3 måter å velge en Shiba Inu valp

Innholdsfortegnelse:

3 måter å velge en Shiba Inu valp
3 måter å velge en Shiba Inu valp

Video: 3 måter å velge en Shiba Inu valp

Video: 3 måter å velge en Shiba Inu valp
Video: 5 Tips: E-Collar Dog Training for Beginners 2024, Kan
Anonim

Shiba Inu er en hunderase som er hjemmehørende i Japan. Denne hunden ble opprinnelig avlet for å jakte ville dyr (for eksempel villsvin) i fjellområder. Til tross for sin lille størrelse, er disse selvsikre hundene kjent for sin evne til å jakte bjørn. Shiba Inu -løpet er lojal og kjærlig. Imidlertid, akkurat som alle andre hunder, har den også temperamentsproblemer å vurdere. Hvis du kjøper en valp, bør du tenke seriøst over om en Shiba vil passe for deg.

Steg

Metode 1 av 3: Avgjøre om Shiba Inu er riktig for deg

Velg en Shiba Inu valp trinn 1
Velg en Shiba Inu valp trinn 1

Trinn 1. Vurder jaktinstinktene hans

Shiba Inu ble tidligere preparert som jakthunder for smådyr (fugler) og noen ganger større og farligere dyr (som villsvin). På denne tiden ble Shiba imidlertid ansett som en lojal venn, ikke som en jaktpartner. Til tross for sin lille størrelse (veier rundt 7,7-10,4 kg), er denne hunden sterk og modig og har et sterkt jaktinstinkt. Shiba er kjent for å kunne krysse gjerder eller rømme fra tauene sine hvis han ser noe han vil forfølge. Shiba er også rask og sterkere enn sitt utseende, så han bør få lydighetstrening.

Velg en Shiba Inu valp trinn 2
Velg en Shiba Inu valp trinn 2

Trinn 2. Vet at det kan være vanskelig å trene Shiba

Shiba er veldig smart, men i motsetning til andre hunder bruker han ofte sin intelligens for å lure sin herre. Noen rapporterer at hundene deres ser ut til å "planlegge noe" og ser etter måter å lure dem eller krysse grenser i treningen. I hovedsak er Shiba ikke lett å trene. Men hvis du er erfaren med hunder og ønsker å ta en utfordring, kan det være morsomt å trene en Shiba. Det var interessant å se ham fokusere på det skarpe sinnet.

  • Shiba -eiere er ideelt sett veldig tålmodige og har god tid til å trene dem. Denne rasen er en brukshund, og energien blir ofte kanalisert på destruktive måter hvis den kjeder seg. Gjør deg klar til å trene Shiba til ikke å tygge ting eller løpe vekk fra det inngjerdede tunet.
  • Vær oppmerksom på at det, akkurat som mennesker, er visse hunder som oppfører seg annerledes enn besetningens generelle natur. Noen Shiba er veldig lydige og tilpasningsdyktige.
Velg en Shiba Inu valp Trinn 3
Velg en Shiba Inu valp Trinn 3

Trinn 3. Innse at Shiba Inu er en uavhengig rase

Shiba hadde rykte på seg for å være mer en katt enn en hund. Han liker å være alene, og sinnet er også uavhengig. Shibas mangel på motivasjon for å glede mennesker gjør ham vanskelig å trene fordi han ikke trenger så mye menneskelig oppmerksomhet som andre raser.

Hans uavhengige ånd er en egenskap som Shiba -eiere elsker. Shiba er ikke en lydig hund som underordner seg menneskelige ordrer, men en hund som utstråler en aura av verdighet og ro i seg selv

Velg en Shiba Inu valp trinn 4
Velg en Shiba Inu valp trinn 4

Trinn 4. Revurder rasen hvis du vil ha en hund du kan være sammen med

De fleste Shiba Inu er veldig forsiktige med kroppen sin. Han kan også være full av drama, noe som betyr at han vil overreagere på mindre helseproblemer. Han kan gråte skrek når han er litt syk. Imidlertid, når han ikke er syk, liker mange Shiba ikke å bli rørt eller koset, og vil sannsynligvis ikke krølle sammen med deg som andre hunderaser.

Shiba er et godt alternativ for hundeeiere som ikke ønsker konstant kroppskontakt fra andre raser. Shiba Inu forblir lojal og kjærlig uten å måtte invadere ditt personlige rom

Velg en Shiba Inu valp Trinn 5
Velg en Shiba Inu valp Trinn 5

Trinn 5. Vær forsiktig med Shiba Inus rykte for å vise at han kan reagere aggressivt

Som forklart ovenfor foretrekker Shiba å være alene, og han har en tendens til å være aggressiv og kan bite hvis hans personlige grenser krysses. Dette betydde at Shiba ikke var den rette rase for et barn. Shiba tolererer heller ikke andre dyr godt, og jager og forvalter ofte hunder som han anser som svakere. Shiba er også besittende av sine varer og mat. Du bør holde godt øye med Shiba, spesielt hvis du har andre dyr eller har barn hjemme.

Velg en Shiba Inu valp trinn 6
Velg en Shiba Inu valp trinn 6

Trinn 6. Vurder om du vil ha en hann eller en hunn

Hann Shiba Inu er vanligvis mer leken og interaktiv enn kvinner. Den kvinnelige Shiba er mer avslappet og mindre oppmerksomhetssøkende enn hannen Shiba. Velg et kjønn som passer bedre til kjæledyrets natur du leter etter.

Velg en Shiba Inu valp trinn 7
Velg en Shiba Inu valp trinn 7

Trinn 7. Gjør deg klar til å ta vare på pelsen

Selv om de fleste Shiba ikke feller året rundt, vil håret fortsatt falle ut i visse måneder. Vær forberedt på å rengjøre mye hår på dette tidspunktet. Shibas pels er tykk og flere; børst henne hver uke for å spre den naturlige håroljen slik at det øverste laget forblir sunt. Hvis du er villig til å gjøre en liten innsats og takle tapsproblemet, kan du nyte det vakre Shiba -frakkutseendet.

Velg en Shiba Inu valp Trinn 8
Velg en Shiba Inu valp Trinn 8

Trinn 8. Tenk på forventet levetid og helseproblemer

Shiba Inu lever vanligvis i 12 til 15 år. Et av de største helseproblemene som ofte rammer Shiba Inu er kronisk allergi, som får ham til å klø til det ekstreme. Det er ingen kur for denne allergiske tilstanden, selv om du kan kontrollere den. Imidlertid kan kostnadene involvert være høye. Shiba er også utsatt for hypothyroidisme og grå stær. Selv om Shiba også kan lide av hoftedysplasi, er risikoen lavere sammenlignet med større raser. Shiba anses også å ha hyppigere anfall og anfall enn andre hunder. Når du vurderer rase, må du sørge for at du kan betale for behandlingen hvis kjæledyret ditt har et medisinsk problem.

Velg en Shiba Inu valp trinn 9
Velg en Shiba Inu valp trinn 9

Trinn 9. Ikke ignorere styrken til karakteren

All oppførsel beskrevet i denne artikkelen kan virke negativ, men egentlig vil vi bare advare om potensielle problemer som kan oppstå. Shibas personlighet er sterk, og han er en veldig lojal hund hvis han klarer å utvikle et bånd med eieren sin. Shiba -fans er veldig tiltrukket av hans kvaliteter.

Metode 2 av 3: Velge en sunn valp

Velg en Shiba Inu valp Trinn 10
Velg en Shiba Inu valp Trinn 10

Trinn 1. Finn en pålitelig oppdretter

En god oppdretter lar deg se alle hundene og valpene hele tiden. De er også villige til å ta deg med på en omvisning i gårdsfasilitetene sine, og er stolte av gården. De har vanligvis en returpolicy. En oppdretter som ikke lar deg returnere en valp av en eller annen grunn, er ikke ansvarlig for dyret han avler. Det vil heller ikke produsere for mange valper på et år.

  • Sørg for at morhunden holder seg oppdatert med de siste vaksinasjonene, og at valpene hennes får regelmessig parasittbehandling ved 4 ukers alder.
  • Hvis du bor i USA, kan du se etter "rubrikkannonser" for Shiba Inu tilgjengelig hos en AKC (American Kennel Club) anbefalt oppdretter nær deg.
Velg en Shiba Inu valp Trinn 11
Velg en Shiba Inu valp Trinn 11

Trinn 2. Gjenkjenne tegnene på en Shiba Inu -oppdretter som ikke er klarert

Som hovedregel, hold deg unna de som adopterer valper under 8 uker. Valper i denne alderen er for unge til å skilles trygt fra mødrene. Ansvarlige oppdrettere vil ikke gjøre det. Skitne eller overfylte penner kan også være et tegn på at oppdretteren du besøker holder seg til dårlige avlsstandarder og praksis.

  • Glem oppdrettere som ikke kan gi valpene informasjon om helsesjekk.
  • Hvis du ikke kan se moren, må du forlate oppdretteren umiddelbart. Uansett hvor sannsynlig forklaringen hans er på hvorfor moren ikke kan sees, ikke stol på bonden. Denne ordningen er vanligvis en klassisk felle av uansvarlige oppdrettere og valpemøller. Å kjøpe en valp fra dem betyr at du støtter deres umoralske handelspraksis.
Velg en Shiba Inu valp Trinn 12
Velg en Shiba Inu valp Trinn 12

Trinn 3. Sjekk helsen til hver valp

Selv om du har å gjøre med en pålitelig oppdretter, bør du fortsatt se etter tegn på en usunn eller syk valp. De viktigste fysiske egenskapene du bør sjekke er:

  • Energi: valpen skal ikke være slapp, men må virke våken og energisk
  • Tydelige øyne og nesebor: det skal ikke komme ut væske eller noe rundt det
  • Pust: valpen skal ikke hoste eller nyse for mye, og pusten skal være rolig
  • Renslighet: valpens kjønnsområde må være rent, fritt for smuss eller pus og lukt
  • Vekt: valper bør ha babyfett rundt ribbeina
  • Pels: valpens pels skal være ren og skinnende, ikke se kjedelig eller flass ut. Overflødig olje eller skallethet er et alvorlig advarselsskilt
  • Hørsel: klapp hendene bak valpens hode for å sikre at han reagerer og vender seg mot lydkilden
  • Visjon: rull en ball sakte nær valpen (innenfor synsfeltet) for å sikre at han merker bevegelsene
  • Føtter: observer valpen gå og løpe for å se etter tegn på halthet, stivhet eller smerte
Velg en Shiba Inu valp Trinn 13
Velg en Shiba Inu valp Trinn 13

Trinn 4. Vurder utseendet til de to morhundene

Sørg for at valpen har visse standarder, spesielt hvis du velger ham til å delta i en konkurranse. Det kan være vanskelig å forutsi en valps utvikling som voksen, men du kan gjette dette ut fra utseendet til de to foreldrene. Her er noen av AKCs standardvurderinger av Shiba Inu:

  • Størrelse: En god hann Shiba skal være 36,8-42 cm høy og veie omtrent 10,4 kg. Den kvinnelige shibaen skal være 34, 3-39,3 cm høy og veie ca 7,7 kg.
  • Hode: Shibas blikk skal være fullt av selvtillit og irisene i øynene hans er mørkebrune med svarte kanter. En shibas panne skal være bred, flat og litt hårete. Snuten skal være rett. Shibas tenner kan ikke være lengre eller kortere.
  • Kropp: Shibas rygg skal være flat fra nakkebunnen til halen. Han bør også være muskuløs, med et bredt bryst (fra nakken til det laveste punktet på brystbenet), eller litt kortere enn høyden. Shibas hale skal krølle en gang, ikke to ganger.
  • Fjær: aksepterte pelsfarger er rød, sesam eller svart. Det ytre lag av pels skal være stivt og rett, mens det indre laget skal være mykt og tykt.
  • Hunder med et overdreven måling, f.eks. Hanner over 41,9 cm eller under 36,8 cm, og hunner over 39,3 eller under 34,3 cm, vil bli diskvalifisert fra konkurransen.

Metode 3 av 3: Kontroll av valpens personlighet

Velg en Shiba Inu valp Trinn 14
Velg en Shiba Inu valp Trinn 14

Trinn 1. Undersøk hele flokk med hunder

Når du velger en valp, bør du se på alle pakkene og ta hensyn til hvordan valpene samhandler med hverandre. Shiba Inu valper kan være nysgjerrige og ikke redde for mennesker. Vær også oppmerksom på kvalitetsinteraksjoner mellom hver valp, og unngå å vurdere de sjenerte og sjenerte. Som hovedregel, velg en valp som ikke er for aggressiv, men heller ikke for sjenert.

Shiba valper som er aggressive og liker å mobbe har potensial til å vokse opp til å være aggressive hunder også

Velg en Shiba Inu valp Trinn 15
Velg en Shiba Inu valp Trinn 15

Trinn 2. Ikke bli distrahert fordi valper ser søte ut

En baby shiba kan se ut som en søt bamse. Imidlertid bør du ikke la det utseendet få deg til å glemme oppgaven med å analysere hans personlighet.

Velg en Shiba Inu valp Trinn 16
Velg en Shiba Inu valp Trinn 16

Trinn 3. Finn en valp som er nysgjerrig på mennesker

Husk om han kontaktet deg på egen hånd, og hvor mye tid han tilbrakte med deg. På denne måten vet du hvor vennlig han er og hvor komfortabel han er når han er i nærheten av mennesker.

Velg en Shiba Inu valp trinn 17
Velg en Shiba Inu valp trinn 17

Trinn 4. Sørg for at valpen får gode sosialiseringsøvelser

Sosialisering er prosessen med å introdusere en rekke opplevelser for valper, fra 3 uker til 18 ukers alder. Det en valp møter i denne alderen vil bli akseptert, så han er tilpasningsdyktig og trygg. Sosialisering er viktig for hver valp, spesielt for Shiba -rasen. Shibas personlighet er sterk, og han liker å vise sin egen mening. Ikke la ham bli så engstelig eller engstelig at han bruker energien sin på å ødelegge huset.

  • Valper bør samhandle med mennesker i minst 1,5 timer hver dag.
  • Ideelt sett velger du en valp som er oppdratt innendørs i stedet for på en gård. Dette er fordelaktig fordi han er vant til severdigheter, lyder og lukt av hjemmeliv fra en tidlig alder.
  • Valper som er oppdratt på utendørs gårder, er fremmede for normalt liv. Siden Shiba Inu har en tendens til å være uavhengig, må oppdrettere gå langt for å sikre at den er riktig sosialisert.
Velg en Shiba Inu valp Trinn 18
Velg en Shiba Inu valp Trinn 18

Trinn 5. Test ham ved å trene ham

Selv om det kan være vanskelig å forutsi en hunds oppførsel som voksen, kan du prøve det litt ved å trene hunden din når han er ung. Tilby ham et leketøy, så se hvor vanskelig eller enkelt det er for deg å få leken tilbake. Prøv å tilby godbiter i bytte mot leker. På denne måten vet du hvordan han vil reagere på trening, eller om du kommer til å kjempe mot ham.

Velg en Shiba Inu valp Trinn 19
Velg en Shiba Inu valp Trinn 19

Trinn 6. Gjør en enkel test av aggresjon

Rull valpen slik at han ligger på ryggen og beholder denne posisjonen. Selv om det er noen motstridende oppfatninger om nytten av denne testen, bruker mange hundeoppførere den til å spå om hundens aggressive natur som voksne. Hvis han knurrer og prøver å bekjempe deg, kan han bli aggressiv. Hvis han la seg og var helt passiv (vanligvis var Shiba ikke slik!), Ville han sannsynligvis blitt veldig underdanig. En sunn reaksjon er en mellomreaksjon, der han prøver å korrigere holdningen, men ikke prøver å knurre eller bite.

Anbefalt: