3 måter å overvinne arbeidsledighetsstatus

Innholdsfortegnelse:

3 måter å overvinne arbeidsledighetsstatus
3 måter å overvinne arbeidsledighetsstatus

Video: 3 måter å overvinne arbeidsledighetsstatus

Video: 3 måter å overvinne arbeidsledighetsstatus
Video: Купил все Мороженое из КРАСНОЕ & БЕЛОЕ. Эскимо за Копейки. Стоит ли покупать? 2024, Kan
Anonim

Arbeidsledighet kan være ganske tyngende og demoraliserende. Imidlertid er det trinn som kan hjelpe deg med å håndtere denne situasjonen, slik at du kan hoppe tilbake, lære nye ferdigheter og til slutt få jobb. Du må opprettholde god oppførsel og finne nye måter å øve og bygge relasjoner på, enten du har vært arbeidsledig i en uke eller noen måneder.

Steg

Metode 1 av 3: Kanalisering av ferdigheter på arbeidsmarkedet

Overvinn arbeidsledighet Trinn 1
Overvinn arbeidsledighet Trinn 1

Trinn 1. Be om ledige stillinger på jobbsenteret

I USA tilbyr jobbsenter vanligvis også gratis CV -tjenester, i tillegg til å gi informasjon om ledige stillinger og jobbmuligheter. Jobbsenteret kan også hjelpe deg med å søke om arbeidsledighetsstatus hvis du ønsker det. Gjør det umiddelbart etter å ha mistet jobben din, for å kunne dra nytte av jobbtrening. I Indonesia kan du prøve å besøke kontoret til Manpower Ministry.

  • For å finne et arbeidsavdelingskontor i byen din, skriv inn søkeordet "arbeidsavdelingskontor på [bynavn]" i en søkemotor på internett.
  • For de som bor i USA, kan du også bruke det interaktive kartet for sysselsetting og opplæring på nett på https://www.doleta.gov/usworkforce/onestop/onestopmap.cfm for å finne nærmeste jobbsenter.
Overvinn arbeidsledighet Trinn 2
Overvinn arbeidsledighet Trinn 2

Trinn 2. Berik din profesjonelle praksis gjennom utdanningsmuligheter

Tren deg selv mens du er arbeidsledig for å få mest mulig ut av tiden din og øke sjansene for å finne en ny jobb. Dette er en flott tid for å tjene et sertifikat eller forbedre datakunnskapene dine.

  • Prøv å kontakte Department of Manpower, Training Center eller campus i byen din, og meld deg på en klasse som vil gjøre deg mer kompetent med dine ferdigheter.
  • For eksempel, hvis du jobber som lærer, men de fleste av dine ferdigheter er autodidakt, kan du ta noen få kurs for å lære litt ny kunnskap og pedagogikk.
  • Dette trinnet kan hjelpe deg med å se at denne perioden med arbeidsledighet er en tid for vekst fremfor en flaskehals.
Overvinn arbeidsledighet Trinn 3
Overvinn arbeidsledighet Trinn 3

Trinn 3. Finn nye jobber relatert til dine ferdigheter gjennom jobbsøkingsnettsteder

Ikke anta at du bare kan få samme jobb som før. Hvis du mister jobben din på grunn av modernisering, vil det være vanskelig å finne en lignende jobb. Hvis det er sannsynlig at du vil finne det vanskelig å få jobb i det gamle feltet ditt, kan du se etter en ny type jobb.

  • Bla gjennom nettsteder som Monster, LinkedIn eller Indeed, og se etter jobber som er forskjellige fra den forrige. Tenk på måter du kan bruke dine ferdigheter på denne nye linjen.
  • For eksempel, si at du pleide å jobbe på en fabrikk, men nå har det blitt overtatt av automatiserte maskiner. Hvis du tilegnet deg administrative ferdigheter mens du jobbet på en fabrikk, kan du se etter måter å overføre dem til å jobbe i et nytt felt.
Overvinn arbeidsledighet Trinn 4
Overvinn arbeidsledighet Trinn 4

Trinn 4. Frivillig for å bygge ferdigheter og relasjoner, så det er lettere for deg å få jobb

De beste frivillige stillingene for CV er de som lar deg gå ut og bygge relasjoner med samfunnet. Frivillige stillinger i samfunnet vil se bra ut på et CV og høres bra ut i et intervju.

  • For å finne muligheter for frivillig arbeid, kontakt direkte organisasjonen du ønsker å jobbe for. Eller skriv inn søkeordet [bynavn] frivillig etterlyst.” på søkemotorer på internett.
  • For eksempel, hvis du vil jobbe med veterinærmedisin, kan du være frivillig på et dyrehjem i byen din. Hvis du er lærer, kan du prøve å spørre om det er noen ledige stillinger på en videregående skole eller høyskole i byen.
  • Det er godt å holde deg opptatt, men ikke overvel deg selv fordi du kan gå glipp av muligheten til å finne en god jobb.
Overvinn arbeidsledighet Trinn 5
Overvinn arbeidsledighet Trinn 5

Trinn 5. Se etter et funksjonshemmet serviceprogram i byen hvis du har en funksjonshemming

Hvis du er arbeidsledig og har et helseproblem eller funksjonshemming, kan funksjonshemmingsprogrammet i byen din hjelpe deg med å få yrkesrettet rehabilitering. Du kan være kvalifisert til å gjennomgå omskolering for en ny karriere uten kostnad.

Det er også en rekke ressurser på internett designet for å hjelpe mennesker med nedsatt funksjonsevne å finne arbeid. For de som bor i USA, sjekk ut dette nettstedet

Metode 2 av 3: Å håndtere de følelsesmessige konsekvensene av arbeidsledighet

Overvinn arbeidsledighet Trinn 6
Overvinn arbeidsledighet Trinn 6

Trinn 1. Ta deg tid til å behandle de negative følelsene som følger med å miste jobben

Når du mister jobben din, enten det er på grunn av å bli sagt opp, permittert, slutte eller det tilknyttede selskapet går konkurs, er det naturlig for deg å oppleve en rekke negative følelser som et resultat. Disse negative følelsene kan omfatte skam og sorg, frustrasjon og sinne.

  • Ikke prøv å undertrykke disse følelsene eller skyv dem bort. Føl i stedet følelsene, og erkjenn de negative følelsene i deg selv som du føler. Forstå at alle disse følelsene er normale og sunne å oppleve i denne situasjonen og vil forsvinne med tiden.
  • Hvis du har problemer med å håndtere disse følelsene, eller er bekymret for at du kommer til å bli deprimert, er det en god idé å få hjelp fra en terapeut.
Overvinn arbeidsledighet Trinn 7
Overvinn arbeidsledighet Trinn 7

Trinn 2. Håndter stress ved å uttrykke følelsene dine og trene

Å miste en jobb er en veldig stressende situasjon. Reduser stresset ditt ved å skrive ned følelsene dine, enten det er i en dagbok, en liste over tanker og følelser, eller til og med poesi og prosa.

  • Å helle disse negative følelsene på et stykke papir vil mer eller mindre lindre stresset ditt. Fysisk aktivitet er også en stor stressavlastning. Prøv å trene minst 30 minutter om dagen.
  • Du kan gjøre aktiviteter som jogging, løping, turgåing, svømming, dans, styrketrening eller selvforsvar.
Overvinn arbeidsledighet Trinn 8
Overvinn arbeidsledighet Trinn 8

Trinn 3. Bygg et støttende nettverk av venner og slektninger

Del dine følelser og bekymringer med venner og familie for å forbedre din emosjonelle tilstand etter å ha mistet jobben. Arbeidsledighet fører ofte til selvtillit og depresjon. Be om støtte i disse vanskelige tider.

  • For eksempel, spør en venn om han eller hun vil være sammen med deg hver helg, slik at du ikke føler deg sosialt isolert.
  • Du kan også dele dine følelser om din arbeidsledighetsstatus med familiemedlemmer, slik at de kan hjelpe deg gjennom og håndtere frustrasjonene dine.
Overvinn arbeidsledighet Trinn 9
Overvinn arbeidsledighet Trinn 9

Trinn 4. Hold deg opptatt ved å lete etter arbeid online og personlig

Når du er arbeidsledig, er det viktig å fylle tiden din og holde deg opptatt. Gjør det ved å lete etter jobber via jobbsøkesteder på internett, med LinkedIn og Monster. Du kan også se i ledige stillinger i avisen.

  • Faktisk hjelper det hvis du tror at jobbjakt er din heltidsjobb. Hvis du ikke gjør noe mens du er arbeidsledig, vil mulighetene for å finne arbeid forverres.
  • Samtidig er det viktig å ha det gøy og nyte livet. Så hvis du leter etter en jobb, søker og tar intervjuer fra morgen til kveld hver dag, må du gjøre noe du liker om natten.
  • Å holde deg opptatt vil også forhindre at du synes synd på deg selv eller blir motløs av jobbsøket.

Metode 3 av 3: Bygg et nettverk av relasjoner for å finne nye jobbmuligheter

Overvinn arbeidsledighet Trinn 10
Overvinn arbeidsledighet Trinn 10

Trinn 1. Spør en venn om han vet om en ledig jobb

Mange vet om jobbmuligheter gjennom sine sosiale nettverk. Så dra nytte av dette ved å kontakte venner som jobber og spørre om det er jobbmuligheter som kan testes. Dine venner og familie vil være villige til å hjelpe hvis du spør.

Du kan si, "Jobber du fortsatt for det selskapet? Jeg har vanskelig for å få jobb etter å ha blitt permittert. Er det noen ledige stillinger i din bedrift? Eller vil du henvise meg til sjefen din?"

Overvinn arbeidsledighet Trinn 11
Overvinn arbeidsledighet Trinn 11

Trinn 2. Bli med i en lokal virksomhet eller stillingsgruppe for å holde deg oppdatert om de siste ledige stillingene

De fleste byer har forretningsnettverk med lokalt fokus, bærekraftige forretningsnettverk eller gruppen KADIN (Indonesian Chamber of Commerce). Bli involvert slik at du kan møte menneskene som ansetter. Denne gruppen eller klubben vil jevnlig gi informasjon om ledige stillinger i byen og hjelpe deg med å forberede ditt CV.

Forretningsgrupper samles noen ganger også på lokale tilbedelsessteder

Overvinn arbeidsledighet Trinn 12
Overvinn arbeidsledighet Trinn 12

Trinn 3. Besøk jobbmesser for å få kontakt med potensielle arbeidsgivere

Rydd opp ditt CV, ta på deg en dress, og promoter din erfaring og kvalifikasjoner på dette showet. Finn også ut om jobbmesser tilbyr muligheten til å sende inn CV på nettet. I tillegg, avhengig av hvilken type forretningsgruppe som er samlet i samfunnet, kan du også be om en invitasjon til Rotary Club eller KADIN -gruppen.

Hvis du vet at en venn skal spise middag med en klient eller arbeidskollega, kan du be om å bli med. Dette er den perfekte tiden for å møte nye mennesker og gjøre navnet ditt kjent i samfunnet

Overvinn arbeidsledighet Trinn 13
Overvinn arbeidsledighet Trinn 13

Trinn 4. Hold kontakten med dine gamle kolleger og sjefer

De vil kanskje dele informasjon knyttet til ledige stillinger før den blir offentliggjort. Så lenge du forlater selskapet på gode vilkår, kan du betrakte dem som en nettverkspartner.

  • Dette betyr ikke bare at du kan få din gamle jobb tilbake, men i det minste spør lederen din eller gamle medarbeidere om de vet om ledige stillinger generelt.
  • Men hvis du har et argument når du forlater selskapet, er det best å ikke ringe gamle kolleger og spørre om jobbmuligheter.

Tips

  • Ikke ligg på CV -en din. Å lyve om din arbeidshistorie, tidligere lønn eller nåværende jobb vil gjøre deg upålitelig når arbeidsgivere kontakter referansene dine for å bevise sannheten.
  • Prøv å fylle ledig tid med praksis, frivillig arbeid eller frilansearbeid.

Anbefalt: