3 måter å glatte håndkleet på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å glatte håndkleet på
3 måter å glatte håndkleet på

Video: 3 måter å glatte håndkleet på

Video: 3 måter å glatte håndkleet på
Video: Hvordan fjerne fettflekker på tøy? 2024, April
Anonim

Selvfølgelig suger det når du må tørke deg selv med et stivt og grovt håndkle. Det er ikke uvanlig at olje, smuss og kjemikalier stivner på et håndkle slik at det føles grovt og vanskelig å holde. Det er en rekke ting som kan føre til at et håndkle får en grov tekstur, for eksempel vaskemiddel, vaskevaner eller til og med vannforsyningen. Imidlertid vil trinnene beskrevet i denne artikkelen hjelpe deg med å glatte ut håndklærne igjen. Les denne artikkelen for å finne ut hvordan du myker et grovt håndkle!

Steg

Metode 1 av 3: Vask og dyppet håndklær

Bløtgjør håndklær Trinn 1
Bløtgjør håndklær Trinn 1

Trinn 1. Vask håndklærne med varmt eller varmt vann

Varmt vann absorberer vaskemiddel bedre. Dette betyr at det er mindre såpe igjen på håndklærne eller “trykt” på håndklærne. I tillegg kan varmt vann også løse opp oljen som er igjen fra rengjøringsprodukter og huden din.

Husk at lyse håndklær kan falme hvis du vasker dem i varmt vann mange ganger. Hvis du ikke har noe imot fargen som falmer på håndklærne dine, vask dem i varmt vann. Hvis du vil beholde fargen på håndklærne, må du vaske dem i kaldt vann og prøve en annen teknikk for utjevning av håndklær

Bløtgjør håndklær Trinn 2
Bløtgjør håndklær Trinn 2

Trinn 2. Bløtlegg et håndkle i tøymykner

Hell 240 ml tøymykner med så mye varmt vann som nødvendig for å suge håndklærne. Bløtlegg håndklærne i myknerblandingen i minst 1 time, eller til mykner har trengt helt inn i stofffibrene.

Mykne håndklær Trinn 3
Mykne håndklær Trinn 3

Trinn 3. Bytt opp vaskemiddel og mykner med eddik

De fleste tøymyknerprodukter inneholder silikon, som kan belegge håndkleets overflate og begrense absorberingsevnen. Kjør en ekstra skyllesyklus mens du vasker håndklærne i vaskemaskinen og bruker en halv kopp (120 ml) eddik i stedet for vaskemiddelet i den første skyllesyklusen. Eddik hjelper til med å fjerne olje og vaskemiddelrester som gjør håndklærne grove, slik at håndklær føles mykere og absorberer vann bedre. Bruk et mildt vaskemiddel (eller bare vann) i den andre skyllesyklusen for å fjerne eddiklukten, uten å ødelegge teksturen på de vaskede håndklærne.

Mykne håndklær Trinn 4
Mykne håndklær Trinn 4

Trinn 4. Bruk natron

Bland 120 gram natron med vanlig vaskemiddel. Natron kan ta opp olje, skitt og kjemikalier som får håndklær til å føles stive eller grove. I tillegg kan natron også utrydde den muggen lukten som utvikler seg når håndklær blir fuktige lenge.

Metode 2 av 3: Prøv tørketeknikken

Mykne håndklær Trinn 5
Mykne håndklær Trinn 5

Trinn 1. Tørk håndklærne ute

Ideelt sett bør du tørke håndklær når været er kjølig og litt vind. Når håndkleet er tørt, elter du det med hendene, som du elter deig eller kjøtt. Klemming bidrar til å redusere stivheten i håndkletekstur.

Mykne håndklær Trinn 6
Mykne håndklær Trinn 6

Trinn 2. Tørk på lav varme

Høye varmenivåer gjør håndklær mykere og mykere, men de kan skade stoffets integritet. Du kan tørke håndklærne ved å tørke dem eller legge dem i tørketrommelen vekselvis. Tørk håndklærne først til de er halvtørre, og fortsett deretter med å tørke i en tørketrommel for å få håndklærne til å føles varmere og mykere.

Når det er tørket, legg håndkleet tilbake i tørketrommelen og kjør tørkesyklusen igjen. Men denne gangen velger du alternativet for tørking uten floker hvis det er tilgjengelig. Dette alternativet får håndkleet til å føles mykere, noe som resulterer i en mykere tekstur

Mykne håndklær Trinn 7
Mykne håndklær Trinn 7

Trinn 3. Rist håndkleet

Etter vask og fjernelse fra tørketrommelen, rist håndkleet. Denne prosessen bidrar til å holde stoffet glatt og mykt.

Mykne håndklær Trinn 8
Mykne håndklær Trinn 8

Trinn 4. Sett inn en tørkekule eller tennisball i tørkesyklusen

Når du tørker håndklær i tørketrommel, legg noen tennisballer eller rene tørketrommelballer i glasset før du lukker døren. Når tørkesyklusen kjøres, vil ballen hoppe i forskjellige retninger og treffe håndkleet. Denne prosessen kan reparere stoffets fibre og myke opp de stive delene av håndkleet.

Metode 3 av 3: Forhindre at håndklær blir stive

Mykne håndklær Trinn 9
Mykne håndklær Trinn 9

Trinn 1. Reduser mengden vaskemiddel som brukes

Vaskemiddel har en høy konsentrasjon slik at litt vaskemiddel er nok til å vaske mye klær. Hvis du bruker for mye vaskemiddel, kan restene bygge seg opp på stoffet, slik at håndklærne føles stive og grove. Prøv å redusere mengden vaskemiddel du vanligvis bruker.

For mye vaskemiddelrester kan fremme utvikling av mugg og bakterier, spesielt hvis håndklærne holdes fuktige i lang tid

Mykne håndklær Trinn 10
Mykne håndklær Trinn 10

Trinn 2. Ikke fyll vaskemaskinens kar med for mange klær

Hvis karet er for fullt, kan håndklærne ikke skylles grundig. Resterende mineraler, skitt og vaskemiddel som fester seg til håndkleet og ikke skylles, får håndkleet til å føles stivt.

Det samme gjelder tørkeprosessen. Vær tålmodig og kjør flere tørkesykluser for å unngå at glasset blir for fullt

Mykne håndklær Trinn 11
Mykne håndklær Trinn 11

Trinn 3. Se opp for hardt vann

Hvis vannet i hjemmet ditt er "hardt" og inneholder mange mineraler, kan vann fra kranen eller vaskemaskinen etterlate kalkrester på håndklærne. Kjøp et mineralfilter for å redusere kalk- eller mineralinnholdet i vannet, eller vask håndklær med brønnvann eller annen renere vannkilde.

Anbefalt: