3 måter å rengjøre ringen

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre ringen
3 måter å rengjøre ringen

Video: 3 måter å rengjøre ringen

Video: 3 måter å rengjøre ringen
Video: The END of Photography - Use AI to Make Your Own Studio Photos, FREE Via DreamBooth Training 2024, Kan
Anonim

Hvis du vil rengjøre ringen, må du være oppmerksom på metallet i ringen. Hvert metall reagerer forskjellig på visse kjemikalier. Du bør absolutt ikke risikere å gni ringen før den riper. Du kan fjerne lett smuss ved å tørke ringen med fingeren, en myk klut og filtrert varmt vann. Du kan bruke spesielle smykkerengjøringsprodukter for å fjerne tyngre flekker. Du kan skrubbe ringen forsiktig med en tannbørste for en billig og enkel løsning. Du kan fjerne flekken ved å dyppe ringen i vann og ammoniakk. Hvis ringen er intrikat formet og regnes som en verdifull gjenstand, bør du vurdere å ta den med til en gullsmed for profesjonell rengjøring.

Steg

Metode 1 av 3: Know Your Ring Metal

Rengjør ringer Trinn 1
Rengjør ringer Trinn 1

Trinn 1. Identifiser ringets metall

Du kan finne ut at ringen er gull, sølv eller messing. Imidlertid kjenner du kanskje ikke metallet til ringen hvis du ikke kjøper ringen selv. Ta med ringen til gullsmed og han vil fortelle deg hvordan du rengjør de spesifikke metallene og edelstenene som utgjør ringen din.

Rengjør ringer Trinn 2
Rengjør ringer Trinn 2

Trinn 2. Rengjør de forskjellige metallene nøye

Hvert metall reagerer forskjellig på forskjellige kjemikalier. Det er viktig at du behandler hvert metall forsiktig for å sikre at det varer lenge.

  • Rengjør gullet med en myk klut og en byttet gullrenser. Unngå å bruke såpe og klor.
  • En ren klut og vann er vanligvis nødvendig for å rengjøre sølv. Du kan også kjøpe et spesielt rengjøringsmiddel for sølv.
  • En spesiell rengjøringsløsning er nødvendig for diamanter. Besøk en gullsmed eller finn rengjøringsprodukter spesielt for diamanter på nettet.
  • For rimelige ringer som den typen ringer du kjøper på varehuset, bruk fingeren til å skrape av flekken.

Metode 2 av 3: Rengjøring av ringen med tannkrem

Image
Image

Trinn 1. Bruk en billig tannkrem

Sørg for at tannkremen inneholder natron og fluor. Jo høyere konsentrasjon av tinn (II) fluor, desto bedre er det for metallet. Tinn (II) fluor brukes til å styrke metall eller tannemalje. Jo billigere tannkremproduktet er, desto bedre blir ytelsen.

Image
Image

Trinn 2. Klem tannkrem på en tannbørste og litt vann (2-3 dråper)

Bruk en ren tannbørste og ikke bruk den på tennene umiddelbart etterpå. Gni tannkremen forsiktig på smykkene som om du pusser tennene. Hvis det føles tykt, legg til mer vann.

  • Sørg for å rense hull eller kanter på ringen. Bruk tannbørsten som du ville gjort med tennene, skrubb forsiktig, kraftig og grundig.
  • Rengjør ringen ukentlig eller månedlig, avhengig av hvor ofte du bruker ringen. Gi en tannbørste som er spesielt brukt til å rengjøre ringen din og ikke brukes til å rengjøre andre gjenstander.
Image
Image

Trinn 3. La kjemikaliene i tannkremen reagere på ringene dine

Etter en stund, skyll og smykkene dine skinner igjen. Du kan smøre smykkene dine med oljer eller antioksidanter som sitronsyre, no-ox, tarn-x og andre for å få smykkene dine til å skinne lenge. Hvis du trenger en sterk rengjøring, bruk et proteselim som Fix-O-Dent som vil rengjøre smykkene dine med en stråle sand hvis du rengjør det på materialet.

Metode 3 av 3: Andre alternative måter

Rengjør ringer Trinn 6
Rengjør ringer Trinn 6

Trinn 1. Skyll med vann

Hvis ringen din er flekket med skitt, død hud, blod, lotion, mat eller annet rusk, kan du prøve å rengjøre den med vann før du bruker et rengjøringsmiddel som inneholder kjemikalier. Ha rent og klart vann i en bolle. Dypp ringen i vannet, og gni deretter forsiktig ringen med fingeren. Tørk deretter ringen i solen.

  • Ikke bruk et håndkle eller en fille til å tørke ringen, da kan du ripe overflaten på ringen eller til og med bryte steinen. Ikke tørk ringen med en 100% bomullsklut.
  • I denne prosessen er det veldig viktig å bruke rent vann. Prøv å filtrere vannet først ved å bruke en magnet festet til vannfilteret. Dette kan fjerne metallet i vannet. Dette metallet kan senere skade sølv, gull eller andre typer edle metaller.
Image
Image

Trinn 2. Bruk en Q-tip

Hvis ringen din ikke er for skitten, kan du rengjøre den med en bomullspinne eller Q-Tip. Bløtlegg ringen i varmt vann og rengjør den skitne delen. Ikke prøv å gni ringen din, da dette kan skade ringens overflate.

Image
Image

Trinn 3. Bruk et spesielt rengjøringsmiddel for edle metaller

Kjøp et rengjøringsprodukt som viser det spesifikke edle metallet i ringen din på rengjøringsetiketten - rengjøringsmidlene er veldig enkle å finne. Bruk et rengjøringsmiddel som kan påføres med en klut. Ikke bruk vanlige husholdningsrengjøringsmidler for å rengjøre ringen din, spesielt hvis ringen din er laget av edelt metall. Bruk rengjøringsmidler, ikke polering, da de har forskjellige funksjoner.

Image
Image

Trinn 4. Bløtlegg ringen i vann og ammoniakk

For å fjerne smuss og flekker, bløtlegg ringene i 20 minutter i en løsning av en kopp vann og kopp ammoniakk.

  • Skyll ringen i såpevann.
  • Gni forsiktig ringen.
  • Skyll med varmt vann og la det tørke.
Image
Image

Trinn 5. Utfør følgende trinn for å fjerne flekken på ringen:

  • Dekk innsiden av bollen med folie.
  • Bland en kopp varmt vann med en spiseskje natron i folie.
  • Bløtlegg ringen i en løsning av varmt vann med natron og sørg for at den berører folien.
  • La ringen ligge i vannet i 10-30 minutter, eller til alle flekker og smuss er fjernet.
Image
Image

Trinn 6. Lakk gull- og sølvringene med neglelakk

Dekk ringen med klart neglelakk slik at gull- eller sølvlaget på ringen ikke falmer, og ringen din ikke ruster. Hvis ringen etterlater et grønt eller annet fargemerke på fingeren, kan du belegge innsiden av ringen med et lett lag neglelakk for å forhindre flekker.

Rengjør ringer Trinn 12
Rengjør ringer Trinn 12

Trinn 7. Vurder å ta ringen din til en gullsmed

Hvis ringen er veldig verdifull for deg, (for eksempel en giftering eller en klassering), kan du ta ringen med til en gullsmed for profesjonell behandling. Noen smykkebutikker tilbyr gratis rengjøringstjenester eller gir deg en løsning og klut som du kan bruke til å polere ringen.

  • En gullsmed kan teste tilstedeværelsen av edelt metall, sammen med kvaliteten på det edle metallet. Denne informasjonen vil avgjøre hvilke materialer som er trygge å bruke for å rengjøre ringen din.
  • Dette er spesielt viktig for ringer med graverte motiver. Rengjøring av en ring med et gravert motiv kan tære på graveringen eller formen på ringen. Hvis det er verdifulle graveringer på ringen din, kan du ta ringen med til en gullsmed.
Rengjør ringer Trinn 13
Rengjør ringer Trinn 13

Trinn 8. Rengjør ringen med en alkoholpinne

Pass på at du ikke gnir det for hardt. Hvis smusset ikke forsvinner etter at du har rengjort det, må du kanskje prøve en sterkere løsning.

Rengjør ringer Trinn 14
Rengjør ringer Trinn 14

Trinn 9. Bruk en ultralydsrenser

Ultralydrensemaskiner kan rengjøre smykkene dine på få minutter ved hjelp av høyfrekvent lyd. Du kan finne maskiner som dette i et bredt spekter av modeller og priser. Rengjøring av smykker med denne maskinen er den enkleste måten å raskt rengjøre smykker hjemme. Imidlertid kan ultralydrensere skade noen typer smykker.

En gullsmed kan avgjøre om din type smykker kan rengjøres ved hjelp av en ultralydrensemaskin eller ikke, og anbefale en rengjøringsmetode som passer for din type smykker

Advarsel

  • Ikke trykk for hardt, og ikke bruk en hard rengjøringsmiddel hvis du ikke er sikker på at det er trygt å bruke på metall.
  • Vær forsiktig med ringer som inneholder graveringer. Rengjøring av en ring som denne kan potensielt skade graveringen eller formen.
  • Ikke bløtlegg ringen din lenger enn den tildelte tiden. Hvis ringen er nedsenket i vann for lenge, kan det risikere å få rust.

Anbefalt: