Hvordan kurere ørepine: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kurere ørepine: 12 trinn (med bilder)
Hvordan kurere ørepine: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan kurere ørepine: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan kurere ørepine: 12 trinn (med bilder)
Video: Nailster Akryl Gel Aftagning - 3 forskellige aftagningsmetoder til Akryl Gel 2024, Kan
Anonim

Så mange som 70% av barna anslås å ha opplevd ørebetennelse minst en gang da de var tre år. I tillegg opplever mange voksne også ørebetennelse og smerter. Selv om alvorlig ørepine krever medisinsk hjelp fordi det kan forårsake permanent hørselstap, kan mindre øreproblemer ofte behandles hjemme ved hjelp av medisinsk råd eller hjemmemedisiner som har blitt brukt i århundrer. Imidlertid ikke bruk hjemmemedisiner som en erstatning for medisinsk råd. Rådfør deg med lege hvis du er i tvil om et bestemt forslag eller fremgangsmåte.

Steg

Del 1 av 3: Bruke påvist medisinsk råd

Behandle ørepine Trinn 1
Behandle ørepine Trinn 1

Trinn 1. Bruk varme for å lindre øreverk

Smerten kan lindres raskt med varme.

  • Gi en varm kompress på det øre. Du kan lage din egen varme komprimering ved hjelp av en vaskeklut dynket i varmt vann og vride den ut, eller du kan bruke en varm pakkeflaske eller varmepose som du kan kjøpe på apoteket. Ikke bruk kompresser som er for varme, noe som kan skade huden din. Du kan legge kompressen på øret så lenge du vil. Du kan også prøve å avkjøle den med is først. Bare legg en ispose på området i 15 minutter. Påfør deretter en varm kompress i ytterligere 15 minutter. Gjenta to til tre ganger.
  • Plasser hårføner en armlengde fra øret og kjør den på en varm eller lav innstilling. Ikke bruk varme eller høye temperaturer.
Behandle ørepine Trinn 2
Behandle ørepine Trinn 2

Trinn 2. Bruk reseptfrie smertestillende midler

Gode smertestillende midler inkluderer ibuprofen og paracetamol. Følg alle bruksanvisninger på emballasjen.

Vær oppmerksom på at dosen medisiner for barn vanligvis avhenger av vekten. Ikke gi aspirin til barn under 18 år. Aspirinbruk hos barn har vært knyttet til en sjelden, men farlig tilstand, Reyes syndrom, som forårsaker hjerneskade og nyreskade

Behandle ørepine Trinn 3
Behandle ørepine Trinn 3

Trinn 3. Besøk en lege

Hvis symptomer på øreverk varer i mer enn 5 dager (hos voksne), eller mer enn 2 dager (hos barn), opplevd av barn under 8 uker, ledsaget av stiv nakke eller feber, oppsøk lege umiddelbart. Selv om det ofte forekommer, hvis det ikke kontrolleres, kan øresmerter utvikle seg til en svært alvorlig infeksjon og forårsake andre komplikasjoner.

  • Hvis årsaken til øreverk er bakterier, vil legen foreskrive antibiotika for å bekjempe infeksjonen og smertestillende midler for å lindre smerten.
  • Ubehandlede ørebetennelser kan føre til permanent hørselstap. Så du bør søke hjelp fra en lege hvis symptomene forverres eller ikke avtar.

Del 2 av 3: Prøver uprøvde hjemmebehandlinger

Behandle ørepine Trinn 4
Behandle ørepine Trinn 4

Trinn 1. Rengjør nesen

Øresmerter er ofte forårsaket av en opphopning av væske fanget i Eustachian -røret, et lite rør som forbinder øret, nesen og halsen. Ved å rense nesen kan du redusere trykket på trommehinnen.

  • Prøv å putte litt saltvann i neseborene til barna og fortsett å suge det.
  • Du kan bruke en sugeenhet eller Nose Frida for å få væsken ut av nesen.
Behandle ørepine Trinn 5
Behandle ørepine Trinn 5

Trinn 2. Rist forsiktig på øret

Øresmerter kan skape trykk i det eustakiske røret, og dette kan lindres ved å åpne det litt (omtrent som lufttrykk i et fly). Dette trinnet lar væske fanget i øregangen renne ut igjen.

Bruk tommelen og pekefingeren for å bringe det ytre øret mot hodet. Trekk deretter og roter forsiktig øret så mye som mulig uten å forårsake smerte. Du kan også prøve å gjespe, da det har en lignende effekt som å åpne Eustachian -røret

Behandle ørepine Trinn 6
Behandle ørepine Trinn 6

Trinn 3. Pust inn de beroligende dampene

Varm damp kan hjelpe til med å tømme væske i det eustakiske røret (som kommer ut som slim) og dermed redusere trykket på det indre øret. Tilsetning av visse medisiner eller dufter i dampen kan gi ekstra fordeler som mild anestesi for øreverk.

  • Forbered deg på dampterapi ved å helle noen dråper eukalyptus eterisk olje eller en teskje Vicks eller lignende balsam i en bolle med kokende vann.
  • Legg et håndkle over hodet ditt og pust inn dampen gjennom nesen 3 ganger om dagen til ørepinen gir seg. Dette vil også bidra til å åpne det eustakiske røret, redusere trykket og hjelpe til med å tappe væske fra øret.
  • Ikke gi denne behandlingen til barn ettersom de kan få brannskader eller til og med drukne i vann. Gni heller en liten mengde Vicks BabyRub (som er spesielt formulert for babyer og småbarn) på brystet eller ryggen. Deretter slår du på varmtvannskranen på badet og holder babyen der, eller lar ham leke på badet mens varmtvannskranen er på. Vanndampen på badet vil blandes med de medisinske dampene og gi en beroligende effekt.
Cure a Earache Step 7
Cure a Earache Step 7

Trinn 4. Prøv å bruke olivenolje

For å lindre smerter, hell noen dråper varm olivenolje i øret. Denne oljen er effektiv for å lindre irritasjon i det indre øret.

  • For å varme opp oljen kan du først legge flasken i et lite glass varmt vann i noen minutter. Slipp oljen direkte inn i øret, og dekk den forsiktig til med en bomullsdott.
  • Hvis denne metoden vil bli brukt på en baby, kan du prøve den mens han sover, slik at hodet kan vippes og oljen ikke kommer ut. Du bør aldri dekke babyens ører med bomullsdott.
  • Vær oppmerksom på at det ikke er fagfellevurderte bevis for at denne metoden virkelig fungerer, bortsett fra den blotte placebo-effekten.
Behandle ørepine Trinn 8
Behandle ørepine Trinn 8

Trinn 5. Bruk hvitløksolje og mulleinblomstolje

Hvitløk er kjent for å være effektivt som et antibiotikum og antas å være et naturlig bedøvelsesmiddel.

  • Du kan kjøpe hvitløkolje og mulleinblomstolje på Amazon eller en lokal helseforretning.
  • Varm oljen (pass på at den ikke er for varm ved å dryppe den på håndleddet først). Deretter bruker du en dråpe for å sette noen dråper olje i øret to ganger om dagen.
  • Igjen, denne tilnærmingen støttes ikke av fagfellevurderte bevis.
Behandle ørepine Trinn 9
Behandle ørepine Trinn 9

Trinn 6. Prøv lavendelolje

Selv om lavendelolje ikke skal settes direkte inn i øret, kan du massere den på utsiden av øret. Bruken av denne oljen antas å forbedre blodsirkulasjonen og væskestrømmen i det indre øret. I tillegg er aromaen beroligende.

  • Bland noen dråper lavendelolje med noen dråper bærerolje (for eksempel fraksjonert kokosnøtt eller olivenolje), og masser deretter forsiktig inn i det ytre øret etter behov gjennom dagen.
  • Andre essensielle oljer som antas å lindre smerter og forbedre sirkulasjonen inkluderer eukalyptus, rosmarin, oregano, kamille, tea tree og timian.
  • Denne metoden støttes bare av bevis på brukeropplevelse. Det er ingen forskning som støtter helsemessige fordeler av essensielle oljer.

Del 3 av 3: Forebygging av øreverk

Behandle ørepine Trinn 10
Behandle ørepine Trinn 10

Trinn 1. Unngå forkjølelsesvirus

En av de vanligste årsakene til øreverk er forkjølelse. Selv om det ikke er noe stoff som kan bekjempe viruset ennå, kan du ta forebyggende tiltak for å unngå et angrep tidlig.

  • Vask hendene regelmessig, spesielt etter å ha brukt tid offentlig og før du har spist. Hvis en vask ikke er tilgjengelig, bruk en alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel i stedet. Det er kjent at kalde virus er veldig sterke og kan leve i flere timer på overflater. Så selv om du ikke ser noen som ser syke ut, kan du fortsatt være infisert med dette viruset bare fra å besøke et bibliotek eller en nærbutikk.
  • Trene regelmessig. De som trener regelmessig har en sunnere immunrespons, slik at de bedre kan bekjempe infeksjoner og avverge forkjølelse.
  • Følg et balansert kosthold som er rikt på vitaminer. Spis fersk, næringsrik mat, spesielt fettfattig protein, grønnsaker og frukt. Innholdet av fytokjemiske forbindelser i planter som paprika, appelsiner og grønne bladgrønnsaker kan også hjelpe kroppen til å absorbere vitaminer. Så du bør velge naturlig mat for å få vitaminer som styrker kroppens immunsystem.
Behandle ørepine Trinn 11
Behandle ørepine Trinn 11

Trinn 2. Se etter allergier

Allergiske reaksjoner kan forårsake kløe og ørepine. Disse reaksjonene spenner fra allergi mot miljøet til mat.

Ring legen din for å planlegge en allergitest, som kan inkludere en blodprøve eller en hudprikk -test. Denne testen vil gi informasjon om hvilke allergier som kan forårsake irritasjon i øret, for eksempel allergi mot ugress, kjæledyr eller meieriprodukter

Behandle ørepine Trinn 12
Behandle ørepine Trinn 12

Trinn 3. Forhindre ørebetennelse hos babyer

Ørebetennelse hos spedbarn er vanlig, men kan forebygges eller minimeres med visse ammeteknikker.

  • Vaksinasjon av barn. En av hovedårsakene til ørebetennelse kan forebygges ved rutinemessig vaksinasjon.
  • Prøv å gi morsmelk de første 12 månedene av babyens alder. Brystmelk inneholder antistoffer som har vært kjent for å redusere øreinfeksjoner. Så det er mindre sannsynlig at babyer som ammes har øreverk enn babyer som er matet med formelen.
  • Hvis babyen din spiser fra en flaske, må du plassere ham eller henne i en 45 graders vinkel. La aldri babyen suge i liggende stilling flatt på sengen, da dette kan føre til at væske samler seg i det indre øret og utløse øresmerter. Prøv å slutte å bruke en flaske og bytt til en drikkekopp når babyen din er mellom 9 og 12 måneder for å redusere risikoen for ørebetennelse ved bruk av flasker.

Advarsel

  • Å putte gjenstander i øret kan forårsake alvorlige bivirkninger som forverring av infeksjonen eller hørselstap (enten midlertidig eller permanent).
  • Legg en bomullspinne i øregangen når du bader eller bader.
  • Legg en skål med varmt vann i vasken under dampterapi for å forhindre at det søler ut og skader deg.
  • Ikke injiser væske i øret hvis du mistenker eller tror at det har skjedd en perforering av trommehinnen.
  • Sett aldri en bomullspinne inn i det indre øret, da det kan punktere trommehinnen.
  • Prøv å unngå matvarer som ofte forårsaker allergi som hvete, meieriprodukter, mais, appelsiner, peanøttsmør og alle slags enkle karbohydrater, inkludert sukker, frukt og fruktjuicer.

Anbefalt: