5 måter å hjelpe hjemløse

Innholdsfortegnelse:

5 måter å hjelpe hjemløse
5 måter å hjelpe hjemløse

Video: 5 måter å hjelpe hjemløse

Video: 5 måter å hjelpe hjemløse
Video: Ja, vi elsker dette landet - instrumental - lyrics - 3 vers (vers 1, 7 og 8) 2024, Kan
Anonim

Det er mange måter å hjelpe hjemløse på. Å donere mat og klær til et hjemløs ly er en fin måte å hjelpe dem på. Du kan også være frivillig i organisasjoner som gir bistand til hjemløse. Utdann deg selv og andre om hjemløshet, og del fakta om hjemløshet med andre. Skriv brev til lokalaviser, legg innlegg på blogger og sosiale medier for å snakke om problemet med hjemløshet og hva andre kan gjøre for å hjelpe.

Steg

Metode 1 av 5: Støtte til ideelle organisasjoner

Hjelp de hjemløse Trinn 1
Hjelp de hjemløse Trinn 1

Trinn 1. Doner penger

Den enkleste måten å hjelpe hjemløse er å donere penger til en ideell organisasjon hvis oppgave er å tjene hjemløse. På denne måten har sosialarbeidere og fagfolk som godt vet hvordan de skal hjelpe hjemløse de ressursene som trengs for å utføre sitt viktige arbeid.

  • Vurder å donere til en organisasjon som hjelper hjemløse til din fordel.
  • Du kan donere gjennom moskeer, kirker, templer og andre religiøse institusjoner som gir bistand til hjemløse.
Hjelp de hjemløse Trinn 2
Hjelp de hjemløse Trinn 2

Trinn 2. Doner varer

Å donere brukte eller nye varer er en annen enkel måte å hjelpe dem på. Doner elementene til lokale organisasjoner som gir hjemløse et løft eller hjelper dem. Ellers kan du levere disse til lokale hjemløse direkte. Elementer du kan gi inkluderer:

  • Utstyr for regntiden (f.eks. Regnfrakk, paraply, plaststøvler og jakke)
  • Nytt undertøy og sokker
  • Små rengjøringsmidler som er lette å bære (tannkrem, såpe, etc.)
  • Passende arbeidsklær (problemet de hjemløse må forholde seg til er å kle seg på et jobbintervju)
  • Førstehjelpssett (sårsalve, bandasje, antibakteriell krem og håndsprit)
  • Ytterligere medisinske produkter (f.eks. Solkrem, hudkrem, allergimedisin og servietter)
  • Bussabonnementskort (perfekt for å hjelpe dem med å komme til jobbintervjuet)
  • Stoffer til daglig bruk (f.eks. Laken, håndklær, puter og putetrekk)
Hjelp de hjemløse Trinn 8
Hjelp de hjemløse Trinn 8

Trinn 3. Tilbered maten

En av de konstante kampene de hjemløse står overfor er å få i seg nok mat. Doner hermetikk eller emballert mat til suppekjøkken eller hjemløse tilfluktsrom.

  • Før du donerer, må du kontakte hjemløse organisasjoner og finne ut hvilke ting de trenger mest.
  • Ellers kan du kjøpe (eller lage mat) lunsj for de hjemløse du møter på gaten.
Vær en god fotballspiller Trinn 8
Vær en god fotballspiller Trinn 8

Trinn 4. Doner underholdningsartikler

I tillegg til praktiske ting som klær og rengjøringsprodukter, må du skaffe leker til barna til hjemløse familier. Hjemløse barn har ofte få leker, og ingen leker i det hele tatt. For hjemløse voksne kan du donere bøker, blader eller annet lesestoff.

Lekedonasjoner er en god idé å lage i ferien, når hjemløse barn ofte får lite av gavene de har ventet på

Hjelp de hjemløse Trinn 7
Hjelp de hjemløse Trinn 7

Trinn 5. Doner tid

Hvis du ikke kan donere penger eller varer, meld deg på for å jobbe for en organisasjon som hjelper hjemløse. Det er forskjellige frivillige jobber, avhengig av organisasjonen du kontakter og behovene til organisasjonen. Her er hva du gjør:

  • Pakke esker med mat for å dele ut til hjemløse
  • Server varm mat på suppekjøkkenet
  • Å hjelpe hjemløse med å gå over til arbeid og selvhjulpenhet
  • Gi opplæring i ferdigheter som hagearbeid eller å spille et musikkinstrument til hjemløse
  • Bruk ferdighetene dine til å hjelpe hjemløse på andre måter (for eksempel ved å tilby gratis hårklipp eller veilede hjemløse barn)

Metode 2 av 5: Dyrking av bevissthet

Lær om afroamerikansk historie Trinn 6
Lær om afroamerikansk historie Trinn 6

Trinn 1. Utdann andre om hjemløshet

Mange synes det er vanskelig å føle med hjemløse på grunn av de mange negative stereotypiene de har på dem. Å utdanne andre kan være så enkelt som å korrigere stereotyper som deles av venner eller kolleger, eller snakke med din lokale eller bypolitiker om problemene de hjemløse står overfor.

Hvis du har barn, begynn å utdanne dem. Hvis du melder deg frivillig til en organisasjon som støtter hjemløse, kan du spørre om det er greit å ta med barnet ditt slik at barnet ditt kan se de vanskelighetene som hjemløse står overfor på egen hånd

Hjelp til å redusere rasisme Trinn 6
Hjelp til å redusere rasisme Trinn 6

Trinn 2. Oppfordre lokale publikasjoner til å vise informasjon om tilfluktsrom for hjemløse

Mange mennesker vet ikke at det er et hjemløs ly i lokalsamfunnet. Ta kontakt med lokale aviser, religiøse institusjoner og redaktørene for nyhetsbrev i lokalsamfunnet, og spør om de ønsker å kjøre en ukentlig eller månedlig liste over tjenester for hjemløse. Dermed kjenner og drar flere og flere fordeler av disse tjenestene.

Hjelp datteren din med å komme over en dårlig oppbrudd Trinn 10
Hjelp datteren din med å komme over en dårlig oppbrudd Trinn 10

Trinn 3. Skriv et brev til redaktøren

Å skrive et brev til redaktøren for en lokalavis kan bidra til å øke bevisstheten om hjemløse i ditt område. Du kan også skrive brev til redaktører av aviser eller nasjonale publikasjoner. Del informasjon om hvor mange mennesker som er hjemløse i ditt område (eller by, hvis du skriver til en nasjonal publikasjon). Forklar de ulike årsakene til at folk blir hjemløse. Avslutt med å foreslå måter som folk i ditt område eller land kan hjelpe hjemløse.

Hjelp tyfonen Haiyan ofre Trinn 1
Hjelp tyfonen Haiyan ofre Trinn 1

Trinn 4. Start en blogg om hjemløse

I stedet for (eller i tillegg til) å skrive til en etablert publikasjon om hjemløshet, kan du starte din egen blogg for å skape bevissthet. Blogger er en flott plattform for å dele din forståelse av hjemløse og oppmuntre folk til å hjelpe. Markedsfør bloggen din gjennom sosiale medier og inviter andre til å gi tilbakemelding.

I tillegg til tekst, inkluder også videoer og bilder på bloggen din

Hjelp brannofre Trinn 9
Hjelp brannofre Trinn 9

Trinn 5. Administrer et sted for klær eller matinnsamling

Administrer klær eller matsamling. En av de beste måtene å hjelpe hjemløse og skape bevissthet om hjemløshet i samfunnet ditt er å organisere mat- og/eller klessamlinger. Snakk med lokale bedriftseiere, skoler og høyskoler og religiøse institusjoner, slik at du kan plassere store kar eller esker i eller i nærheten av lobbyene deres. Sett et merke på beholderen som angir formålet med samlingen og en liste over de mest nødvendige elementene.

  • Reklamer for mat- eller klessamlingen ved å plassere flygeblad i byen og be lokalavisen legge ut en kunngjøring i neste nummer av samlingen.
  • Restauranter er et flott sted å sette mat- eller klesoppsamlingsbokser, fordi restauranter har mange besøkende. Folk vil huske å ha med seg pakket eller hermetisk mat neste gang de besøker restauranten.
  • Hvis du driver et innsamlingssenter eller jobber med en ideell organisasjon som gir bistand til hjemløse, må du spørre dem på forhånd om hva slags mat eller klær folk bør donere. Skriv denne informasjonen i instruksjonene du legger ut på donasjonssamlingsboksen eller karet.

Metode 3 av 5: Bruke politiske bevegelser

Hjelp de hjemløse Trinn 19
Hjelp de hjemløse Trinn 19

Trinn 1. Støtte psykiske helsetjenester

Psykiske helseproblemer kan være både årsak og effekt av hjemløshet. En av de beste måtene å gjøre en forskjell for hjemløse er å oppmuntre og støtte tilgang til gratis eller rimelige psykiske helsetjenester. Støtt psykiske helseklinikker og skriv brev til politikerne om deres betydning.

Hjelp de hjemløse Trinn 13
Hjelp de hjemløse Trinn 13

Trinn 2. Støtte til rimelige boliginitiativer

Et annet problem som gjør hjemløshet verre i mange byer er mangelen på rimelige boliger. Støtt en avstemning om rimelige boliger, og skriv til lokale lyorganisasjoner for å hjelpe dem å forstå behovet. Uttrykk dine innvendinger mot byggingen av et nytt hus som ikke er rimelig.

Hjelp de hjemløse Trinn 14
Hjelp de hjemløse Trinn 14

Trinn 3. Støtt gratis og rimelig helsehjelp

Grunnleggende helsehjelp er et stort problem for hjemløse. De har en tendens til å ha alvorlige helseproblemer, men kan ikke gjøre noe fordi det ikke er noen hjelp. Støtt lokale klinikker som er gratis eller rimelige, og prøv å ha flere gratis klinikker i byen din.

Hjelp brannofre Trinn 7
Hjelp brannofre Trinn 7

Trinn 4. Støtt det daglige lyet

Daglig ly er en tjeneste som kan hjelpe hjemløse til å bli selvhjulpne. Disse husene gir et trygt sted for hjemløse å bo og lagre eiendelene sine. Daglige tilfluktsrom er ikke kjent, så hvis det ikke finnes slike ly i byen din, kan du snakke med lokale myndigheter om å bygge et daglig ly.

Tjen penger på college trinn 9
Tjen penger på college trinn 9

Trinn 5. Støtt biblioteket

Det lokale biblioteket er en utmerket ressurs for hjemløse. Det lokale biblioteket er et utmerket middel for å finne arbeid, for eksempel er det en gratis internettforbindelse tilgjengelig for hjemløse. Biblioteker er også en viktig informasjonskilde, og arrangerer ofte hendelser som kan hjelpe folk med å lære ferdigheter til å finne arbeid.

Hjelp de hjemløse Trinn 26
Hjelp de hjemløse Trinn 26

Trinn 6. Bekjemp loven som gjør hjemløse til kriminelle

Mange steder kan hjemløse bli arrestert. Når de blir fanget, blir det stadig vanskeligere for dem å være uavhengige. For å hjelpe hjemløse, stemme mot handlinger som kriminaliserer hjemløshet, og motarbeid politikere som støtter disse handlingene.

Metode 4 av 5: Diskusjon om live action

Få jobb i en annen stat Trinn 14
Få jobb i en annen stat Trinn 14

Trinn 1. Opprett en jobb

Hvis du er i en posisjon som kan gi en hjemløs en jobb, gå for det! Enten du tilbyr dem en jobb og utdanner noen i en stilling som en sekretær eller kontorist, eller ber dem om å gjøre mindre jobber som å grave skyttergraver, kan dette virkelig gjøre en stor forskjell for en hjemløs.

Sørg imidlertid for at du ikke utnytter dem. Betal personen en rettferdig og tilstrekkelig lønn

Hjelp fellesskapet ditt Trinn 2
Hjelp fellesskapet ditt Trinn 2

Trinn 2. Gi resirkulerbare til hjemløse

Mange hjemløse stoler på inntekt fra å selge brukte flasker og bokser på resirkuleringssentre for å kjøpe mat og andre nødvendigheter. Hvis du bor i et område med et resirkuleringsprogram, samler du bokser og flasker i poser. Be de hjemløse i ditt område om å hente brukte gjenstander som kan resirkuleres.

Hjelp brannofre Trinn 2
Hjelp brannofre Trinn 2

Trinn 3. Støtt økonomiske tiltak som hjelper hjemløse

I noen områder betales hjemløse for å selge aviser som hjelper hjemløse. På noen andre områder kan virksomheter jobbe med ideelle organisasjoner for å ansette hjemløse. Støtt virksomheten og kjøp produkter eller tjenester som tilbys av hjemløse.

Hjelp fellesskapet Trinn 8
Hjelp fellesskapet Trinn 8

Trinn 4. Henvis den hjemløse til et departement som kan hjelpe ham

Noen mennesker vet kanskje ikke hvor de skal gå for å få hjelp, og får derfor aldri hjelp i det hele tatt. Hvis du ser en hjemløs person, kan du spørre ham om han trenger hjelp. Hvis hun sier ja, spør om hun har vært på et ly. Hvis han ikke har vært og er interessert i det, kan du påpeke ham.

  • Mange organisasjoner som hjelper hjemløse har skrevet ut kart eller lister som du kan skrive ut, som du kan gi hjemløse hvis de spør.
  • Å vise at du bryr deg slik vil virkelig hjelpe en hjemløs til å føle at de er verdige.
Hjelp de hjemløse Trinn 18
Hjelp de hjemløse Trinn 18

Trinn 5. Kontakt organisasjoner som hjelper hjemløse

Hvis du ser en hjemløs person på gaten og ikke vil nærme deg dem selv, kan du kontakte din lokale ideelle organisasjon som hjelper de hjemløse. Byrået kan sende noen for å snakke med den hjemløse og hjelpe ham i ferd med å komme seg på beina igjen.

Sørg for å gi informasjon om den hjemløse persons beliggenhet, klær og utseende

Hjelp de hjemløse Trinn 5
Hjelp de hjemløse Trinn 5

Trinn 6. Ring nødetatene

Hvis du ikke føler deg komfortabel med å nærme deg hjemløse og ikke kan kontakte din lokale ideelle organisasjon som hjelper de hjemløse, kan du kontakte nødetatene. De vil sende et oppsøkende team for å hjelpe personen og finne ut tilstanden hans. Ring også nødetater hvis du ser en hjemløs person som:

  • Har en psykotisk episode
  • Skade deg selv eller andre
  • Full
  • I fare på grunn av værforholdene
  • Delta i ulovlig narkotikaaktivitet. Be om politiintervensjon for å håndtere den kriminelle handlingen.

Metode 5 av 5: Å se hjemløse som individer

Utfør forskningstrinn 15
Utfør forskningstrinn 15

Trinn 1. Forstå hjemløse

Det finnes et vell av litteratur om hjemløshet som kan hjelpe deg med å bedre forstå årsakene og effektene av hjemløshet på både enkeltpersoner og lokalsamfunn. Ved å øke din forståelse av hjemløshet, vil du kunne identifisere måter å hjelpe hjemløse og utdanne andre om problemet. Du kan også se en dokumentar om hjemløshet eller ta et foredrag knyttet til emnet.

Hjelp datteren din med å komme over en dårlig oppbrudd Trinn 9
Hjelp datteren din med å komme over en dårlig oppbrudd Trinn 9

Trinn 2. Identifiser og bli kvitt stereotyper

Mange har sitt eget syn på hvordan hjemløse er og hvorfor de blir hjemløse. For eksempel tror noen mennesker at hjemløse er de eneste på gata på grunn av sine egne dårlige valg. Faktisk er dette ofte feil. Se etter stereotyp tenkning hos andre mennesker, og korriger dem forsiktig når du hører usanne uttalelser om hjemløse.

Fortsett å evaluere dine egne ideer om hjemløshet og ha et åpent sinn

Hjelp brannofre Trinn 4
Hjelp brannofre Trinn 4

Trinn 3. Respekter de hjemløse

Hjemløse fortjener å bli behandlet med høflighet og respekt som alle andre. Behandle dem like godt som alle andre venner eller kolleger.

Hjelp brannofre Trinn 11
Hjelp brannofre Trinn 11

Trinn 4. Vær vennlig

Hjemløse føler seg ofte uten regnskap, noe som kan skade deres tillit og deres generelle holdning. Smil til hjemløse når du støter på dem. Smiler eller hilser dem vil gjøre dem lykkelige.

Tips

  • Du kan delta i samfunnstjenesteaktiviteter for å hjelpe mennesker som sliter med å finne mat i ditt område.
  • Be folk om å donere gjennom mat eller varesamling ved å si: "Klassen som samler flest donasjoner får gratis kreditt!" Dermed vil folk bli motivert til å hjelpe.

Advarsel

  • Ikke ta risiko som setter deg selv i fare. Hvis du er i tvil, søk profesjonell hjelp.
  • Inviter alltid venner når du deler mat og så videre. Aldri gjøre det alene.
  • Vær forsiktig når du gir penger direkte til en hjemløs. Å gi dem mat, drikke og donere penger til veldedige organisasjoner som hjelper de fattige, er bedre alternativer.

Anbefalt: