4 måter å fjerne dobbeltbånd på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å fjerne dobbeltbånd på
4 måter å fjerne dobbeltbånd på

Video: 4 måter å fjerne dobbeltbånd på

Video: 4 måter å fjerne dobbeltbånd på
Video: Fly (modell) med en turbin - lagt GPS og begynte å lage et landingsutstyr 2024, Kan
Anonim

Dobbeltsidig tape (dobbel tape) er et nyttig og viktig produkt å ha. Det kan imidlertid være vanskelig å fjerne den. Den beste måten å fjerne dette båndet vil avhenge av typen overflate det er festet til, og kan kreve litt prøving og feiling. Les videre for mer informasjon om noen av metodene du kan bruke til å fjerne dobbeltsidig tape.

Steg

Metode 1 av 4: Fjerne dobbeltsidig tape på vegger og dører

Image
Image

Trinn 1. Bruk en hårføner til å fjerne den gjenstridige dobbeltsidige tapen

Slå på hårføner og sett den på middels eller høy varme. Plasser hårføner noen få centimeter fra tapen, blås deretter varm luft over den med fokus på hjørnene og kantene på tapen. Dette gjør at limet mykner. Noen minutter senere slår du av hårføner og prøver å klemme det ene hjørnet av tapen med neglen. De fleste tape vil komme av, men du må kanskje varme den opp igjen med en hårføner.

  • Hvis neglene er veldig korte eller du ikke vil skade dem, kan du fjerne tapen med en smørkniv eller pallekniv.
  • Hvis det fortsatt er et tynt lag maskeringstape igjen, skrubb overflaten med en skuresvamp dyppet i varmt såpevann. Ikke bruk olje eller oljebaserte rengjøringsmidler.
Image
Image

Trinn 2. Vask av resten med vann, eddik og såpe

Bland 300 ml vann med 60 ml eddik og litt flytende såpe. Dypp en svamp i blandingen, og gni den mot døren eller veggen i området der tapen ble brukt, ved hjelp av små sirkelbevegelser. Denne blandingen er skånsom og skader ikke de fleste malinger. Det kan imidlertid være noe falmet maling.

Image
Image

Trinn 3. Bruk en magisk viskelær (en skumblokk som er grov som sandpapir) for å fjerne eventuelt gjenværende tape

Fukt det magiske viskelæret med vann, og gni det deretter på området der tapen er ren. Den magiske viskelæret er lett slipende, så det er ikke egnet for glass eller glatte overflater, men det er trygt å bruke på vegger eller dører. Likevel vil kanskje malingen på veggene eller dørene falme litt.

Magiske viskelær kan kjøpes i maskinvarebutikker eller supermarkeder

Metode 2 av 4: Fjerne dobbeltsidig tape på glass

Fjern dobbeltsidig tape Trinn 4
Fjern dobbeltsidig tape Trinn 4

Trinn 1. Forbered nødvendig utstyr

Hvis det sitter dobbeltsidig tape på glassvinduet, bør du ikke bruke varme da dette kan ødelegge glasset. Ikke bruk også gjenstander som er for slipende fordi de kan skrape glasset. Du må bruke olje for å løse opp tapen. Forbered elementene nedenfor:

  • Smørkniv (negler kan også brukes)
  • Vindusrenseprodukter
  • Glasssvamp og skrubb
  • Matolje eller rengjøringsolje (Goo Gone, mineralolje, etc.)
  • Gni alkohol
Image
Image

Trinn 2. Prøv å fjerne så mye tape som mulig

Gjør dette ved å lirke opp hjørnene på båndet med neglen. Du kan også bruke en smørkniv eller pallekniv, men vær forsiktig så du ikke riper i glasset.

Image
Image

Trinn 3. Spray vindusrenseren på tapen

Hvis du ikke har vindusrens, lag din egen rengjøringsløsning ved å blande 300 ml vann, 60 ml eddik og litt flytende såpe.

Image
Image

Trinn 4. Bruk en svamp for å gni det fuktede området i små sirkulære bevegelser

Dette vil fjerne eventuelle rester. Hvis svampen har to sider (den myke og grove siden), kan du prøve å bruke den grove siden.

Image
Image

Trinn 5. Bruk en glassikker skureolje og svamp

Hvis tapen ikke løsner etter at du har brukt et glassrens eller eddik, fuker du tapen med matolje (kan være olivenolje) eller rengjøringsolje (for eksempel Goof Off eller Goo Gone). Spray oljen på tapen, og gni deretter svampen til den gjenværende tapen er borte.

Image
Image

Trinn 6. Rengjør glasset med alkohol

Dypp en myk klut i sprit og gni området til tapen og overflødig olje er borte.

Hvis det er tape igjen, gni du igjen med en glassikker, oljevettet rengjøringssvamp, og rengjør deretter igjen med sprit. Gnioljen renser oljerester og fordamper slik at den ikke etterlater merker

Metode 3 av 4: Fjerne dobbeltsidig tape på andre overflater

Image
Image

Trinn 1. Bruk en hårføner til å fjerne tapen fra papiret

Koble hårføner til en strømkilde og slå den på. Sett tørketrommelen på middels eller høy varme, pek deretter dysen mot tapen og blåse varm luft. Noen minutter senere bruker du neglen til å fjerne tapen av overflaten. Denne metoden er veldig effektiv på papir.

Vær forsiktig når du håndterer bilder, da varme kan skade dem

Image
Image

Trinn 2. Prøv å bruke et kommersielt rengjøringsprodukt

Noen produkter (for eksempel Goo Gone eller Goof Off) kan brukes til effektivt å fjerne dobbeltsidig tape. Dette produktet kan imidlertid også skade plast. Husk dette hvis du vil bruke produktet på plast. Legg dette rengjøringsproduktet på tapen og la det trekke i noen minutter før du tar av tapen. Hvis tapen ikke skal av, prøv å skrubbe den med en slipende svamp for å fjerne den. Kjemikaliene i rengjøringsløsningen vil løse opp limet på tapen.

Det er veldig effektivt på glassoverflater. Ikke bruk denne metoden på papir, papp eller stoff, da den kan få flekker

Image
Image

Trinn 3. Prøv å bruke matolje

Det fungerer på samme måte som kommersielle rengjøringsprodukter (for eksempel Goo Gone eller Goof Off), men uten de skadelige kjemikaliene som gjør det trygt å bruke på følsomme overflater som plast. Ha litt olje på tapen og la den sitte i noen minutter før du skrubber den med en skuresvamp.

Ikke bruk olje til å arbeide med maskeringstape på papir, papp eller stoff, da dette kan forårsake flekker

Image
Image

Trinn 4. Prøv å bruke aceton eller neglelakkfjerner for en umalet overflate

Acetonen løser opp limet på tapen, noe som gjør det lett å fjerne. I likhet med alkohol vil denne løsningen fordampe og ikke etterlate spor. Dessverre kan aceton oppløse maling og lakk, noe som gjør den uegnet for bruk på plast eller andre malte overflater. Legg litt aceton eller neglelakkfjerner på tapen og la den sitte i noen minutter før du skreller den av. Denne metoden er veldig egnet for bruk på stoffer fordi den ikke etterlater flekker.

  • Dette kan brukes på papp og papir, men det kan få papiret til å krølle og rynke (dette skjer også med andre væsker).
  • Hvis du bruker en neglelakkfjerner, kan du prøve å bruke et grunnleggende produkt som ikke har tilsatt vitaminer og boostere. Ikke bruk farget neglelakkfjerner fordi det kan flekke overflaten på objektet.
Image
Image

Trinn 5. Bruk sprit til å håndtere plasten

Det fungerer på samme måte som aceton, men er mindre hardt. Dette betyr at alkohol er mindre sannsynlig å flå av maling eller lakk. Du vil imidlertid fortsatt ha rester som må fjernes med en skrubbepute. Denne metoden er også egnet for stoffoverflater.

Image
Image

Trinn 6. Prøv å bruke maskeringstape for å fjerne den dobbeltsidige tapen

Fest papirbåndet godt over den dobbeltsidige tapen, og hold i det ene hjørnet av tapen. Trekk papirbåndet forsiktig mot kroppen din. Hvis du gjør det, fjernes også den dobbeltsidige tapen.

Du kan også bruke tape eller Scotch Tape (et merke av maskeringstape)

Metode 4 av 4: Fjerne limrester

Image
Image

Trinn 1. Bruk olje til å fjerne rester på plast- eller glassoverflater

Du kan bruke matolje (for eksempel olivenolje og mineralolje) eller en rensende olje (for eksempel Goo Gone og Goof Off). Fukt en bomullspinne med litt olje, og gni den deretter på overflaten av gjenstanden til resten er borte. Bløtlegg en annen bomullspinne i gni alkohol, og gni den deretter over overflaten for å fjerne overflødig olje.

  • Hvis du arbeider på et stort område med en horisontal overflate, kan du påføre en liten mengde olje på restområdet og la det sitte i noen minutter.
  • Ikke bruk olje på uferdige treverk eller vegger. Olje kan sive ut til overflaten og få den til å tette.
Image
Image

Trinn 2. Prøv å bruke aceton på glass

Ikke bruk aceton på malte, ferdige eller plastiske overflater. Dette kan fjerne maling og smelte noen typer plast. Hvis det er lite rester, dypper du en bomullspinne i acetonen og gni den over resten til den er ren. Ved alvorlige rester, legg aceton i en sprayflaske, og spray deretter på restområdet. La acetonen stå i noen minutter, og skrubb deretter overflaten av objektet til resten er borte.

  • Du kan kombinere den med oljemetoden.
  • Aceton er trygt å bruke på de fleste tekstiler, men det er lurt å teste det på skjulte områder først. Noen typer stofffargestoffer kan falme hvis de utsettes for aceton.
Image
Image

Trinn 3. Bruk sprit for å fjerne rester på overflaten av gjenstander

Dette produktet er trygt for bruk på vegger, plast, tre som er ferdig eller ikke er ferdig, tekstiler og glass. Alkohol fjerner ikke maling og lakk, men det kan få dem til å falme. Den mest effektive er alkohol med høy prosentandel (f.eks. 90%). På malte overflater anbefaler vi imidlertid å bruke en lav prosentandel alkohol (f.eks. 70%).

  • Hvis overflaten er glatt, dypper du en bomullspinne i alkoholen og gni den over limområdet til resten er borte.
  • På grove overflater, bruk en klut eller et håndkle slik at lo ikke blir liggende på objektets overflate.
  • Hvis restene er veldig alvorlige, legg litt gnidningsalkohol i en sprayflaske, og spray deretter alkoholen over området til det er gjennomvåt. La alkoholen sitte der i noen minutter før du skrubber den med et håndkle eller en klut.
Image
Image

Trinn 4. Bruk en blanding av vann, eddik og oppvaskmiddel

Bland 1 del eddik med 8 deler vann, tilsett deretter 1 eller 2 dråper oppvaskmiddel og bland til det er godt blandet. Fukt den klissete resten med denne blandingen og la den sitte i noen minutter. Tørk av resten med et serviet eller et håndkle. Denne blandingen er trygg å bruke på de fleste gjenstander, men kan falme farge eller flekke visse veggflater.

Image
Image

Trinn 5. Prøv å gni området med fingeren eller et magisk viskelær

Noen lette rester kan enkelt fjernes. Området kan virke litt kjedelig. Hvis dette skjer, rengjør området med sprit.

Tips

  • I stedet for en hårføner kan du bruke sollys til å tørke overflaten på objektet i omtrent 2 timer.
  • Vær oppmerksom på at du kanskje må fikse malingen på objektet når tapen er fjernet. Selv om de fleste metodene beskrevet i denne artikkelen er trygge å bruke på dører og vegger, er det en sjanse for at malingen vil falme litt.

Anbefalt: