Hvordan forbedre håndskriften (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan forbedre håndskriften (med bilder)
Hvordan forbedre håndskriften (med bilder)

Video: Hvordan forbedre håndskriften (med bilder)

Video: Hvordan forbedre håndskriften (med bilder)
Video: Å være student, kursvideo 1/3 2024, Kan
Anonim

Har du noen gang tatt feil av en lege da noen så håndskriften din? Skriver barneskolebarn tydeligere enn deg? Dårlig håndskrift kan være pinlig og kan alvorlig påvirke ditt akademiske og profesjonelle liv. I stedet for å la skriving bli verre, gjør endringer for å forbedre skrivingen.

Steg

Del 1 av 2: Analyse av håndskrift

Image
Image

Trinn 1. Skriv et avsnitt

Velg et emne - alt er i orden - og skriv minst fem setninger om det. Hvis du ikke føler deg for kreativ, kan du kopiere et avsnitt fra en bok eller avis. Målet er at du skal se hvordan håndskriften din ser ut. Jo mer du skriver, desto mer nøyaktig blir analysen din.

Image
Image

Trinn 2. Identifiser hovedformen

Er håndskriften din full av knuter og kurver? Er hovedutseendet rett og stivt? Har du skarpe hjørner, eller blander bokstaven din?

Image
Image

Trinn 3. Se på skråningen

Vinkler når du skriver bokstaver kan lage eller ødelegge håndskriften din. Er håndskriften din vinkelrett på understrekningen? Vinkles det til venstre eller høyre betydelig? Litt skrått er vanligvis greit, men for skrått kan gjøre det vanskelig å lese.

Image
Image

Trinn 4. Kontroller linjen

Har ordene dine en tendens til å bli skrevet i en opp eller ned vinkel? Overlapper de linjene på siden? Er hellingen til hvert ord annerledes, eller er hele linjen vendt i samme retning vekk fra linjen?

Image
Image

Trinn 5. Vær oppmerksom på avstanden

Avstanden mellom ord og bokstaver bidrar til å bestemme kvaliteten på håndskriften din. Det må være nok plass mellom hvert ord for å passe til bokstaven "O." Å bruke mellomrom mer eller mindre enn dette kan være en indikator på dårlig håndskrift. Vær også oppmerksom på nærheten til hver enkelt bokstav. Bokstaver som er skrevet for nær hverandre eller langt fra hverandre er også vanskelige å lese.

Forbedre håndskriften din Trinn 6
Forbedre håndskriften din Trinn 6

Trinn 6. Vær oppmerksom på størrelsen

Det viser seg at størrelsen betyr noe, i hvert fall når det gjelder håndskrift. Fyller skrivingen hele mellomrommet mellom de to linjene? Kan du skrive et helt ord ved å bruke mindre enn halvparten av mellomrommet mellom de to linjene? Å bruke for mye plass eller omvendt for lite bør unngås.

Image
Image

Trinn 7. Analyser kvaliteten på linjen din

Se på linjene som utgjør skrivingen din. Er det tegnet med tungt press, eller er det uskarpt og vanskelig å lese? Er linjene i en rett linje, eller virker de kronglete og ujevne?

Forbedre håndskriften din Trinn 8
Forbedre håndskriften din Trinn 8

Trinn 8. Bestem dine svakheter

Med alt dette i tankene, hva trenger håndskriften din for å være bedre? Mulige endringer kan gjøres i skriften, avstanden, linjen, størrelsen, linjekvaliteten og skråningen på ordene. Hvis du endrer en eller flere av disse, blir det bedre å lese hånden din generelt.

Image
Image

Trinn 9. Se etter andre håndskriftsstiler for inspirasjon

Så nå som du vet at bokstavene dine er for store og for runde, hva nå? Gå til skriftstedet, og se etter et eksempel på en håndskrift du liker. Lag en kopi av hver håndskriftstil som er verdt å kopiere. Ikke vær redd for å lete etter eksempler som kan være veldig forskjellige fra din egen håndskrift, fordi du kan velge visse aspekter ved en annen håndskrift i stedet for å ta i bruk en helt ny.

Del 2 av 2: Endring av håndskrift

Image
Image

Trinn 1. Skriv i luften

Ofte har folk hvis håndskriften er dårlig eller uleselig rett og slett ikke virkelig funnet ut de riktige muskelgruppene i hender, armer og skuldre. Unngå å "tegne" bokstaver med hendene, og skriv i stedet ved å flytte hele armen opp til skuldrene. For å øve på å gjøre dette, er det enkleste å skrive en setning i luften med fingeren. Dette vil tvinge deg til å bruke muskelgruppene i armene og skuldrene som hjelper deg med å finjustere håndskriften din og forhindre at den ser rotete eller klumpete ut.

Forbedre håndskriften din Trinn 11
Forbedre håndskriften din Trinn 11

Trinn 2. Juster formen på hånden din

Pennen eller blyanten skal plasseres mellom tommelen og pekepinnen og (valgfritt) langfingeren. Spissen av skriveutstyret skal hvile på en av fingrene eller på pekefingeren. Hvis du holder blyanten for tett eller løst (i denne eller annen posisjon), vil det resultere i dårlig håndskrift. Hold blyanten fra bunnen for best resultat.

Image
Image

Trinn 3. Øv de grunnleggende formene

En konsekvent feil i dårlig håndskrift er uregelmessighet og inkonsekvens mellom bokstaver og former. Hver bokstav består av rette linjer og sirkler eller halvsirkler, så bruk litt tid på å tegne disse. Fyll et helt ark med parallelle vertikale linjer og parallelle diagonale linjer. Gjør det samme med et ark fullt av "o" -former også. Når du konsekvent er i stand til å gjøre de samme slagene igjen og igjen, er du klar til å gå videre til hele bokstavsekvenser.

Forbedre håndskriften Trinn 13
Forbedre håndskriften Trinn 13

Trinn 4. Studer retningsdiagrammet

Selv om alle ser ut til å gjøre det litt annerledes, er det en bestemt måte å skrive hver bokstav i alfabetet på. Å følge riktig slagretning som utgjør hver bokstav kan forbedre håndskriften din sterkt. For eksempel, i stedet for å starte et lite 'a' med en hale, starter du øverst i knuten. Øv på å skrive hver bokstav i riktig retning, akkurat som du ble lært i barnehagen.

Forbedre håndskriften din Trinn 14
Forbedre håndskriften din Trinn 14

Trinn 5. Prøv forskjellige skrivesaker

Så masete som det kan virke, kan forskjellige mennesker skrive bedre (eller verre!) Ved hjelp av forskjellige skriveinstrumenter. Prøv en rekke verktøy, inkludert kulepenner, ruller og markører i tillegg til tradisjonelle og mekaniske blyanter. Å finne en du er komfortabel med kan være nok til å korrigere håndskriften din alene.

Forbedre håndskriften din Trinn 15
Forbedre håndskriften din Trinn 15

Trinn 6. Øv på å skrive alfabetet

Ja, som i første klasse. Fyll flere linjer med hver bokstav i alfabetet i små og store bokstaver. Bruk skriftinspirasjonen du har samlet, og analyser resultatene for å se hva du trenger å endre. Hvis skråstilling er et problem, bør du holde bokstaven loddrett. Hvis du prøver å endre formen på en bokstav, konsentrer deg om å etterligne formen du ser i håndskriftinspirasjonen du har valgt.

Forbedre håndskriften din Trinn 16
Forbedre håndskriften din Trinn 16

Trinn 7. Perfekt

Når du er sikker på at skrivingen av alle alfabeter er perfekt, kan du øve deg på å skrive ord og setninger. Skriv setningen "muharjo er en universell fremmedfrykt som er redd for folk på halvøya, for eksempel Qatar" igjen og igjen - denne typiske setningen inneholder hver bokstav i alfabetet, dette gir deg nok øvelse tid. Selv om det kan virke monotont, gjelder absolutt ordtaket "du kan gjøre det fordi det er normalt" her.

Forbedre håndskriften Trinn 17
Forbedre håndskriften Trinn 17

Trinn 8. Alltid håndskrift

Ignorer muligheten til å skrive en essayoppsummering eller spør en venn hvordan de har det via e -post, og prøv heller å skrive arbeidet ditt for hånd. Å benytte anledningen til å skrive ned ting for hånd når det er mulig, vil være den mest givende øvelsen for å forbedre håndskriften din. Selv om det kan ta litt lengre tid, kan du på denne måten bygge muskler som trengs for å skrive enkelt og greit.

Tips

  • Sørg for at skriftstørrelsen er jevn. Dermed er håndskriften din vakker og pen.
  • Ikke stress! Skriften din vil alltid se penere ut hvis du er tålmodig og tar hensyn til den.
  • Skriv på foret papir for å holde skriving rett.
  • Prøv å gjøre det mer interessant, prøv å skrive, "Muharjo er en universell fremmedfrykt som er redd for folk på halvøya, for eksempel Qatar". Skriv med både store og små bokstaver. Denne setningen inneholder alle bokstavene i alfabetet.
  • Prøv å skrive minst ett avsnitt per dag for å hjelpe deg med å forbedre håndskriften din.
  • Bruk en god blyant eller penn, da det hjelper å skrive vakkert.
  • Hold en fin håndskrevet side eller to foran deg for inspirasjon. Bruk det som et eksempel for deg.
  • Bruk blyanttypen du liker.
  • Velg materiale av god kvalitet for skriving, da dette påvirker din komfort i å skrive.
  • En annen lignende setning er "Olex ønsker å lære Koranen med Haji Gafur bin Zainal slik at han kan gifte seg med Vincy."
  • Skriv sakte først. Konsentrer deg om å produsere de beste håndskrevne bokstavene. Når du har mestret det som ser best ut, kan du gå tilbake til å prøve og opprettholde skjønnheten i å skrive mens du fremskynder litt.
  • Kjøp og bruk et pennegrep for bedre å kontrollere bevegelsen.

Advarsel

  • Ikke trykk pennpinnen for hardt på papiret, ellers opplever du "forfatterkrampe".
  • Aldri kast den fra en mal eller et skriveøvelsesark, da du sannsynligvis vil trenge den som en guide mens du fortsetter å lære hvordan du ser bra ut og hva du ikke skal gjøre.
  • Pass på at du ikke kaster bort papir mens du øver på håndskriften din. Bruk papiret igjen og igjen, og bruk forsiden og baksiden av hvert ark.

Anbefalt: