Slik defuserer du sladder: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik defuserer du sladder: 10 trinn (med bilder)
Slik defuserer du sladder: 10 trinn (med bilder)

Video: Slik defuserer du sladder: 10 trinn (med bilder)

Video: Slik defuserer du sladder: 10 trinn (med bilder)
Video: Staysman & Lazz - En godt stekt pizza 2024, September
Anonim

En vitenskapelig studie foreslår at man tar det gamle ordtaket som sier: "Ikke ta sladder like viktig ved å svare på det" - som falske råd. Måten å håndtere sladder på i forkant av USAs nylige presidentvalg kan støtte denne nye oppfatningen. Spørsmålet er, hvis du ikke kan ignorere ryktene som sirkulerer, hva bør du gjøre? Les trinn 1 for å finne ut hvordan.

Steg

Metode 1 av 2: Svar med riktig holdning

Stopp rykter Trinn 1
Stopp rykter Trinn 1

Trinn 1. Ikke spill dum

Ikke oppfør deg som om du ikke forstår hva folk snakker om deg. Hvis du holder taus, vil folk tro at disse ryktene er sanne. Det nytter ikke å late som om du ikke har hørt noe sladder om deg hvis alle på skolen din eller på jobben allerede vet om det. Å erkjenne at det virkelig går rykter om deg, er det første trinnet for å håndtere det.

  • Hvis noen sladrer med deg, kan du si til dem: "Jeg har hørt at det går rykter" eller "jeg vet hva folk snakker om meg."
  • Enda bedre, utfordre personen som skapte denne sladderen. Hvis du vet at dårlig sladder om deg sprer seg (raskt!), Kan du fortelle andre som ikke har hørt om det. De kan være mer på din side hvis de hører sladderen direkte fra deg, enn om de hører det fra sladderne.
Stopp rykter Trinn 2
Stopp rykter Trinn 2

Trinn 2. Ikke vis at du virkelig bryr deg

Ikke få deg selv til å virke sint, skuffet eller opprørt over denne sladderen. Selv om denne sladderen er veldig ondsinnet og sårende, hvis du viser skuffelse offentlig, har du allerede latt den andre siden vinne. Å finne nære venner å chatte med vil hjelpe deg å takle skuffelsen din med dem i stedet for å la alle se deg skuffet. Prøv å vær sterk, respekter deg selv, og ikke la dette problemet motvirke deg.

Også, hvis du ser skuffet ut over sladderen, vil folk tro at det er sant

Stopp rykter Trinn 3
Stopp rykter Trinn 3

Trinn 3. Ikke bekjemp ild med ild

Du kan føle deg provosert til å håndtere sladder ved å opprette en annen, men du bør ta en mer respektfull tilnærming og ikke engasjere deg i trivielle saker som sladder. Du kan spre sladder om personen som startet det, eller lage et nytt, annet sladder for å hindre folk i å snakke om deg, men dette vil sannsynligvis gjøre ting verre, og du vil ende opp som en desperat person og ikke bedre. heller enn at folk begynner å sladre om deg.

Husk at målet ditt er å være på topp. Du vil at folk skal respektere deg og se deg som noen av verdi. Hvis du vil at folk skal respektere deg selv etter at denne dårlige sladderen sprer seg, må du respektere deg selv, og ikke tenke: "Hvis du ikke kan slå dem, bli med dem", fordi ingen måte vil gjøre deg bedre

Stopp rykter Trinn 4
Stopp rykter Trinn 4

Trinn 4. Snakk med en eldre person eller noen som kan ta avgjørelser hvis du føler behov for det

Selvfølgelig vil det ikke være morsomt å diskutere dårlig sladder med en eldre person eller sjefen din, men det vil føre til problemer for sladderen og få deg til å føle deg bedre om å håndtere situasjonen. For eksempel, hvis ryktet sprer seg på skolen og du er sikker på hvem som startet det, snakker du om det med noen som kan ta avgjørelser, skremmer sladderen bort fra sladder.

Denne metoden er litt vanskelig. Du står fritt til å bestemme om du trenger å snakke med en eldre person, eller du kan løse det på egen hånd

Metode 2 av 2: Ta handling

Stopp rykter Trinn 5
Stopp rykter Trinn 5

Trinn 1. Forsvar deg selv

Ikke forveksle med å forsvare deg selv for å forsvare din integritet og "angrep". Du kan bruke et nettsted som www.nomorelibel.wordpress.com for å fortelle sannheten. Se etter et middel du kan bruke til å formidle en forklaring fra din side. Siden stillhet ikke alltid er gylden, er det en god idé å begynne med å si: "Jeg kan ikke tro at dette skjer." eller "Det ser ut til å være noen grunnløse (eller ondsinnede) sladder. Sladder som dette kan være veldig skadelig." Se inn i øynene til menneskene du snakker med. Snakk sannheten for å forsvare interessene dine.

Hvis folk spør deg om denne sladderen, bør du være i stand til å forsvare deg for enhver pris. Hvis du ignorerer det eller ikke vil snakke om det, vil folk anta at ryktene er sanne. Du kan bruke numberselibel.wordpress.com til å fortelle sannheten og gjenopprette folks tillit til deg

Stopp rykter Trinn 6
Stopp rykter Trinn 6

Trinn 2. Finn ut hvilke ting som får folk til å tro sladder om deg, og gjør deretter noe for å stoppe det

Folk liker vanligvis å sladre om ting som får mye respons, og ser etter bevis som folk kan tro. For eksempel vil sladder dukke opp på jobb hvis to personer begynner å flørte på kontoret, eller hvis de spiser lunsj sammen hver dag. Hvis du kan finne ut hva som forårsaker at denne sladderen utvikler seg, kan du prøve å stoppe den hvis du kan.

  • Ikke bare tenk "De burde ikke tro det" eller "jeg skal kunne gjøre hva jeg vil uansett om folk tenker slik eller så." Fordi det er det de er, og så lenge du ikke bryr deg, vil sladder fortsette å spre seg.
  • Selvfølgelig, hvis du ikke gjør noe for å gjøre sladderen varmere, trenger du ikke å endre noe. Og hvis du gjør noe som faktisk forårsaker sladder, ikke klandre deg selv hvis det er tilfelle!
Stopp rykter Trinn 7
Stopp rykter Trinn 7

Trinn 3. Bevis at dette ryktet er usant hvis du kan

Hvis du kan bevise at disse ryktene ikke er sanne, må du avsløre dem. For eksempel, hvis folk forteller deg at du faktisk ikke har en kjæreste, ta med kjæresten din til en fest. Hvis folk sladrer om at du ikke kan svømme, hold en fest ved bassenget. Hvis du har dokumenter som kan bevise at ryktene er helt usanne, trenger du ikke tenke igjen om å gjenopprette din selvrespekt.

Et av de mange problemene med sladder er hvor vanskelig det er å gjøre gjengjeldelse. For å motvirke dette, ikke gi slurvete bevis hvis du ikke kan få det

Stopp rykter Trinn 8
Stopp rykter Trinn 8

Trinn 4. Spre ordet om deg igjen

Avslør eller skriv denne sladderen slik at den er lett å se. Ved å erkjenne sladder kan du dra nytte av muligheten. Sladder sprer seg vanligvis som en ild i brann fordi folk som liker å spre sladder gjør dette for å søke sosial status, og det avhenger av om de har informasjon som andre mennesker ikke vet. Hvis du har avslørt informasjonen de skjuler, vil de ikke lenger ønsker å spre denne sladderen. Alle vet det allerede!

Hvis situasjonen din er veldig smertefull, vil du selvfølgelig ikke at andre skal vite om den. Men hvis du synes det er lettest å bevise at denne sladderen er latterlig og at du kan dempe den ved å fortelle det til alle, så gjør det

Stopp rykter Trinn 9
Stopp rykter Trinn 9

Trinn 5. Møt sladdermakeren personlig

Hvis du vet hvem som sprer sladder, bør du snakke med denne personen direkte. Vær høflig og respekt for deg selv, og spør deretter hvorfor han sladrer, og forklar vanskelighetene du har på grunn av det han gjør mens du prøver å ikke virke altfor skuffet. Du kan si: "Jeg vet at vi egentlig ikke er nære venner, men å spre falske rykter om meg er ikke måten å løse problemene våre på."

Hvis du ikke vil møte ham alene, ta med noen venner. Selvfølgelig bør du aldri sette deg selv i en farlig eller ubehagelig situasjon hvis du er usikker på karakteren til denne personen

Stopp rykter Trinn 10
Stopp rykter Trinn 10

Trinn 6. Vær forsiktig

Sladder kan gjøre folk skuffet, sint eller deprimert. Uansett hva andre mennesker sier om deg, ha respekt for deg selv og vær klar over hvem du er. Ikke la andre bestemme din verdi og vær sterk, uansett hva andre mennesker sier om deg. Ta deg tid til å henge med dine nære venner, hvile nok og opprettholde din selvrespekt uansett hva folk synes om deg.

Du kan være så opptatt av å bekymre deg for måter å overbevise folk om at disse ryktene ikke er sanne om at du ikke har tid til å ta vare på deg selv. Du må fokusere på deg selv - ikke på den meningsløse skuffelsen over andres handlinger - hvis du vil komme tilbake til et sunt og lykkelig liv

Tips

  • Vær rolig i enhver situasjon. Folk liker å være oppmerksom på reaksjonene dine. Du får sladderen til å forsvinne hvis du holder deg rolig, og denne holdningen vil hjelpe deg hvis du må håndtere det samme problemet i fremtiden.
  • Prøv å oppføre deg som om du ikke er plaget, og hvis du oppfører deg som dette, er dette det som skjer. Respekter deg selv.
  • Ignorer stemmene som kommer fra folk som kommenterer deg. Bare slipp det, og denne sladderen vil til slutt forsvinne.
  • Ha en god venn du kan snakke med, legg planer for å forsikre deg om at dette sladret ikke egentlig handler om deg.
  • Fortell sannheten til de berørte menneskene som tror på sladderen om deg, og fortell dem hva som egentlig skjer.
  • Hvis du selv er årsaken til sladderen, ikke nekt for det. I stedet for å prøve å svare på hva andre mennesker synes om deg, innrøm at du gjorde noe galt.
  • Husk at det er naturlig å uttrykke følelser. Du kan gråte, uttrykke sinne eller en følelse fra hjertet ditt.

Advarsel

  • Ikke kast bort tid på å prøve å finne ut hvem som startet eller spredte sladder, da dette vil være meningsløst og ubrukelig.
  • Liker ikke å spre rykter fordi denne metoden vil slå på deg og forårsake annen sladder.
  • Hvis du deler problemene dine med en eldre person, vil du oppleve deg som en person som ikke kan ta vare på seg selv (Som en tenåringsjente som gråter hver dag og ser latterlig ut).

Anbefalt: