 av 3: Få erfaring

Bli en eventyrer Trinn 7
Bli en eventyrer Trinn 7

Trinn 1. Lær

Livet til en arkeolog virker like fascinerende som Indiana Jones, men det er fordi det ikke er noen scene der han reviderer en 30-siders forskningsartikkel om gamle sumeriske religiøse seremonier for en redaksjonell anmeldelse med et akademisk tidsskrift som gir ham et professorat. Før du graver opp fossilene til den afrikanske velociraptor -dinosauren, må du forberede deg på suksess. Det er ingen annen måte å "ta et eventyrkurs" på, men du kan lære noe som lar deg reise og forberede deg på å gjøre det du vil.

  • Hvis du er interessert i vitenskapelig eventyr, studer biologi eller annet beslektet biovitenskap. Kjemi vil holde deg i laboratoriet og foran datamaskiner, mens marinbiologi tar deg ut på havet.
  • Hvis du liker å reise, er det en smart investering å studere i gjestfrihetsprogrammer (hoteller, restauranter, catering) og turisme. Å lære fremmedspråk er en ekstra bonus for å markedsføre deg selv i fremtiden.
  • Hvis du er interessert i sport eller friluftsliv som involverer naturen, er økologiske programmer i alle deres spesialiteter tilgjengelig på hele universitetet. Rådfør deg med en akademisk rådgiver for å finne ut hva som er riktig for deg.
  • I USA, etter å ha uteksaminert deg fra college, kan du søke om et Fulbright -stipend eller annet hjelpeprogram for å søke forskningsmidler eller undervisningserfaring i et annet land. Disse programmene dekker et bredt spekter av prosjekter, fra undervisning i musikk i Russland til undervisning i poesi i Sør -Amerika.
  • Hvis du ikke er interessert i høyskole, ikke frykt. Å holde deg informert om det utfordrende feltet du ønsker er ikke så komplisert som å skaffe et bibliotekskort og gjøre det selv. Å utvikle en rekke gode ferdigheter som videografi eller fotografering kan være en veldig nyttig ferdighet. Noen trenger å vite hvordan man bruker et HD-videokamera på Nordpolen. Så hvorfor ikke du?
Bli en eventyrer Trinn 8
Bli en eventyrer Trinn 8

Trinn 2. Registrer deg i Peace Corps -organisasjonen

For amerikanerne er en flott måte å ha en garantert, semi-organisert opplevelse i utlandet i to år å melde seg på Peace Corps. Dette kan være en god måte å betale tilbake studielån, utvikle evnen til å reise og bygge forbindelser andre steder. Det er også en veldig tilfredsstillende måte å gi på, ettersom du vil delta i humanitær hjelp til mennesker i nød.

Kombiner fredskorpsets plikter med din lidenskap for å reise mens du er i destinasjonslandet til det fulle. Bruk helgene til en ekskursjon til Middelhavet og utforsk maten eller finn en natursti i Skandinavia. Denne aktiviteten vil gjenopprette din ånd og være klar til å gå tilbake til å jobbe hardt med oppgavene dine

Bli en eventyrer Trinn 9
Bli en eventyrer Trinn 9

Trinn 3. Finn arbeid i utlandet som au pair (jobber som hushjelp i et hus i bytte mot å kunne bo i det huset) eller barnepass

I Europa er det vanlig at unge mennesker og kvinner som ennå ikke er ansatt, jobber i barneomsorg i utlandet. Dette kan være en lukrativ kortsiktig mulighet, som gir deg muligheten til å oppleve en ny kultur mens du tjener penger.

Å være nær en familie er en fin måte å lære kultur og språk på, i tillegg til å bygge på kontinuerlige relasjoner som du kan hoppe over på eventyrene dine. Hvis du har jobbet i Tyskland med en familie i et år, så er det som brødre det du vil vite om når du er der igjen på en ryggsekktur og når du trenger et varmt sted å sove

Bli en eventyrer Trinn 10
Bli en eventyrer Trinn 10

Trinn 4. Lær engelsk

Engelsk språkkunnskaper er etterspurt over hele verden. Spesielt i Sørøst -Asia øker etterspørselen etter engelsklærere. I USA krever noen programmer som letter læringserfaringer, arbeidsrelaterte og viktige kvalifikasjoner, en BA på alle, men ikke alle, felt. Du kan kanskje finne private veiledningsjobber selv, men organisasjoner som spesialiserer seg på å plassere amerikanske lærere i utlandet er den tryggeste og enkleste måten å finne arbeid på.

Bli en eventyrer Trinn 11
Bli en eventyrer Trinn 11

Trinn 5. Meld deg på en misjonstur eller studere i utlandet

Hvis du har tid og midler, foretar kirker eller skoler i USA vanligvis årlige utenlandsreiser som kan gi spenningen i eventyret du leter etter. Selv om det bare er noen få uker og arbeidet er like anstrengende som å bygge et hus i Guatemala eller Peru, får du det du leter etter og kan utvikle ferdighetene som trengs. Enhver utfordrende jobb du søker på i fremtiden vil stå for denne opplevelsen.

Dette programmet er egnet for alle som er interessert i humanitært arbeid, selv om du er i en reisegruppe, som vil ende opp med å gjøre turistaktiviteter. Planlegg en tur i øyeblikket og lag din egen moro

Bli en eventyrer Trinn 12
Bli en eventyrer Trinn 12

Trinn 6. Ta et "gap year" og planlegg et eventyr for deg selv

Bare gjør det. Couchsurfing -organisasjoner (organisasjoner som gir en liste over private hjem å bo i når de besøker steder rundt om i verden) og muligheter for å jobbe på økologiske gårder er tilgjengelige for alle som har tid. Dette vil gi en opplevelsesrik reise, leve med en annen kultur og et støttenettverk som kan utvikle seg til en langsiktig mulighet som du aldri vet. Selv om det kan ta noen uker å sykle fra Minnesota til New Orleans, har du allerede forberedt deg på fremtidige historier og suksesser ved å bare komme deg et sted.

Når du kommer tilbake fra et eventyr, kan du bruke denne opplevelsen som en "inngangsport" til å få jobb. Nå som du har fått en gjør-det-selv-opplevelse, er du allerede en svært ettertraktet eventyrer

Del 3 av 3: Gjøre en karriere til et eventyr

Bli en eventyrer Trinn 13
Bli en eventyrer Trinn 13

Trinn 1. Få en jobb for å gjøre det du vil

Fritidsarbeider, turguide eller dykkinstruktør er betalte stillinger som kan skaffes med passende erfaring og sertifikater. Erfaringen du får fra å reise utenlands, reise alene eller studere et felt du liker, bør åpne mange alternativer for å gjøre noe du vil gjøre. Få en jobb i din favorittpark eller start en bedrift som lærer kajakkpadling.

Hvis du får betalt for å lære noen noe du liker, så blir hver dag et eventyr. Få jobb på et skianlegg som lærer snowboard eller arbeid i et miniatyr marine akvarium. Så du trenger ikke å være marinbiolog for å jobbe med dyr

Bli en eventyrer Trinn 14
Bli en eventyrer Trinn 14

Trinn 2. Finn en finansieringskilde for ekspedisjonen din

Finn en finansieringskilde for ekspedisjonen din. Hovedmålet ditt er å gjøre noe du liker og få betalt. Hvis eventyr er din greie, så hvis noen andre er villige til å finansiere en soppsamlingsekspedisjon til Frankrike eller en snøskøyte -tur til Sveits, er en drøm.

National Geographic gir en rekke midler til forskningsforslag, fra medier til studenthypoteser. Utforsk finansieringsalternativer basert på hver tur. Publiser eller selg reiseresultater når du kommer tilbake. Hvis du skrev en bestselgende bok om langrennsreiser med forhåndsbetalt jernbane, har du lykke til

Bli en eventyrer Trinn 15
Bli en eventyrer Trinn 15

Trinn 3. Dokumenter eventyret ditt

Skriv ned eventyret ditt. Vurder å holde deg oppdatert på dine utfordrende opplevelser via blogger, nettsteder eller sosiale medier. Lag en film om motet ditt. Den beste måten å få andre interessert i eventyrene dine og å offentliggjøre navnet ditt som eventyrer for finansiering er å markedsføre deg selv og dine ferdigheter.

Å selge fotografering eller video på frilansbasis er en god måte å finne heltidsjobb hos et forlags- eller medietjenesteselskap. Har du noen flotte bilder av den store hornuglen mens du utforsker naturen? Prøv å sende den til blader. Hvis du har en god historie i Istanbul, kan du prøve å få den publisert. Hvis det er publiseringsverdig, kan du få et jobbtilbud

Bli en eventyrer Trinn 16
Bli en eventyrer Trinn 16

Trinn 4. Få en jobb der det er eventyr

Hvis du er i Australia er et eventyr for deg, så vil det du gjør mens du er der være utfordrende og la deg utforske omgivelsene. Få en turnéjobb eller en fysisk jobb der du liker og jobber i helgene.

Mange landbruksområder vil bruke sesongarbeidere til å plukke frukt, trimme vinstokker eller gjøre annet utendørsarbeid. Det er en utfordrende og lavt betalende jobb, men hvis du kan komme vekk fra jobben med jevne mellomrom, vil den tilfredsstille eventyrere med en lidenskap for reiser

Bli en eventyrer Trinn 17
Bli en eventyrer Trinn 17

Trinn 5. Få en jobb som krever reise

Jobber som krever reise som selger, aktivitetskoordinator, musiker eller arbeidsinnvandrer vil sikre at du fortsetter å bevege deg. Hver arbeidsdag vil gi resultater, føles morsomt og gi nye opplevelser.

Som et alternativ kan du prøve å få en jobb som kan gjøres hvor som helst. Telearbeidsjobber (jobber hjemmefra og koblet til hovedkontoret) som redigering, programmering og andre nettjobber, lar deg jobbe hjemmefra, utenlands eller hvor du vil. Samle så mange muligheter som mulig og sett dine egne timer

Bli en eventyrer Trinn 18
Bli en eventyrer Trinn 18

Trinn 6. Arbeid på campus

Når hele året er viet til campusinteresser og undervisning i klasserommet, er det et bredt spekter av forskning tilgjengelig som gir deg mange muligheter til å være med og få betalt, studieturmuligheter og viktig støtte til å gjøre hva du vil. Hvis du trenger å være i Tower of London og undersøke din neste historiske roman, er universitetsstøtte en av de beste mulighetene du får.

Tips

  • Se etter måter å gå på et ekte eventyr som sofa-surfing (å bo hos noen andre mens du reiser), språkundervisning eller leie av et kjøretøy.
  • Det er mange reiseforberedelseslister du kan finne online for alle slags eventyr. Bruk den listen ved å gjøre et raskt søk på nettet, slik at du ikke kaster bort tid.
  • Spør lokalbefolkningen om informasjon uansett hvor du går. Håndboken gir bare begrenset og subjektiv informasjon. Å snakke med lokalbefolkningen og oppdage mer er en utmerket mulighet.
  • Ta med noen ting. Ryggsekken din bør bare inneholde noen få ting for å gjøre den behagelig å bære.

Anbefalt: