Slik godtar du tidligere feil: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik godtar du tidligere feil: 12 trinn (med bilder)
Slik godtar du tidligere feil: 12 trinn (med bilder)

Video: Slik godtar du tidligere feil: 12 trinn (med bilder)

Video: Slik godtar du tidligere feil: 12 trinn (med bilder)
Video: P3-Silje kliner til med Katrine Moholt: – Heftig jentekyss! 2024, April
Anonim

Feil er en del av det å være menneske. Alle må ha gjort feil. Hvis du vil slutte fred med fortiden, må du endre din eksisterende tankegang. Innse at du kan lære av feilene dine og slutte å se dem som veldig ille. Hvis du trenger å gjøre opp med tidligere feil, ta de nødvendige trinnene. Til slutt, godta deg selv. Selvaksept er nøkkelen slik at du kan stå opp og gå videre med livet.

Steg

Del 1 av 3: Endre tankesett

Godta tidligere feil Trinn 1
Godta tidligere feil Trinn 1

Trinn 1. Identifiser følelsene bak angeren din

Hvis du har problemer med å glemme tidligere feil, kan det være en årsak du ikke er klar over. Ta deg tid til å identifisere følelsene bak angeren du føler. For å glemme fortiden må du kunne slippe følelsene som binder deg til feilen.

  • Hva forbinder du med feilen? Føler du at du har glemt noe? Føler du at du behandler noen du er glad i? Kan du identifisere en eller flere følelser som binder deg til fortiden?
  • Du kan for eksempel tro at det var en feil å takke nei til en jobbmulighet. Du angrer på handlingen du har gjort. Prøv å håndtere følelsen av anger direkte. Prøv å godta at alle angrer, og at dette er en normal del av livet. På den måten kan du glemme feilene som har forfulgt deg lenge.
Godta tidligere feil Trinn 2
Godta tidligere feil Trinn 2

Trinn 2. Isolere deg fra feilen

Ofte kan vi ikke komme ut av en situasjon fordi vi ser feil eller dårlig oppførsel som en refleksjon av vår karakter. Alle gjør feil og utviser dårlig oppførsel. Imidlertid gjenspeiler denne oppførselen ikke nødvendigvis dine verdier og egenverdi som individ. Lær å se deg selv som et eget individ fra feilene du har gjort.

  • Behandle deg selv som du ville behandle andre. Hvis en kjæreste for eksempel gjorde den samme feilen, hva ville du sagt? Det er en god sjanse for at du ikke nødvendigvis vil se en venn eller et familiemedlem som en dårlig person på grunn av bare én dom.
  • Gi deg selv den samme godheten. Bare fordi du har gjort feil, betyr det ikke at du generelt sett er en dårlig person. Du og feilene du gjør er to forskjellige ting. Selvfølgelig kan du bruke disse feilene til å identifisere hva du trenger å endre om deg selv, men din karakter eller stygghet representerer ikke nødvendigvis hvem du er som helhet.
Godta tidligere feil Trinn 3
Godta tidligere feil Trinn 3

Trinn 3. Se etter leksjoner å lære

Du kan godta feil bedre hvis du ser på dem som verdifulle. I stedet for å ønske at du kunne gjøre det bedre, hold deg tilbake og tenk på hva du kan lære. Du kan ikke endre fortiden, men du kan bruke den til å veilede deg selv i å ta bedre beslutninger i fremtiden.

  • Prøv å bygge takknemlighet for evnen til å lære nye ting. For eksempel, hvis du ofte blir irritert når moren din prøver å snakke med deg når du kommer hjem, vær takknemlig for muligheten til å lære at du trenger litt tid til å kjøle deg ned når du kommer hjem. Dette er noe nytt du lærer om deg selv, og det hjelper deg med å utvikle et bedre forhold til dine nærmeste.
  • Skyld er hjernens måte å sende en advarsel om at du må endre. Hvis du føler deg skyldig, kan oppførselen din være for ekstrem eller usunn. Hvis du sitter fast med tidligere feil, hold deg tilbake og tenk på hva du kan lære.
  • For eksempel, kanskje du hadde en stressende dag på jobben og tok sinne ut på moren din. Du må lære å håndtere følelsene dine, slik at du ikke tar dem ut på andre mennesker. Du kan ikke endre holdningen din tidligere, men du kan prøve å håndtere følelsene dine bedre i fremtiden.
Godta tidligere feil Trinn 4
Godta tidligere feil Trinn 4

Trinn 4. Godta ufullkommenhetene

Du må kunne glemme ønsket om å se perfekt ut. Hvis du ikke kommer deg over tidligere feil, er det en god sjanse for at du har perfeksjonistiske tendenser. Husk at ingen er perfekte, og du bør ikke forvente å leve livet ditt uten å gjøre feil.

  • Minn deg selv på at du kan gjenkjenne feil som gjøres. Mange mennesker skjønner ikke når de gjør en feil, så de fortsetter å gjøre det. Selvbevissthet vil imidlertid hjelpe deg med å leve livet ditt og gjenkjenne feilene dine.
  • Å ikke gjøre feil er ikke realistisk. Du må godta det faktum at du har gjort feil og ikke er perfekt. Så lenge du kan gjenkjenne og innse feilene du gjør, er du på rett vei.
Oppfør deg som en Ravenclaw Trinn 7
Oppfør deg som en Ravenclaw Trinn 7

Trinn 5. Innse at du har oppført deg med begrenset bevissthet

Etter hvert som livet fortsetter, lærer og vokser alle. Dine verdier og oppfatninger kan endre seg. Det som er åpenbart i dag, ser kanskje ikke slik ut for noen år siden fordi du ikke hadde kunnskapen eller troen du har i dag.

  • For eksempel har du kanskje brukt ulovlige rusmidler som kokain for noen år siden fordi du syntes det var morsomt. Nå vet du allerede at ulovlige rusmidler er avhengighetsskapende stoffer som kan oppmuntre deg til å oppføre deg utenfor deg selv. Men da du spiste det første gangen, visste du det ikke.
  • Du har kanskje stolt på noen som forrådte deg og angret på det. På den tiden visste du imidlertid ikke at han faktisk kunne forråde deg.

Del 2 av 3: Å slutte fred med feil

Godta tidligere feil Trinn 5
Godta tidligere feil Trinn 5

Trinn 1. Innse at skyld faktisk er nyttig

Det første trinnet for å gjøre opp med skyld er å omfavne skyldfølelsen du føler. I stedet for å ignorere det, finn ut hva du kan lære. Når du føler deg skyldig, er det fordi du har gjort noe galt. Du må beklage feilen og endre dårlig oppførsel i fremtiden.

  • Tenk på ting som får deg til å føle deg skyldig. Har du skadet følelsene til noen du er glad i? Roper du på en venn eller et familiemedlem? Hva kan du gjøre i fremtiden? Hva må gjøres for å betale for feilene dine på dette tidspunktet?
  • Vær imidlertid ikke flau. Skam kommer når du dømmer eller dømmer deg selv ut fra bare noen få handlinger. Dette er ikke produktivt og får deg faktisk til å føle deg mindreverdig, uten å gjøre noen vesentlige endringer. Når du innrømmer feil, husk at en dårlig handling eller beslutning du tok ikke nødvendigvis gjør deg til en helt dårlig person.
Godta tidligere feil Trinn 6
Godta tidligere feil Trinn 6

Trinn 2. Godta feilen du gjorde

Det er viktig at du innrømmer feilene dine uten å komme med unnskyldninger, spesielt hvis du har skadet noen andre. For å kunne endre og slutte fred må du innse at dårlig oppførsel er et problem.

  • Ikke lag unnskyldninger for deg selv. Prøv å ikke tenke på ting som "Ja, jeg skrek til vennene mine, men jeg er veldig deprimert" eller "Ja, jeg var irriterende i går, men jeg oppførte meg sånn på grunn av barndommen min."
  • Hvis du kommer med unnskyldninger, er det en sjanse for at den samme dårlige oppførselen dukker opp igjen i fremtiden. I stedet for å komme med unnskyldninger, tenk på noe slikt: “Jeg gjorde en feil. Jeg kan ikke endre det, men jeg skal prøve å bli et bedre menneske i fremtiden."
Godta tidligere feil Trinn 7
Godta tidligere feil Trinn 7

Trinn 3. Bygg empati

Hvis du vil betale for en feil, kan du prøve å forestille deg såret du påførte noen andre. Tenk på hva du sa eller gjorde. Tenk hvordan han følte det da han godtok behandlingen din.

  • Det er kanskje ikke lett å ha empati. Dette føles ekte, spesielt hvis du prøver å glemme tidligere feil. Hvis du kan tilgi deg selv, vil du sannsynligvis ikke tenke for mye på personen du har såret. Det er imidlertid vanskelig å tilgi seg selv.
  • For å forplikte seg til forandring må du forbli empatisk. Ta deg tid til å reflektere over handlinger som skader andre, og prøv å sette deg selv i deres sko. På den måten kan du til slutt være mer forsiktig og tenke på handlingene dine klokt i fremtiden.
Godta tidligere feil Trinn 8
Godta tidligere feil Trinn 8

Trinn 4. Finn en måte å forbedre situasjonen på

Det enkleste du kan gjøre er å beklage. Du kan også se etter konkrete trinn for å betale for feil. Etter å ha reflektert og akseptert feilene du har gjort, kan du prøve å forbedre forholdet og situasjonen med den det gjelder.

  • Noen ganger er det klart hva som må gjøres. For eksempel, hvis du skader andres eiendom, må du fikse det. Hvis du låner penger fra noen og ikke returnerer dem, må du selvfølgelig returnere pengene.
  • Noen ganger er resultatene dine ikke ekte. Du må kanskje be om unnskyldning overfor noen og vise at du har endret deg. Det kan ta tid å reparere et ødelagt forhold, men innsatsen din vil fortsatt lønne seg. På denne måten kan du godta dine feil og komme tilbake til livet.
  • I visse situasjoner kan problemet være veldig personlig. Selv om du ikke skader noen andre, får du deg faktisk mye ned. Hvis du gjør en dårlig personlig feil, tenk på hva du kan gjøre i fremtiden for å ta en bedre beslutning. Du kan også se etter trinn som kan tas for å forbedre den nåværende situasjonen. La oss for eksempel si at du brukte mye penger denne måneden fordi du bruker mye tid med venner og bruker mye penger på ikke-essensielle ting. I fremtiden kan du begrense utgiftene dine strengt til neste lønningsdag.

Del 3 av 3: Godta deg selv

Godta tidligere feil Trinn 9
Godta tidligere feil Trinn 9

Trinn 1. Ikke se deg selv gjennom et svart -hvitt perspektiv

Hvis du har problemer med å glemme tidligere feil, har det å gjøre med ditt synspunkt. Kanskje har du en tendens til å se alt (inkludert deg selv) som to motsetninger. Hvis du ofte ser livet når det gjelder "riktig" og "feil" eller "godt" og "dårlig" perspektiv, oppmuntrer du deg selv til å se på det "grå" området som ligger mellom de to.

  • Slutt å vurdere deg selv. Du trenger ikke å merke oppførselen som vises. Det spiller ingen rolle om du innrømmer et ønske om å endre eller ikke liker handlingene som er utført i visse situasjoner. Det er imidlertid kontraproduktivt å merke visse atferd som objektivt feil.
  • Prøv å godta deg selv. Noen handlinger er tvetydige og forvirrende. Du kan gjøre feil uten å måtte kategorisere handlinger eller deg selv i henhold til en smal dikotomi.
Godta tidligere feil Trinn 10
Godta tidligere feil Trinn 10

Trinn 2. Vis godhet mot deg selv

Viser du den samme godheten mot deg selv som du viser andre? Hvis ikke, er dette den perfekte tiden å gjøre det. Hvis du ikke kan være hyggelig mot deg selv, vil det være vanskelig for deg å glemme fortiden og komme tilbake til livet.

  • Prøv å godta deg selv som du er, inkludert feil og alt som har skjedd. Hvis du har nære venner eller familiemedlemmer, er sjansen stor for at du også er klar over deres feil. Bare fordi de har feil, bryr du deg ikke om dem? Selvfølgelig ikke. Prøv å vise den samme godheten til deg selv.
  • Slutt å tenke på problemer så snart de skjer. Hvis du begynner å tenke, “Jeg er sint på meg selv for å gjøre en feil. Jeg er en person som alltid mislykkes,”erstatt den antagelsen med en mer positiv tanke. For eksempel kan du si til deg selv: “Jeg har gjort feil, og det er greit hvis jeg har feil. Jeg er allerede fornøyd med livet mitt."
Godta tidligere feil Trinn 11
Godta tidligere feil Trinn 11

Trinn 3. omfavne dine styrker

Bortsett fra feil, er det viktig at du anerkjenner dine styrker. Hvis du stadig holder deg til tidligere feil, hold deg tilbake og husk alle dine styrker (eller suksesser).

  • Legg merke til dine styrker når du begynner å tenke negativt om deg selv. Ta en penn og et stykke papir og skriv ned alt du liker ved deg selv.
  • Du kan starte denne listen med enkle ting som: "Jeg er vennlig mot andre mennesker." Utvikl listen fra disse, og legg merke til dine mer spesifikke styrker.

Anbefalt: