3 måter å fjerne harde vannflekker fra glass

Innholdsfortegnelse:

3 måter å fjerne harde vannflekker fra glass
3 måter å fjerne harde vannflekker fra glass

Video: 3 måter å fjerne harde vannflekker fra glass

Video: 3 måter å fjerne harde vannflekker fra glass
Video: How to Clean Gutters | Cleaning Tips | The Home Depot 2024, April
Anonim

Hardt vann (vann som har et høyt mineralinnhold) kan føre til at hvite, ugjennomsiktige flekker flekker glassoverflaten. Dette skjer på grunn av oppbygging av alkali og forskjellige andre mineraler i vannet. Selv om flekken er vanskelig å fjerne, kan du bruke et rengjøringsmiddel (flytende eller ikke-flytende) for å gjenopprette glasset til glansen igjen. Det finnes også måter å forhindre at harde vannflekker dannes igjen når du har rengjort dem.

Steg

Metode 1 av 3: Bruk av rengjøringsvæske

Fjern flekker fra hardt vann fra glass Trinn 1
Fjern flekker fra hardt vann fra glass Trinn 1

Trinn 1. Bruk et surt rengjøringsmiddel for best resultat

Flekker med hardt vann er alkaliske (alkaliske), så det beste materialet for å fjerne dem er en sterk syre. Bruk rengjøringsmidler som inneholder svovel, fosforsyre eller saltsyre som er svært effektive for å bryte ned flekker. Les instruksjonene på pakken og påfør rengjøringsmidlet på det flekkete området som anvist.

  • Syrensere er giftige, så du bør ta sikkerhetstiltak når du håndterer dem, for eksempel bruk av hansker og vernebriller. Ikke bruk den på overflater som kommer i kontakt med mat (f.eks. Kjøkkenbenker).
  • Dette produktet er perfekt for bruk på akryl- og emaljeflater, men kan skade noen andre materialer, som marmor, terrazzo, stein, polert eller beskyttende belagt aluminium og farget fugemasse. For å unngå skade, test produktet på et skjult sted før du bruker det på det flekkete området.
Image
Image

Trinn 2. Lag en blanding av vann og salt

Bruk en vann- og saltblanding for å fjerne eventuelle oppbyggingsmineraler. Saltet vil fungere som en skrubber som vil skrape av flekken. Påfør blandingen på det flekkete området og gni flekken i en sirkulær bevegelse med en ren klut. Skyll glasset grundig for å fjerne eventuelt saltvann.

Image
Image

Trinn 3. Bruk hvit eddik

Eddik er en syre som kan løsne mineralforekomster. Hvit eddik er fargeløs/klar så den ikke flekker. I tillegg er eddik også et naturlig flytende rengjøringsmiddel som er giftfritt og ikke utgjør fare for å irritere øyne og lunger som kjemiske rengjøringsmidler.

  • Tilsett eddikjuice til eddiken for ekstra effektivitet og gi den en frisk, sitronisk duft. Som eddik har også sitronsaft (denne ingrediensen er sur) samme effekt på mineraler.
  • Ha blandingen av sitronsaft og eddik i en sprayflaske, og varm den deretter i mikrobølgeovnen i 20 til 40 sekunder (avhengig av mikrobølgeeffekten). Varme rengjøringsmidler er mer effektive for å fjerne flekker enn kalde eller romtempererte rengjøringsmidler. Før du setter den i mikrobølgeovnen, ikke glem å fjerne sprayflaskehetten slik at den ikke eksploderer.
  • Spray denne blandingen på glasset og la det stå i 2 til 3 minutter før du tørker det av med et papirhåndkle eller en tørr, lofri klut.
  • For å fjerne harde vannflekker fra drikkeglass eller andre små gjenstander, fyll et basseng med en blanding av vann og eddik (ved hjelp av samme forhold). Bløtlegg deretter det flekkete elementet i blandingen i noen timer før du skyller det rent.
Image
Image

Trinn 4. Tilsett skyllemiddelet i oppvaskmaskinen

Skylleprodukter (for eksempel Jet-Dry) kan hjelpe til med å fjerne flekker fra hardt vann fra oppvasken. Plasser skyllemidlet i oppvaskmaskinen der det er tilgjengelig, tilsett oppvaskmiddel som du vanligvis bruker, og kjør deretter maskinen til glassmaleriet er rent og skinnende.

Image
Image

Trinn 5. Tilsett ammoniakk til rengjøringsproduktene du bruker

Øk styrken til vanlige glass-/vindusrenseprodukter ved å tilsette litt ammoniakk for å fjerne flekker fra hardt vann.

Fjern flekker fra hardt vann fra glass Trinn 6
Fjern flekker fra hardt vann fra glass Trinn 6

Trinn 6. Kjøp et annet produkt i en jernvarehandel

Hvis kommersielle produkter ikke kan fjerne flekken, se etter et sterkere rengjøringsprodukt på en jernvarehandel. Vær imidlertid forsiktig og følg alltid produsentens instruksjoner fordi dette produktet er veldig sterkt og tøft.

Metode 2 av 3: Bruk Cleaner i stedet for væske

Image
Image

Trinn 1. Start med å skrubbe flekken kraftig

Før du kjøper dyre eller giftige rengjøringsmidler, prøv å skrubbe det flekkete objektet først.

  • Bruk en myk, ikke-slipende rengjøringssvamp for å skrubbe glassoverflaten. Fjern så mye av flekken som mulig ved å gni en fuktig svamp.
  • Du kan bruke natron som slipemiddel, men ikke bruk en stiv børste eller slipemiddel for å rengjøre glasset. Verktøy som dette kan skade glassoverflaten ved å forårsake riper.
  • Denne skrubbemetoden fungerer best på små, friske, harde vannflekker som ennå ikke er godt festet.
Image
Image

Trinn 2. Påfør tannkrem

Mange bruker tannkrem til å erstatte natron.

  • Påfør tannkrem på et fuktet håndkle, og gni det deretter over flekken i en sirkulær bevegelse.
  • Vent noen minutter, og skyll deretter av tannkremen med en blanding av eddik og vann (med samme forhold) for å fjerne eventuelle rester.
Image
Image

Trinn 3. Bruk en kommersiell rengjøringspasta

Noen kommersielle rengjøringsmidler for å fjerne flekker fra hardt vann produseres i form av en pasta.

  • Den største fordelen med pasta-baserte rengjøringsmidler fremfor væsker er at de ikke forårsaker flytende flekker eller vannmerker.
  • Ulempen med pasta er at det kan gjøre glassets overflate uskarp hvis du ikke gnir det om og om igjen. Følg alltid alle instruksjonene på produktemballasjen slik at dette problemet kan unngås.

Metode 3 av 3: Forhindre flekker av hardt vann i fremtiden

Image
Image

Trinn 1. Unngå at det dannes flekker

En av de beste metodene for å kvitte seg med harde vannflekker er å behandle kilden til problemet og forbedre pH -balansen og mineralnivået i vannet.

  • Du kan installere et filter i vannledningen for å fjerne mineralene i vannet.
  • Du kan også senke vannets hardhet ved å installere et vannmykner.
Image
Image

Trinn 2. Tørk og rengjør glassoverflaten regelmessig

Du bør rengjøre hardt vann regelmessig, slik at det ikke tørker ut og forårsaker flekker.

  • Tørk badedøren etter hver bruk med et lofri håndkle for å fjerne vedheftende vann.
  • Rengjør glasset en gang i uken for å unngå flekker.
  • Handle raskt: jo lenger flekken blir, desto vanskeligere er den å fjerne, og den kan til og med feste seg til glassoverflaten permanent.
Image
Image

Trinn 3. Beskytt glasset mot flekker i fremtiden

Forhindre flekker av hardt vann ved å belegge eller beskytte glassoverflaten.

  • På et glassbord kan du bruke en dottematte når du legger glasset. Matten vil ta imot søl og vanndråper for å forhindre at det dannes flekker på glassbordets overflate.
  • På baderomsdører, prøv å påføre et voksbasert beskyttelsesbelegg en eller to ganger i året. Vann vil ikke feste seg og flyter bare på overflaten av glasset som har fått et belegg, slik at glassdøren forblir klar og ren.

Tips

  • Hvis du er i tvil om et bestemt produkt, må du teste det på et skjult sted for å forhindre skade.
  • Hvis flekken ikke har forsvunnet, spray sprayen igjen, la den trekke inn, tørk og rengjør. Gjenta denne prosessen etter behov.
  • Prøv å bruke en rengjøringssvamp, ikke en klut. Svamper har en tendens til å være sterkere og mindre sannsynlig å ripe.

Advarsel

  • Følg alltid produsentens instruksjoner på produktemballasjen og bruk passende verneutstyr (hansker, vernebriller og maske) før du bruker kjemiske rengjøringsmidler.
  • Ikke tilsett ammoniakk i blekemiddelet.

Anbefalt: