3 måter å rengjøre glass på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre glass på
3 måter å rengjøre glass på

Video: 3 måter å rengjøre glass på

Video: 3 måter å rengjøre glass på
Video: OIL PAINT TIP || Your Quick Guide to Cleaning Everything! 🧼 2024, Kan
Anonim

Briller er vanligvis en dyr vare, så det er viktig at du tar vare på dem. Heldigvis kan rengjøring av glass gjøres raskt og enkelt. De beste ingrediensene for rengjøring av glass er varmt vann og oppvaskmiddel. Ta derfor brillene dine til vasken eller vasken og dekk dem med skum! Hvis du er borte eller er på tur, rengjør glassene med et rengjøringssprayprodukt eller våtservietter. Hvis du holder deg til din daglige pleierutine, vil brillene dine alltid se nye og skinnende ut, og du vil kunne se tydeligere.

Steg

Metode 1 av 3: Bruk varmt vann og oppvaskmiddel

Rengjør briller Trinn 1
Rengjør briller Trinn 1

Trinn 1. Vask hendene før du rengjør glassene

Vask hendene i 20 sekunder med såpe uten lotion og varmt vann. Sørg for at hendene er fri for støv, olje og smuss før du vasker brillene.

Image
Image

Trinn 2. Skyll glassene med varmt vann

Åpne varmtvannskranen og la vannet renne over glassene. Roter glassene for å fukte hver side av linsene, rammene og øreproppene.

Varmt vann kan skade linser, beskyttelsesfilm og briller. Sørg derfor for å bruke varmt vann

Image
Image

Trinn 3. Bruk fingertuppene til å belegge glassene med oppvaskmiddel

Hell en dråpe oppvaskmiddel såpe uten lotion over hvert objektiv. Fordel såpen på begge sider av linsen, området rundt rammen og hver ørepropp med fingertuppene i en sirkulær bevegelse.

Image
Image

Trinn 4. Rengjør neseputen med en bomullspinne eller en myk tannbørste

Bruk lett trykk når du gnir neseputer, mellomrom mellom putene og glassbrillene. Hvis du bruker en tannbørste, må du velge en myk børste.

Ikke skrap linsen med en tannbørste, selv om du bruker en myk børste. Hvis det er smuss eller såperester som har samlet seg mellom linsen og rammen, bruker du en ørepropp for å fjerne den

Image
Image

Trinn 5. Skyll av den gjenværende såpen

Hold glassene under rennende vann for å skylle av eventuelle såpeskum. Sørg for å rengjøre den grundig fordi såperester kan etterlate flekker på glassene.

Image
Image

Trinn 6. Rist glassene for å fjerne eventuelt gjenværende vann og sørg for at linsene er rene

Slå av kranen, og rist glassene forsiktig. Kontroller linsen for å kontrollere at den er ren, og vask den igjen hvis du fortsatt ser flekker.

Image
Image

Trinn 7. Tørk glassene med en mikrofiberklut

Pakk begge sider av linsen med en ren mikrofiberklut. Tørk av linsen ved å tørke kluten i en sirkelbevegelse, og gjenta for den andre linsen. Tørk av neseputene, og bruk deretter kluten til å tørke og skrubbe øreproppene og rammene.

Metode 2 av 3: Rengjøring av briller under reise

Image
Image

Trinn 1. Spray et brillerengjøringsprodukt på brillene dine

Eyeglass rengjøringssprayprodukter kan kjøpes fra apotek eller brillebutikker. Hvis du ikke finner en vask og oppvaskmiddel, spray glassene med et rengjøringsprodukt for å fjerne støv og smuss.

  • Noen brilleprodusenter og optikere tilbyr også gratis prøver av rengjøringsspray for briller.
  • Hvis du bruker antireflekterende briller, må du kontrollere at produktene du bruker er merket som trygge for antirefleksbelegg på linser.
Image
Image

Trinn 2. Tørk av rengjøringsproduktet med en mikrofiberklut

Etter å ha sprayet rengjøringsproduktet på glassene, tørk forsiktig av overflødig produkt. Pakk en fille på begge sider av linsen, og absorber deretter resterende rengjøringsmiddel med fingertuppene i en sirkulær bevegelse. Deretter bruker du en klut til å tørke rammen og øreproppene.

Image
Image

Trinn 3. Rengjør linsene med engangs våtservietter for glass

Du kan også rengjøre brillene med vått vev når du er på farten. Blås på linsen for å fjerne støv og smuss, og tørk deretter av med fuktig vev i en mild sirkelbevegelse. Etter rengjøring tørker du linsen med en mikrofiberklut.

Bruk bare våtservietter som er formulert for rengjøring av glass. Hvis du bruker antireflekterende briller, må du sørge for at vevet du bruker er trygt for linsene

Metode 3 av 3: Etter en rutine for pleie av briller

Rengjør briller Trinn 11
Rengjør briller Trinn 11

Trinn 1. Rengjør glassene hver morgen og ved behov

Gjør det til en vane å rengjøre brillene dine om morgenen. Kontroller tilstanden til brillene i løpet av dagen, og rengjør dem etter behov.

Hold brillene rene og fri for flekker for å forhindre riper i linsene

Rengjør briller Trinn 12
Rengjør briller Trinn 12

Trinn 2. Oppbevar brillene i et hardt etui når du ikke bruker dem

Ikke legg brillene direkte i en veske eller pose, og ikke plasser linsene på et hardt underlag. Når du ikke har på deg, oppbevar du briller i et hardt skall. Brilleholderen må ha riktig størrelse for brillene dine. Hvis de er for store, kan glassene ristes eller støtes og skades.

Rengjør briller Trinn 13
Rengjør briller Trinn 13

Trinn 3. Rengjør mikrofiberduken med jevne mellomrom

Mikrofiberduken samler olje og smuss, så du bør rengjøre den etter 2-3 ganger. Noen stoffer kan vaskes i en vaskemaskin, så sjekk pleieinstruksjonene og vask stoffet som anvist.

Hvis vaskekluten ikke kan vaskes i maskinen (eller hvis du er usikker), vask den manuelt (for hånd) med oppvaskmiddel, vri den ut og lufttørk den

Rengjør briller Trinn 14
Rengjør briller Trinn 14

Trinn 4. Ikke tørk glassene med klær, servietter eller tørkepapir

Klær, servietter og tørkepapir inneholder fint støv som kan ripe i linsen. Tørk heller ikke av brillene fordi det er fare for å skade linsene eller andre deler.

Så praktisk som det høres ut, er det faktisk en “rask måte” å klø på linsen på å puste ut linsen og tørke den av med klær

Anbefalt: