Slik fjerner du permanente markørflekker fra et tavle

Innholdsfortegnelse:

Slik fjerner du permanente markørflekker fra et tavle
Slik fjerner du permanente markørflekker fra et tavle

Video: Slik fjerner du permanente markørflekker fra et tavle

Video: Slik fjerner du permanente markørflekker fra et tavle
Video: Remove Permanent Marker 2024, Kan
Anonim

Hvis noen bruker permanente markører eller kulepenner på tavlen, bør du prøve flere måter å fjerne flekken på. Heldigvis kan de fleste markørblekk fjernes ved hjelp av husholdningsartikler eller lett finnes i apotek.

Steg

Fjern permanent penn fra en tavle Trinn 1
Fjern permanent penn fra en tavle Trinn 1

Trinn 1. Overskrive det permanente markørblekket med det slettbare markørblekket

Velg svart tusj eller den mørkeste fargen du har. Overskrive den permanente markøren med fullt slettbart tusj. Blekket inneholder en løsning som kan fjerne flekker. La blekket tørke et øyeblikk, og tørk det deretter av med en ren fille eller tavleviskelær.

  • Hvis tavlen og viskelæret ikke er rene (annet enn permanent blekk), kan denne metoden etterlate skitne flekker. Dette kan fjernes på måtene beskrevet nedenfor.
  • Du kan gjenta denne metoden til flekken er helt borte. Hvis flekken fortsatt ikke forsvinner, selv om du har gjort det to ganger, kan du prøve følgende metoder.
Fjern permanent penn fra en tavle Trinn 2
Fjern permanent penn fra en tavle Trinn 2

Trinn 2. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve å bruke ånd

De fleste blekk er laget av en blanding av alkohol. Spray eller fukt en klut med en liten mengde 70% isopropylalkohol eller 100% etylalkohol. Plasser tavlen på et sted som har god luftsirkulasjon. Gni med en klut fuktet med spiritus. Rengjør tavlen med en tørr, ren og ikke grov klut. Gjør en sirkulær bevegelse for å fjerne blekket. Skyll tavlen med en klut fuktet med alkohol. Tørk deretter med en klut eller annen klut.

  • Advarsel: ren alkohol er et brannfarlig stoff. Holdes borte fra varme eller andre forbrenningskilder.
  • Mange husholdningsredskaper inneholder alkohol, slik at de kan brukes til å fjerne flekker. Hvis du ikke har brennevin, bruk hånddesinfeksjonsmiddel, hårspray, barberkrem eller parfyme. Unngå ting som inneholder fargestoffer eller som føles klissete i hendene.
Fjern permanent penn fra en tavle Trinn 3
Fjern permanent penn fra en tavle Trinn 3

Trinn 3. Bruk aceton eller neglelakkfjerner hvis flekken ikke har forsvunnet

Hvis alt det ovennevnte ikke fungerer, bruker du aceton eller neglelakkfjerner, som stort sett inneholder aceton. Aceton er et sterkt kjemikalie som kan skape farlige og brannfarlige røyk. Så bruk alltid disse kjemikaliene på et sted med god luftsirkulasjon. Skrubbe flekken med en klut fuktet med aceton, rengjør deretter tavlen med vann og tørk. Dette materialet kan skade lakkerte tavler eller trerammer. Det er imidlertid den mest effektive måten å fjerne flekker.

  • Hvis det kommer aceton i øynene, skyll øyne umiddelbart med lunkent vann. Vask med rennende vann i 15 minutter. Hold øyelokkene åpne og ikke stopp for å fjerne kontaktlinser.
  • Aceton som kommer på huden din skal vaskes av i 5 minutter. Det vil ikke forårsake skade som går utover irritasjon.
Fjern permanent penn fra en tavle Trinn 4
Fjern permanent penn fra en tavle Trinn 4

Trinn 4. Om nødvendig kan du kjøpe en whiteboard -rengjøringsblanding

De fleste av disse blandingene er dyrere enn brennevin, selv om kvaliteten bare er litt forskjellig. Hvis metodene ovenfor ikke virker, kan du kjøpe et kvalitetsrenseprodukt som er anbefalt av tavleprodusenten, for eksempel MB10W Whiteboard Cleaner.

Fjern permanent penn fra en tavle Trinn 5
Fjern permanent penn fra en tavle Trinn 5

Trinn 5. Ikke stol for mye på å bruke andre blandinger

Noen sier at du kan fjerne flekker med harde rengjøringsmidler som natron, tannkrem, skureaske eller andre hardere ingredienser. Selv om disse materialene kan fjerne flekker, kan de også skade overflaten på tavlen. Slik at det kan gjøre markørblekk vanskelig å fjerne i fremtiden. De fleste rengjøringsprodukter som inneholder ammoniakk, for eksempel Windex, er egnet for daglig bruk. Den kan imidlertid ikke brukes til tung bruk.

Selv om såpevann og eddik kan rense små flekker, kan de ikke rense flekker som ikke kan fjernes med slettbart blekk

Tips

  • Du må skrubbe hardere hvis det er et innrykk fra kulepennen presset mot tavlen. Skader på overflaten kan gjøre det vanskelig å fjerne flekker som produseres i området.
  • Bruk disse blandingene til å fjerne permanente blekkflekker på grove, ikke-absorberende overflater, for eksempel glass. Ikke bruk aceton eller neglelakkfjerner på plastoverflater.

Advarsel

  • I motsetning til permanente markører eller andre penner, kan kulepenner skade og gjøre fordypninger med sine skarpe kanter. Dette vil gjøre tavlen vanskelig å rengjøre.
  • Ikke bland kjemikalier med hverandre. Hvis du har prøvd en av metodene i denne artikkelen og vil fortsette til neste trinn, må du tørke brettet og bruke en ren klut.

Anbefalt: