Hvordan overbevise deg selv om ikke å begå selvmord: 13 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan overbevise deg selv om ikke å begå selvmord: 13 trinn
Hvordan overbevise deg selv om ikke å begå selvmord: 13 trinn

Video: Hvordan overbevise deg selv om ikke å begå selvmord: 13 trinn

Video: Hvordan overbevise deg selv om ikke å begå selvmord: 13 trinn
Video: Video 96 5 måter å bruke verbet "Å FÅ" på :-) 2024, April
Anonim

Selvmordstanker oppstår vanligvis når lidelsen du føler virker umulig å overvinne. Kanskje du har så vondt at selvmord virker som den eneste veien ut av problemene og vanskelige situasjoner du er i. Egentlig er det mange andre måter du kan gjøre for å løse problemet, men du lever fortsatt for å kunne føle glede, kjærlighet og entusiasme. Du vil kunne finne alternativer til selvmord ved å søke hjelp så snart som mulig, slik at du ikke skader deg selv, utforske årsakene som får deg til å tenke på selvmord og lage en plan for å håndtere disse tankene når de kommer til hjernen din..

Hvis du føler deg suicidal og trenger øyeblikkelig hjelp, ta kontakt med psykisk helsevern hos Direktoratet for psykisk helsevern i Helsedepartementet på det døgnåpne telefonnummeret 500-454.

Steg

Del 1 av 3: Søker hjelp

Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 1
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 1

Trinn 1. Ring vennen din

Fortell ham hvordan du føler deg og at du trenger hans hjelp. Be ham om å minne deg om dine positive egenskaper og styrker eller snakke om en god tid du har hatt.

Velg en venn du tror du kan stole på

Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 2
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 2

Trinn 2. Ikke vær alene

Sørg for at venner og familie ikke slipper deg ut av syne. Hvis det ikke er noen å passe på deg, må du registrere deg på sykehuset for å være sikker på at du ikke er alene. Hvis du er i en støttegruppe, kan du stole på andre medlemmer for ekstra støtte fra folk som virkelig forstår hva du går gjennom og som kan hjelpe deg.

Søk hjelp fra en psykolog. Personer som prøver selvmord lider vanligvis av alvorlige psykiske problemer, for eksempel depresjon, og de kan søke hjelp fra en psykolog

Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 3
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 3

Trinn 3. Hvis dine selvmordstanker er forårsaket av en bestemt hendelse, for eksempel å føle deg trist over en kjærlighet som ikke er gjentatt, miste jobben din eller bli funksjonshemmet, husk at situasjonsdepresjon som dette fortsatt kan håndteres med behandling

Snakk med religiøse ledere. Hvis du er en religiøs person og kjenner en religiøs leder, kan du prøve å snakke med ham. Noen foretrekker å snakke med dem som studerer religion fremfor eksperter som er utdannet i psykologi. Religiøse ledere har også erfaring eller opplæring i å hjelpe mennesker i krise, inkludert desperate personer som er selvmordstruede

Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 4
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 4

Trinn 4. Hvis du er tryggere på å få hjelp fra din tro, kan en geist hjelpe til med å lette lidelsen din ved å gi et nytt perspektiv og noen ting å tenke på

  • Finn en støttegruppe. Det er støttegrupper, både online og i lokalsamfunn, som gir trøst ved å kunne snakke med andre mennesker som også har selvmordstanker eller har forsøkt selvmord.
  • For å finne en støttegruppe som denne, spør psykologen din om informasjon, eller søk på internett.
  • Be om støtte fra folk som vil forstå deg. Det viktigste å huske er at uansett årsakene som fikk deg til å begå selvmord, er du ikke alene. Kontakt personene og tjenestene som er tilgjengelige for å hjelpe og forstå hvordan du føler. Det beste stedet å starte er å kontakte en av følgende tjenester:
  • Indonesia: rådgivningstjenester for psykiatriske problemer, Direktoratet for psykiske helsetjenester, helsedepartementet, Indonesia, telefonnummer 24 timer 500-454.
  • Selvmordsforebyggende nødnumre på (021) 7256526, (021) 7257826 og (021) 7221810
  • USA: National Suicide Prevention Lifeline på 1-800-273-8255 (1-800-799-4TTY).
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 5
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 5

Trinn 5. Spesialtjenester i USA for homofile, lesbiske, bifile eller transpersoner på 1-888-THE-GLNH (1-888-843-4564), veteranmedlemmer ringer 800-273-TALK og ringer 1, mens Tenåringer kan kontakte Covenant House Nine Line på 1-800-999-9999

  • Send en anonym e -post til Samaritans selvmordsforebyggende senter.
  • Ring en psykoterapeut. Du kan finne en psykoterapeut i ditt område ved å søke i telefonboken eller internett.

Del 2 av 3: Lag en plan for å bekjempe selvmordstanker

Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 6
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 6

Trinn 1. Bli kvitt verktøyene du kan bruke til å drepe deg selv

Hvis du tenker på å avslutte livet ditt, gjør prosessen vanskeligere ved å kvitte deg med alle verktøyene du har til rådighet.

  • Dette utstyret inkluderer skytevåpen, kniver, tau eller piller.
  • Hvis du ikke kan kvitte deg med piller fordi du trenger dem, overlater du dem til et pålitelig familiemedlem eller en venn som kan gi deg så mye som foreskrevet.
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 7
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 7

Trinn 2. Lag en liste over alt du liker

Skriv ned alt som får deg til å føle deg bra, eller minner knyttet til glede og kjærlighet. Du kan inkludere navnene på familiemedlemmene dine, kjæledyr, favorittsport, favorittforfattere, filmer du liker best, matvarer som minner deg om barndommen din, steder som føles som hjemme, stjerner, måne eller sol. Hvis noe får deg til å føle deg bra, skriv det ned.

  • Inkluder ting du liker ved deg selv. Skriv ned alle tegnene du synes er mest spesielle, inkludert deres fysiske egenskaper, personlighetstrekk og så videre. Skriv ned hva du har oppnådd. Skriv ned gangene du var stolt av.
  • List opp tingene du håper på. Skriv ned stedet du vil bo en dag, hva du vil skape, jobben du vil prøve, barna du vil ha, partneren du kan finne.
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 8
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 8

Trinn 3. Lag en liste over distraksjoner

Hvis du noen gang har følt selvmord før, hva var det som hjalp deg med å ikke gjøre det da? Skriv det ned. Alle distraksjoner er gode distraksjoner hvis de forhindrer deg i å skade deg selv. Denne listen vil være veldig nyttig senere hvis du er plaget med vanvittige tanker som oppmuntrer til selvmordstanker. Du kan prøve følgende ideer:

  • Ring en venn for å chatte.
  • Spis sunn mat.
  • Ta en tur eller trening.
  • Å male, skrive eller lese.
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 9
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 9

Trinn 4. Lag en liste over personer du kan kontakte

Skriv inn navn og telefonnumre på minst fem personer, bare hvis en ikke er tilgjengelig når du trenger å ringe noen. Skriv inn navnene på venner, familiemedlemmer og bekjente som er villige til å ta telefonen og hjelpe.

  • Skriv inn navnene på rådgivere, psykiatere og støttegruppemedlemmer du stoler på.
  • Skriv ned telefonnummeret som er tilgjengelig døgnet rundt.
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 10
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 10

Trinn 5. Lag en redningsplan

Redningsplanen her er en du leser om og om igjen og følger så snart du har selvmordstanker. Disse tankene vil være vanskelige å bli kvitt når de kommer inn i tankene dine, så du har vanskelig for å fokusere på noe annet som kan hjelpe. Men hvis du allerede har en plan, er det du trenger når den tanken kommer opp å sette planen i verk og begynne å gjøre det den sier på listen. Fullfør alt på listen til du når et trygt punkt. Her er et eksempel på en redningsplan du kan implementere:

  • 1. Les en liste over ting jeg liker.

    Husk tingene som så langt har forhindret meg i å ta selvmord.

  • 2. Les listen over distraksjoner.

    Distraher med alt jeg kan for å komme meg ut av kampen.

  • 3. Les listen over personer jeg kan kontakte.

    Ring den første personen på listen for å chatte. Ring dem alle til jeg kan nå noen som kan chatte så lenge jeg trenger.

  • 4. Utsett selvmordsforsøk og gjør hjemmet mitt trygt.

    Lov meg selv at jeg skal vente minst 48 timer. I mellomtiden vil jeg bli kvitt alle piller, skarpe gjenstander og andre verktøy som kan svekke sikkerheten min.

  • 5. Ring noen for å bli.

    Hvis ingen kan komme, ring en terapeut eller et nødnummer.

  • 6. Gå til et sted som får meg til å føle meg trygg, for eksempel et foreldres hus, en venns hus eller et samfunnshus.
  • 7. Gå til sykehuset.
  • 8. Ring nødetatens nummer.

Del 3 av 3: Prøver å vurdere alternative løsninger

Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 11
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 11

Trinn 1. Minn deg selv på at det du føler bare er midlertidig

Når du seriøst vurderer selvmord, kan det være vanskelig å tenke på alternative løsninger på problemet du står overfor. En måte du kan roe ned og vurdere alternativer til denne siste utveien på, er å minne deg selv på at du ikke alltid trodde du ville dø, og du vil ikke alltid tenke slik i fremtiden heller.

Alle følelser er flyktige og endres hele tiden. Akkurat som å føle seg sulten, trist, sliten eller sint, vil selvmordsfølelser og tanker gå over. Hvis du har problemer med å tenke på alternative løsninger fordi du bare vil avslutte livet ditt, må du huske på dette

Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 12
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 12

Trinn 2. Utsett planene dine

Gjør ditt beste for å ta et skritt tilbake og utsett alle planer du har laget i minst 48 timer. Uansett hvilke planer du har, vent litt. Si at du har kommet så langt, og at du kan vente to dager til å tenke. To dager vil ikke være lenge når du tenker på det endelige resultatet som står på spill her.

I de to dagene får du tid til å tenke, hvile og finne en måte å overbevise deg selv om at det er mange andre måter å bli kvitt lidelsen du føler

Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 13
Overbevis deg selv om ikke å begå selvmord Trinn 13

Trinn 3. Tenk på en annen måte å løse problemet på

Tenk på annen støtte du trenger for å løse problemet. Må du be noen om hjelp? Implementer den alternative måten du tenker på. For eksempel, hvis du er suicidal fordi du er blakk, kan du prøve å spørre venner eller familie om økonomisk hjelp. Gjør det så lenge du trenger. Hvis den første alternative måten å nå målet på en sunnere måte ikke fungerer, kan du prøve en annen måte.

  • Husk at ikke alt kan oppnås over natt. Målene dine vil ta tid å realisere seg.
  • Hvis du har alvorlig depresjon, er kanskje ikke denne målorienterte tilnærmingen det beste alternativet, gitt at personer med alvorlig depresjon har en tendens til å tenke mye og mangler ferdigheter til å løse problemer.

Tips

  • Sørg for å ta alle foreskrevne medisiner som anvist av legen din. Aldri slutte å ta medisiner uten å konsultere legen din først.
  • Sørg for å delta på alle planlagte rådgivningsøkter. Ta om nødvendig med deg noen du kan stole på hver uke, slik at du har det ekstra ansvaret å gå.
  • Hvis det ikke er noen støttegrupper for mennesker som er suicidale eller deprimerte i ditt område, snakk med din lokale terapeut eller sykehus om støttegrupper de kan ha, eller hvordan du kan få en støttegruppe. Du kan også besøke nettsteder som tilbyr online videorådgivning.

Anbefalt: