Slik forsvarer du deg: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik forsvarer du deg: 12 trinn (med bilder)
Slik forsvarer du deg: 12 trinn (med bilder)

Video: Slik forsvarer du deg: 12 trinn (med bilder)

Video: Slik forsvarer du deg: 12 trinn (med bilder)
Video: Video 96 5 måter å bruke verbet "Å FÅ" på :-) 2024, April
Anonim

Et viktig aspekt ved å kunne opprettholde din identitet er å ha personlig integritet og respekt for deg selv. For det, sørg for at du bruker verdien av dyd når du lever ditt daglige liv og ikke oppfyller andres ønsker eller forventninger slik at de godtar deg. Dermed kan du bli en uavhengig, trygg og glad person. I tillegg kan du leve ditt daglige liv på en nyttig måte slik at livet føles mer meningsfullt fordi du har gitt det beste for deg selv og andre. Å leve ditt daglige liv ved å vise integritet og være ærlig er ikke lett, spesielt for unge mennesker, men ved å opprettholde din identitet venter et hyggelig liv på deg.

Steg

Del 1 av 3: Vis integritet når du er sosial

Vær tro mot deg selv Trinn 1
Vær tro mot deg selv Trinn 1

Trinn 1. Snakk ærlig uansett hvem du snakker med

En måte å respektere deg selv på er å snakke etter ditt hjerte. I stedet for å bukke under for venners ønsker eller samfunnets krav og bare støtte andres meninger, motstår mennesker som er i stand til å forsvare seg mot disse impulsene. De er vant til å uttrykke sine tanker og følelser ærlig (selv om de er høflige, selvfølgelig).

For eksempel, hvis noen av vennene dine komplimenterer deg med en film du ikke liker, kan du si til dem: "Jeg er glad den var god, men jeg likte den ikke."

Vær tro mot deg selv Trinn 2
Vær tro mot deg selv Trinn 2

Trinn 2. Ikke legg ned andre mennesker for å få deg til å se bra ut

Når du er sosial, må du ikke kritisere andre mennesker for å høres morsomme, smarte eller kule ut. For eksempel, hvis vennene dine gjør narr av noen som liker å være alene, ikke gå med på det bare for å gjøre dem lykkelige. Fortell dem i stedet: "Kom igjen, ikke snakk dårlig om mennesker."

Denne typen holdning viser at du har manerer og ikke vil endre dem bare av frykt for å bli undervurdert

Vær tro mot deg selv Trinn 3
Vær tro mot deg selv Trinn 3

Trinn 3. Vær selektiv når du sosialiserer deg ved å velge venner med integritet

Menneskene vi samhandler med har ofte stor innflytelse på atferdsmønstrene våre. Menneskene rundt deg som påvirker eller krever at du gjør noe eller endrer, har en tendens til å gjøre det vanskelig for deg å opprettholde din identitet. En støttende venn kan gi tilbakemelding hvis du forfalsker og støtte deg gjennom et problem.

  • Velg venner med omhu. Bli venn med folk som er veloppdragne, høflige, vennlige og ikke legger ned andre mennesker. Finn venner som støtter og beundrer deg fordi du er akkurat som du er. Hvis ikke, still spørsmål om motivene og årsakene til å være venner med deg.
  • Be en støttende venn eller et familiemedlem om å være mentor, slik at du kan forbli en person med integritet. Velg en venn som er klar til å støtte deg når du trenger å diskutere for å ta en avgjørelse som er i tråd med dine prioriterte verdier.
Vær tro mot deg selv Trinn 4
Vær tro mot deg selv Trinn 4

Trinn 4. Ikke skjul karakteren din eller preferansene

Husk, det er ingen vits i å lyve for andre om hvem du er og verdiene du tror på. Selvrespekterende mennesker lar andre vite sin tro og personlighet. Hvis du føler behov for å skjule visse aspekter av karakteren din (for eksempel religiøs tro eller politiske preferanser), er det en god sjanse for at du ikke godtar deg selv som du er.

For eksempel er du ikke en fotballfan, mens vennene dine vil se på en fotballkamp. Ikke bli med dem for å holde deg akseptert av gruppen. Fortell dem heller: "Hva med å prøve noe annerledes for en gangs skyld. La oss bowle!"

Del 2 av 3: Å kjenne seg selv

Vær tro mot deg selv Trinn 5
Vær tro mot deg selv Trinn 5

Trinn 1. Bestem dyder du tror på

En persons personlige preferanser og oppførsel bestemmes av de dyder han tror på. Ta derfor tid til refleksjon for å finne ut hvilke verdier du anser som dyder når du lever i ditt daglige liv, for eksempel frihet, makt, vilje til å hjelpe andre og integritet, og rangere dem deretter fra de viktigste. Denne metoden hjelper deg med å bestemme de dyder som er prinsippene i livet ditt.

  • Over tid kan det være at dyder du tror på endrer seg, slik at listen du lager må endres også. Derfor må du sørge for det med jevne mellomrom ved å reflektere over alle muligheter, slik at dette trinnet kan implementeres på riktig måte.
  • Hvis du ikke vet hvordan du lager denne listen ennå, kan du bruke internett for instruksjoner.
Vær tro mot deg selv Trinn 6
Vær tro mot deg selv Trinn 6

Trinn 2. Bestem tingene du er interessert i

Dette er viktig slik at du kan kjenne og sette pris på deg selv. Interesser kan være mellommenneskelige ferdigheter, profesjonelle ferdigheter eller hobbyer. Etter å ha bestemt noen av tingene du anser for å være styrker, vil du forstå deg selv bedre og kunne opprettholde din identitet.

  • For eksempel er søsteren din en veldig god idrettsutøver, men du er ikke talentfull til å være en idrettsutøver. Ikke bekymre deg! Finn ut hva du er god til, som å lage kunst eller drive en bedrift.
  • Et annet eksempel, hvis vennene dine liker å spille videospill, men du ikke er interessert i disse aktivitetene, kan du tenke på hvordan du kan redusere samspillet med dem, slik at du har mer tid til å glede deg over hobbyer.
Vær tro mot deg selv Trinn 7
Vær tro mot deg selv Trinn 7

Trinn 3. Tilgi deg selv

Alle kan og vil gjøre feil. I stedet for å angre på det som har skjedd, kan du ta lærdom av feilene du har gjort og leve et bedre dagligliv. Ellers vil du fortsette å skylde på deg selv for noe som er tidligere og som ikke kan endres.

For eksempel, hvis du ikke består semestereksamen, ikke slå deg selv. Finn i stedet ut feilene som gjorde at du mislyktes, og prøv deretter å fikse dem under den kommende eksamen

Vær tro mot deg selv Trinn 8
Vær tro mot deg selv Trinn 8

Trinn 4. Sett mål i henhold til SMART -kriterier, og arbeid deretter mot å nå dem

Du vil være motivert og ha integritet hvis du har satt deg målene du vil oppnå i ditt personlige og profesjonelle liv. SMART står for spesifikk (spesifikk), målbar (målt), oppnåelig (oppnåelig), relevant (nyttig) og tidsbegrenset (planlagt). SMART -kriteriene hjelper deg med å sette realistiske og oppnåelige mål for å holde deg fokusert på å gjøre drømmene dine til virkelighet.

  • For eksempel, si at du ønsker å være musiker. Spesifiser først instrumentet du vil spille og hvilket utdanningsnivå du må ha. Bestem deretter din evne til å oppfylle dette ønsket. (Hvis du vil være dirigent for et orkester på campus, kan drømmen din gå i oppfyllelse, men ønsket ditt vil være vanskelig å oppnå hvis du skal erstatte Addie MS).
  • Sørg for at du vil være musiker i henhold til dine interesser (selv om det er 1, 3 eller 5 år senere). Sett en frist som frist for å nå målet.

Del 3 av 3: Eliminere negative oppfatninger av deg selv

Vær tro mot deg selv Trinn 9
Vær tro mot deg selv Trinn 9

Trinn 1. Ignorer andres meninger som setter deg ned

Hvis en venn eller medarbeider kommer med en ikke-konstruktiv kritikk, ikke bry deg om dem. Folk som fortjener å være venner, er de som alltid støtter, setter pris på og elsker deg av hele sitt hjerte. For eksempel, hvis vennen din kritiserer klærne du har på deg, bare ignorer den ubehagelige oppfatningen.

  • Du kan imidlertid dra nytte av positive og konstruktive tilbakemeldinger på tips til selvforbedring fra venner og familiemedlemmer. Støttende mennesker kan tilby råd som hjelper deg med å utforske nye talenter og ferdigheter, slik at du kan utvikle deg selv.
  • For eksempel, hvis en venn sier: "Jeg er bekymret for at vennene dine vil forsvinne fordi du har blitt irritabel i det siste. Prøv å lære å kontrollere følelsene dine.", Er dette innspillet verdt å vurdere.
Vær tro mot deg selv Trinn 10
Vær tro mot deg selv Trinn 10

Trinn 2. Skriv ned noen egenskaper eller ferdigheter som er dine sterke sider

Dette trinnet hjelper deg med å danne en positiv oppfatning av deg selv. Selvforsømmelse eller en følelse av mindreverdighet gjør det vanskelig for deg å opprettholde din identitet. Ta et stykke papir og en penn og skriv ned 5-10 gode ting du har, for eksempel:

  • Kunne spille gitar godt.
  • Ha empati.
  • humoristisk.
  • Brenner for å forfølge mål.
  • En god lytter.
Vær tro mot deg selv Trinn 11
Vær tro mot deg selv Trinn 11

Trinn 3. Tenk på hvordan du kan dra nytte av dine styrker

Dette trinnet lar deg sette pris på deg selv autentisk og konsekvent. For eksempel, hvis styrken din er å kunne føle empati, gjør intensjonen om å vise empati til venner og familiemedlemmer. Hvis din styrke er å være humoristisk, får andre mennesker til å le ved å fortelle vitser.

Disse tipsene vil hjelpe deg med å bygge et positivt selvbilde, slik at du kan opprettholde din identitet og tro fordi du ikke trenger å leve dagen din i påskudd og gjøre ting som går mot hjertet ditt

Vær tro mot deg selv Trinn 12
Vær tro mot deg selv Trinn 12

Trinn 4. Lær å godta dine egne mangler

Alle har feil, og disse er vanskelige å endre. Så lær å godta det, og prøv å bruke dine styrker til å vise de beste aspektene ved din personlighet. Å opprettholde den du er betyr ikke å være besatt av å være perfekt, det handler om å akseptere deg selv som du er ved å finne ut av dine interesser, atferdsmønstre og personlighet.

For eksempel, hvis du er rask til å sint eller har en tendens til å handle impulsivt, kan du jobbe med å forbedre det aspektet av personligheten din uten å hate eller nedsette deg selv

Tips

  • Ignorer folk som satte deg ned. Alle har sine egne fordeler på forskjellige måter.
  • Hvis du ikke kan godta deg selv, er den beste måten å være tro mot deg selv å prøve å finne ut forskjellige aspekter ved deg selv. Mange av oss vet det ikke eller har ikke bestemt livets formål. Dette er en naturlig ting.
  • Ikke endre hvem du er for å imponere andre! Folk som ikke kan godta deg for den du er, er ikke verdig respekt.

Anbefalt: