3 måter å fikse ørelyder på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å fikse ørelyder på
3 måter å fikse ørelyder på

Video: 3 måter å fikse ørelyder på

Video: 3 måter å fikse ørelyder på
Video: 3 Ways to Ease Tinnitus | Stop Suffering From Tinnitus 2024, April
Anonim

Å bruke skadede ørepropper mens du lytter til noe kan være veldig irriterende. Avhengig av problemet kan imidlertid skaden repareres raskt, enkelt og rimelig. Hvis lyden fra øretelefonen bare kuttes av og til, kan du prøve å vri og binde ledningen til det kommer noen lyd. Hvis det ikke fungerer, må du kanskje skru av og lodde tilkoblingene inne. Noen ganger må du kjøpe nye ørepropper. Men hvis du har for vane å beskytte øreproppene når du ikke bruker dem, vil de sannsynligvis fungere i det lange løp!

Steg

Metode 1 av 3: Bandaging the Damaged Earpiece

Fix ørepropper trinn 1
Fix ørepropper trinn 1

Trinn 1. Finn problemområdet

Sett en høyttaler i øret og spill musikk. Når lyden begynner å falle, vær oppmerksom på hvor problemet er. Hvis bare den ene siden er død, indikerer dette en defekt del på den siden. Hvis det ikke er lyd i det hele tatt, kan skaden være i nærheten av kabelkontakten eller den lille metallstangen som brukes til å koble øreproppene til enheten.

Hvis det er andre ørepropper tilgjengelig, kan du prøve å koble dem til for å sikre at problemet ikke kommer fra en defekt øretelefonkontakt. For eksempel, hvis begge settene med ørepropper ikke fungerer når de er koblet til iPhone, må du kanskje reparere kontakten på iPhone i stedet for å fikse kontakten på øretelefonen

Merknader:

Elektriske kortslutninger kommer ofte fra den delen av kabelen som er i nærheten av kontakten eller i selve høyttalerenheten fordi dette er de vanligste kildene til problemer.

Fix Ørepropper Trinn 2
Fix Ørepropper Trinn 2

Trinn 2. Vri kabelen til øretelefonen begynner å fungere igjen

Bøy, rett og juster kabelenes posisjon rundt det skadede området. Mens du gjør det, kan du høre musikk igjen når de skadede endene av kablene berører hverandre. Når du vet riktig plassering av kabelen for å få øretelefonen til å fungere, holder du den stødig.

  • Vri kabelen forsiktig slik at du kan stoppe umiddelbart når du finner riktig posisjon.
  • I sjeldnere tilfeller er den skadede kabelen nær midten av kabelen. Sørg for å teste hele kabelen for å finne ut hvor problemområdet er.
Fix Ørepropper Trinn 3
Fix Ørepropper Trinn 3

Trinn 3. Påfør limet for å holde kabelen på plass

Trykk på ledningen med den ene hånden, og bruk deretter den andre hånden til å påføre elektrisk tape eller tape på problemområdet. Tapen presser innholdet i kabelen slik at fibrene berører hverandre. Så lenge tapen ikke er fjernet, kan du fortsette å bruke øretelefonen.

Hvis du kan, bøy kabelen over det skadede området og påfør lim for å vikle den rundt. Dette forhindrer at kabelen endrer posisjon

Fix Ørepropper Trinn 4
Fix Ørepropper Trinn 4

Trinn 4. Vurder å kjøpe en ny ørehøyttaler

Limtape på øreproppene kan få dem til å fungere igjen, men dette er bare en midlertidig løsning. Hvis du fortsetter å oppleve tekniske problemer, må du kanskje kjøpe en ny enhet eller utføre manuelle reparasjoner. Heldigvis selges ørepropper for ganske mye for øyeblikket.

  • Du kan kjøpe nye ørepropper for rundt 100 000 til 200 000 IDR i elektronikkbutikker eller nettbutikker.
  • Hvis øreproppene fortsatt er under garanti, kan du også sende dem tilbake til servicesenteret for erstatning eller refusjon. Les brukerhåndboken eller garantikortet for å finne ut om produktet fortsatt er under garanti.

Metode 2 av 3: Lodding av den ødelagte leddet

Fix Ørepropper Trinn 5
Fix Ørepropper Trinn 5

Trinn 1. Finn kilden til problemet

Bruk en ørepropp og lytt nøye for å finne ut hvor problemet er. Hvis den ene siden av øretelefonen er av, indikerer det en kortslutning eller kabelskade i dette området. Hvis det ikke er lyd i det hele tatt, kan skaden være rundt kontakten.

Fix ørepropper trinn 6
Fix ørepropper trinn 6

Trinn 2. Lirk plasthuset på siden av høyttaleren som har problemet

For å gjøre dette trenger du et lite flatt verktøy, for eksempel en flatskrutrekker eller lommekniv. Pek spissen av verktøyet inn i leddgapet på rammen, og skyv og vri for å skille det.

Hvis øretelefonhuset ikke er designet for å åpne og lukke, må du bruke superlim for å sette det sammen igjen når du er ferdig med å reparere det

Fix Ørepropper Trinn 7
Fix Ørepropper Trinn 7

Trinn 3. Kontroller øretelefonen for kabelskader

På innsiden av øretelefonen finner du to kobbertråder som kobles til andre terminaler rundt kantene på det sirkulære kretskortet. Du bør se etter ødelagte eller løse kabler.

Hvis begge kablene ser fine ut, kan den skadede tilkoblingen være nederst i nærheten av kabelkontakten

Fix Ørepropper Trinn 8
Fix Ørepropper Trinn 8

Trinn 4. Fjern fatet på jekken hvis den delen er kilden til problemet

Noen ganger er den løse kabelen ikke i øretelefonhuset, men i kontakten som kobles til en mobiltelefon, bærbar datamaskin eller lydenhet i en bil. I dette tilfellet må du fjerne plastskjermen og fjerne gummibelegget for å avsløre kabelen under. Når fatet er fjernet, kan du lodde ledningene slik du vil.

Noen ørepropper har en avtagbar fat, mens andre kan fjernes ved å trekke hardt

Merknader:

Hvis det ikke er noen måte å fjerne fatet fra høyttalerkontakten, har du ikke annet valg enn å klippe det og kjøpe en erstatningskontakt for lodding til den synlige ledningen. Reparasjonssett for øretelefoner selges for 80 000 til 100 000 IDR.

Fix Ørepropper Trinn 9
Fix Ørepropper Trinn 9

Trinn 5. Rengjør de gamle loddemerkene inne i øretelefonen før du lodder det på nytt

Plasser tuppen av loddetapen (avlodningsflette) over loddetinnet som tidligere var koblet til ledningene og terminalene. Varm båndet med et loddejern på stedet der de to er sammenføyet. Kobberet som sitter fast vil skrelle av det gamle loddetinnet og gi plass til det nye loddet.

  • Loddetape (noen ganger kjent som "loddebåndsvek") kan du finne hos din lokale maskinvare eller hjemmebutikk.
  • Etter å ha fjernet de gamle loddemerkene, klipp av endene på loddetapen og gjenta denne prosessen på hver av de gjenværende loddklumpene som tidligere tjente til å holde ledningene sammen, og lag deretter et nytt loddetinn.
Fix Ørepropper Trinn 10
Fix Ørepropper Trinn 10

Trinn 6. Lim de skadede ledningene til terminalene inne i øretelefonen med loddetinn

Når den ødelagte loddetinnet er rengjort, kobler du den løse ledningen til terminalen igjen og påfører den elektriske loddetinn på ledningen 0,32 tommer. Koble hver av de skadede ledningene med loddetinn.

  • Hvis begge ledningene er skadet, kan du koble dem til begge terminalene på kretskortet igjen.
  • Vi anbefaler å bruke bordklemmer eller pinsett for å feste kabelen og øretelefonen mens du arbeider.
Fix ørepropper Trinn 11
Fix ørepropper Trinn 11

Trinn 7. Koble hver fargede ledning til terminalen for å fikse kontakten

Når du kobler til løse ledninger i øretelefonkontakten, er det veldig viktig å sørge for at hver ledning er koblet til riktig terminal. I de fleste ørepropper bør kobbertråden kobles til den store sentrale terminalen, den røde ledningen til den lille terminalen til høyre og den grønne ledningen til venstre.

  • Koble kabelen til feil terminal kan hindre dette forsøket.
  • Hvis du må kutte kontakten for å avsløre den skadede ledningen, kan du kjøpe en erstatningskontakt og koble ledningene til de fargekodede terminalene ved hjelp av loddetinn. Sørg for at fargen på terminalen samsvarer med de medfølgende instruksjonene.
  • På noen erstatningskontaktmodeller kan du ganske enkelt tre den skadede ledningen inn i det lille hullet i terminalen noen ganger uten å lodde den.
Fix Ørepropper Trinn 12
Fix Ørepropper Trinn 12

Trinn 8. Test øretelefonen for å sikre at den fortsatt fungerer

Koble til øreproppene og spill musikken for å sikre at det kommer lyd fra begge sider. Etter å ha reparert skaden på den interne kabelen, vil øretelefonen fungere som ny. Lytt til musikk!

  • Hvis det ikke kommer noen lyd, kan det skyldes at loddetinn ikke setter seg fast eller en feil i de fargede ledningene. Du må prøve igjen for å fikse feilen.
  • Det er veldig vanskelig å reparere skaden i midten av kabelen. Hvis du mener området er problematisk, må du kanskje kjøpe en ny ørehøyttaler.

Metode 3 av 3: Forlenge levetiden til øretelefoner

Fix Ørepropper Trinn 13
Fix Ørepropper Trinn 13

Trinn 1. Koble fra øretelefonen ved å trekke i basen i stedet for å trekke i ledningen

Når du kobler til eller fra øreproppene fra enheten, må du holde den tykke plastbasen rundt kontakten. På den måten vil du ikke skade kabelen når du trekker den ut. Trekk ut øreproppen sakte i stedet for å rive den raskt.

Tips:

Fest elektrisk tape rundt bunnen av øretelefonen for å gi ekstra beskyttelse slik at kabelen ikke bøyes.

Fix Ørepropper Trinn 14
Fix Ørepropper Trinn 14

Trinn 2. Oppbevar øreproppene i bærevesken når de ikke er i bruk

Koble kabelen fra enheten og vikle den litt rundt fingrene. Når kabelen er festet, plasserer du øretelefonen på et flatt underlag for å forhindre at den floker seg. Hvis du vil ha ekstra beskyttelse, plasser øretelefonen i et mykt eller hardt etui for enkel transport.

  • La aldri øreproppene ligge i en pose eller la dem være festet til enheten, da dette kan skade kabelen eller få den til å floke.
  • Du kan kjøpe ørepropper i en nettbutikk eller elektronikkbutikk.
Fix Ørepropper Trinn 15
Fix Ørepropper Trinn 15

Trinn 3. Rengjør øreproppene regelmessig

Hvis øretelefonen har en gummihette, fjern den og tørk den med såpevann for å fjerne voks eller støv. Bruk en tørr tannbørste for å fjerne støv fra små høyttalere som kan blokkere lyden. La gummiskjoldet tørke før du fester det tilbake til øretelefonen.

Ikke fukt øreproppene, da dette kan forårsake permanent skade

Tips:

Hvis det kommer vann på øretelefonen, legg det umiddelbart i en pose ris for å tørke det. Fordyp øreproppene i risen i 2 til 3 dager for å forhindre skade.

Tips

  • Lodding er en enkel jobb. Hvis øreproppene dine er kjøpt for mer enn 300 000 til 500 000 IDR, kan dette spare ganske mye penger.
  • Å ta øreproppene til nærmeste elektronikkbutikk for reparasjon kan være et bedre alternativ enn å kjøpe et nytt sett hvis du ikke har loddejern.
  • Rengjør portene på telefonen eller musikkspilleren for å sikre at støvoppbygging ikke er et problem med øreproppene.

Anbefalt: