Hvordan velge en valp: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge en valp: 14 trinn (med bilder)
Hvordan velge en valp: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan velge en valp: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan velge en valp: 14 trinn (med bilder)
Video: ДАВНО ЗАБЫТЫЙ КИЛЛЕР ВЕРНУЛСЯ, НО НЕ ПОМНИТ КТО ОН И ОТКУДА - Призрак - Русский боевик 2024, Kan
Anonim

Hunder har alltid blitt omtalt som menneskets beste venn. På mange måter er hunder akkurat som mennesker - hunder trenger selskap, kan kommunisere hvordan de har det og elsker å leke. Så det er ingen overraskelse at du vil beholde en hund hjemme og oppdra den som ditt eget barn. Valper er morsomme å oppdra, men tar mye ansvar. I motsetning til barn som kan vokse opp og gjøre alt på egen hånd, kan og vil kjæledyr ikke trenge din oppmerksomhet. Husk at valper vokser til voksne og voksne hunder kan leve i 15 år eller mer. Det er flere ting du bør vurdere når du skal velge en valp som deg som du vil klappe.

Steg

Del 1 av 3: Vurdere livsstil

Velg en valp trinn 1
Velg en valp trinn 1

Trinn 1. Evaluer din økonomiske situasjon

Er din økonomiske status stabil og har en fast inntekt? Å oppdra en hund koster mye penger; utstyr, mat og veterinæravgifter kan tømme lommeboken din.

  • Midlene du har vil påvirke hvilken hunderase du bør velge. For eksempel trenger store hunder mer penger fordi slike hunder ofte har helseproblemer som små hunder ikke ofte lider av. I tillegg krever store hunder også veldig mye fôr.
  • Sørg for at du har "nødpenger" for plutselige veterinærbesøk, operasjonskostnader og medisinske tester. Noen ganger vil det skje ting utenom vanlige kontroller og injeksjoner for valper. Det er best å gi hunden din best mulig omsorg, så sørg for at du har penger til å kunne gi den.
Velg en valp trinn 2
Velg en valp trinn 2

Trinn 2. Vurder hvor du bor

Bor du i landlige eller urbane områder? Eier du en leilighet, leilighet eller privat hus? Hvor du bor og ledig plass vil påvirke hvilken type valp du velger. Valper trenger mye plass og frisk luft, så tenk på dette før du tar noen beslutninger.

  • Tenk for eksempel på hvor stort huset ditt er? En stor, høylytt hund i et lite hus vil gjøre alle gale. I tillegg er det ikke bra for hundens helse å inneslutte en stor hund på en liten plass. Velg en valp som vil vokse hjemme hos deg når den vokser.
  • Tenk på hagen din. Har du en hage? Valper har mye energi, og vil trenge god plass til å trene. Å ha en hage hjelper deg også med å trene valpen din til å tisse ute. Hvis du bor i en leilighet eller leilighet i et urbant område, kan du finne ut hvor de nærmeste parkene, gressområder og dyreparker er.
Velg en valp trinn 3
Velg en valp trinn 3

Trinn 3. Vurder balansen mellom arbeidet ditt og dagliglivet

Har du tid til å ta vare på valpen din? Nye kjæledyrvalper trenger ekstra omsorg og opplæring. Vil du inkludere behovene til kjæledyr i livet ditt? Hvis du jobber 12 timer om dagen eller reiser mye, er det ikke sikkert at en valp passer din livsstil.

  • Valper er morsomme, men det kan ta mye tid å ta vare på valper. I de første ukene bør du trene valpen din til å gå ut og lære ham å følge noen få enkle kommandoer.
  • Du bør også sette av tid til å gå valpen hver dag. Å la ham tisse i 5 minutter og løpe rundt i gården eller parken er ikke nok. Trening som kan få hunden din til å føle seg sliten, er nøkkelen til å holde valpen stabil og glad.
  • Veterinærbesøk kan også gjøres oftere det første året; valper bør vaksineres, ormekur og kastreres.
Velg en valp trinn 4
Velg en valp trinn 4

Trinn 4. Tenk på andre mennesker eller dyr som bor i hjemmet ditt

Tenk på familiens ønsker og behov, da deres meninger vil påvirke hvilken type valp du velger. Er noen i familien din allergiske mot hunder eller visse typer hunder? Er noen virkelig redd for hunder? Å ha en valp er en stor beslutning, så sørg for at du er forberedt og velger riktig hundtype. Valper vil vokse opp og bli hos deg i lang tid, så vurder valpen som et nytt medlem av familien din, og få hele familien din til å like valpen.

  • Tenk på andre dyr du holder, hvis noen. Tenk på temperamentet og hvordan dyrene reagerer på andre hunder eller dyr. For eksempel kan en hannkatt du har hatt lenge føle seg sjalu. I tillegg kan det være stressende for andre eldre kjæledyr å ha en aktiv valp. Det kan ta lang tid før det gamle kjæledyret ditt tar imot valpen, men ofte vil disse dyrene klare seg til slutt.
  • Vurder dine fremtidige planer. Skal du flytte eller planlegger å flytte hus neste år? Å ta med et kjæledyr hjem - spesielt på et fly - kan være belastende for en hund og kan være veldig dyrt. Så tenk på om du skal flytte i nær fremtid. Er du gravid eller planlegger å få barn? Å ta vare på valper og babyer samtidig kan være vanskelig fordi både valper og babyer trenger konstant kjærlighet, oppmerksomhet og omsorg. Se om du kan klare tiden, og ikke bekymre deg om babyen din er rundt et kjæledyr. Tenk på hva som vil skje i løpet av de neste årene, og vurder virkelig om det å holde hund passer til livet du ser for deg.
Velg en valp trinn 5
Velg en valp trinn 5

Trinn 5. Finn ut om det er kjæledyrstjenester i ditt område

Er det en god akuttveterinær i nærheten av huset? Er det en barnehage eller nabo du kan slippe valpen din til når du er på ferie og ikke kan ta den med deg?

Hvis du er opptatt på jobb, men fortsatt vil ha en valp, bør du vurdere å ansette noen som kan mate og gå med hunden din mens du er på jobb

Del 2 av 3: Bestemmelse av valpens rase

Velg en valp trinn 6
Velg en valp trinn 6

Trinn 1. Bestem størrelsen på valpen du vil ha

Vil du ha en stor eller liten hund? Svaret avhenger av en vurdering av ditt hjem og omgivelser.

  • Store hunder som "Great Dane og" St. Bernard er veldig rolig og mild, mens Jack Russell er mindre og mer aktiv. Imidlertid har store og små hunder sine egne fans. Dommen om hvilken hund som oppfører seg bedre, faller i eierens hender og avhenger også av hunden selv.
  • Vanligvis små hunder som veier mindre enn 10 kg eller kortere enn 40 cm. Denne hunden er mer populær blant byboere, folk som bor i leiligheter eller som ikke har et stort oppholdsrom.
Velg en valp trinn 7
Velg en valp trinn 7

Trinn 2. Bestem hvilken type du vil ha

Undersøk rasetypen og vær oppmerksom på informasjon om temperament, behov, helse, kjønnsforskjeller og andre detaljer som vil påvirke din beslutning. Du har sannsynligvis allerede den typen valp du har ønsket deg siden barndommen.

Velg en valp trinn 8
Velg en valp trinn 8

Trinn 3. Bestem deg for om du vil ha rene eller blandede raser

Renrasede hunder er hunder som kommer fra samme rase. På den annen side er blandede raser i utgangspunktet en kombinasjon av flere hunderaser.

  • Renras er dyrere enn blandede raser, men det blir lettere for deg å finne ut hvor stor en renras er når du er voksen.
  • Blandede hunder kan generelt vokse opp sunne og sterke. Vanligvis er det flere typer blandede hunder med forskjellige farger, raser og størrelser.
  • Rene raser er mer utsatt for arvelige sykdommer enn blandede raser. Imidlertid vil en god grobunn sjekke for skjoldbruskkjertel sykdom, øyne og skuldersykdommer, samt bekkenproblemer hos valpens foreldre.
  • Til slutt er det fordeler og ulemper med hver rase. Hvordan en valp vil vokse avhenger imidlertid helt av hvordan du oppdrar, steller og trener valpen.
Velg en valp trinn 9
Velg en valp trinn 9

Trinn 4. Tenk på om du vil ha en hann- eller hunnhund

Noen mennesker tror at hannhunder er mer kjærlige og lettere å trene, mens hunnhunder er mer aggressive og beskyttende. Forholdet mellom kjønnsforskjeller og valpeadferd er imidlertid bare mening. Det er ingen studier som viser at hunder vil oppføre seg annerledes bare fordi de er hann eller hunn.

Valpenes oppførsel er også forskjellig avhengig av rasen, så gjør research før du bestemmer deg. I tillegg kan nøytrale valper også gjøre forskjellen mellom hann- og hunnhunder forsvinne

Del 3 av 3: Velge og få en valp

Velg en valp trinn 10
Velg en valp trinn 10

Trinn 1. Bestem hvor du skal få valpen

Det er mange alternativer tilgjengelig, inkludert dyre redningssentre, dyrebutikker og private yngleområder. Du kan til og med slå det opp på internett. Hvor du får et kjæledyr vil avhenge av ditt ønske om å ha en bestemt valperase og hvor mye penger du er villig til å bruke, blant andre faktorer.

  • Hvis mulig, velg en valp blant flere friske valper født direkte fra mødrene, i stedet for å få dem fra en dårlig hunderase. Denne valpen vil tilpasse seg raskere til sitt nye liv i hjemmet ditt.
  • Å velge eier eller avlsted er viktig. Avlsklubber er et godt sted å starte søket, ettersom de kan ha en liste over hvilke raser som er tilgjengelige. Klubben kan også sette deg i kontakt med en pålitelig oppdretter i ditt område. Du kan også prøve å delta på et hundeshow for å møte noen av rasens representanter og hundeeiere for mer informasjon.
  • Aldri kjøpe fra en valp "fabrikk". De avler for mange hunder fra samme mor og passer ikke godt på valpene. Disse oppdretterne avler valper for å tjene penger og bryr seg vanligvis ikke om helsenes helse eller lykke; Dessuten vil de ikke fortelle deg valpens dødelige sykdom eller helseproblem fordi de bare vil ha pengene dine.
Velg en valp Trinn 11
Velg en valp Trinn 11

Trinn 2. Still de riktige spørsmålene

Når du har bestemt deg for hvor du skal få valpen, finn ut bakgrunnen til institusjonen eller rasen. Finn ut om de vet mye om hunder og ser ut til å fremme dyrenes helse der.

For eksempel, hvis du kjøper en renraset hund, snakk med oppdretteren. En god yngleplass vil tilbringe mye tid med dyrene og vil fortelle personligheten til de enkelte valpene han avler. Hvis du kjøper en blandet rase, kan du spørre om valpens foreldre så godt du kan - på den måten vet du hva slags valper som vil vokse opp. Spør også om helsehistorien til valpens foreldre

Velg en valp Trinn 12
Velg en valp Trinn 12

Trinn 3. Undersøk valpen

Før du velger valp, må du se nøye på valpene for å se hvilke som er aktive eller late, kjærlige eller aggressive, nervøse eller rolige.

  • Ikke bare se på det; leke med alle valpene for å bli bedre kjent med dem. Se hvilken valp som kommer bort og slikker hånden din mens du vifter med halen.
  • Etter å ha observert alle valpene, kan du allerede ha en følelse av hvilken valp du er mest tiltrukket av. Deretter kan du vurdere hver valp separat i et rolig område, slik at valpens oppmerksomhet ikke blir distrahert av støy, mat eller andre valper.
  • Sørg for at valpen er vant til å holdes fra fødselen og har fått kontakt med mennesker; Dette vil få valpen til å vokse til en føyelig hund.
  • Vær forsiktig med valper som er veldig sjenerte, sjenerte, prøver å bite deg, ha et temperament eller gå rett på do når de føler seg stresset. Disse valpene vil fortsette å oppføre seg på denne måten med mindre de er riktig opplært.
Velg en valp Trinn 13
Velg en valp Trinn 13

Trinn 4. Bruk logikk og følelser for å ta det endelige valget

Du øker sjansene for å få den riktige valpen hvis du stoler helt på hjernen og hjertet. Vurder hvordan du føler om valpen og en objektiv vurdering av hans fysiske og atferdsmessige helse.

Velg en valp Trinn 14
Velg en valp Trinn 14

Trinn 5. Sjekk valpens helse

Spør om helsen til den valgte valpen din og om den er vaksinert eller ikke. Du kan også gjøre denne fysiske undersøkelsen selv. Her er noen ting du må huske på:

  • Aktivitetsnivå: En frisk valp vil være våken og interessert i det som skjer rundt ham.
  • Hørsel: Valper med god hørsel vil reagere hvis du klapper hånden bak øret.
  • Visjon: Valper med et klart syn vil kunne se kuler og andre leker som ruller rundt synsfeltet.
  • Kroppstilstand: En sunn valps mage vil føles myk når du trykker forsiktig på den. Valper skal ikke se sultne ut, og skal ha fett rundt ribbeina.
  • Kjønnsorganer: Det bør ikke være synlig avføring eller pus rundt kjønnsområdet.
  • Øyne: En sunn valp skal ha klare, lyse, åpne øyne uten utslipp fra øynene.
  • Ører: Undersøk valpens ører og tenner. Ører og tenner må være rene.
  • Pels: En valps pels skal se attraktiv ut og uten flass, flak av døde hudceller, røde flekker og ikke se kjedelig ut. Pelsen skal være blank og sunn.
  • Gjør et kryss. Se etter det lille svarte dyret i valpens pels. Ikke bli for opprørt hvis du ser en flått på valpen din - det er enkelt å bli kvitt lopper.

Tips

  • Skriv en liste over hva du vil ha fra din ideelle valp. Skriv ned alt du kan tenke deg, fra pelsfarge, aktivitetsnivå til pleiebehov. Hvis du skriver dette ned, kan du tenke mer på hunderasen du virkelig ønsker og hvilken rase som passer inn i din livsstil.
  • Få en helsejournal for valpens foreldre. Hvis valpens foreldre har en sykdom eller et helseproblem, er sjansen stor for at sykdommen overføres til valpen du velger. Du må være forberedt på denne muligheten og må være villig til å håndtere den.

Anbefalt: