Hvordan være sjenerøs (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan være sjenerøs (med bilder)
Hvordan være sjenerøs (med bilder)

Video: Hvordan være sjenerøs (med bilder)

Video: Hvordan være sjenerøs (med bilder)
Video: Sådan sender du video og fotos med din iPhone 2024, Kan
Anonim

Å være sjenerøs begynner med å behandle alle som om de har oppnådd det store potensialet som ligger i oss alle. Å gi noe villig og lykkelig uten å forvente noe i retur er raushet, enten det er å donere penger til en organisasjon du stoler på eller gi tid til en venn i nød. I hovedsak er raushet et genuint ønske om å gjøre andres liv enklere og morsommere. Så hvordan utvikler du raushet? Se trinn 1 for å komme i gang.

Steg

Del 1 av 2: Ha riktig tankegang

Elsk kjæresten din Trinn 13
Elsk kjæresten din Trinn 13

Trinn 1. Å gi fra hjertet

Hvis du virkelig vil være sjenerøs, bør du bare gi fordi du vil gi, ikke fordi det er et baktanke eller ønsker tilbake. Du bør gi bare fordi du vil gi, fordi du fant noe du tror på, og fordi du vil gjøre godt i verden. Hvis du gir for å imponere andre eller for å vinne over andre, er du ikke virkelig sjenerøs.

Hold deg glad Trinn 5
Hold deg glad Trinn 5

Trinn 2. Vet at det å være sjenerøs vil gjøre deg lykkeligere

Selv om du ikke bør være sjenerøs av egeninteresse, bør du vite at sjenerøse mennesker er kjent for å være lykkeligere enn de som ikke er det: Å være sjenerøs får folk til å føle seg mer kjærlige for andre, gir en sterkere følelse av fellesskap og bygger høyere selvbilde. Når du er sjenerøs overfor andre, kan du også være sjenerøs mot deg selv.

Hvis du er lykkeligere, vil du ha et mer positivt syn og mer energi til å gjøre godt i verden. Den positive syklusen vil fortsette

Vær glad hver dag, trinn 15
Vær glad hver dag, trinn 15

Trinn 3. Vær oppmerksom på hva som ville gjøre noens liv lettere

Når du samhandler godt med naboer eller venner, vær oppmerksom og se om du kan hjelpe dem. Kanskje din kollega er veldig stresset og trenger noen til å ta vare på kjæledyrhunden sin mens han besøker sin syke mor i en annen by. Kanskje bilen til din beste venn bryter sammen, og hun trenger en tur til skolen. Kanskje moren din jobber for hardt og skjønner ikke hvor mye hun trenger hjelp før du gir den. Når du snakker med noen, begynner du å lure på hvordan du kan hjelpe dem i stedet for å alltid tenke på hvordan de kan hjelpe deg.

Hold deg glad Trinn 1
Hold deg glad Trinn 1

Trinn 4. Vær takknemlig for det du har

Takknemlighet kan inspirere sjenerøsitet fordi den får deg til å innse alle de store tingene du har i livet. Hver søndag kan du sette deg ned og lage en liste over minst fem ting du er takknemlig for, og ta deg tid til å sette pris på dem. Tenk på alt det gode som andre mennesker har gjort for deg, og glem aldri å være takknemlig, selv om godheten ble gjort måneder tidligere. Å være mer takknemlig vil sette deg i riktig tankegang for å være sjenerøs.

Hvis du kan sette pris på alt du har, vil du være i stand til å dele de fantastiske tingene med andre mennesker, for å hjelpe dem å sette pris på livet like mye som deg

Lev et lykkelig liv Trinn 9
Lev et lykkelig liv Trinn 9

Trinn 5. Ikke glem å være sjenerøs med deg selv

Selv om frivillig arbeid, omsorg for og å gi tid til andre er gode måter å være sjenerøs på, bør du ikke miste deg selv av syne i prosessen. Ikke glem å lytte til deg selv og vite hva du vil og trenger, enten det er god mat eller et behagelig boblebad. Hvis du forsømmer deg selv fullstendig av hensyn til andre, kan du ende opp med å være utslitt og ikke ha mye å gi.

Å ta vare på sine egne behov og gjøre seg lykkelig er ikke en egoistisk handling. Den egoistiske tingen er å bare ta hensyn til deg selv og andre ikke i det hele tatt, det er en forskjell mellom de to

Del 2 av 2: Gjør godt

Overbevis deg selv om at du er glad i å være alene Trinn 14
Overbevis deg selv om at du er glad i å være alene Trinn 14

Trinn 1. Feire noe for noen

Lag spesielle planer for din venns kommende bursdag. Forbered en stor bursdagskake, inviter noen mennesker og hold en fest, få ham til å føle seg elsket og spesiell. Selv folk som hevder å hate bursdager elsker å bli bortskjemt og feiret, og du bør gjøre en innsats for å få menneskene nærmest deg til å føle seg spesielle. Du kan finne noen grunn til å feire noe for noen, fra en bursdag til en kampanje, bare fordi du vil.

Gjør din kone lykkelig Trinn 8
Gjør din kone lykkelig Trinn 8

Trinn 2. Vær hyggelig mot fremmede

Selv om det bare er å hilse på noen du aldri har møtt før, gi noen et kompliment i kø i supermarkedet, eller holde døren for noen med dagligvarer, er det utrolig sjenerøst og enkelt å ta seg tid til å være hyggelig mot noen du ikke kjenner.. Og hvis du har det travelt, vil det være mye mer sjenerøst å ta seg tid til å være snill mot andre mennesker.

Heng med din beste venn Trinn 5
Heng med din beste venn Trinn 5

Trinn 3. Gi deg tid til venner

Hvis en venn er nede og trenger selskap, bør du være sjenerøs med tiden din og holde dem med selskap. Få plass i timeplanen din til å tilbringe tid med ham, enten det er en spasertur, en film eller en lang prat om te. Selv om du er opptatt, er det alltid plass i livet ditt til å henge med venner.

Spar penger for tenåringer Trinn 8
Spar penger for tenåringer Trinn 8

Trinn 4. Doner til noe du tror på

Du trenger ikke å være rik for å donere penger til en velrenommert veldedig organisasjon. Selv om du bare gir hundre tusen rupier hver måned, vil du gjøre godt mot verden og føle deg godt med deg selv. Du bør gi disse pengene rett etter at du har mottatt lønnsslippen din, ikke på slutten av måneden, når du ser hvor mye penger du har igjen. Du vil bli overrasket over at du ikke føler at du taper penger. Selv å sette endring i en tipsboks kan være en sjenerøs handling.

Tjene penger på sommerferie Trinn 11
Tjene penger på sommerferie Trinn 11

Trinn 5. Frivillig

Frivillig tid er en fin måte å være sjenerøs på. Hvis du vil være en sjenerøs person, kan du bruke minst en time eller to i uken på frivillig arbeid i suppekjøkken, undervisning av små barn eller voksne, rengjøring av offentlige parker eller noe annet godt for verden. Du kan påta deg en rekke oppgaver, for eksempel frivillig arbeid i en bokhandel, eller hjelp med innsamlinger til veldedige formål. Finn noe som gir deg mening mens du utvikler raushet.

Vær glad hver dag Trinn 13
Vær glad hver dag Trinn 13

Trinn 6. Del tingene dine

Når du er sammen med venner, kan du dele mat, klær, bil, hus eller noe annet som har betydning for deg. Hvis du bare deler noe du ikke bryr deg om, så er det meningsløst. Hvis du bare har to sjokoladeplater og gir en til en venn, betyr det mer enn å gi vennen din en av hundre godterier du ikke bryr deg om.

Samle e -postadresser Trinn 13
Samle e -postadresser Trinn 13

Trinn 7. Gi noe du liker

Gi din søster din favorittgenser. Gi dine venner din favorittroman. Gi en vakker notatbok til en venn, og oppmuntre ham til å begynne å skrive poesi. Å gi noe du ikke bryr deg om er ikke veldig sjenerøst, fordi du ikke ofrer. Men å gi deg noe meningsfullt, som du vet vil være til nytte for noen andre, er en stor sjenerøsitet.

Velg mellom to gutter Trinn 5
Velg mellom to gutter Trinn 5

Trinn 8. Kompliment noen

Vær sjenerøs med hyggelige ord og sikte på å gi minst fem komplimenter i uken - til og med en dag! Når du snakker med noen, kan du finne en måte å gi et meningsfullt kompliment, eller bare si noe så enkelt som: "Jeg elsker kjedet ditt" eller "Brillene dine er så kule." Selv det minste komplimentet, når det blir gitt oppriktig, kan gjøre en forskjell på dagen for personen som mottar det.

Vær takknemlig Trinn 4
Vær takknemlig Trinn 4

Trinn 9. Send et "takk" -kort

I stedet for å bare sende en "takk" e -post eller til og med en tekstmelding, ta deg tid til å sende et kort til noen som virkelig gjorde en forskjell i livet ditt. Dette vil vise ham at du bryr deg og at du prøver å la ham få vite at hans hjelp betyr mye for deg. Hvis du sender et takkekort, får du en mer givende og sjenerøs tankegang.

Deal with Stalkers Trinn 5
Deal with Stalkers Trinn 5

Trinn 10. Ring en venn som har problemer

Hvis du ikke kan være der personlig, ring ham for å spørre hvordan han har det, si hei og vis at du bryr deg. Hvis du bruker noen minutter på å vise dem at du tenker på dem og at du er snill og ekte, vil du gjøre dagen enda bedre, selv om de fortsatt sliter. Å ta seg tid til å prøve å trøste noen i nød over telefonen er en veldig sjenerøs handling.

Kos deg på en lang busstur Trinn 9
Kos deg på en lang busstur Trinn 9

Trinn 11. Gi opp setet

Visst, du har hatt en tøff dag på jobben, men den eldre personen som står ved siden av deg kan være enda mer sliten enn du er. Og den personen trenger ikke å være eldre - du kan gi det setet til noen andre bare fordi du egentlig ikke trenger det og fordi det ville være morsomt.

Spar penger for tenåringer Trinn 2
Spar penger for tenåringer Trinn 2

Trinn 12. Tipping sjenerøst

Hvis du får utmerket service, eller hvis du møter noen som trenger underholdning, tipser du sjenerøst når du betaler regningen. Skriv en takkeavtale nederst i regningen, og la ham få vite at han har gjort dagen din lysere.

Spor en MoneyGram Money Order Trinn 1
Spor en MoneyGram Money Order Trinn 1

Trinn 13. Legg igjen en positiv kommentar til noen på internett

Enten på en fremmedes blogg eller en venns Facebook- og Instagram -kontoer, legg igjen positive kommentarer eller godkjennelser for å vise at du bryr deg, slik at personen føler seg bedre. I tillegg ville det være veldig sjenerøst!

Flørt med kjæresten din Trinn 1
Flørt med kjæresten din Trinn 1

Trinn 14. Hold døren for noen

Uansett hvor travelt, sent eller sliten du er, bør du ikke være for opptatt av å holde døren for noen, eller å ta deg tid til å være høflig og snill mot de rundt deg. Denne enkle handlingen vil få både deg og den andre personen til å føle seg bedre, og du vil se at det alltid er tid til å senke farten og hjelpe noen andre.

Vær tålmodig trinn 7 Bullet 1
Vær tålmodig trinn 7 Bullet 1

Trinn 15. Doner eiendelene dine

Ikke la de gamle genserne eller klærne dine hobe seg opp i skapet ditt i årevis. Ta deg tid til å sortere gjennom klærne og donere dem til veldedighet, slik at de er nyttige for andre. Det vil ikke ta lang tid å sortere klærne dine og levere dem til et veldedig formål, og du vil føle deg godt bare å tenke på menneskene som kan bruke klærne dine.

Vær venner med alle Trinn 9
Vær venner med alle Trinn 9

Trinn 16. Få noen til å smile

Hvis du møter noen som trenger trøst, enten det er en fremmed eller en av dine slektninger, ta deg tid til å få personen til å smile, enten det er å fortelle en dum vits, smile først eller gjøre ham en søt tjeneste. Å få noen til å smile kan ha stor innvirkning på dagen deres, og du vil være sjenerøs for å gjøre noen lykkeligere.

Tips

  • Raushet vises også ved å tilgi andres mangler eller feil.
  • Ikke tving deg selv til å være sjenerøs; bare prøv å tilkalle den generøsiteten når instinktene dine forteller deg.

Anbefalt: