Hvordan ordne bilder på en vegg: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan ordne bilder på en vegg: 14 trinn (med bilder)
Hvordan ordne bilder på en vegg: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan ordne bilder på en vegg: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan ordne bilder på en vegg: 14 trinn (med bilder)
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, April
Anonim

En veggdekorasjon kan kombineres med møbler hvis tilgjengelig veggplass er egnet for plassering av møblene. Imidlertid, hvis plasseringen av dyre malerier er uregelmessig, for eksempel vippet eller ikke symmetrisk, vil det gi et dårlig inntrykk på maleriet eller veggen. Du må virkelig ordne veggen din nøye slik at rommet ditt er behagelig å bo i.

Steg

Del 1 av 3: Styling av bilder profesjonelt

Ordne bilder på en vegg Trinn 1
Ordne bilder på en vegg Trinn 1

Trinn 1. Velg et passende og passende bilde

Noen ganger hvis du har et bilde du liker limt på veggen din, vil det se ille ut hvis bildet du liker ikke stemmer overens med temaet på veggdekorasjonen din. Bilder på veggene i huset ditt vil være godt synlige for hjemmebesøkende. Velg derfor noen av de beste og passende bildene som skal plasseres på veggene dine. For vegger i stua er plassering av familiebilder det beste.

Ordne bilder på en vegg Trinn 2
Ordne bilder på en vegg Trinn 2

Trinn 2. Gruppér bildene som skal installeres i henhold til planen

Hvis du planlegger å plassere mer enn ett bilde på veggene i et bestemt rom, er det bra. Du må imidlertid angi avstanden for hvert bilde som skal plasseres på veggen. Før du plasserer bildet, skissere plasseringen av bildet som skal plasseres på veggen på papir. Bruk en blyant til å skissere dem, slik at du kan slette og erstatte dem hvis du føler at de ikke stemmer overens med plasseringen.

Ordne bilder på en vegg Trinn 3
Ordne bilder på en vegg Trinn 3

Trinn 3. Installer det største bildet først

Et stort bilde du er stolt av og som du liker er best plassert på kjerneveggen i rommet. Plasser bildet slik at øynene til hjemmebesøkende umiddelbart trekkes til bildet når du går inn i rommet.

Ordne bildene nøye slik at når du plasserer et lite bilde, er det fremdeles synlig og ordnes som et arrangement blant andre små bilder. Hvis du er usikker på plasseringen av flere store bilder, kan du plassere dem på motsatte sider av veggen

Ordne bilder på en vegg Trinn 4
Ordne bilder på en vegg Trinn 4

Trinn 4. Gruppér miniatyrbildene

Du trenger ikke å plassere små bilder på midten av rommet. Du kan gruppere disse miniatyrbildene og ordne dem i henhold til mønsteret du vil ha. Ved å plassere disse små bildene vertikalt eller horisontalt, vil det gi inntrykk av å ikke være moderne. Men hvis du plasserer disse små bildene tilfeldig, men fortsatt i grupper, vil det gi et moderne inntrykk på veggene i rommet.

  • Det viktigste når du grupperer bilder er å sørge for at hver ramme er rett. Sørg også for å angi samme avstand for hvert bilde på veggene i rommet ditt.
  • Fordelen i forhold til små bilder er at de er mer fleksible enn store bilder. Så du kan plassere et lite bilde på det smale veggrommet.
Ordne bilder på en vegg Trinn 5
Ordne bilder på en vegg Trinn 5

Trinn 5. Velg riktig ramme

Når du plasserer bilder i grupper i rommet ditt, må du velge en ramme som matcher bildet og veggen din. Derfor må du justere rammen på bildet du legger på veggen med temaet du vil bruke. For eksempel er noen svart innrammede bilder mer egnet til å plasseres på bestemte vegger enn å plassere gule rammer og andre.

  • Prøv å plassere en blå og hvit ramme på et rutete veggmønster. Mønstre på veggene er en del av temaet, så du kan plassere forskjellige fargede rammer for å gi inntrykk av at plasseringen av bildene som er gruppert sammen har et logisk formål.
  • Hvis du er i tvil, plasser en hvit eller svart ramme. Fordi den hvite eller svarte rammen kan brukes på alle farger og veggtemaer.

Del 2 av 3: Plassere bilder i rommet ditt

Ordne bilder på en vegg Trinn 6
Ordne bilder på en vegg Trinn 6

Trinn 1. Velg et bilde som matcher temaet på rommet ditt

Hvert bilde vil skape et annet bildeinntrykk i hvert rom. Med mindre du kombinerer forskjellige bilder for temaet i rommet ditt, slik at det vil gi et annet inntrykk av rommet ditt. For klassiske malerier og store familiebilder er den veldig egnet hvis den plasseres i familierommet, mens den for bilder av hvert familiemedlem kan plasseres på veggene i trappen, soverommet eller badet. For maling av frukt eller maling av kjøkkenutstyr plassert på kjøkkenet. Bruk tankene dine til å plassere noen bilder på soverommet ditt for å gi besøkende inntrykk av at soverommet ditt er behagelig.

Abstrakt maleri kan gi inntrykk av at rommet ser levende ut. Men hvis du skal plassere abstrakte malerier i rommet ditt, må du ikke plassere abstrakte malerier i forskjellige farger. Du må justere maleriet til fargen på veggene i rommet

Ordne bilder på en vegg Trinn 7
Ordne bilder på en vegg Trinn 7

Trinn 2. Ikke plasser for mange bilder på veggene i rommet ditt

En av de største eiendelene i alle rom er meningen med rommet. Et høyt tak kan få deg til å føle at du er i en kirke. De store vinduene kan avlede øynene dine for å se forskjellige utsikt over naturen. Ikke la bildene du tar, ta fra den naturlige følelsen av rommet ditt. Hvis veggene i rommet ditt har mange bilder, vil det gi inntrykk av et rot på veggene i rommet ditt.

  • Bilder som er lagt ut på veggene i et rom, bør ikke konkurrere med andre rom. På en måte må du plassere et bilde som passer til rommet ditt.
  • Det er noen vegger som passer bare ved å plassere ett eller to bilder. Det er til og med noen vegger som ikke er egnet for et bilde å festes til.
Ordne bilder på en vegg Trinn 8
Ordne bilder på en vegg Trinn 8

Trinn 3. Plasser det store bildet i det lille rommet

Et stort bilde kan få et lite rom til å virke mer romslig. Dette vil øke dimensjonen til rommet ved å avlede oppmerksomheten fra veggoverflaten som det er festet et stort bilde på som kan gi inntrykk av at et lite rom blir mer romslig.

Hvis du plasserer et stort bilde, må du ikke dekke hele veggen i rommet. Gi litt plass til veggene i rommet ditt

Ordne bilder på en vegg Trinn 9
Ordne bilder på en vegg Trinn 9

Trinn 4. Ikke la et stort rom gi et lite inntrykk av et stort bilde

Romslige rom kan være problematiske for store bilder. Bruk andre møbler som høye hyller for å matche et stort bilde med et stort rom.

Hvis du har et unikt bakgrunnsbilde, kan du lime det inn i rommet rundt bildet ditt

Ordne bilder på en vegg Trinn 10
Ordne bilder på en vegg Trinn 10

Trinn 5. Plassering av møblene

Å plassere møbler på veggen gir en følelse av rommet ditt. Ordne dem nøye slik at rommet ditt ser levende ut. Prøv å legge et landskapsmaleri på veggen din. Legg et fruktmaleri på kjøkkenet, men du må ta hensyn til kjøkkenskapene dine. Ikke la bildet bli blokkert når du åpner kjøkkenskapsdøren.

Etter to tredjedels kunstregel, bør plassering av et bilde på et møbel være to tredjedeler så bredt som møbelet. For eksempel bør en tre meter bred sofa være minst seks og en halv meter lang. Denne regelen gjelder både individuelle bilder og mindre grupper av bilder

Ordne bilder på en vegg Trinn 11
Ordne bilder på en vegg Trinn 11

Trinn 6. Juster plasseringen av bildet i henhold til funksjonen i rommet

For eksempel har du to sofaer vendt mot hverandre i stua. Du kan plassere to bilder på hver vegg bak sofaen slik at alle som sitter overfor hverandre kan se hvert bilde foran dem.) For kjøkkenet kan du plassere et lite foto i det øvre hjørnet av spisebordet som kan livne opp rommet.

Del 3 av 3: Hengende bilder

Ordne bilder på en vegg Trinn 12
Ordne bilder på en vegg Trinn 12

Trinn 1. Heng bildet

Et stort bilde eller kunstverk kan være en kilde til stolthet. Du må justere plasseringen av bildet som skal henges før du plasserer bildet på veggen. På denne måten kan du spare penger og unngå å skade bildet fra å falle av veggen.

  • Når du henger noe på en vegg, må du plassere solide spiker på veggen. Dette er noe du bør gjøre når du henger store bilder. For mindre bilder kan du henge dem mellom de to spikrene du legger på veggen.
  • Henger du et bilde mellom de to neglene? Du bør treffe spikeren med hammeren i en vinkel på 45 grader eller mer. Å gjøre dette vil gi et mye sterkere grep enn neglen vinkelrett på veggen.
Ordne bilder på en vegg Trinn 13
Ordne bilder på en vegg Trinn 13

Trinn 2. Se etter alternativer til hengende bilder

Vanligvis er mange bilder sterke nok til å henge med negler. Det er imidlertid andre måter å henge bilder på. Blant dem kroker, ankre og andre verktøy som vanligvis brukes til å henge andre gjenstander på veggen. Her er noen typer verktøy du kan vurdere for å henge bilder:

  • krok. Metallkroker er designet for tørre vegger.
  • Anker. Det er et spikerlignende verktøy, men det har skruer, så det er et sterkere anker for å henge bilder på veggen.
  • Bolt. Disse spesialboltene har vinger som åpnes når du skyver dem mot veggen, og gir et godt grep.
  • Lim. Dette limet har super klebrig egenskaper. Du kan sette det på bildet ditt, så kan du feste det på veggen. Du trenger ikke negler hvis du bruker dette limet.
Ordne bilder på en vegg Trinn 14
Ordne bilder på en vegg Trinn 14

Trinn 3. Unngå å vippe bildet

Hvis du henger et familiebilde på veggen, men posisjonen til bildet er vippet, vil besøkende som kommer hjem til deg føle seg ukomfortable når familiefotoet i stua er vippet. Bruk en linjal for å måle plasseringen av bildet eller bildet ditt, ved hjelp av en blyant for å skissere veggen for å bestemme de rette kantene på hver side for tegningen din. Etter det kan du finne ut hvor neglene skal plasseres for bildet ditt, slik at bildet ditt er rett og ikke skjevt.

Anbefalt: