Slik godtar du endring: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik godtar du endring: 11 trinn (med bilder)
Slik godtar du endring: 11 trinn (med bilder)

Video: Slik godtar du endring: 11 trinn (med bilder)

Video: Slik godtar du endring: 11 trinn (med bilder)
Video: НАСТОЯЩАЯ ВЕДЬМА ЛЮДОЕД! Нашли ДЕРЕВНЮ ВЕДЬМ! Побег! 2024, Mars
Anonim

Endring er vanskelig for mange å akseptere. Imidlertid må du huske at for å vokse personlig må vi akseptere at livet er i stadig endring. Vi kan miste en jobb, miste en du er glad i, må flytte plutselig eller stå overfor andre store endringer, men disse endringene er en del av livet. Vi liker kanskje ikke endringene som skjer i samfunnet eller hvor store endringene er i lokalsamfunnene våre, men vi må kunne håndtere disse endringene på en positiv måte. Heldigvis er det mange måter å se endring, håndtere det og til slutt godta det.

Steg

Del 1 av 2: Å håndtere endringer intellektuelt

Godta endring trinn 1
Godta endring trinn 1

Trinn 1. Kom inn i dine følelser for endring

Uansett hvilken endring som plager deg, ta til deg hvordan du føler om endringen. Du vil ikke kunne bli kvitt disse følelsene hvis du ignorerer dem og ikke prøver å jobbe gjennom dem. Hvis du absorberer følelsene du har, blir det lettere for deg å vokse og gå videre med livet.

  • Del dine følelser med andre, men gjør det høflig.
  • Hvis du har mistet en du er glad i, tillat deg selv å sørge.
  • Hvis du mister jobben, må du la deg føle deg opprørt eller skuffet.
  • Hvis samfunnet ditt går dårlig, fortell det til vennene dine.
Godta endring trinn 2
Godta endring trinn 2

Trinn 2. Forstå at endring er uunngåelig i livet

Før du kan akseptere endring, må du lære at gamle ting må passere og at nye ting må komme. Hele verden og menneskeheten kan forklares gjennom ord som kontinuerlig endring, evolusjon og utvikling. Endring er en del av livet og eksistensen, og endring gir ofte nye og noen ganger gode muligheter!

Godta endring trinn 3
Godta endring trinn 3

Trinn 3. Prøv å se det store bildet av endringen

Endring kan lett gjøre at du føler deg overveldet og overveldet, men du kan endre tankegangen din til en mer positiv om du tar deg tid til å se på det store bildet. For eksempel kan du bruke følgende teknikker:

  • Endre synspunkt når du ser situasjonen. Still deg noen spørsmål om endringene. For eksempel kan du spørre: "Hvorfor er jeg opprørt eller bekymret for denne endringen?" Deretter, "Hva tror du vil skje med denne endringen?" Og, "Er disse tankene og troen nøyaktig og realistisk?" Å stille disse spørsmålene kan hjelpe deg med å avgjøre om endringen virkelig er noe å bekymre seg for.
  • Lag en liste over ting du er takknemlig for i livet. Blant de mange fordelene kan det å være takknemlig hjelpe deg til å føle deg lykkeligere, sove bedre og til og med takle traumer. Å være takknemlig er en flott teknikk når du har å gjøre med en veldig stor forandring.

    Prøv å skrive ned 10 ting du er takknemlig for hver dag. Legg til ting på denne listen hver dag. Du kan starte med grunnleggende ting som å ha et ly å sove i, mat å spise, varmt vann å dusje med, venner, familie og så videre. Prøv deretter å legge merke til små ting som en vakker solnedgang, en god kopp kaffe eller en samtale i telefon med en venn

Godta endring trinn 4
Godta endring trinn 4

Trinn 4. Lær leksjonen

Selv om endring kan ha en negativ innvirkning på livet ditt, har det vanligvis en positiv side. Bruk dette som en mulighet til å gjøre et tap eller en negativ endring til en mulighet eller en måte å gjenoppdage livsgleden på.

  • Hvis noen i familien din har dødd, tenk på familiemedlemmene som fremdeles er hos deg. La opplevelsen binde deg som en familie.
  • Hvis du mister jobben, ser du det som en mulighet til å finne en ny jobb, en ny karriere eller en ny måte å forsørge deg selv som er mer tilfredsstillende.
  • Hvis du bryter med partneren din, bør du tenke på at det er en grunn til at det skjedde, og du vil sannsynligvis begge bli lykkeligere i det lange løp. Du kan også finne et enda mer tilfredsstillende forhold.
Godta endringstrinn 5
Godta endringstrinn 5

Trinn 5. Prøv å forstå årsakene bak din angst for endring

Å akseptere og forstå endring er vanskelig hvis du ikke er sikker på hvorfor det gjør deg ukomfortabel og rastløs. Å tenke og utforske i deg selv kan hjelpe deg til å forstå deg selv bedre. Som et resultat kan din angst for endringene bli lettet. Vurder følgende:

  • Har en kjæres avgang fått deg til å frykte din egen død?
  • Har sosiale endringer gjort deg ubesluttsom og følt at alt du visste om verden var i ferd med å falle fra hverandre?
  • Gjorde slutten av forholdet til partneren din følelsen sårbar og mangel på emosjonell støtte?
Godta endringstrinn 6
Godta endringstrinn 6

Trinn 6. Godta din dynamiske natur og evne til å tilpasse seg

Prøv å se endring som en utfordring og en mulighet for vekst. Minn deg selv på at du er tøff og dynamisk, og du vil bli sterkere som følge av endringene. Husk også at endring kan være en kraftig motivator for å hjelpe deg med å nå dine mål.

Prøv å bruke endring som motivasjon hvis mulig. For eksempel, hvis du mister jobben, kan du bruke endringen som motivasjon for å gå tilbake til studiene eller forfølge en karriere du alltid har drømt om

Del 2 av 2: Å ta skritt

Godta endringstrinn 7
Godta endringstrinn 7

Trinn 1. Behandle stress og angst på grunn av endring ved å delta i aktiviteter som reduserer stress

Det er flere måter som kan hjelpe deg med å håndtere stress og angst på grunn av endringer som skjer rundt deg. En del av det er å akseptere endringen selv ved å prøve å forstå den og finne fred og oppfyllelse.

  • Tren yoga.
  • Meditere.
  • Trening.
Godta endring trinn 8
Godta endring trinn 8

Trinn 2. Bli opptatt

Hvis du går igjennom en tid da endringer tar en toll på livet ditt, må du holde deg opptatt. Å holde deg opptatt, jobbe, lage ting og samhandle sosialt med andre mennesker distraherer deg ikke bare, men bidrar også til å forandre livet ditt til det bedre i fremtiden.

  • Å holde deg opptatt vil hjelpe deg å gå videre og tenke på andre aspekter av livet ditt.
  • Å holde deg opptatt kan åpne nye muligheter for deg.
  • Finn en ny hobby. Prøv noe du aldri har prøvd før! Finn nytelse i nye aktiviteter som kan hjelpe deg med å nyte livet etter endringen. Du vil definitivt være glad for å ha benyttet sjansen!
Godta endring trinn 9
Godta endring trinn 9

Trinn 3. Snakk om det

Del virkningen av endringen på deg med andre. Dine venner og kjære kan være i stand til å sympatisere med deg eller ha en annen oppfatning om konsekvensene av en endring som gjør deg ukomfortabel. Hvis du forteller dem, kan de gi et annet synspunkt som kan endre perspektivet ditt og hjelpe deg med å godta endringen.

Et annet resultat er at du kan finne ut at andre mennesker er like irritert som deg på grunn av endringene. Å vite at andre mennesker er i samme situasjon som deg, kan gi deg styrke og energi til å godta endringen og gå videre med livet ditt

Godta endring trinn 10
Godta endring trinn 10

Trinn 4. Lag en liste over livsmål for deg selv

En viktig del av å akseptere endring er å finne en måte å gå videre med livet ditt og tenke på fremtiden din. Ved å se fremover og se på fremtiden, kan du bedre se på fortiden og godta den som noe som måtte skje for at du skulle komme videre. Tenk etter:

  • Få en bedre jobb.
  • Tren og vær sunnere.
  • Reis og se nye steder.
Godta endringstrinn 11
Godta endringstrinn 11

Trinn 5. Prøv å gjøre verden til et bedre sted

Godta endringene som gjør deg ukomfortabel, og beslut deg på å bruke energien din på å gjøre verden til et bedre sted. På den måten godtar du ikke bare endringen, men bruker også endringen som energi for noe positivt. Vurder følgende teknikker:

  • Frivillig for en sak du synes er viktig.
  • Hjelper bekjente i nød.
  • Adopter forlatte kjæledyr.

Anbefalt: