Hvordan finne katturin ved hjelp av ultrafiolett lys

Innholdsfortegnelse:

Hvordan finne katturin ved hjelp av ultrafiolett lys
Hvordan finne katturin ved hjelp av ultrafiolett lys

Video: Hvordan finne katturin ved hjelp av ultrafiolett lys

Video: Hvordan finne katturin ved hjelp av ultrafiolett lys
Video: How to Remove Laundry Detergent Spills and Other Soap Spills from Carpet - for Professional Cleaners 2024, Kan
Anonim

Lukten av katteurin er overveldende og irriterende, men flekken kan noen ganger være veldig vanskelig å finne! Heldigvis trenger du ikke stole på nesen alene for å finne luktkilden. Du kan bruke en ultrafiolett lampe som også er kjent som et svart lys. Hvis du skinner lyset inn i et mørkt rom, vil kattens urin lyse en gul eller grønn farge, slik at du enkelt kan finne områder som trenger rengjøring. Når du har funnet området eller delen, nøytraliser urinen med et enzymatisk rengjøringsmiddel!

Steg

Del 1 av 2: Finne urin

Finn katturin med UV -lys Trinn 1
Finn katturin med UV -lys Trinn 1

Trinn 1. Kjøp eller lån en ultrafiolett lampe med en lyslengde mellom 365-385 nm

For best resultat, se etter en LED-lommelykt med 9-12 lyspærer. I tillegg må lommelykten ha en lyslengde på 365-385 nm (forkortelse for nanometer). Kortere lyslengder vil ikke være sterke nok til å belyse katteurin, mens høyere lyslengder vil ha samme effekt som naturlig lys.

  • Du kan få en lampe eller lommelykt som dette fra internett eller en hjemmebutikk.
  • Du kan også få en ultrafiolett lampe med lysrør. Så lenge lampen er merket med en lengde på 365-385 nm, kan lampen fortsatt brukes, selv om lyset fra LED-lamper vanligvis er sterkere eller lysere.

Vet du?

Nanometerenheten brukes til å måle spekteret av synlig lys eller lys som kan sees av det menneskelige øyet.

Finn katturin med et UV -lys Trinn 2
Finn katturin med et UV -lys Trinn 2

Trinn 2. Vent til det blir kveld og gjør rommet så mørkt som mulig

Du kan lukke alle gardinene i rommet så tett som mulig. Det kan imidlertid være lettere å vente til det blir mørkt før du bruker en ultrafiolett lampe. Når du er klar til å lete etter urin, må du slå av lysene i rommet, så vel som lysene i det omkringliggende rommet eller gangen.

Hvis rommet fremdeles ikke er mørkt nok, kan øynene dine ikke oppdage den glødende urinflekken

Finn katturin med et UV -lys Trinn 3
Finn katturin med et UV -lys Trinn 3

Trinn 3. Besøk området der du mistenker at urinen har blitt utsatt og slå på den ultrafiolette lampen

Vanligvis er urin flekker i et område som lukter urin, men noen ganger må du søke i området før du finner det. For å gjøre søket ditt mer effektivt, start der du mistenker at katten ville gå for å gjøre avføring, og utvid søkeområdet utover.

Finn katturin med et UV -lys Trinn 4
Finn katturin med et UV -lys Trinn 4

Trinn 4. Se etter flekker eller områder som lyser i neongult eller grønt

Når ultrafiolett lys treffer urinen, begynner urinflekken å lyse. Flekken kan vises som en flekk, sølepytt, sprut eller drypp, avhengig av mengden urin og stedet den utsettes for.

  • For eksempel, hvis tomaten din spytter ut urinen for å markere territoriet på veggen, kan flekken se ut som en sprut med noen dråper som renner nedover veggen. Hvis fissen din tisser på gulvet, kan du se en stor sirkulær dam av flekker.
  • Noen rengjøringsmidler og andre husholdningsartikler (inkludert tapetlim) kan fluorescerer når de utsettes for ultrafiolett lys, så ikke få panikk hvis hele rommet lyser når du slår på lyset.
  • Andre stoffer som kroppsvæsker og tonisk vann kan også fluorescere. Dra fordel av plasseringen, størrelsen, formen og luktinformasjonen til området i rommet for å se om den glødende flekken er en katturinflekk.
Finn katturin med et UV -lys Trinn 5
Finn katturin med et UV -lys Trinn 5

Trinn 5. Sikt lyset i forskjellige retninger for å undersøke forskjellige overflater

Noen ganger tisser fitta på forskjellige overflater, så sørg for at du ikke bare sjekker gulvet. Rett sakte lyset fra side til side mens du undersøker vegger og dørkarmer, toppen og sidene på møblene og putene eller andre sitteplasser i rommet.

Hvis du ikke finner flekken med en gang, må du sakte bevege deg bort fra luktkilden

Finn katturin med et UV -lys Trinn 6
Finn katturin med et UV -lys Trinn 6

Trinn 6. Merk hjørnet av flekken slik at du enkelt kan finne den

Noen ganger er det vanskelig å huske størrelsen og formen på flekken når lysene er slått på igjen. For å være sikker på at du vet nøyaktig hvor du skal rengjøre, bruk tape eller kritt for å markere området rundt flekken.

Det er en god idé å også rense områdene utenfor den synlige flekken hvis flekken når som helst har sivet og spredt seg. Derfor er det ikke nødvendig å bry seg om å markere omrisset av flekken perfekt. Bare merk på toppen, bunnen og siden av flekken for å fortelle deg hvor den er eller hvor den er

Del 2 av 2: Rengjøring av området

Finn katturin med et UV -lys Trinn 7
Finn katturin med et UV -lys Trinn 7

Trinn 1. Prøv å finne og rengjøre urin flekken så snart som mulig

Selv om det ikke alltid er mulig, jo raskere du rengjør det flekkete området, desto bedre blir resultatene. Hvis du lukter katturin og ikke finner flekken i løpet av dagen, kan du prøve å bruke et ultrafiolett lys for å lete etter flekken om natten.

Katturin vil lukte mer skarp når den er tørr eller nedbrytes. I tillegg blir urinen vanskeligere å fjerne eller fjerne etter å ha festet seg til visse overflater

Finn katturin med et UV -lys Trinn 8
Finn katturin med et UV -lys Trinn 8

Trinn 2. Fukt flekken med en såpevannblanding hvis mulig

Hvis flekken sitter fast på en overflate eller gjenstand som er trygg å våte (f.eks. Teppe), hell noen dråper oppvaskmiddel i en bolle med varmt vann, og fukt deretter flekken grundig med blandingen. La det stå i omtrent en time. Denne prosessen hjelper til med å fjerne krystallene fra kattens urin.

Finn katturin med et UV -lys Trinn 9
Finn katturin med et UV -lys Trinn 9

Trinn 3. Legg en fuktig vaskeklut på flekken

Etter at såpevannet har satt seg i flekken, tørk en ren, fuktig klut over flekken. Gjør dette fra utsiden av flekken innover slik at urinen ikke sprer seg fra stedet.

Hvis du vil rengjøre noe som ikke skal bli vått (f.eks. Skinn- eller tremøbler), må du ikke suge eller våte området med såpevann og tørke en fuktet vaskeklut på flekken så effektivt som mulig. La området tørke helt

Finn katturin med et UV -lys Trinn 10
Finn katturin med et UV -lys Trinn 10

Trinn 4. Spray et enzymatisk rengjøringsprodukt på flekken og la det sitte i 20 minutter

Det finnes en rekke rengjøringsprodukter i butikkene, men for å nøytralisere urinen helt trenger du et enzymatisk rengjøringsprodukt. Fukt eller fukt flekken grundig med produktet, og ikke glem å spraye eller bruke rengjøringsmidlet på området utenfor flekken i tilfelle urinen sprer seg når den fester seg til den flekkete overflaten. Bruksanvisning kan variere fra produkt til produkt, men vanligvis er enzymatiske rengjøringsprodukter tilgjengelig i en sprayform som ikke krever tørking.

  • Du kan få enzymatiske rengjøringsprodukter fra en dyrebutikk eller hjemmebutikk, eller til og med lage din egen rengjøringsblanding hvis du foretrekker det.
  • Sørg for å lese produktinstruksjonene for å sikre at produktet er trygt å bruke på overflatene du må rengjøre. Du må også spraye en liten mengde produkt på skjulte områder for å sikre at produktet ikke skader overflaten på objektet som skal rengjøres. Enzymatiske rengjøringsmidler er vanligvis ganske milde eller skånsomme sammenlignet med andre rengjøringsprodukter.
  • Du kan få enzymatiske rengjøringsprodukter i pulverform hvis elementet du trenger å rengjøre ikke blir vått.

Tips:

Hvis du trenger å rengjøre en gjenstand med materialer som tre eller skinn, kan du lese etiketten for å sikre at produktet du bruker er trygt for disse overflatene.

Anbefalt: