Hvordan være en sta person: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan være en sta person: 14 trinn (med bilder)
Hvordan være en sta person: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan være en sta person: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan være en sta person: 14 trinn (med bilder)
Video: Neuroscientists: You Will Never Lack Willpower Again! 2024, April
Anonim

Å være sta er ikke alltid en dårlig ting. Sannheten er at noen ganger må du bare være sta til en viss grad for å tvinge deg selv til å oppfylle ønsket ditt. For å være virkelig sta må du vite hvordan du gjør de tingene du tror på og ikke gir etter for det andre mennesker vil, selv om dette er den enkleste måten. Noen ganger kan du til og med være litt irriterende, men hvis dine ønsker kan bli oppfylt, vil evnene dine bare vokse!

Steg

Del 1 av 2: Å være selvsikker

Vær sta Trinn 1
Vær sta Trinn 1

Trinn 1. Kontroller først hva forespørselen din er

Hvis du vil være sta, må du vite hvordan du bestemmer hva du vil. Hvis du ikke kan si hva du vil tydelig, rolig og trygt, vil du ikke kunne være virkelig sta. Men hvis folk ser at du virkelig mener det du vil, vil de ikke prøve å ombestemme deg eller tenke på deg som en følsom person.

  • Se i øynene til personen du snakker med når du sier hva du vil. Vis dem at du mener det. Du vil se usikker på hva du vil hvis du holder øynene nede eller et annet sted.
  • Snakk rolig og tydelig. Du må snakke høyt nok til at denne personen kan høre stemmen din og se at du mener det.
  • Bruk overbevisende ord. I stedet for å si: "Jeg lurte på om du var enig i at jeg må låne bilen din en dag," si: "Jeg burde virkelig låne bilen din så snart jeg trenger den. Jeg ville virkelig sette pris på det hvis du kunne hjelpe meg.”
Vær sta Trinn 2
Vær sta Trinn 2

Trinn 2. Gi grunner for å støtte din tro

En annen måte du kan være selvsikker og sta på å få det du vil, er å gi konkrete bevis på hvorfor du bør få det du ber om. Hvis du bare sier at du vil, men ikke kan gi en grunn eller hvorfor det ikke burde være så vanskelig for personen du snakker med å få det du vil ha, er det sannsynlig at du enten er ustabil med din forespørsel eller har ikke tenkt så mye over det.

  • Forbered på forhånd det du vil si. Kom med argumenter for å støtte hva du vil og hva du vil si for å virkelig bevise at denne forespørselen er viktig. Hvis du ikke er klar for svar neste gang denne personen spør: "Men hvorfor?" Du vil se ut som om du egentlig ikke vil ha det.
  • Øv på å spørre om det du vil ha i speilet eller ved hjelp av en venn. Dette vil hjelpe deg med å finne den tilliten du trenger når du sender forespørselen din, og vil hjelpe deg med å finne ut om årsakene du presenterer virkelig kan støtte deg.
  • Du kan si, “Mamma, jeg vil bo hos Stella i kveld. Forrige uke lovet moren min å la meg bli hvis karakterene mine var bedre, og jeg fikk en 'A' for et engelsk essay. »
Vær sta Trinn 3
Vær sta Trinn 3

Trinn 3. Ikke la andre tvinge deg til å gi deg

Kanskje du ikke er den eneste som er sta, og det er problemet med å opptre på denne måten. Det vil være andre mennesker som er mer sta enn deg, så det er lite sannsynlig at du får det du vil. Hvis du støter på noen som denne, enten det er en venn eller broren din, kan du prøve å holde på viljen din og vise dem at de ikke kan ombestemme deg.

  • Andre kan støte deg, fornærme deg eller få deg til å føle at det du vil er umulig. Lær å holde på dine ønsker og ikke la dem komme i veien for deg.
  • Ikke returner sinne med sinne. Det er bedre å være rolig enn å bli emosjonell fordi søsteren din er frekk bare fordi du vil låne kjolen hennes. Dette er en måte å vise at du virkelig mener dine ønsker og behov.
  • Lær å ikke bry deg om hva andre mennesker tenker. Hvis du er veldig distrahert ved å prøve å få alle til å like deg eller synes du er viktig, er det lite sannsynlig at du er en sta person.
Vær sta 4. trinn
Vær sta 4. trinn

Trinn 4. Se på deg selv

Du må slutte å bekymre deg for å glede andre mennesker og huske at du er den viktigste personen i livet ditt. Det er ikke det at du må være egoistisk, men det betyr at du må vite når det er på tide å ta hensyn til dine egne behov i stedet for dine venners eller andre menneskers ønsker. Noen ganger må du la andre få det de vil, men det er tider når du må sette deg selv først.

  • For eksempel, hvis du er ute med din beste venn og hver gang hun velger en film å se, kan du prøve å gjøre deg komfortabel med å foreslå en annen film, selv om du er litt redd for humøret hennes.
  • Selvfølgelig vil de rundt deg bli misfornøyd hvis du er uenig med dem eller sier at du vil ha noe annet enn deres. Men du vil også være ulykkelig hvis dine egne ønsker aldri blir oppfylt.
Vær sta 5. trinn
Vær sta 5. trinn

Trinn 5. Angi prioriteringer

Selv om du bør prøve å få det du vil, kan du bli mer vellykket hvis du ikke alltid holder fast ved troen din på de små tingene. Hvis du alltid sliter med å få det du vil ha, fra å velge pizza -pålegg til favoritt -tv -programmet ditt, vil folk ha vanskelig for å ta deg seriøst hvis du holder deg til det som virkelig gjør en stor forskjell i livet ditt. Sørg for at du er i stand til å prioritere klokt, og legg din innsats i de tingene som virkelig betyr noe for deg.

  • Hvis du alltid insisterer på de samme tingene, som å velge frokost på samme måte som du ba om forlenget portforbud, vil ikke foreldrene dine eller andre ta deg på alvor.
  • Hvis du bare insisterer på å få det som virkelig er viktig for deg, vil de rundt deg kunne se at du handler annerledes fordi det du ønsker er ikke forhandlingsbart. La stemmen din, kroppsspråket du bruker, og ordene dine vise at du denne gangen virkelig mener det.
Vær sta Trinn 6
Vær sta Trinn 6

Trinn 6. Respekter personen du henvender deg til for å få hjelp

Det er et ordtak om at du vil fange flere fluer hvis du bruker honning i stedet for eddik. Hvis du vil være sta og få det du vil, vil resultatene bli bedre hvis du behandler personen du ber om hjelp med vennlighet og respekt. I stedet for å angripe denne personen, og han plutselig må forsvare seg, kan du prøve å være hyggelig og til og med gi ham noen komplimenter først.

  • For eksempel, i stedet for å si: “Mamma, du lot meg aldri ha det gøy. Hvorfor vil du ikke la meg gå på en film med Amy?” Du kan si, “Mamma, tror du jeg kan se en film med Amy i kveld? Jeg blir veldig glad hvis du tillater meg.”
  • Selvfølgelig, hvis det å være hyggelig eller til og med gi et ekte kompliment ikke virker, bør du prøve en annen, kraftigere metode. Men å starte ting på en positiv måte burde være det beste med deg.
Vær sta Steg 7
Vær sta Steg 7

Trinn 7. Sett deg mål og oppnå dem

Hvis du vil være sta på ting som er vanskeligere å oppnå, må du være fast bestemt på å få dem for enhver pris. For å bli virkelig vellykket, for eksempel å være skuespiller eller skrive en bok, må du sette kortsiktige mål for å oppnå langsiktige mål, slik at du kan være sta og utholdende nok til å oppnå det du vil.

  • Lag en liste over alle tingene du trenger for å nå dine mål. Hvis du er usikker på trinnene du skal følge i prosessen, bør du spørre en ekspert om hva du prøver å oppnå for å få en bedre forståelse av hvordan det gjøres.
  • Hvis du først fokuserer på å oppnå kortsiktige mål, er det mer sannsynlig at du oppnår langsiktige mål enn om du bare fokuserer på å forfølge det endelige målet. Hvis du for eksempel vil skrive et innledende utkast til en roman, deler du dette utkastet i kapitler.
  • Du må lære å ignorere alle menneskene som får deg til å tvile. Det vil være for mange mennesker som vil få deg til å føle at det er umulig for deg å lykkes. Ikke la dem stoppe deg.
Vær sta Trinn 8
Vær sta Trinn 8

Trinn 8. Behandle motstand på en konstruktiv måte

Noen lar skuffelse drive dem ned. Men hvis du virkelig er fast bestemt på å oppnå det du vil og gjøre det som er best for deg, godta alt som folk sier at du ikke kan oppnå det du vil. Kanskje du prøver å få en rolle i en film, finne et byrå for å publisere romanen din, eller få volleyballaget ditt til å vinne, si til deg selv at hvis du fortsetter å prøve, vil du kunne gjøre det du vil, uansett hva andre mennesker sier.

  • Minn deg selv på at mange flotte mennesker som klarte å møte naturlig motstand før de ble vellykkede mennesker. Selv Michael Jordan klarte ikke å vinne basketballaget på skolen hans! La denne avvisningen motivere deg til å fortsette å prøve, ikke motvirke deg.
  • Noen sier at du ikke trenger å ignorere alle avslag. Hvis alle andre sier det samme til deg, bruk dette rådet, slik at du kan forbedre deg selv.
  • Det viktigste er at du tror på det du gjør. Hvis du tror på det du vil og fortjener det, blir det lettere for deg å takle avvisning.

Del 2 av 2: Få det du vil til enhver pris

Vær sta Trinn 9
Vær sta Trinn 9

Trinn 1. Vær en ødelagt rekord

Så du har prøvd å være hyggelig, og det fungerer fortsatt ikke. Hvis du føler at du prøver å være diplomatisk, snill og forståelsesfull, og du ikke blir bedre enn da du begynte, gjør noe annet. Selvfølgelig kan du bli litt irriterende ved å være en ødelagt rekord og gjenta dine ønsker om og om igjen, men hvem sier at denne metoden ikke vil hjelpe deg med å få det du vil?

  • Fortsett å si hva du vil, eller snakk om det du vil, til personen du snakker med blir frustrert over deg eller blir irritert til han gir opp. Selvfølgelig er dette ikke morsomt, men det kommer deg nærmere hvor du skal.
  • Brett armene foran brystet og si hva du vil. Vær fast på det du tror på, og ikke vær sjenert med å opptre på denne måten! Hvis du er vant til å være for hyggelig, kan du prøve noe annet.
Vær sta Trinn 10
Vær sta Trinn 10

Trinn 2. Ikke gå før du får det du vil

En annen måte å være sta på er å ikke gjøre noe før denne personen gir etter for din vilje. Dette kan gjøres ved å bli i restaurantstolen etter at du har spist, bli hjemme når du og denne personen må gå et sted, eller til og med stoppe og sitte på gulvet hvor du vil til ønsket ditt er oppfylt. Dette kan sikkert gjøre personen du er sammen med flau, men hvis du virkelig ikke bryr deg, kan det være den beste måten å få det du ber om!

  • Dette vil være spesielt effektivt hvis han er veldig avhengig av deg, for eksempel hvis du skal gi ham en tur et sted.
  • Selvfølgelig er dette kanskje ikke den beste måten, men det kan være den mest effektive. Mange mennesker gir umiddelbart opp hvis de blir ydmyket.
Vær sta Trinn 11
Vær sta Trinn 11

Trinn 3. Ignorer folk som er uenige med deg

En annen måte å være sta på er å ignorere folk som forteller deg at du ikke kan gjøre visse ting. Oppfør deg som om du ikke hører ham i det hele tatt før han lar deg få det du vil. Du kan gjøre dette ved å stirre tomt på denne personen foran deg, som om du ikke lyttet til det han sa, satte fingeren i øret og sa: "Jeg kan ikke høre deg!" eller bare trekke på skuldrene og gå bort.

Selvfølgelig er dette ikke en voksen metode, men hvis du er fast bestemt på å få det du vil ha, kan det hjelpe deg

Vær sta Trinn 12
Vær sta Trinn 12

Trinn 4. Gjør et kupp

En annen måte å være sta og få det du vil, er å prute med personen du skal be om hjelp. Tenk på det et øyeblikk og se om det er noe du kan gjøre for ham, så det vil ikke føles som om han er den eneste som gir, men mer som å gi og ta. Hvis du har en idé om at du kan være nyttig for denne personen, vil det føles mer som å gi til hverandre enn bare din egen ensidige interesse for å få det du vil.

  • Du kan for eksempel be moren din om å la deg gå ut med venner mot at du har hjulpet henne med å vaske tøy i helgen. Dette vil få forespørselen din mer oppmerksomhet.
  • Hvis du vil låne søstergenseren din, kan du låne henne den nye kjolen din som hun virkelig liker.
Vær sta Trinn 13
Vær sta Trinn 13

Trinn 5. Vis en følelsesmessig holdning

Selv om det er et billig triks, kan noen ganger gråte hjelpe deg med å få det du vil, spesielt hvis du er ute offentlig. Hvis foreldrene dine, søsken eller personen du er sammen med, ikke vil gi deg det du ber om, kan du prøve å se skikkelig skuffet ut, gråte, kaste noe eller vise hvor mye du vil ha det. Dette vil ikke bare understreke hvor stort ønsket ditt er, men det vil også ha den ekstra effekten at du skammer personen til å ønske å oppfylle ønsket ditt.

  • Hvis du ikke bryr deg om å gjøre deg selv flau, kan du be om hva du vil på et overfylt offentlig sted, og deretter begynne å gråte hvis du ikke får ønsket ditt om å gjøre denne personen flau. Hvis dette ikke fungerer og gjør ham sint på deg, vil han faktisk bli ydmyket enda mer slik at du vinner.
  • Du kan øve på å fakke et raserianfall først hvis det ser ut til å gjøre stilen din mer overbevisende.
Vær sta Trinn 14
Vær sta Trinn 14

Trinn 6. Ikke glem grunnen til at du ber om det du vil ha

Til slutt handler det å være sta om å sette en plan i verk og få det du vil og det du fortjener. Hvis du glemmer dine mål eller behov, kan du gi opp fordi dette er mye lettere enn å skape konflikt. Men hvis du fortsetter å gjenta forespørselen din og hvorfor du vil ha den, eller til og med skrive den ned på papir og lese den igjen og igjen over en periode, blir du sta for å forsvare det du vil, og få det.

  • Selvfølgelig er det lettere å trekke på skuldrene og si at det er greit hvis forespørselen din ikke blir oppfylt, men du blir ikke glad hvis du oppfører deg på denne måten.
  • Husk at det å være sta er en god ting hvis denne holdningen er i ditt hjerte og forespørselen din er noe du virkelig ønsker i livet ditt. Vær stolt over å være selvsikker, kjempe for deg selv og ikke la andre styre deg.

Tips

  • Vet når du skal være forsiktig. Du trenger ikke å være alles sjef.
  • Ikke gi opp. Stahet kan være irriterende og belastende for andre.

Advarsel

  • Stahet kan drive folk bort. Din måte er ikke alltid riktig, så la andre også si sitt.
  • Ikke la stahet styre livet ditt.
  • Stahet blir noen ganger beskrevet som et negativt trekk. Disse trinnene bør brukes når det er absolutt nødvendig i en bestemt situasjon.

Anbefalt: