3 måter å fjerne stoffmaling fra klær

Innholdsfortegnelse:

3 måter å fjerne stoffmaling fra klær
3 måter å fjerne stoffmaling fra klær

Video: 3 måter å fjerne stoffmaling fra klær

Video: 3 måter å fjerne stoffmaling fra klær
Video: How To Clean Silicone Off An Acrylic Pour 2024, Kan
Anonim

Selv om det ikke er lett, kan du fortsatt fjerne stoffmaling fra klærne, avhengig av flekkens tilstand og stofftypen som er tilstede. Det viktigste å huske er å behandle flekken så snart som mulig. Det vil være lettere for deg å fjerne malingen mens den fortsatt er våt enn når flekken har tørket. Hvis det verste skjer og du ikke kan få malingsflekken av klærne, er det noen tips du kan følge for å lagre favorittklærne dine.

Steg

Metode 1 av 3: Fjerne våte malingsflekker

Fjern stoffmaling fra klær Trinn 1
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 1

Trinn 1. Behandle flekken umiddelbart

Jo før du behandler flekken, jo mer sannsynlig er det å løfte flekken. Hvis malingen på klærne fortsatt er våt, rengjør du den umiddelbart og fjerner malingen.

Hvis du ikke får klærne av, kan du prøve å vaske dem mens du har dem på. Dette trinnet regnes som bedre enn når du må vente på at malingen tørker

Fjern stoffmaling fra klær Trinn 2
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 2

Trinn 2. Ikke utsett flekken for varme

Vanligvis fester stoffmaling seg fastere på klærne når de utsettes for varme. Dette betyr at malingen ikke vil stivne helt før den er oppvarmet (vanligvis med et strykejern). For å forhindre at flekken fester seg til stoffet når du vil fjerne det, ikke utsett varmekilden for plagget før flekken er helt fjernet.

  • Ikke bruk varmt vann når du vasker klær.
  • Ikke legg klær i tørketrommelen eller bruk en hårføner for å tørke et vasket område med mindre flekken er helt fjernet.
  • Hvis stoffmaling ikke vil feste seg til stoffet når det utsettes for varme, kan du skylle av flekken med varmt vann. Les imidlertid etiketten på flasken for å være sikker.
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 3
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 3

Trinn 3. Fjern eller fjern eventuell ikke -absorbert maling

Hvis flekken er stor nok og ikke all malingen absorberes i stoffet, må du fjerne så mye maling som mulig før du vasker klærne. På denne måten vil ikke malingen spre seg til andre rene deler av plagget.

  • For å fjerne malingen fra overflaten av plagget, tørk et papirhåndkle på flekken eller skrap flekken med en sparkel.
  • Prøv å ikke gni malingen på stoffet.
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 4
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 4

Trinn 4. Skyll flekken

Etter at du har fjernet så mye av malingen som mulig fra stoffets overflate, tar du plagget til vasken og skyller under rennende vann til skyllevannet er klart. Det er bra hvis den første delen som er utsatt for rennende vann er den delen av klærne som fremdeles er rene, slik at malingen ikke sprer seg og forurenser andre deler av klærne.

  • Ikke glem å bruke kaldt vann, slik at flekken ikke fester seg mer fast i klærne.
  • Les alltid pleieinstruksjonene før du vasker klær. Hvis plagget krever en renseri, må du ikke prøve å skylle flekken selv.
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 5
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 5

Trinn 5. Vask klærne manuelt (for hånd) med vaskemiddel

Etter at flekken er skylt grundig, hell og gni vaskemiddelet på flekken. For best resultat, bruk en blanding av vaskemiddel og vann i forholdet 1: 1.

  • Du må kanskje skrubbe og skylle klærne flere ganger til flekkene er løftet.
  • Du kan bruke oppvaskmiddel og vaskemiddel.
  • Hvis det ikke virker å skrubbe flekken med hendene alene, børst flekken med en svamp eller børste. Du kan bruke en ubrukt tannbørste for små flekker.
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 6
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 6

Trinn 6. Vask klærne i vaskemaskinen

Etter at du har fjernet eller fjernet så mye av malingen som mulig, legg klærne i vaskemaskinen på en kald innstilling og rikelig med vaskemiddel. Vask kan vanligvis fjerne eventuelle gjenværende flekker.

  • Ikke bruk varmt vann når du vasker klær eller legger klær i tørketrommelen, med mindre flekken er helt fjernet. Hvis flekken fremdeles er synlig etter vask av klærne i vaskemaskinen, må du tørke klærne først og følge trinnene for å fjerne den tørkede malingsflekken.
  • Ikke vask klær som må håndteres ved hjelp av rensemetoden med en vaskemaskin eller manuelt. Vasking i vaskemaskin eller manuelt har risiko for å skade stoffet. Følg alltid instruksjonene for pleie av klær.
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 7
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 7

Trinn 7. Bruk en profesjonell vaskeritjeneste

For delikate stoffer som ikke kan vaskes hjemme, er det eneste alternativet å ta plagget til en profesjonell vaskeritjeneste. Renseri -leverandører kan fjerne våte eller tørre malingsflekker fra lett bedervelige stoffer som silke. Imidlertid garanterer bruken av denne tjenesten fremdeles ikke at flekken kan fjernes helt.

Du kan også bruke en profesjonell vaskeritjeneste for klær som kan vaskes i vaskemaskin hvis du ikke klarer å fjerne flekken selv

Metode 2 av 3: Fjerne tørkede malingsflekker

Fjern stoffmaling fra klær Trinn 8
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 8

Trinn 1. Skrap av så mye av den tørkede malingen som mulig

Prøv å fjerne så mye av flekken manuelt som mulig før du fjerner tørre malingsflekker med kjemikalier. Du kan skrape av flekken med en stump gjenstand, for eksempel en sparkel, avhengig av hvor mye maling som sitter fast. Du kan også bruke en messing stålbørste eller en hard nylonbørste for å fjerne den tørkede malingen.

Vær forsiktig så du ikke river stoffet mens du skraper av malingen. Hvis ingen maling har løftet seg, gå videre til neste trinn

Fjern stoffmaling fra klær Trinn 9
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 9

Trinn 2. Bruk et løsningsmiddel

Etter at du har fjernet malingsrester ved å skrape og børste av flekken, må du myke opp overflødig maling med et av de alkoholbaserte løsningsmidlene. Det er mulig at du har disse ingrediensene hjemme. Påfør en liten mengde løsemiddel på malingen for å fjerne den fra stoffet.

  • Alkohol, terpentin og tynnere er effektive løsningsmidler for akrylmaling.
  • Hvis du ikke har noen av disse ingrediensene, kan du prøve en acetonbasert neglelakkfjerner eller hårspray (så lenge de inneholder alkohol).
  • Hvis disse produktene ikke fungerer, kan du prøve å gå til en hjemmebutikk og kjøpe et rengjøringsprodukt som er spesielt designet for å fjerne typen maling som kommer på klærne.
  • For gjenstridige flekker må du la løsemidlet sitte på kluten før du begynner å pusse flekken.
  • Løsemidler er veldig harde stoffer, så vær forsiktig når du bruker dem på skjøre stoffer. Aceton kan skade visse typer tekstiler, spesielt produkter laget av acetat eller triacetat. Naturfibre som silke og ull blir også lett skadet, så sørg for at du alltid tester produktet på en usynlig del av plagget, for eksempel innsiden av sømmen, før du bruker det på det flekkete området.
  • Hvis klærne ikke kan rengjøres med løsemidler, må du ta dem med til en profesjonell renseri for rengjøring.
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 10
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 10

Trinn 3. Pensle flekken

Når malingsmolekylene brytes ned av løsningsmidlet og blir finere, kan du børste av så mye av flekken du vil. Bruk en børste med hard børste for best resultat.

Etter at du har fjernet det meste av flekken, kan du ta klærne til vasken og skrubbe dem med vaskemiddel og kaldt vann

Fjern stoffmaling fra klær Trinn 11
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 11

Trinn 4. Vask klærne i vaskemaskinen

Etter å ha fjernet flekken manuelt (for hånd), legg klærne i vaskemaskinen og rengjør med kaldt vann og vaskemiddel.

Ikke utsett varmekilden for klærne hvis flekken ikke har forsvunnet

Metode 3 av 3: Lagre klær hvis malingsflekker ikke kan fjernes

Fjern stoffmaling fra klær Trinn 12
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 12

Trinn 1. Sy plagget

Hvis flekken sitter fast i bunnen av buksene eller ermene, kan du endre klærne for å skjule det flekkete området. Trekk i sømmene for å gjøre bukser til capri -bukser, eller langermede skjorter til skjorter med ermer.

Du kan brette klærne dine selv hvis du vet hvordan du syr, eller du kan ta dem med til en skredder for å få dem tømt med tjenester fra en ekspert

Fjern stoffmaling fra klær Trinn 13
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 13

Trinn 2. Få det til å se ut som om du bevisst "beiset" klærne

Stoffmaling er designet for å brukes på tekstiler, så en måte å spare favorittklærne på er å legge til mer maling. Lag interessante design på klær som kan kombineres med flekker. Ingen vet at du ved et uhell farget klærne dine med maling.

Ikke dekk malingsflekker med en annen farge som har samme farge som stoffet. Resultatet vil ikke se pent ut

Fjern stoffmaling fra klær Trinn 14
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 14

Trinn 3. Dekk til det flekkete området

Hvis du ikke vil legge til maling i klærne dine, kan du tenke på andre måter å dekke flekken på. For eksempel kan du bruke en dekorativ lapp eller dekke en flekk med paljetter.

Hvis du ikke liker å sy, kan du prøve å finne lapper du kan feste til klærne dine med et strykejern

Fjern stoffmaling fra klær Trinn 15
Fjern stoffmaling fra klær Trinn 15

Trinn 4. Gjenbruk klær

Hvis det ikke er noen annen måte å lagre favorittantrekket ditt på, men du virkelig liker det, kan du prøve å bruke det til noe annet. For eksempel, hvis favorittblusen din er beiset med maling, kan du prøve å lage en pute fra den rene delen av blusen. Du kan også lage en barneskjorte av en stor, flekkete skjorte eller T-skjorte.

Dette trinnet krever syferdigheter. Du kan søke etter symønstre på internett. Hvis du ikke vet hvordan du skal sy, finn en skredder som kan gjøre endringer i klærne

Tips

  • Noen ganger kan du ikke fjerne maling flekker fra klær, spesielt hvis de er laget av stoffer som lett kan bli skadet.
  • Hvis flekken ikke løfter seg, kan du suge den i såpevann eller et løsningsmiddel.
  • Fremover, bruk alltid verneklær når du maler.

Advarsel

  • Hvis klærne er våte med maling, må du ikke vaske dem med andre klær i vaskemaskinen.
  • Les alltid instruksjonene for pleie av klær før du fjerner flekker. Forgjengelige stoffer tåler kanskje ikke mer "harde" vaskemetoder.
  • Løsemidler kan føre til at klær falmer. Derfor er det en god idé å teste produktet på en upåfallende del av plagget først.

Anbefalt: