Hvordan måle midjen din uten tape: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan måle midjen din uten tape: 8 trinn (med bilder)
Hvordan måle midjen din uten tape: 8 trinn (med bilder)

Video: Hvordan måle midjen din uten tape: 8 trinn (med bilder)

Video: Hvordan måle midjen din uten tape: 8 trinn (med bilder)
Video: Hvordan krølle håret med en rettetang! 2024, April
Anonim

Hvis du trenger å måle midjen din, men ikke har et målebånd, ikke få panikk! Du kan måle midjen din med en snor, linjal, penger, skriverpapir eller til og med hånden. Du får riktig størrelse på kort tid!

Steg

Metode 1 av 2: Måling av midje med stropp

Mål midjen din uten målebånd Trinn 1
Mål midjen din uten målebånd Trinn 1

Trinn 1. Ta av eller løft klærne

Ideelt sett bør midjen måles uten hindringer, da tykke topper eller undertøy vil gjøre målingene unøyaktige.

Mål midjen din uten målebånd Trinn 2
Mål midjen din uten målebånd Trinn 2

Trinn 2. Finn riktig midje

Den riktige plasseringen av midjen er mellom ribbeina og hoftene. Hvis du ser deg i speilet, er det plassert på en litt slank kroppsdel, vanligvis like over navlen.

Hvis du fortsatt har problemer med å finne midjen, bøyer du litt til siden. Brettet som dannes der du bøyer deg, er riktig plassering av midjen

Mål midjen din uten målebånd Trinn 3
Mål midjen din uten målebånd Trinn 3

Trinn 3. Vikle en snor rundt livet

Når du har funnet riktig midjestilling, tar du en snor og vikler den rundt den. Hold den rett og parallelt med gulvet, og sørg for at stroppen er tettsittende, men ikke for stram.

  • Du kan også bruke tanntråd eller ulltråd hvis du ikke har snor.
  • Ikke tøm magen fordi måleresultatene senere ikke vil være nøyaktige.
Mål midjen din uten målebånd Trinn 4
Mål midjen din uten målebånd Trinn 4

Trinn 4. Pust ut, og merk deretter lengden på tauet

Du kan markere lengden på tauet med fingeren eller kutte tauet med en gang. Sørg imidlertid for at midjen din måles når du puster ut, ikke puster inn, da magen vil utvide seg litt mens du puster ut.

Hvis du ikke har saks, tar du en svart permanent markør for å markere punktet der de to endene av tauet møtes

Mål midjen din uten målebånd Trinn 5
Mål midjen din uten målebånd Trinn 5

Trinn 5. Bruk en linjal eller linjal for å måle tauet, hvis du har et

Spred tauet over en flat overflate, og bruk deretter en linjal eller linjal for å måle lengden. Hvis du bruker en linjal, må du sannsynligvis bruke den mer enn én gang - bare merk hvor den ender med fingeren, flytt linjalen og start på nytt fra det punktet.

Sørg for at strengen er helt rett når den er justert ved siden av linjalen. Ellers kan størrelsen være kortere enn den faktiske midjestørrelsen

Metode 2 av 2: Bruke objekter hjemme

Mål midjen din uten målebånd Trinn 6
Mål midjen din uten målebånd Trinn 6

Trinn 1. Vri lappen rundt livet og multipliser med lengden på sedelen

Rupiah -sedler varierer i størrelse. Du kan lime noen regninger sammen og deretter vikle dem rundt livet. Multipliser antallet noter som er slitt med seddelens lengde for å få en omtrentlig midjestørrelse.

  • Hvis du for eksempel bruker 5 stykker IDR 50.000, 00 sedler, multipliserer du det med seddelens lengde, som er 15 cm. Du får en størrelse på 75 cm for midjeomkretsen.
  • Hvis du limer pengene rundt livet og den siste tråden overlapper den første, bretter du den i to eller tre. Som referanse er IDR 50.000, 00 -sedelen 15 cm lang, når den brettes på midten blir den 7,5 cm lang, og når den brettes i tre blir den 5 cm lang.
Mål midjen din uten målebånd Trinn 7
Mål midjen din uten målebånd Trinn 7

Trinn 2. Mål midjeomkretsen med skriverpapir

Lengden på skriverpapiret er 28 x 22 cm. Lim endene sammen i en sirkel rundt livet, og mål deretter ut hvor mange ark du trenger og multipliser med 28 cm hvis du bruker langsiden eller multipliser med 22 cm hvis du bruker kortsiden for å få en omtrentlig midjemål.

  • Kontroller at du bruker standard skriverpapir. Hvis du tar målinger på denne måten og papiret er for langt eller for kort, vil ikke midjemålingen være nøyaktig.
  • Hvis du allerede har målt midjen din og det siste papiret er for langt, bretter du det i to eller tre for å fullføre målingen. Lengden på skriverpapir delt på to er 10 cm og delt på tre er 7 cm. Legg dette tallet til den siste beregningen for å få midjemåling.
Mål midjen din uten målebånd Trinn 8
Mål midjen din uten målebånd Trinn 8

Trinn 3. Bruk hendene til å estimere midjeomkretsen

Spred armene og mål fra tuppen av tommelen til tuppen av lillefingeren (1 tomme). Etter å ha kjent lengden, for eksempel 1 håndspenn er 20 cm, måler du hvor mange tommer midjen din er. Resultatet multipliseres med 20 cm for å få livets omkrets.

  • Hvis du bruker en snor for å måle livet og ikke har en linjal, må du bruke hendene til å måle lengden på snoren. Du trenger bare å markere hvor fingeren ender og starte neste trinn derfra til hele tauet er ferdig målt.
  • Husk at målinger som dette ikke gir nøyaktige tall, og resultatene kan variere avhengig av kroppsstørrelsen din. Du må kanskje kontrollere håndstørrelsen din før du måler midjeomkretsen.

Anbefalt: