Hvordan lage Apple Cider: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage Apple Cider: 15 trinn (med bilder)
Hvordan lage Apple Cider: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lage Apple Cider: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lage Apple Cider: 15 trinn (med bilder)
Video: Hvordan lage en spå // Mortensrud AKS 2024, Kan
Anonim

Ingenting beskriver høsten mer enn et deilig glass fersk eplecider. Den friske og sure aromaen er en fryd i seg selv, og i tillegg til de lyse høstbladene, er det noe av det beste med høst! Men hva om det er vinter nå, og du vil nyte et par glass fersk eplecider? Denne artikkelen viser deg hvordan du lager fersk eplecider nå.

Se How to Make Hot Cider for en oppvarmet og krydret versjon av eplecider.

Steg

Metode 1 av 2: Alkoholfri eplecider

Spis et eple trinn 1
Spis et eple trinn 1

Trinn 1. Få de riktige eplene

Den beste eplecideren har en balanse mellom søtt og surt. Ofte vil epleprodusenter (som vanligvis lager sitt eget merke av cider) blande forskjellige epletyper for å få den riktige kombinasjonen. Å finne "din" blandingsformel er bare et eksperiment, og prøve det vil vise seg å være noe deilig! Her er noen grunnleggende egenskaper for noen vanlige eplesorter:

  • Rød Deilig: Et stort, hardt rødt eple med en søt smak.
  • Gul Deilig: Et stort, hardgult eple med en søt smak.
  • Jonathan: Et mellomstort eple som er knasende og halvsyre, med rødt på toppen og grønt på bunnen.
  • Granny smith: Sure epler er middels/små og sprø, grønne i fargen.
  • Galla: Et halvsyrt eple som er middels stort og knasende, har et gult skinn med en oransje til rød farge.
Image
Image

Trinn 2. Velg et eple fra listen ovenfor

Besøk nærmeste fersk fruktbod, fruktmarked eller fruktdel i et supermarked. Hvis du foretrekker søtt eplecider, bruker du et forhold på tre deler søtt eple til en del surt eple. Eller for middels søt cider, bruk et "to deler søtt eple til en del surt eple" -forhold. Hvis du har tenkt å lage en sterk eller alkoholholdig cider, bruk alle søte epler.

Det tar omtrent en tredjedel av en skjeppe epler å lage en gallon eplecider

Image
Image

Trinn 3. Rengjør eplene grundig

Skjær av eventuelle blåmerker eller skadede områder, og fjern stilkene. For å lage cider anbefales det ikke å bruke frukt som du ikke vil spise når den er hel som en frukt. Så hvis frukten er skadet og du ikke vil spise den sånn, ikke bruk den som juice.

Image
Image

Trinn 4. Del hvert eple i fire deler

La skallet feste seg for å gi det farge, smak og næringsstoffer som frigjøres under behandlingen.

Image
Image

Trinn 5. Pure epleskivene

Bruk en blender eller kjøkkenmaskin, og mos til eplene dine har konsistens eller konsistens som eplemos.

Image
Image

Trinn 6. Sil eplemassen

Press eplemassen gjennom ostekluten, sil så mye av saften som mulig.

Hvis du har en finmasket sil eller chinois (konisk sil), kan du bruke baksiden av en skje til å presse ut fruktkjøttet og tappe mer av eplecideren

Image
Image

Trinn 7. Chill alltid eplecideren i kjøleskapet

Etter å ha fått et høyt glass fersk eplecider, lagrer du resten i en lukket beholder (under 5 ° C) i to uker, eller fryser for lengre lagring.

Metode 2 av 2: Hard eller alkoholisk eplecider

Image
Image

Trinn 1. Lag eplecideren

Se trinnene ovenfor, og forbered en cider som er søt nok til fem liter.

Image
Image

Trinn 2. Få gjæren

Besøk din nærmeste bryggeributikk, eller søk på internett etter eplecidergjær. Tørket vingjær kan også være et godt alternativ, og er mer vanlig - fordi det er billigere.

Image
Image

Trinn 3. Lag en forrett

En dag eller to før du planlegger å lage alkoholholdig hard cider, lag en gjærstarter først. Dette vil sikre at gjæren din er levende og klar til bruk, og lar deg kontrollere den endelige smaken av drikken.

  • Tilsett en pakke gjær til en halv kopp (240 ml) fersk eplecider i en forseglbar krukke. Lukk flasken, rist eller rist den i fem til ti sekunder, og sett den til side i fem eller seks timer eller over natten.
  • Hvis du ser at den skummer og bobler, slipper du trykket fra flasken ved å vri hetten litt fra hverandre og lukker den igjen. Plasser denne starteren i kjøleskapet i opptil et par timer før du er klar til å bruke den.
Image
Image

Trinn 4. Forbered eplecideren

Fyll en gryte med fersk eplecider, og la det småkoke på middels varme. Fortsett å varme opp i omtrent 45 minutter til en time for å drepe eventuelle herreløse bakterier eller gjær som kan endre smaken på eplecideren din.

  • Ikke kok eplecideren før den koker
  • Tilsett opptil 907 gram brunt sukker eller honning for å øke sukkerinnholdet i eplecideren, for en enda tøffere eplecider!
Image
Image

Trinn 5. Klargjør en beholder for gjæring

Steriliser beholderen for å sikre at den er ren og klar til bruk for å lage alkoholisk eplecider. Hell 1 hette blekemiddel i en beholder, fyll den med vann og la den sitte mens du er ferdig med å varme eplecideren. Tøm beholderen, skyll deretter grundig med kaldt vann.

Image
Image

Trinn 6. Hell saften i gjæringsbeholderen

La det avkjøles til det er akkurat passe varmere enn romtemperatur, og tilsett deretter forretten. Rør om med en sterilisert skje, og fest deretter lokket og luftventilen.

Image
Image

Trinn 7. La eplecider gjære

Plasser beholderen med eplecider på et mørkt, kjølig sted rundt 15 ° -20 ° C. Etter noen dager vil du merke at luftventilen begynner å skumme, da gjæren frigjør karbondioksid. Det skal fortsette å skumme i flere uker. Når den stopper, lar du gjenværende eplecider sitte i en uke slik at gjæren legger seg.

Image
Image

Trinn 8. Legg eplecideren i flasken

Tøm eplecideren sakte ned i den steriliserte flasken med et spesielt rent matrør eller sugerør, lukk lokket og la det sitte så lenge du orker det - minst et par uker. Som vin vil alkoholisk eplecider forbedre smaken jo lenger den lagres.

Tips

  • Det er en del debatt om forskjellen mellom eplecider og eplejuice, men den generelle avtalen er: Eplecider er rå eplejuice som ikke har blitt filtrert eller gått gjennom mange behandlingsstadier. Eplecider er lett forgjengelig og må kjøles. I mellomtiden har eplejuice blitt pasteurisert og filtrert ytterligere, og tappet på flaske med sikte på å forlenge holdbarheten. Metoden ovenfor forklarer hvordan du lager eplecider.
  • Velg forskjellige epletyper, og behandle hver for seg, og kombiner deretter saften for å prøve å lage forskjellige smaker og se forskjellen i farge produsert ved bruk av gulaktige, grønne og røde epler.
  • Hvis du har sett en video om å lage alkoholisk eplecider, er trikset for å lage eplecider i stedet for eddik eddik å fylle beholderen eller fatet til randen med filtrert eplejuice. Hvis du bare fyller beholderen halvveis, vil du ende opp med eplecidereddik.
  • Behandle eplene grundig og press alle saftene gjennom ostekluten for å få all næringstett juice fra frukten. Noe av fruktkjøttet eller faststoffet vil slippe ut gjennom ostekluten, og saften ser grumsete ut.
  • Merk: Uansett størrelse skal beholderen fylles med presset eplejuice til det fulle eller så nær munnen på beholderen som mulig. Hvis du ikke gjør det, dvs. hvis du bare fyller den halvveis, vil du ende opp med eplecidereddik i stedet for eplecider.
  • Gjær krever et anaerobt miljø (veldig lite eller nesten ingen luft/oksygen). Så jo mer plass igjen - det vil si mer luft (oksygen) - som er igjen i beholderen, vil bidra til dannelsen av eddiksmaken. Karbondioksid er tyngre enn oksygen og vil til slutt bli presset og presset ut gjennom ventilen på toppen av beholderen.
  • For produksjon av eplecider i store størrelser kan du kjøpe en epleciderpresser.
  • Merk følgende: pasteurisering av eplejuice ved oppvarming ved en temperatur på minst 71ºC, men ikke mer enn 85ºC, for å drepe skadelige bakterier som E. coli. Bruk et mattermometer for å sjekke temperaturen. Spedbarn, eldre og mennesker med nedsatt immunforsvar bør ikke drikke fersk, upasteurisert eplejuice.

Advarsel

Hold behandlingsutstyret rent, hygienisk og renset

Hva trenger du

  • eple
  • Blender, food processor eller juicer
  • Tynn filterduk eller chinoi (konisk sil)
  • Bryggeutstyr (se nærmeste bryggeributikk for detaljer)

Anbefalt: