10 måter å utføre fornikling på

Innholdsfortegnelse:

10 måter å utføre fornikling på
10 måter å utføre fornikling på

Video: 10 måter å utføre fornikling på

Video: 10 måter å utføre fornikling på
Video: 世界最高技術!素晴らしい日本の製造プロセス TOP5 2024, Kan
Anonim

Nikkelbelegg refererer til prosessen med å påføre et beskyttende lag av nikkel eller nikkellegering for å beskytte et objekt. Hvis du er interessert i å gjøre det hjemme, er det eneste alternativet du kan prøve å bruke galvaniseringsmetoden, selv om det også er betalte tjenester som tilbyr alternativer til denne metoden. Det er to hovedårsaker til å belegge et objekt med nikkel - for å beskytte eller forbedre utseendet. Enten du ønsker å forskjønne vintage smykker eller beskytte boltene på den gamle sykkelen din mot rust, les videre for å lære om prosessen med fornikling av gjenstander.

Steg

Metode 1 av 10: Kan jeg fornikle meg selv hjemme?

Gjør fornikling Trinn 1
Gjør fornikling Trinn 1

Trinn 1. Du kan, men du må bruke hansker og øyevern

Du trenger bare 2 nikkelanoder som kan kjøpes online. Du trenger også hvit eddik og en krokodilleklips som batteri eller strømkilde. Sørg for at ventilasjonen i rommet du jobber i er god nok ved å åpne vinduene og slå på viftene. Bruk gummihansker, støvmaske og vernebriller.

Denne prosessen er kjent som galvanisering. Dette er den eneste måten å plate nikkel på selv hjemme med provisoriske verktøy. Det er andre, mer effektive måter å gjøre fornikling på, men du må betale for en profesjonell for å gjøre det

Metode 2 av 10: Hvordan forberede utstyr for fornikling?

Gjør fornikling Trinn 2
Gjør fornikling Trinn 2

Trinn 1. Fyll en glassbeholder med eddik og en klype salt

Heng to nikkelstykker rundt kanten på beholderen slik at de er halvt nedsenket. Ta strømledningen og bruk krokodilleklips for å koble de positive og negative ledningene til nikkelstykket. Koble den positive ledningen til ett stykke nikkel og koble den negative ledningen til det andre stykket. Koble til strømledningen og vent.

  • Som strømkilde kan du bruke et batteri med en kapasitet på 6 til 12 watt. Du kan også kjøpe spesielle ressurser som følger med alligatorklipp som er klare til bruk. Hvis du vil ha en mer kreativ måte, kan du dele telefonens ladekabel, skille de to kablene inni og deretter feste kabelen til nikkel.
  • Så lenge strømkilden ikke er mer enn 1 ampere, bør du ha det bra.

Metode 3 av 10: Hvordan fornikle et objekt?

Gjør fornikling Trinn 3
Gjør fornikling Trinn 3

Trinn 1. Bløtlegg nikkel etter at eddiken blir grønn

En blanding av salt, eddik og en ladet nikkelanode vil skape mange elektrolytter slik at væsken du bruker blir grønn. Etter at det har skjedd, rengjør metallobjektet som skal belegges og trekk ut strømledningen på nikkel. La det positivt ladede nikkel være på plass og fjern det negativt ladede nikkel. Heng gjenstanden med en kobbertråd og dypp den i eddik.

  • Nikkelbeleggingsprosessen tar omtrent 20 minutter.
  • Hengende gjenstand i midten av eddik forhindrer at den synker til bunnen av beholderen. Hvis dette skjer, vil ikke nikkelbelegget feste seg jevnt over alle sider av objektet.

Metode 4 av 10: Slites nikkelbelegget av?

Gjør fornikling Trinn 4
Gjør fornikling Trinn 4

Trinn 1. Ja, dette belegget vil avta over tid

Imidlertid tar dette vanligvis veldig lang tid og krever en stor mengde intensitet i bruk. Det er to fordeler med fornikling. For det første vil resultatene generelt se kule ut. For det andre kan laget beskytte et objekt mot skade. Så selv om nikkellaget til slutt vil avta, vil det ta veldig lang tid og være et tegn på at belegget har beskyttet overflaten til et objekt.

Metode 5 av 10: Koster nikkelbelegg en formue?

Gjør fornikling Trinn 5
Gjør fornikling Trinn 5

Trinn 1. Det avhenger helt av objektet og metoden du bruker

Det er flere forskjellige måter å belegge et objekt på med nikkel. Belegg på datamaskinkomponenter er absolutt vanskeligere enn å belegge sykkelbolter. Heldigvis tilbyr de fleste forniklingstjenester gratis servicepriser. Ring noen av de nærmeste tjenestene og finn ut servicegebyrene for å finne den som passer dine behov.

Hvis du galvaniserer deg selv hjemme, trenger du bare å kjøpe to nikkelanoder. Du må kanskje også kjøpe to krokodilleklipp, men disse bør ikke koste deg mer enn titusenvis av dollar

Metode 6 av 10: Hvordan fortelle om det er et nikkellag på et objekt?

Gjør fornikling Trinn 6
Gjør fornikling Trinn 6

Trinn 1. Ripe opp objektet og suge det i saltvann i 24 timer

Nikkelbelagte gjenstander vil tære i saltvann slik at fargen endres vesentlig. Imidlertid vil ikke 100% rent nikkel tære eller misfarge.

Hvis du ikke vil risikere å skade varen som testes, kan du ta den med til en gullsmed og få ham til å sjekke den. Eksperten kan sikkert avgjøre om objektet er laget av rent nikkel eller ikke

Metode 7 av 10: Hvilken farge produserer nikkelbeleggingsprosessen?

Gjør fornikling Trinn 7
Gjør fornikling Trinn 7

Trinn 1. Hvis du gjør plateringen selv hjemme, er den resulterende fargen sølv, akkurat som vanlig nikkel

Hvis prosessen ikke er utført 100% riktig, vil nikkelen virke litt gulnet. Lagetypen du lager vil påvirke teksturen til objektet, ikke fargen. Et hjemmelaget nikkelbelegg vil se lyst og skinnende ut. I mellomtiden kan andre metoder som utføres profesjonelt produsere et lag med en blek eller ensfarget farge.

En profesjonell forniklingstjeneste kan tilføre farge til det ferdige belegget. Laget kan gis hvilken som helst farge

Metode 8 av 10: Er nikkel et giftig materiale som ikke bør berøres?

Gjør fornikling Trinn 8
Gjør fornikling Trinn 8

Trinn 1. Nei, men dette materialet kan være giftig for mennesker med nikkelallergi

Hvis du er allergisk mot nikkel og berører en gjenstand som er belagt med materialet, kan du utvikle kontaktdermatitt. Huden din kan utvikle rødt utslett, klø eller bli rødt og tørt. Disse symptomene forsvinner vanligvis av seg selv, men du bør kontakte legen din hvis de blir verre.

Nikkel finnes vanligvis i små mengder i luft, vann og forskjellige husholdningsprodukter. Så lenge du ikke svelger eller smører kroppen din med nikkel, går det bra

Metode 9 av 10: Er nikkelbelegg bedre enn forkrommet?

Gjør nikkelbelegg Trinn 9
Gjør nikkelbelegg Trinn 9

Trinn 1. Bruk nikkel hvis du vil gi et beskyttende lag, og bruk krom hvis du vil få et objekt til å se slankere ut

Hvis gjenstanden du vil kjøpe et belegg for ofte blir utsatt for væsker og kjemikalier, bør du bruke nikkel. Krom er litt hardere, men nikkel er nok til å belegge et objekt og gjør ingen stor forskjell. Hovedårsaken til å bruke forkroming er å forbedre utseendet til et objekt. Materialet er mer skinnende og reflekterende, og har en blå glød når det utsettes for lys.

Plating av objekter med krom er vanligvis dyrere, men dette avhenger også av hvilken type nikkelbelegg du bruker

Metode 10 av 10: Hvordan slite av nikkelbelegget?

Gjør fornikling Trinn 10
Gjør fornikling Trinn 10

Trinn 1. Kjøp et ikke -giftig nikkelblekemiddel og suge gjenstanden som skal rengjøres

Skyll objektet til det er rent. Følg instruksjonene på pakken med nikkelblekemiddel for å varme den opp. Vanligvis må du varme opp væsken til 60 ° C. Etter det, suge den nikkelbelagte gjenstanden i løsningen i 10 til 15 minutter. Fjern gjenstanden med en tang eller en treskje, og skyll deretter grundig. Ferdig!

  • Du kan kjøpe nikkelutlutningsvæske online.
  • Det er flere andre måter å slite av nikkelbelegget på, men disse krever vanligvis at du lader svovelsyren med anoden. Med andre ord, det er mer komplisert og farlig enn bare å bruke et avføringsmiddel.

Anbefalt: