3 måter å fjerne riper på huden på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å fjerne riper på huden på
3 måter å fjerne riper på huden på

Video: 3 måter å fjerne riper på huden på

Video: 3 måter å fjerne riper på huden på
Video: Slik fjerner du bilrusten selv 2024, April
Anonim

Du kan komme hjem og oppdage at den lille har "tatovert" seg med permanent markør, eller at du ved et uhell smusset hendene med permanent markør mens du skrev. Uansett situasjon er permanente markeringsflekker noen ganger så vanskelige å fjerne. Heldigvis er det noen få enkle tips for å raskt fjerne eller falme permanente markørflekker ved bruk av husholdningsprodukter. Se det første trinnet for å komme i gang.

Steg

Metode 1 av 3: Bruk av kjemiske produkter

Få Permanent Marker av Skin Step 1
Få Permanent Marker av Skin Step 1

Trinn 1. Bruk vanlig alkohol

Alkohol eller isopropylalkohol er det mest effektive produktet for å fjerne permanente markører fra huden.

  • Dypp en bomullspinne i sprit, og legg den på huden din i noen sekunder. Tørk deretter av læret og gjenta prosessen til flekken forsvinner. Ikke gni bomullen på huden, da den kan forårsake irritasjon.
  • Alkohol er vanligvis tilgjengelig på apotek. Se etter produkter med et alkoholinnhold på 90% (eller høyere).
Image
Image

Trinn 2. Bruk neglelakkfjerner

Acetonbasert neglelakkfjerner (inneholder også isopropylalkohol) er et effektivt løsningsmiddel som kan brukes til å fjerne permanente markørflekker fra huden.

  • Dypp en bomullspinne i væsken og bruk den til å fjerne markøren fra huden.
  • Du må kanskje påføre en bomullspinne på området der markøren er utsatt en stund for at væsken skal virke.
Image
Image

Trinn 3. Bruk håndrensende gel

Alkoholbaserte hånddesinfeksjonsmidler kan brukes til å fjerne permanente markeringsflekker fra huden.

  • Påfør en tilstrekkelig mengde av produktet på det berørte området av huden, og tørk deretter med en klut, vev eller bomull.
  • Denne prosessen må kanskje gjentas flere ganger til markørflekken er helt borte.
Image
Image

Trinn 4. Bruk fortynnet blekemiddel

I små mengder kan fortynnet blekemiddel lekke blekket fra overflaten av huden.

  • Bland baderomsrengjøringsblekemiddel (standardstyrke) med vann i forholdet 1: 7. Dypp en bomullspinne i blandingen og gni den over huden din for å fjerne markøren.
  • Blekemiddel kan være irriterende for huden, så ikke velg et produkt med høyere styrke eller konsentrasjon. Ikke bruk blekemiddel i ansiktet eller andre følsomme områder som underarmene og bikiniområdet. Du bør heller ikke bruke blekemiddel for å fjerne markeringsflekker fra huden til babyer eller barn.

Metode 2 av 3: Bruke naturlige metoder

Image
Image

Trinn 1. Lag en saltskrubbe

Som en flott naturlig metode for å fjerne permanent markør fra huden din, prøv å lage en saltskrubbe.

  • Ta 1 spiseskje grovt havsalt og bland det med nok vann til å danne en pasta. Gni pastaen forsiktig på det flekkete området i noen minutter, og skyll deretter med varmt vann.
  • Havsaltet vil eksfoliere huden og fjerne det øverste lag med blekk. Denne metoden fjerner kanskje ikke markøren helt fra huden, men den kan i det minste lette den.
Image
Image

Trinn 2. Bruk olivenolje

Fettrike ingredienser som olivenolje kan løfte blekk fra permanente markeringsflekker på huden, uten sterke kjemikalier.

  • Ta litt jomfruolivenolje og gni den på markøren. Ta et papirhåndkle og tørk det på det oljede området på huden din. Blekket løfter seg og fester seg til papirhåndklærne.
  • Som med andre naturlige metoder, kan det hende at denne prosedyren ikke fjerner flekken helt umiddelbart, men den kan fortsatt falme blekket betydelig. Sørg for å rengjøre huden din med såpe og vann for å fjerne overflødig olje.
Image
Image

Trinn 3. Lag en pasta med natron og vann

En blanding av natron og vann danner en eksfolierende pasta som kan fjerne markører fra huden.

  • Bland 1 ts natron med nok vann til å danne en pasta, og gni den deretter på huden din i 1-2 minutter før du skyller huden med varmt vann.
  • Alternativt kan du blande natron med tannkrem i forholdet 1: 1 for en mer effektiv skrubb.
Få Permanent Marker av Skin Trinn 8
Få Permanent Marker av Skin Trinn 8

Trinn 4. Dra fordel av bananskallet

Noen sier at bananskall kan redusere permanente markeringsflekker på huden betydelig.

  • Ta et bananskall fra en moden banan og gni innsiden av skallet på den delen av huden som er flekket med markøren i en sirkulær bevegelse.
  • Fortsett å gni bananskallet i noen minutter, og skyll deretter armene. Klapp håndkleet på armen for å tørke det, og gjenta prosessen med et annet bananskall.
Få Permanent Marker av Skin Step 9
Få Permanent Marker av Skin Step 9

Trinn 5. Bløtlegg i et badekar

Til slutt er en annen naturlig metode for å fjerne permanente markørflekker å suge i et kar og la vannet vaske av blekket som har klistret seg fast på huden.

  • Hvis du vil, kan du tilsette natron og noen dråper tea tree olje i vannet for å hjelpe blekket med å falme. Vanlig såpe eller boblebad kan imidlertid fortsatt brukes.
  • Prøv å holde det berørte hudområdet i varmt vann så lenge som mulig, og bruk en svamp eller loofah for å skrubbe området.

Metode 3 av 3: Bruk lotion og krem

Image
Image

Trinn 1. Bruk babyolje

Dette produktet er veldig skånsomt for huden, så det er egnet for å fjerne permanente markeringsflekker fra huden til barn og babyer.

  • Hell en liten mengde olje direkte på den skitne huden og bruk en fuktig vaskeklut for å gni oljen på huden.
  • Du må kanskje gjenta denne prosessen flere ganger for å fjerne flekken helt.
Image
Image

Trinn 2. Bruk solkrem

Noen solkremprodukter (spesielt de med hurtigtørkende formler) inneholder alkohol, så de kan brukes til å oppløse permanent tusj.

  • Gni eller spray produktet på det skitne området, la produktet trekke inn i huden en stund, og bruk et håndkle eller en vaskeklut for å fjerne det.
  • Som med alle andre metoder, må du kanskje påføre og løfte solkremen noen ganger før markeringsflekken er helt borte.
Fjern Permanent Marker av Skin Trinn 12
Fjern Permanent Marker av Skin Trinn 12

Trinn 3. Bruk tannkrem og munnvann

Noen rapporterer at de har fjernet permanente markørflekker med en kombinasjon av tannkrem og munnvann.

  • Fordel en liten mengde tannkrem (hvilken som helst versjon) direkte på den skitne huden. Bruk fingrene til å påføre det på huden. Tannkrem har en eksfolierende effekt på huden, slik at den kan fjerne det øverste lag med blekk.
  • Etter å ha belagt flekken med tannkrem, hell en liten mengde alkoholbasert munnvann på huden din og bruk en fuktig vaskeklut for å spre den over huden din. Som med andre alkoholbaserte produkter kan alkoholinnholdet i munnvann oppløse tusj.
Image
Image

Trinn 4. Bruk barberkrem

Noen rapporterer at de har fjernet permanente markørflekker med barberkrem. Dette produktet inneholder en blanding av olje og såpe som er nyttig for å fjerne blekk fra huden.

  • Påfør en tilstrekkelig mengde barberkrem på den skitne huden og la produktet trekke inn i huden i 1-2 minutter. Bruk en fuktig vaskeklut for å påføre og gni kremen inn i huden etterpå.
  • Igjen, du må kanskje gjenta denne prosessen flere ganger for å fjerne markøren helt.

Tips

  • Ikke bekymre deg hvis flekken ikke kommer av umiddelbart. Du trenger heller ikke å bry deg om å følge rengjøringstrinnene hvis du planlegger å ta en dusj. Hvis flekken er ganske ny, vil den løfte seg når du dusjer så lenge du skrubber den forsiktig med en loofah eller neglebørste (disse børstene kan stikke huden din, så vær forsiktig når du bruker dem). Hvis det ikke løfter helt, vil flekken i det minste falme betydelig.
  • Noen ganger fungerer ikke tipsene i denne artikkelen, men ikke bekymre deg. Flekken vil falme eller forsvinne når du dusjer. Hvis flekken er ganske nylig, kan du kanskje rengjøre skinnet i vasken så snart markøren er påført skinnet. Kanskje ikke alle flekkene vil bli fjernet, men de fleste vil forsvinne.

Advarsel

  • Vær forsiktig med sårskorper eller åpne sår da de kan bli irritert eller infisert. Produkter som inneholder alkohol eller ingredienser som salt og blekemiddel kan irritere huden og forårsake en voldsom stikkende følelse når de påføres sår eller åpne sår.
  • Å skrubbe huden for hardt kan forårsake irritasjon, forårsake at huden tørker ut og utvikler utslett. Skrubb derfor huden sakte og forsiktig, og ikke overdriv.
  • Hvis du har et åpent sår eller hud som stikker ut fra kirurgi, er de tryggeste ingrediensene å prøve olivenolje og babyolje.

Anbefalt: