4 måter å lage et perlearmbånd på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å lage et perlearmbånd på
4 måter å lage et perlearmbånd på

Video: 4 måter å lage et perlearmbånd på

Video: 4 måter å lage et perlearmbånd på
Video: Sådan spiller du Werewolf på 75 sekunder 2024, Kan
Anonim

Armbånd er morsomme og enkle å lage. Folk i alle aldre kan klare det, også barn. Denne artikkelen viser deg hvordan du lager et enkelt armbånd ved hjelp av elastisk snor og perler. Det vil også vise deg hvordan du lager mer forseggjorte armbånd ved hjelp av wire, krympe perler (små metallperler for å holde endene på knutene) og kroker.

Steg

Metode 1 av 4: Gjør deg klar

Lag et beaded armbånd trinn 1
Lag et beaded armbånd trinn 1

Trinn 1. Vurder å bruke elastikk hvis du er nybegynner

Armbånd som disse er morsomme og enkle å lage. Du trenger bare å feste perlene til snoren og knytte den. Ingen krok nødvendig. For å lære hvordan du lager et elastisk armbånd med perler, se etter instruksjoner. Du kan kjøpe elastisk snor i en perlebutikk eller perleseksjonen i en kunst- og håndverksbutikk.

  • Tydelige elastiske snorer har forskjellige tykkelser. Tykkere elastiske strenger er sterkere, noe som gjør dem egnet for større perler. En tynnere elastisk snor er mer skjør og fungerer best med små perler.
  • Elastiske snorer har lag av tråd eller stoff. Slike stropper er tykke av standard armbåndsfremstillingsstørrelser og er vanligvis svart og hvitt.
Lag et beaded armbånd trinn 2
Lag et beaded armbånd trinn 2

Trinn 2. Prøv å bruke wire hvis du er mer avansert

Tråden for å feste perler kan ikke bindes som en elastisk snor og må brukes sammen med en krympe og en krok. Crimpperlen hjelper til med å holde armbåndet sammen. Sørg for å bruke spesiell ledning for å lage fleksible armbånd. Tråden som brukes til å vikle tråden er for stiv og tykk; denne typen ledning er ikke egnet for å lage armbånd. For å lære hvordan du lager et armbånd med perler, se etter instruksjoner.

Vurder å bruke minnetråd (hard tråd som holder armbåndets form) for å lage et morsomt spiralarmbånd

Lag et beaded armbånd Trinn 3
Lag et beaded armbånd Trinn 3

Trinn 3. Vær oppmerksom på at noen perler fungerer bedre med visse typer strenger

Små perler er godt festet til en fin og tynn elastisk snor. Imidlertid krever store perler noe tyngre, for eksempel tykkere snor eller ledning. Du trenger også ekstra lengde på armbåndet hvis du bruker store perler. Disse perlene fyller mellomrommet mellom armbåndet og håndleddet, slik at armbåndet kan brukes mer tett.

Lag et beaded armbånd trinn 4
Lag et beaded armbånd trinn 4

Trinn 4. Velg perlene

Det finnes forskjellige typer perler. Hver perle har en bestemt form, og noen er bedre egnet for visse design enn andre. Her er noen av de vanligste perlene du finner i en perle- eller kunsthåndverksbutikk:

  • Plastperler er de minst kostbare og kommer i en rekke former og farger. Disse perlene er flotte for håndverk og kunstprosjekter for barn. For å lage et morsomt og trygt armbånd for barn, prøv å bruke et fargerikt elastisk bånd og bruk plastponyperler. Du kan også bruke alfabetperler slik at barna kan stave navnet sitt på armbåndet.
  • Glassperler er veldig vakre i formen og har en rekke farger. Disse perlene fanger lys veldig godt og har en gjennomsnittlig prisklasse. De fleste glassperler er gjennomsiktige og noen har mønstre.
  • Halvedelstener har en tendens til å være dyrere enn glassperler. I tillegg pleier den også å være tyngre. Fordi de er laget av naturlige materialer, er det ikke to perler som er like.
  • Du kan også finne perler laget av naturlige materialer som skjell, tre, elefant elfenben og koraller. Perler som disse er dyre og unike; ingen perler er like.
Lag et beaded armbånd Trinn 5
Lag et beaded armbånd Trinn 5

Trinn 5. Bestem deg for designet før du fester perlene til elastikken eller tråden

Når du kjøper perler, kan det hende at de allerede henger. Dette er en annen måte å pakke perlene på og ikke den endelige designen. Fjern perlene fra snoren og ordne dem i et nytt mønster på et bord eller perlebrett. Her er noen ideer om armbåndsdesign:

  • Fest den største perlen i midten og den minste perlen mot kroken.
  • Vekslende store perler med mindre perler eller mellomleggsperler (perler som brukes til å skille mønstre på armbånd, halskjeder eller håndverk fra andre perler).
  • Bruk et varmt (rødt, oransje, gult) eller kjølig (grønt, blått og lilla) fargevalg.
  • Velg en gruppe perler som har samme farge, men forskjellige størrelser og fargenyanser. For eksempel kan du bruke lyseblå, mellomblå og mørkeblå perler.
Lag et beaded armbånd trinn 6
Lag et beaded armbånd trinn 6

Trinn 6. Vurder å sette opp et perlebrett

Du kan få dem i en perlebutikk eller i perleseksjonen i en kunst- og håndverksbutikk. Den er vanligvis grå i fargen og har en jevn og myk tekstur. Dette verktøyet har en innrykk i form av et kjede med en størrelse. Dette gjør at beaded armbåndsmakeren kan lage et mønster og se hvordan halskjedet eller armbåndet ser ut før perlene festes til snoren.

Metode 2 av 4: Lag et elastisk armbånd

Lag et beaded armbånd trinn 7
Lag et beaded armbånd trinn 7

Trinn 1. Samle utstyret

Elastiske bånd er de enkleste å lage og krever mindre utstyr. Du kan lage et enkelt og trygt armbånd for barn ved hjelp av elastisk snor og perler av ponniperler i plast. Du kan også lage et pent armbånd ved hjelp av klar elastisk snor og glassperler. Her er listen du trenger:

  • Elastisk stropp
  • Perler
  • Saks
  • Gips eller bindemiddelklips
  • superlim
Lag et beaded armbånd trinn 8
Lag et beaded armbånd trinn 8

Trinn 2. Mål håndleddet og kutt elastikken litt lenger

Ta et elastikk og vikle det halvannen gang rundt håndleddet. Klipp den med saks. Tauet er laget litt lengre slik at det kan bindes senere.

Lag et beaded armbånd trinn 9
Lag et beaded armbånd trinn 9

Trinn 3. Strekk elastikken

Hold elastikken mellom fingrene og strekk den sakte ut. Dette forhindrer at elastikken strekker seg ut senere og skaper hull.

Lag et beaded armbånd Trinn 10
Lag et beaded armbånd Trinn 10

Trinn 4. Lim båndet til den ene enden av strikken

Dette forhindrer at perlene kommer av når de installeres. Hvis det ikke er tape, eller hvis tapen ikke fester seg, bruker du bindeklemmer.

Lag et beaded armbånd Trinn 11
Lag et beaded armbånd Trinn 11

Trinn 5. Fest perlene på strikken

Du trenger ikke en nål for å gjøre dette; de fleste elastiske snorer er stive nok til at perlene kan festes direkte til snoren. Hold den elastiske snoren nær enden og fest perlene.

Prøv å trene perlene med de største hullene først. Når armbåndet er ferdig, kan du skjule knuten ved å stikke den under perlene

Lag et beaded armbånd Trinn 12
Lag et beaded armbånd Trinn 12

Trinn 6. Fortsett å tre perlene til de når ønsket lengde

En gang i blant, ikke glem å vikle armbåndet rundt håndleddet. De første og siste perlene skal berøre og armbåndet skal være litt løst. Armbåndet skal ikke strekkes på håndleddet. Hvis hull eller snor er synlige, er det nødvendig med noen flere perler.

Lag et beaded armbånd Trinn 13
Lag et beaded armbånd Trinn 13

Trinn 7. Fjern eller kutt tapen og lag en firkant/kirurgknute

Start med å knytte de to endene av elastikken over og under hverandre som å knytte et par skolisser. Lag en ny knute slik, men ikke stram den; Resultatet vil se ut som en sirkel. Fest den ene enden av tauet rundt den ene siden av løkken. Gjør det samme for den andre siden. Nå kan knuten strammes.

Lag et beaded armbånd Trinn 14
Lag et beaded armbånd Trinn 14

Trinn 8. Prøv å stikke en knute under en av perlene ved siden av den

Dette vil avgjøre hvordan du avslutter armbåndet. Ikke glem å forberede superlim.

  • Hvis du kan slippe en knute under en av perlene, kutter du den gjenværende strengen og påfører lim på knuten. Legg knuten under perlen.
  • Hvis knuten ikke kan stikkes under en av perlene, stikk begge ender av strengen inn i perlen. Påfør lim over knuten for å sikre den.
Lag et beaded armbånd Trinn 15
Lag et beaded armbånd Trinn 15

Trinn 9. Vent til limet tørker før du bruker armbåndet

Hvis armbåndet er slitt i en hast, kan knuten løsne og limet kan bryte. De fleste lim vil tørke på omtrent 15 minutter og herde etter 24 timer; Se på etiketten på limemballasjen for en mer presis tørketid.

Metode 3 av 4: Lag et armbånd med en krok

Lag et beaded armbånd Trinn 16
Lag et beaded armbånd Trinn 16

Trinn 1. Samle utstyret

Krokarmbånd er mer kompliserte enn elastiske armbånd. Du trenger ekstra verktøy og utstyr for å fullføre et armbånd. Her er listen du trenger:

  • Ledning for snøring av armbånd
  • Krok
  • 2 krymper
  • 2 frøperler
  • Perler
  • Wire saks
  • Skarptang
  • Gips eller bindemiddelklips
Lag et beaded armbånd Trinn 17
Lag et beaded armbånd Trinn 17

Trinn 2. Mål håndleddet med et målebånd og legg til 12 til 15 cm

Armbåndet bør gjøres lengre slik at det kan være ferdig. Armbåndet skal også være litt løst fordi det ellers vil være ubehagelig å ha på. Til slutt er ytterligere lengdemål nødvendig fordi noen perler skaper mer volum enn andre.

Lag et beaded armbånd Trinn 18
Lag et beaded armbånd Trinn 18

Trinn 3. Bruk trådsaks og klipp av trådbåndet til lengden på målingen

Tråden som brukes må være myk og fleksibel. Ikke bruk stiv ledning beregnet for innpakning av wire. Du kan finne trådarmbånd i en perlebutikk eller perleseksjonen i kunst- og håndverksbutikker. Vanligvis funnet i ruller i form av flatskiver.

Lag et beaded armbånd Trinn 19
Lag et beaded armbånd Trinn 19

Trinn 4. Lim båndet til den ene enden av tråden

Dette må gjøres slik at perlene kan festes uten å komme av. Hvis du ikke har gips, kan du bruke et bindemiddelklips.

Lag et beaded armbånd Trinn 20
Lag et beaded armbånd Trinn 20

Trinn 5. Vurder å legge armbåndsdesignet på perlebrettet

Hvis det ikke er noen perlebrett, ordner du armbåndsmønsteret på bordet, like ved målebåndet. Dette gjør det lettere for deg å finne ut hvor mange perler som trengs for armbåndsdesignet. Hvis du bruker en enkel design (som to vekslende perlefarger) eller et tilfeldig design, trenger du ikke å gjøre dette.

Lag et beaded armbånd Trinn 21
Lag et beaded armbånd Trinn 21

Trinn 6. Fest perlene til ledningen

Når mønsteret er satt, starter du med å feste perlene til ledningen. Nåler er ikke nødvendig for å gjøre dette. Hold tråden i enden og begynn å tre perlene. Sørg for å måle håndleddet en gang i blant; Store perler vil øke volumet, så du må gjøre armbåndet lengre for å matche dette.

Lag et beaded armbånd Trinn 22
Lag et beaded armbånd Trinn 22

Trinn 7. Avslutt med å feste krympestrengen, frøperlen (perler som måler under 1 millimeter) og til slutt kroken

Når alle perlene er på tråden, fester du krympeperlen, deretter frøperlen og til slutt kroken. Det spiller ingen rolle hvilken del av kroken som er installert først.

Du kan bruke hvilken som helst krok. Vårlås eller hummerklo-lås er den vanligste, men magnetiske kan gjøre armbåndet lettere å ta av og på

Lag et beaded armbånd Trinn 23
Lag et beaded armbånd Trinn 23

Trinn 8. Sett ledningen inn i frøperlen og krympestrengen igjen for å danne en løkke

Kroken skal henge over bøylen.

Lag et beaded armbånd Trinn 24
Lag et beaded armbånd Trinn 24

Trinn 9. Skyv krympestrengen og frøperlen forsiktig mot kroken

Krympeperlen og frøperlen skal være stramme, men likevel løse nok til at kroken fortsatt kan vrides. La enden av ledningen stå ca 2,5 cm.

Lag et beaded armbånd Trinn 25
Lag et beaded armbånd Trinn 25

Trinn 10. Bruk tang med skarp spiss for å klemme krympestrengen

Sørg for å klemme den godt fast. Krympestrengen er "knuten", så den må strammes. Trekk i ledningen. Hvis den beveger seg, klem krympestrengen fastere. Ikke kutt endene på ledningen.

Lag et beaded armbånd Trinn 26
Lag et beaded armbånd Trinn 26

Trinn 11. Snu armbåndet og tre enden av ledningen inn i perlen

Perlene vil gli mot krympeperlen og kroken. Tre enden av ledningen inn i de første perlene, for å skjule dem. Fjern først gips eller bindemiddelklips.

Lag et beaded armbånd Trinn 27
Lag et beaded armbånd Trinn 27

Trinn 12. Gjenta denne prosessen for den andre enden av tråden, men ikke klem krympestrengen

Fest krympeperlen, frøperlen og andre deler av kroken. Sett ledningen inn i frøperlen igjen og krymp perlen. Trekk forsiktig i enden av ledningen til perlen er parallell med kroken.

Lag et beaded armbånd Trinn 28
Lag et beaded armbånd Trinn 28

Trinn 13. Prøv å bruke armbåndet og juster det om nødvendig

Hvis armbåndet er for stort, må du fjerne noen perler. Hvis armbåndet er for lite, må du legge til noen perler. For å gjøre dette, fjern kroken, frøperlen og krympestrengen og foreta justeringer. Sørg for å feste krympeperlen, frøperlen og kroken igjen hvis armbåndet sitter som det skal.

Lag et beaded armbånd Trinn 29
Lag et beaded armbånd Trinn 29

Trinn 14. Klem krympestrengen med en tang med skarp spiss og dra den forsiktig for å teste spenningen

Hvis du merker at noe skifter litt, klemmer du krympestrengen hardere.

Lag et beaded armbånd Trinn 30
Lag et beaded armbånd Trinn 30

Trinn 15. Tråd endene av ledningen i to til tre perler og klipp av overflødige ender av ledningen

Trykk den flate delen av trådkutteren mot perlen og skjær forsiktig den gjenværende ledningen.

Metode 4 av 4: Lag et armbånd med flere tråder

Lag et beaded armbånd Trinn 31
Lag et beaded armbånd Trinn 31

Trinn 1. Samle utstyret

Armbånd med flere tråder er veldig morsomt å lage. Alle trådene bruker samme type perler, men i forskjellige farger. Du kan også lage hver tråd med en annen type perle. Frøperler er flotte for denne typen armbånd. Her er listen du trenger:

  • Tråd for snøring av armbånd
  • Nåler for å snøre armbånd
  • Perler
  • Perlespiss eller perlespiss (også kalt perleklemme, skjell, perleenden eller strengspiss)
  • 2 hoppringer
  • Krok
  • Skarptang
  • Saks
  • superlim
Lag et beaded armbånd Trinn 32
Lag et beaded armbånd Trinn 32

Trinn 2. Mål håndleddet og tilsett 0,5 til 2,5 cm

Dette vil gjøre det lettere for armbåndet å henge løst rundt håndleddet. Det gir også et mål på lengden på den ferdige perlestrengen.

Lag et beaded armbånd Trinn 33
Lag et beaded armbånd Trinn 33

Trinn 3. Klipp to garntråder som er dobbelt så store som håndleddet

Dette garnet brettes i to i neste trinn. Denne tråden vil danne en perlestreng.

Lag et beaded armbånd Trinn 34
Lag et beaded armbånd Trinn 34

Trinn 4. Ta tak i de to garntrådene, brett dem i to og lag en stor knute nær toppen av det brettede garnet

To til fire knop er nødvendig. Ikke bekymre deg hvis det ser rotete ut; fordi denne noden senere blir skjult. Sluttresultatet er en stor knute og fire garntråder. Dette vil gjøre armbåndet sterkere.

Lag et beaded armbånd Trinn 35
Lag et beaded armbånd Trinn 35

Trinn 5. Påfør superlim på knuten og fest en perlespiss (brukes til å skjule og beskytte knuten og skape en sikker forbindelse til hoppringen og kroken) på toppen

Du kan bruke fingertuppene eller spissetangen til å feste perletuppene. Knuten på perlespissen skal være på samme side som endene på den korte hjelpetråden. Endene på tråden blir kuttet senere.

Lag et beaded armbånd Trinn 36
Lag et beaded armbånd Trinn 36

Trinn 6. Tre fire trådtråder inn i armbåndsnålen og begynn å perle

Fortsett å tre perlene til armbåndet er litt kortere enn ønsket.

Lag et beaded armbånd Trinn 37
Lag et beaded armbånd Trinn 37

Trinn 7. Fjern nålen og gjør noen få knop i nærheten av den siste perlen

Imidlertid må du ikke knytte knuten for nært, da dette vil legge for mye press på garnet. Prøv å legge igjen et lite mellomrom mellom knuten og perlen.

Lag et beaded armbånd Trinn 38
Lag et beaded armbånd Trinn 38

Trinn 8. Påfør lim på knuten og legg en perlespiss på den

Du kan bruke fingertuppene eller spissetangen til å feste perletuppene. Knuten på perlespissen skal være borte fra perlen.

Lag et beaded armbånd Trinn 39
Lag et beaded armbånd Trinn 39

Trinn 9. Gjenta denne prosessen for å lage så mange tråder som du ønsker

Når alle trådene er ferdige, ordner du dem side om side, slik at du kan finne et interessant mønster.

Hvis du foretrekker et "rotete" armbåndsutseende, fletter du trådene sammen og ikke lar dem skille

Lag et beaded armbånd trinn 40
Lag et beaded armbånd trinn 40

Trinn 10. Skru av de to hoppringene (trådløse ringer) ved hjelp av en tang med spiss

Fest klemringen med fingrene og spissetangen. Den delen av hoppringen som ikke har noen forbindelse, er mellom fingeren og tangen. Klem hopperingen tett med en tang, og flytt deretter fingrene vekk fra kroppen din. Hoppringen åpnes. Gjenta dette trinnet for de andre hoppringene.

Lag et beaded armbånd Trinn 41
Lag et beaded armbånd Trinn 41

Trinn 11. Fest en krok og en perlerad til en hoppring

Fest klemringen med skarptang og sett kroken og perlestrengen inn i hoppringen. Bare den ene enden av perlestrengen skal passe inn i hoppringen. Den andre enden skal dingle fritt.

Lag et beaded armbånd Trinn 42
Lag et beaded armbånd Trinn 42

Trinn 12. Lukk hopperingsforbindelsen

Mens du fortsatt klemmer hopperingen med en tang, holder du hopperingen med fingrene. Beveg hendene mot kroppen din, vri hopperingen for å lukke den.

Lag et beaded armbånd trinn 43
Lag et beaded armbånd trinn 43

Trinn 13. Gjenta prosessen for den andre kroken og den andre enden av perlestrengen

Sett kroken inn i den andre hoppringen sammen med perlestrengen. Lukk tilkoblingsringen.

Anbefalt: