Hvordan lage kaffe med en kaffepresse eller fransk presse

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage kaffe med en kaffepresse eller fransk presse
Hvordan lage kaffe med en kaffepresse eller fransk presse

Video: Hvordan lage kaffe med en kaffepresse eller fransk presse

Video: Hvordan lage kaffe med en kaffepresse eller fransk presse
Video: Торт МОККО ✧ Вкусный и Нежный - Вы будете в ВОСТОРГЕ - Новый РЕЦЕПТ Торта ✧ СУБТИТРЫ 2024, Kan
Anonim

En kaffepresse, eller det som ofte kalles en fransk presse eller en stempelgryte, er en av kaffetrakterne som kaffeelskere anser som den beste metoden for å brygge kaffe. Denne oppfatningen virker rimelig fordi brygging av kaffe med kaffepresse ikke vil fjerne alle proteiner og naturlige oljer i kaffebønner. I tillegg bruker kaffepressemetoden heller ikke papirfiltre som angivelig har potensial til å redusere smaken av kaffe. Vil du lære å brygge kaffe med en kaffepresse? Les de enkle tipsene nedenfor!

Ingredienser

  • 50 gram kaffebønner etter eget valg
  • 950 ml. vann

Steg

Del 1 av 3: Tilberede vann og kaffebønner

Lag kaffe med en kaffe Trykk på trinn 1
Lag kaffe med en kaffe Trykk på trinn 1

Trinn 1. Mål kaffebønnene

For å produsere riktig mengde malt kaffe, må du måle bønnene riktig. For å produsere 950 ml. eller 3-4 kopper kaffe, trenger du 50 gram kaffebønner. Bruk en målebeger for å gjøre målingene dine mer nøyaktige.

De fleste kaffepresser har et volum på 950 ml. Du kan imidlertid redusere beløpet hvis du vil. For å lage en kopp kaffe trenger du 13 gram eller 2 ss. kaffebønner. For å produsere to kopper kaffe dobler du ganske enkelt dosen

Lag kaffe med en kaffe Trykk på trinn 2
Lag kaffe med en kaffe Trykk på trinn 2

Trinn 2. Mal kaffebønnene for å danne grove korn

Etter å ha målt kaffebønnene, legg dem i kvernen. Sett kvernen til å lage kaffegryn som er grov i strukturen som brødsmuler.

  • For best smak, mal kaffebønnene rett før brygging (ideelt sett opptil 15 minutter før du brygger dem). Hvis den blir stående for lenge, kan kaffegrutet bli gammelt og gjennomgå en oksidasjonsprosess.
  • I de fleste tilfeller, jo finere tekstur på kaffegrutene er, desto svakere blir smaken og strukturen til den resulterende kaffen. På den annen side, jo grovere tekstur på kaffegrutene, jo sterkere blir smaken. Vær derfor oppmerksom på innstillingene til kaffekvernen du bruker, slik at du kan justere den neste gang hvis smaken på kaffen ikke er tilfredsstillende.
Lag kaffe med en kaffe Trykk på trinn 3
Lag kaffe med en kaffe Trykk på trinn 3

Trinn 3. Varm opp vannet og la det avkjøles en stund

For å produsere 950 ml. (ca. 1 liter kaffe) trenger du 950 ml. vann oppvarmet til 91 ° C eller under kokepunktet. Du kan varme vannet i en vannkoker eller en kjele; når den når den temperaturen, slå av ovnen og la den avkjøles en stund i 30 sekunder til 1 minutt før bruk.

  • For å lage en kopp kaffe trenger du 250 ml. vann. For å lage to kopper kaffe, dobler du bare dosen.
  • Hvis du vil, kan du bruke vann fra springen til å lage kaffe. Sørg imidlertid for å koke det først slik at vannet er fritt for skadelige bakterier og bakterier.
Lag kaffe med en kaffe Trykk på trinn 4
Lag kaffe med en kaffe Trykk på trinn 4

Trinn 4. Klargjør kaffepressen

Ikke glem å kontrollere at stempelet (stangen som forbinder lokket til kaffepressen og filteret) som skal brukes til å presse kaffegrutet til bunnen av kaffepressen, fungerer som det skal. Åpne lokket på kaffepressen og legg kaffegryn i den.

  • Vanligvis finner du kaffepresse laget av glass og plast. Hvis mulig, bruk en glassbasert kaffepresse fordi plast har potensial til å påvirke smaken på kaffen som produseres.
  • Sørg også for at kaffepressen din er lett å vaske. Hvis hjemmet ditt bare har oppvaskmaskin, må du kontrollere at kaffepressen kan vaskes i maskin.

Del 2 av 3: Blanding av vann og kaffepulver

Lag kaffe med en kaffe Trykk på trinn 5
Lag kaffe med en kaffe Trykk på trinn 5

Trinn 1. Hell vann til det fyller halvparten av kaffepressen

Når temperaturen er avkjølt, hell litt av vannet i kaffepressen. La vann- og kaffeblandingen sitte i ca 1 minutt.

Lag kaffe med en kaffepress Trykk på trinn 6
Lag kaffe med en kaffepress Trykk på trinn 6

Trinn 2. Rør inn kaffegryn og vann

Etter å ha latt det sitte i 1 minutt, skal kaffegrutet danne et tykt lag som flyter på overflaten av vannet. Rør blandingen med en skje til den er helt kombinert.

Prøv å røre i en vertikal bevegelse for å blande kaffegrutene bedre

Lag kaffe med en kaffepress Trykk på trinn 7
Lag kaffe med en kaffepress Trykk på trinn 7

Trinn 3. Tilsett vann til det fyller kaffepressen

Etter å ha rørt vannet og kaffegrutet, hell i det gjenværende varme vannet du tilberedte, og rør igjen i en sirkulær bevegelse til alt er godt kombinert.

Hvis du vil, kan du helle inn hele vannmengden på en gang og røre med en gang. Vær imidlertid forsiktig, denne metoden har potensial til å gjøre kaffegrutene klumpete og vanskelig å blande godt med vann

Del 3 av 3: Brygge kaffe

Lag kaffe med en kaffe Trykk på trinn 8
Lag kaffe med en kaffe Trykk på trinn 8

Trinn 1. Brygg kaffen i noen minutter

Etter å ha hellet vannet, legg lokket på kaffepressen. Ikke trykk på stempelet umiddelbart! La heller kaffe- og vannblandingen sitte i ca 3 minutter for at aromaen og smaken skal smelte perfekt.

Hvis du er vant til å lage kaffe med kaffepresse, vil du automatisk innse at det er noen typer kaffe som er bedre hvis de brygges på mindre enn 3 minutter, og omvendt. Juster bryggetiden etter din personlige smak

Lag kaffe med en kaffepress Trinn 9
Lag kaffe med en kaffepress Trinn 9

Trinn 2. Trykk på stempelet

Etter at kaffen har brygget i noen minutter, trykker du på stemplet. Gjør denne prosessen sakte til bunnen av stempelet berører bunnen av kaffepressen.

Hvis håndbevegelsen din er ustabil når du trykker på stemplet, er kaffegrutene tilbøyelige til å blande seg med den brusende kaffen, slik at den kan smake bittert. Hvis du føler motstand når du trykker ned på stempelet, kan du prøve å løfte det noen millimeter, rette det ut og skyve det ned igjen

Lag kaffe med en kaffepress Trinn 10
Lag kaffe med en kaffepress Trinn 10

Trinn 3. Hell i kaffen og server umiddelbart

Når bunnen av stempelet berører bunnen av kaffepressen, betyr det at deilig kaffe er klar til å bli servert. Hell kaffen i et glass, en kopp, en mugge eller en annen beholder, og server umiddelbart.

Tips

  • Før bruk, prøv å varme kaffepressen ved å skylle den med varmt vann. På denne måten vil den varme temperaturen på kaffen din vare lenger.
  • Hvis du ikke har tenkt å bruke all brygget kaffe med en gang, må du overføre restene til en kopp eller et glass. Hvis du lar kaffen stå for lenge i kaffepressen, kan den smake veldig bittert.
  • Prøv å lage din egen kaffekrem hvis du er interessert i å lage en særegen kaffesmak.

Anbefalt: