5 måter å finne veibeskrivelse uten kompass

Innholdsfortegnelse:

5 måter å finne veibeskrivelse uten kompass
5 måter å finne veibeskrivelse uten kompass

Video: 5 måter å finne veibeskrivelse uten kompass

Video: 5 måter å finne veibeskrivelse uten kompass
Video: DESIGN 911: High End DIY Dollar Tree Christmas Decor! 2024, Kan
Anonim

Du kan gå tur eller camping for å nyte naturen på en morsom måte. Men hvis du reiser i ukjente områder, kan du miste oversikten og gå deg vill. Selv om du alltid bør ha med deg et kompass når du går på fotturer eller camping, er det måter å finne veien uten kompass. Det er en god idé å studere det før din neste langtur for sikkerhets skyld.

Steg

Metode 1 av 5: Bruke Nordstjernen om natten på den nordlige halvkule

Finn retning uten kompass Trinn 1
Finn retning uten kompass Trinn 1

Trinn 1. Finn stjernebildet Big Dipper

The Big Dipper består av de syv lyseste stjernene på himmelen, og kan bli funnet i den høye eller lave nordlige himmelen, avhengig av årstid. The Big Dipper roterer også rundt North Star. Det er derfor denne stjernen er viktig når den leter etter retning på den nordlige halvkule. Så lenge du er ikke mindre enn 23,5 grader nordlig breddegrad, er stjernebildet alltid over horisonten. I denne stjernebildet danner fire stjerner scoop, mens de tre andre danner håndtaket på dipper.

For de av dere som lever i et firesesongklima, husk uttrykket "spring up, fall down" for å finne ut hvor himmelen skal se når du ser etter Big Dipper-stjernebildet i henhold til sesongen. Om våren og sommeren står dette stjernebildet høyt på himmelen, mens det om høsten og vinteren er nær horisonten

Finn retning uten kompass Trinn 2
Finn retning uten kompass Trinn 2

Trinn 2. Bruk pekerstjernene til å finne Nordstjernen

Uansett årstid peker de to stjernene som utgjør ytterkanten av Big Dipper alltid mot North Star. Hvis du trekker en linje fra pekestjernene til den neste lyseste stjernen, finner du Nordstjernen.

Hvis du har problemer med å finne Nordstjernen, retter du armene og sprer fingrene. Avstanden mellom den øverste pekerstjernen og Nordstjernen skal være den samme som avstanden mellom tommelen og langfingeren

Finn retning uten kompass Trinn 3
Finn retning uten kompass Trinn 3

Trinn 3. Finn nord

I motsetning til Big Dipper, er North Star alltid på samme sted på himmelen, og skifter aldri mer enn 1 grad fra ekte nord. Dette betyr at når du møter Nordstjernen på himmelen, vender du allerede nordover. Dermed vender ryggen mot sør, høyre side vender mot øst, og venstre side vender mot vest.

  • Denne metoden brukes best for å finne retning når nattehimmelen er klar. Hvis himmelen er overskyet eller overskyet, vil ikke Big Dipper være lett å finne.
  • Hvis du befinner deg i et område der det er fjell, trær eller andre objekter som blokkerer utsikten over himmelen, vil North Star også være vanskelig å finne.

Metode 2 av 5: Bruke to pinner om natten på den nordlige halvkule

Finn retning uten kompass Trinn 4
Finn retning uten kompass Trinn 4

Trinn 1. Planter en pinne i bakken

Prøv å finne en pinne som er omtrent 60 cm lang og stikk den i bakken slik at den står rett opp. Du må også finne en pinne som er så rett som mulig. Når pinnen er godt plantet i bakken, kan du sitte eller sette deg på huk ved siden av pinnen slik at den øvre enden er i øyehøyde.

Bruk en teltstang hvis du ikke finner en pinne som er lang nok

Finn retning uten kompass Trinn 5
Finn retning uten kompass Trinn 5

Trinn 2. Plasser den høyere pinnen ved siden av det første nivået

Denne andre pinnen er omtrent 90-120 cm høy, slik at spissen er høyere enn enden på den første pinnen. Fra sittende eller hukende posisjon, bruk endene på de to nivåene til å lage en rett linje med de lyse stjernene på himmelen. Du må kanskje flytte staven litt slik at den er på linje med stjernen.

Du vet at tryllestavene er ordnet riktig hvis du kan tegne en linje mellom øynene, spissene på stavene og stjernene

Finn retning uten kompass Trinn 6
Finn retning uten kompass Trinn 6

Trinn 3. Vent noen minutter

Du må vente på at stjernen skal "bevege seg". Husk at stjernene ikke beveger seg, men jorden roterer. Tålmodighet er nøkkelen til suksessen til denne metoden. Du må kanskje vente 5 minutter til en halv time for å legge merke til bevegelse. Måten stjernene "beveger seg på" vil hjelpe deg med å finne retningen din på den nordlige halvkule.

  • Hvis stjernen beveger seg opp, betyr det at du vender mot øst.
  • Hvis stjernen beveger seg ned, betyr det at du vender mot vest.
  • Hvis stjernen beveger seg til høyre, betyr det at du vender mot sør.
  • Hvis stjernen beveger seg til venstre, betyr det at du vender mot nord.
  • I noen tilfeller kan det se ut som om stjernen beveger seg i begge retninger. For eksempel kan en stjerne bevege seg opp og til høyre, noe som betyr at du vender mot sørøst.

Metode 3 av 5: Bruke halvmånen

Finn retning uten kompass Trinn 7
Finn retning uten kompass Trinn 7

Trinn 1. Bekreft om du befinner deg på den nordlige eller sørlige halvkule

Avhengig av hvilken halvkule du befinner deg på, vil halvmånen hjelpe deg med å finne retningen sør eller nord. Den nordlige halvkule er den delen av jorden som er over ekvator. I kontrast er den sørlige halvkule jordens område under ekvator.

  • Hele Nord -Amerika og Europa er på den nordlige halvkule. Den øvre halvdelen av Sør-Amerika, to tredjedeler av Afrika og det meste av Asia er også på den nordlige halvkule.
  • Australia, Antarktis, Sør -Afrika og 90 prosent av Sør -Amerika, samt noen offshoreøyer i Asia er på den sørlige halvkule.
Finn retning uten kompass Trinn 8
Finn retning uten kompass Trinn 8

Trinn 2. Finn halvmånen

Denne metoden kan bare brukes når månen er i voksing eller avtagende fase, som bare skjer 7 dager i måneden. Halvmånefasen vises vanligvis i begynnelsen og slutten av måneden.

Hvis du ikke er sikker på at halvmånen vil vises om natten, er det online kalendere som forteller deg månens fase for hver måned. Du kan ganske enkelt skrive inn “månefasekalender” eller “månefasekalender” i søkemotoren i nettleseren din

Finn retning uten kompass Trinn 9
Finn retning uten kompass Trinn 9

Trinn 3. Tegn en linje fra "hornet" på månen mot horisonten

Mens du ser på månen, tegner du linjen der de to hornene møtes opp til horisonten. Hvis du er på den nordlige halvkule, angir møtepunktet i horisonten nord.

Hvis du har problemer med å tegne en linje fra månen til horisonten, kan du bruke en pinne som en guide

Metode 4 av 5: Bruke en analog klokke i løpet av dagen

Finn retning uten kompass Trinn 10
Finn retning uten kompass Trinn 10

Trinn 1. Sørg for at klokken din er nøyaktig

For å gjøre dette må du ha en analog klokke hvis hender forteller tiden nøyaktig. Sørg for at klokken fungerer som den skal, og at begge hendene beveger seg skikkelig.

Du kan ikke bruke denne metoden hvis du har på deg en digital klokke

Finn retning uten kompass Trinn 11
Finn retning uten kompass Trinn 11

Trinn 2. Hold klokken slik at den er parallell med bakken

Det er også best hvis klokken er på en flat overflate. Du kan fjerne klokken og plassere den i håndflaten. Hold den foran deg som å bruke et kompass.

Vanligvis er en klokke lettere å holde hvis den frie hånden støtter hånden som holder klokken

Finn retning uten kompass Trinn 12
Finn retning uten kompass Trinn 12

Trinn 3. Plasser klokken i henhold til plasseringen av din halvkule

Måten du finner retninger på med klokken din varierer avhengig av hvor du er på jorden. Hvis du er på den nordlige halvkule, plasser klokken slik at den korte hånden peker mot solen. Hvis du er på den sørlige halvkule, peker du "12" på klokken mot solen.

  • På den nordlige halvkule, se etter retningen tallet “12” på klokken peker. Retningen halvveis mellom tallet 12 og den korte hånden på uret er sør. Dermed er retningen bak den nord.
  • Hvis du er på den sørlige halvkule, se hvor den korte hånden på klokken peker på tallet “12”. Retningen angitt av midten av de 12 og den korte hånden på klokken er nord. Dermed er retningen bak den sør.
  • I sommertid, som vanligvis skjer om våren til tidlig høst, vil skiltets retning være litt av. For å sikre at retningen som er funnet, er du raskere på den korte hånden på klokken med en time.

Metode 5 av 5: Vær oppmerksom på naturen i løpet av dagen

Finn retning uten kompass Trinn 13
Finn retning uten kompass Trinn 13

Trinn 1. Evaluer treet på den tyngste siden

Trær er sjelden symmetriske fordi den ene siden vanligvis vokser mer enn den andre. Dette er fordi trær trenger sollys for å vokse, og deler som ofte utsettes for sollys vil virke tyngre. På den nordlige halvkule er solen vanligvis på den sørlige delen av himmelen. Så den tunge delen av treet peker vanligvis mot sør. På den sørlige halvkule peker den tyngste delen av treet vanligvis nordover.

  • Slik at du nøyaktig kan bestemme den tyngste siden av treet, gå rundt treet flere ganger. Hvis du bare ser fra den ene siden, vil den tunge delen av treet være vanskelig å bestemme.
  • Denne metoden er lettest å gjøre på en enkelt trestamme i et åpent område. I treområdet konkurrerer trærne om lys. Derfor vil retningen for trevekst ikke være for åpenbar.
Finn retning uten kompass Trinn 14
Finn retning uten kompass Trinn 14

Trinn 2. Legg merke til mosen på treet

Vanligvis vokser det mose på siden av treet som ikke er utsatt for solen. På den nordlige halvkule vokser det vanligvis mose på den nordvendte siden av trær. På den sørlige halvkule vokser det vanligvis moser på den sørvendte siden av trær.

Du må huske på andre faktorer som gjør at siden av treet ikke får sola og er så vokst med mose. Trær vokser i skogen slik at solens stråler er dekket av andre trær, og trær som vokser på skrånende mark, vil peke i feil retning

Finn retning uten kompass Trinn 15
Finn retning uten kompass Trinn 15

Trinn 3. Finn en gigantisk fatkaktus i ørkenen

Denne kaktusen er hjemmehørende i det sørvestlige USA og Nord -Mexico, og vokser på skrå mot sør. Dette er fordi nordsiden av planten er beskyttet mot solen, slik at den vokser raskere. Hvis du finner en gigantisk fatkaktus, er retningen den viser sør, og motsatt retning nord.

Den gigantiske fatkaktusen vokser vanligvis til en høyde på omtrent 90-270 cm, og har røde, brune eller gule pigger. Gamle kaktuser har noen ganger oransje eller gule blomster

Tips

  • Uansett metode du bruker, øv deg til du blir dyktig. Gjenta den valgte metoden flere ganger og test resultatene med et kompass. Dermed kan du vurdere nøyaktigheten av vurderingsresultatene.
  • Hvis du går deg vill på en liten, avsidesliggende vei som danner et rutenettmønster, vil den til slutt møte en større vei som vil hjelpe deg med å finne veien.

Anbefalt: