5 måter å fjerne akrylmaling fra klær

Innholdsfortegnelse:

5 måter å fjerne akrylmaling fra klær
5 måter å fjerne akrylmaling fra klær

Video: 5 måter å fjerne akrylmaling fra klær

Video: 5 måter å fjerne akrylmaling fra klær
Video: Slik fjerner du bilrusten selv 2024, Kan
Anonim

Akrylmaling er en maling som ofte brukes i håndverk, hjemmeinnredning og vanlige malerjobber. Denne malingen er designet for å være vannløselig, men hvis den kommer på klær kan den flekke. Uansett kan den brukes uavhengig av om malingen er tørr eller våt, men prøv alltid å skrape av malingen først hvis den fortsatt er våt.

Steg

Metode 1 av 5: Forberedelse til håndtering av klær

Få akrylmaling ut av klær Trinn 1
Få akrylmaling ut av klær Trinn 1

Trinn 1. Handle raskt

Uansett hvilken metode du velger å fjerne flekker fra akrylmaling fra klærne, jo raskere behandlingen reagerer, desto mer sannsynlig er det at du vil lykkes med å fjerne dem.

Image
Image

Trinn 2. Skrap av tørkede eller klumpete malingsflekker med en skje eller kniv

Hvis malingen fortsatt er våt, tørk forsiktig av med et papirhåndkle eller en klut for å absorbere overflødig maling. Nøkkelen er å fjerne så mye maling flekker og så snart som mulig.

En børste kan brukes til tykkere stoffer, spesielt hvis malingen har tørket til store klumper. En børste er en god erstatning for en skje hvis du ikke er komfortabel med å bruke bestikk

Få akrylmaling ut av klær Trinn 3
Få akrylmaling ut av klær Trinn 3

Trinn 3. Ikke få panikk

Ikke gi opp og kast skjorta eller bli frustrert. Selv om den berørte stofftypen ikke er god, kan du spare den for flekker. Gå raskt og følg disse trinnene.

Image
Image

Trinn 4. Tørk av så mye maling som mulig med et tørt vev

Dette kan bare gjøres hvis malingen fortsatt er våt. Husk, tørk, ikke gni. Tørking av flekken vil fjerne overflødig våt maling som ikke har fuktet i plagget. Å skrubbe flekken vil presse overflødig maling dypere inn i plagget, noe som gjør det vanskeligere å fjerne. Hvis overflødig våt maling er fjernet, kan du fortsette til følgende trinn.

Metode 2 av 5: Fjerne akrylmaling med isopropylalkohol

Image
Image

Trinn 1. Fukt det fargede området med isopropylalkohol

Det flekkete området skal være helt vått, så hell en generøs mengde alkohol på det. Du kan kjøpe isopropylalkohol på ditt lokale apotek for en relativt lav pris. Apoteket selger en flaske isopropylalkohol for rundt 25.000,00 IDR.

Image
Image

Trinn 2. Skrap av malingsflekken

Bruk en negl, en pinne, en mynt eller et annet verktøy for å skrape av malingsflekken og prøve å fjerne den fra stoffet. Når du skraper, gjør du det i retning av, deretter mot stoffets fibre, frem og tilbake. Skrap så mye som mulig før du går videre til neste trinn.

Få akrylmaling ut av klær Trinn 7
Få akrylmaling ut av klær Trinn 7

Trinn 3. Legg klærne i vaskemaskinen

Sett den vanlige vaskesyklusen for denne typen klær og vask med vanlig vaskemiddel. Det er håp om at vaskemaskinen vil fjerne overflødig maling som ikke kan fjernes ved å gni og gni alkohol.

Få akrylmaling ut av klær Trinn 8
Få akrylmaling ut av klær Trinn 8

Trinn 4. Tørk som vanlig

Det er håp om at flekken vil forsvinne på grunn av alkohol og vaskemaskin. Hvis du ikke er fornøyd, kan du gjenta prosessen, men det kan være for sent.

Metode 3 av 5: Fjerne akrylmaling med ammoniakk og eddik

Image
Image

Trinn 1. Bløtlegg den flekkete delen av plagget i kaldt vann

Legg den i en vask eller bøtte fylt med vann. La det trekke i et minutt før du fortsetter. Det flekkete området må være helt vått.

Image
Image

Trinn 2. Bland 240 ml ammoniakk, 240 ml hvit eddik og en håndfull salt

Gjør det i en egen bolle. Du kan lage denne blandingen mens klærne er nedsenket i vann for å spare tid.

Image
Image

Trinn 3. Fjern vann fra våte klær

Klem klærne for å fjerne vann. Fjern nok vann slik at det ikke drypper for mye, men ikke bekymre deg om klærne fortsatt er våte eller fuktige. Klærne skal være fuktige - det er dette bløtleggingen er til for.

Image
Image

Trinn 4. Dypp en lofri klut eller svamp i ammoniakk- og eddikløsningen

Skrubbe maling flekker med denne kluten eller svampen. Ikke vær redd for å gni det hardt. Dypp fille eller svamp så ofte som nødvendig til flekken ser ut til å være borte.

Image
Image

Trinn 5. Skyll klærne med vann

Sjekk nå klærne for å se om flekken er borte eller ikke. Gjenta prosessen hvis flekken fortsatt er der. Det er håp om at flekken har bleknet etter å ha gjentatt denne prosessen en eller to ganger. Du vil se resultatene umiddelbart.

Få akrylmaling ut av klær Trinn 14
Få akrylmaling ut av klær Trinn 14

Trinn 6. Legg de skrubbe klærne i vaskemaskinen

Vask som vanlig, tørk deretter klærne. Kontroller igjen og se om flekken er borte eller ikke. Hvis du fremdeles ikke er fornøyd, kan du gjenta denne prosessen, men resultatene vil sannsynligvis være mindre.

Metode 4 av 5: Fjerne akrylmaling med oppvasksåpe

Image
Image

Trinn 1. Snu plagget slik at innsiden er utsiden, eller i det minste der flekken er

Hold området under varmt rennende vann for å suge malingsflekken så mye som mulig.

Image
Image

Trinn 2. Bland en del flytende oppvaskmiddel med en del varmt vann

Dette er løsningen som skal brukes til å fjerne flekken. Denne metoden er veldig nyttig fordi det er mulig at oppvaskmiddel allerede er tilgjengelig.

Image
Image

Trinn 3. Dypp en lofri klut eller svamp i løsningen

Dypp en lofri klut eller svamp og gni flekken kraftig; men ikke gni for ofte, fordi flekken kan spre seg. Ikke vær redd for å bruke neglen på flekken. Prøv å eliminere så mye som mulig.

Image
Image

Trinn 4. Skyll med vann

Sjekk flekken; Du kan gjenta skrubbe med såpe om nødvendig eller hvis du ikke er fornøyd med resultatet.

Få akrylmaling ut av klær Trinn 19
Få akrylmaling ut av klær Trinn 19

Trinn 5. Vask som vanlig

Vask klær som vanlig. Sørg for at klærne kan vaskes i maskin. Tørk nå som vanlig og sjekk flekken igjen. Forhåpentligvis er flekken nå borte.

Metode 5 av 5: Fjerne akrylmaling med glassrens eller hårspray

Image
Image

Trinn 1. Tørk flekken med en rengjøringsklut eller serviet

Ikke gni malingsflekken. Dette trinnet er bare nødvendig hvis malingen fortsatt er våt.

Image
Image

Trinn 2. Spray glassrens eller hårspray på en rengjøringsklut eller svamp

Hold det fuktige området over neglelakkfjernerflasken og fukt det lett med aceton neglelakkfjerner. Hvis du har glassrens eller hårspray hjemme, kan begge disse produktene fjerne flekker.

Det anbefales at du prøver på en usynlig del av plagget først for å sikre at stoffet kan komme i kontakt med kjemikaliene i dette produktet. Hvis du ikke kan, kan du bruke en annen metode

Image
Image

Trinn 3. Skrubbe malingen av med en fuktig klut

Legg fille over flekken og begynn å gni den opp og ned. Prøv å ikke gni for hardt - ikke la flekken spre seg. Husk å fjerne så mye maling som mulig med en kniv eller negl før du begynner å skrubbe malingsflekken med rengjøringsmidlet. La ikke flekken spre seg så mye som mulig.

Få akrylmaling ut av klær Trinn 23
Få akrylmaling ut av klær Trinn 23

Trinn 4. Vask umiddelbart

Denne kraftige rengjøringsblandingen må vaskes av umiddelbart før den skader stoffets fibre. Vask som vanlig, tørk deretter. Denne metoden fjerner maling flekker.

Tips

  • Så mye som mulig ikke la malingen tørke. Det er lettere å fjerne flekker som fortsatt er våte enn de som er tørre.
  • Prøv det først på en usynlig del for å se hvordan stoffet reagerer.
  • En annen mulig løsning: Bruk sprit og kjøkkenrens, og bruk deretter en tannbørste for å skrubbe den. Denne metoden er nyttig for flekker som har tørket og har holdt seg til klær i flere måneder.
  • Hver rengjøringsløsning har risiko for å skade klærne, avhengig av rengjøringsmiddelet som brukes, hvilken type stoff som ble flekket og hvordan det ble brukt. Siden klærne allerede er beiset med maling, er det en god idé å prøve å fjerne flekkene.
  • Flekker kan ikke fjernes på stoffer som ikke kan vaskes. Prøv å ta ham til et kjemisk vaskeri for å se om noe kan gjøres. Hvis ikke, tenk på kreative måter å dekke eller legge det flekkete området i klærne på.
  • Du kan også prøve å skrubbe det flekkete området med neglelakkfjerner eller tynnere, men begge løsningene kan skade plagget. Bruk disse to løsningene bare på naturlige fiberstoffer, og prøv dem først på en usynlig del av plagget.

Anbefalt: