5 måter å bli kvitt bekymringer

Innholdsfortegnelse:

5 måter å bli kvitt bekymringer
5 måter å bli kvitt bekymringer

Video: 5 måter å bli kvitt bekymringer

Video: 5 måter å bli kvitt bekymringer
Video: Krem Nasjonal: Verdens mest irriterende jente 2024, Mars
Anonim

Kan du ikke slutte å tenke på noe? Tenker du ofte på ting som ikke har skjedd ennå, men som kan skje? I så fall kan du føle deg engstelig. Bekymring er faktisk en slags tenkning. Gjentatt og uproduktiv tenkning fordi det ikke løser noe problem, og noen ganger gjør problemet enda mer komplisert. Når du bekymrer deg, øker stressnivået ditt. Dette vil påvirke din evne til å ta avgjørelser, din lykke og forholdet til andre mennesker. Du tror kanskje først at bekymring ikke er en stor ting og trenger oppmerksomhet, men bekymring kan raskt overvelde og ta over livet ditt. Hvis du føler at bekymringen din går ut av kontroll, betyr det at det er på tide å begynne å ta over sinnet ditt og bli kvitt bekymringen din.

Steg

Metode 1 av 5: Gjenkjenne bekymringer

Eliminer bekymring trinn 1
Eliminer bekymring trinn 1

Trinn 1. Vet hva bekymring er

Du kan ikke løse et problem uten å vite hva problemet er. Først av alt må du vite hva slags bekymring du opplever.

  • Når du er bekymret for noe, skriv det ned. Start med å legge merke til hvordan du føler deg, hva som skjer rundt deg og hvilke tanker som går gjennom tankene dine. Vær oppmerksom på de forskjellige følelsene som oppstår i hele kroppen din, for eksempel stramme muskler eller urolig mage. Når det er notert, kan du begynne å analysere årsaken til bekymringen din.
  • Be menneskene rundt deg om hjelp til å gjøre deg oppmerksom på når du er bekymret. Når folk er bekymret, stiller de vanligvis spørsmål som om de kunne gjette hva som skulle skje. Vanligvis vil folk som er bekymret vise sin bekymring. Venner og familie vil vite at de er bekymret. Be dem om å varsle deg om en tid du var bekymret; på den måten kan du vite hva som bekymrer deg.
Eliminer bekymring trinn 2
Eliminer bekymring trinn 2

Trinn 2. Skill hva som er ekte og hva som ikke er

Bekymring er født av det ukjente. Bekymringer gir mening fordi det ukjente er skummelt. Det er mange muligheter som bare kan fastslås i fremtiden. Problemet er at de fleste av disse mulighetene ikke vil gå i oppfyllelse i fremtiden, og du vil ende opp med å kaste bort energien din på å tenke på meningsløse ting. Dermed er bekymring noe som ikke er produktivt. Når du veier bekymringene dine, må du vite klart om du tenker på noe som faktisk har skjedd eller noe som kan skje.

  • Skriv ned det du er bekymret for. Sirkel rundt det som skjer og kryss av det som ikke skjer, men kan skje. Fokuser oppmerksomheten på det som skjer; det er alt du kan gjøre nå.
  • Du kan planlegge og forberede deg på fremtiden, men til noe er gjort, er det den eneste planleggingen og forberedelsen du kan gjøre i nåtiden.
Eliminer bekymring trinn 3
Eliminer bekymring trinn 3

Trinn 3. Reflekter over om tankene dine er produktive

Når du er bekymret, kan tankene dine raskt løpe vekk fra problemet og begynne å tenke på hva som kan skje. Når du er i en stressende situasjon, er det vanskelig å si om du tenker rett. Tenk på tankene dine: kan det du tenker hjelpe deg med å løse problemet? Hvis ikke, er du bekymret.

  • La oss ta et eksempel. Bilen din er ødelagt. Du må gå på jobb, men kan ikke fordi det ikke er bil. Du begynner å tenke at hvis du ikke går på jobb, kan du få sparken. Så begynner du å tenke på hvordan du ikke kan betale husleien og kan bli sparket ut av leiligheten. Det er lett for tankene dine å løpe og løpe unna problemene som ligger foran deg. Men hvis du holder fokus på situasjonen, vil du ikke miste jobben eller leiligheten din. Du vet ikke om disse tingene faktisk vil skje, og det burde være en lettelse.
  • Et annet eksempel. Du elsker barnet ditt veldig godt. Du vil ikke at noe skal skje med dem, så du tar alle skritt for å sikre at de ikke blir syke. Du kan ikke sove om natten fordi du er opptatt av å tenke på de forskjellige måtene de vil bli syke på dagen etter. Hvis du fokuserer tankene dine på deres helse, sikkerhet og lykke, vil du kunne tilbringe kvalitetstid med dem, noe som er bra for dem. Du kan gjøre det ved å gå tilbake til nåtiden og stoppe bekymringsspiralen.
Eliminer bekymring trinn 4
Eliminer bekymring trinn 4

Trinn 4. Skriv ned de forskjellige tingene du er bekymret for fra fortid, nåtid og fremtid

Mange bekymrer seg for fortiden deres og hvordan den påvirker deres nåværende liv. Andre mennesker bekymrer seg for tingene de gjør nå, og hvordan disse tingene vil påvirke fremtiden deres. Det er til og med mennesker som bekymrer seg for alt: de er stadig opptatt av å tenke på fortid, nåtid og fremtid. Skriv ned dine bekymringer for å lette tankene dine.

  • Skriv en dagbok der du fyller ut alle dine bekymringer i dag. Du kan skrive denne dagboken før sengetid eller når du føler deg bekymret.
  • Logg alle bekymringer i telefonen. Bruk en memo -app på telefonen eller en dagbok -app.

Metode 2 av 5: Del bekymringene dine med andre

Eliminer bekymring trinn 5
Eliminer bekymring trinn 5

Trinn 1. Del bekymringene dine med noen du stoler på

Dette vil hjelpe deg å slutte å bekymre deg. Få hjelp av en venn eller et familiemedlem som forstår dine følelser.

  • La personen få vite at du forstår at du er bekymret, men at du må snakke om det for å lindre. De vil sikkert forstå og vil gjerne hjelpe deg.
  • Hvis mulig, finn noen som deler bekymringene dine, slik at du ikke føler deg alene. Du vil kunne redusere bekymringene dine med den personen ved å fokusere på det som er i øyeblikket.
Eliminer bekymring trinn 6
Eliminer bekymring trinn 6

Trinn 2. Skriv ned situasjoner som bekymrer deg

Skriv til du ikke kan skrive mer. Friformskriving som dette vil vise forskjellige ting som underbevisstheten din tenker for tiden. Kanskje du vil bli overrasket over resultatene fordi bekymringene dine vanligvis ligger bak ting du ikke forstår bevisst.

Noen ganger stammer bekymring fra følelsen av at du går gjennom noe vanskelig alene. Du kan føle deg mer støttet og komfortabel etter å ha snakket om det med andre mennesker

Eliminer bekymring trinn 7
Eliminer bekymring trinn 7

Trinn 3. Del dine bekymringer med en terapeut

En profesjonell terapeut kan hjelpe deg med å slippe bekymringene. De forstår at bekymring er en type tenkning som kan endres. Du trenger bare å forstå det og følge ekspertens veiledning.

  • Se etter en terapeut som ofte har jobbet med mennesker med angst eller bekymringsproblemer.
  • Fortell terapeuten at du prøver å bli kvitt bekymringene dine, slik at du kan føle deg lykkeligere.
  • Ikke vær redd for å snakke om bekymringene dine i detalj. Noen ganger er det en måte å slappe av.

Metode 3 av 5: Bli kvitt bekymringen

Eliminer bekymring Trinn 8
Eliminer bekymring Trinn 8

Trinn 1. Reflekter over fordelene med å bekymre deg

Du vil ta vare på deg selv, og det motsatte er sant: du vil ikke skade deg selv. Husk at bekymring kan skade deg. Hvis du er ærlig med deg selv, blir det lettere for deg å slippe bekymringene.

Eliminer bekymring Trinn 9
Eliminer bekymring Trinn 9

Trinn 2. Tell pustene dine

Pust inn gjennom nesen, og pust deretter ut gjennom munnen. Tell pusten din fordi bekymring kan bygge opp med høyt stressnivå. Dette vil redusere følelsen av stress.

  • Hvis du etter denne pusteøvelsen fremdeles føler deg bekymret, tenk på bekymringen et øyeblikk, og bruk deretter pusten til å slippe den. Bruk pusten til å blåse bekymringer vekk fra tankene dine.
  • Gjør så mye du trenger. Det er mennesker som trenger 10 ganger, det er også de som trenger 20 ganger. Dette tallet trenger ikke å være forhåndsbestemt. Vurder hvert 10. åndedrag.
Eliminer bekymring Trinn 10
Eliminer bekymring Trinn 10

Trinn 3. Bruk 30 minutter på å bekymre deg

Kontroller bekymringen din ved å begrense den til 30 minutter. Etter at de 30 minuttene er over, instruer du deg selv om å fokusere på noe annet. Bruk en alarm for å hjelpe deg, slik at du ikke trenger å bekymre deg for mye etter at tiden er ute.

Eliminer bekymring Trinn 11
Eliminer bekymring Trinn 11

Trinn 4. Bruk tankestoppende teknikker

Når du begynner å bekymre deg, si til deg selv at du skal stoppe. Tanken om kommando vil erstatte tanken på bekymring. Du kan si det høyt eller bare stille. Mange terapeuter bruker denne teknikken for å hjelpe folk til å stoppe negative tanker. Når bekymring oppstår i tankene dine, vil den raskt forsvinne hvis du sier til deg selv at du skal stoppe. Men du må huske at dette er en oppførsel du må lære på egen hånd. Det kan være mindre effektivt i begynnelsen, men med øvelse kan du stoppe negative tanker umiddelbart. Det er mennesker som kan gjøre denne teknikken bedre enn noen andre. Hvis du finner ut at denne teknikken ikke fungerer for deg, kan du bruke mindfulness -teknikker.

Eliminer bekymring Trinn 12
Eliminer bekymring Trinn 12

Trinn 5. Bli vant til ikke å bekymre deg

Bruk et gummibånd på håndleddet. Når du er bekymret, trekker du i gummibåndet og klikker det rundt håndleddet. Det er også en slags tankestopp -teknikk som kan hjelpe deg med å slutte å bekymre deg og fokusere på nåtiden.

Eliminer bekymring Trinn 13
Eliminer bekymring Trinn 13

Trinn 6. Hold fast i noe

Forskning viser at mennesker som bruker hendene, er mindre sannsynlig å bekymre seg. Når du er fokusert på et objekt i hånden, vil du ikke fokusere på det du tenker. Du kan for eksempel holde en tennisball eller et bønnekransformet armbånd. Tell perlene på armbåndet eller hold ballen hardt og tell rytmen.

Metode 4 av 5: Ta vare på deg selv

Eliminer bekymring Trinn 14
Eliminer bekymring Trinn 14

Trinn 1. Få nok søvn

De fleste trenger minst syv timers søvn per natt. Mangel på søvn kan øke stressnivået og føre tankene dine til bekymring. Du må få nok søvn.

  • Hvis du har problemer med å sove om natten fordi du er bekymret, må du søke hjelp fra legen din. Kanskje du trenger sovepiller for å få søvnen din tilbake jevnt. Det kan være nok til å bli kvitt bekymringen.
  • Hvis du vil ha en naturlig sovepille, bruker du melatonin. Rådfør deg med lege før bruk.
Eliminer bekymring trinn 15
Eliminer bekymring trinn 15

Trinn 2. Spis sunt

De forskjellige vitaminene og næringsstoffene du får fra sunn mat kan bidra til å redusere blodtrykket og forbedre hjernens funksjon. Begge disse kan bidra til å redusere stress. Mindre stress kan føre til mindre bekymring.

Eliminer bekymring Trinn 16
Eliminer bekymring Trinn 16

Trinn 3. Trening

Trening kan senke stressnivået, og deretter senke angstnivået. Løping kan hjelpe deg med å bli kvitt bekymringen fordi du vil ha det vanskelig å bekymre deg når kroppen din er aktiv. Fysisk aktivitet frigjør endorfiner som vil roe deg ned og få deg til å føle deg energisk nok til å komme gjennom dagen.

  • Sykle med vakker natur rundt deg.
  • Løpe i parken.
  • Spill tennis med venner.
  • Gå i hagen.
  • Gå opp på fjellet med venner.

Metode 5 av 5: Meditasjon

Eliminer bekymring Trinn 17
Eliminer bekymring Trinn 17

Trinn 1. Begynn å meditere hver dag

Forskning viser at meditasjon kan lindre angst i hjernen. Meditasjon kan roe hjernen. Siden bekymring er forankret i angst, hvis du ikke bekymrer deg, vil bekymringen minke, eller du vil ikke bekymre deg i det hele tatt.

Eliminer bekymring Trinn 18
Eliminer bekymring Trinn 18

Trinn 2. Sitt korsbeinte med armene på hver side av kroppen din

Denne stillingen vil roe kroppen din. Når du kan roe ned kroppen din, vil hjernen din ta det som et tegn på at du ikke er i fare og kan starte avslapningsprosessen.

  • Hvis du ikke kan sitte på tvers av beina, kan du sitte komfortabelt.
  • Du kan legge deg ned, men pass på at du ikke sovner!
  • Hvis du sitter på en benk, må du passe på at det er et mykt område rundt hodet ditt for demping hvis du sovner. Folk som mediterer kan noen ganger sovne fordi de føler seg for avslappet.
Eliminer bekymring Trinn 19
Eliminer bekymring Trinn 19

Trinn 3. Lukk øynene og fokuser på pusten

Du har en indre beroligende mekanisme, som er pusten din. Når du fokuserer på å puste, vil du merke når du puster for fort. Hvis du puster for fort, senk det ved å puste dypere og puste ut til du blir pusten.

Tell pustene dine. Pust inn i tre sekunder og pust deretter ut i tre sekunder. Hold ut et sekund eller to før du puster ut. For å roe deg ned, pust sakte

Eliminer bekymring Trinn 20
Eliminer bekymring Trinn 20

Trinn 4. Fokuser tankene dine på hvordan du føler deg i øyeblikket, og la deg selv føle deg rolig og i fred

Vær oppmerksom på dine indre tanker når du mediterer. Hvis du føler deg rastløs, gjentar du ordet "ro deg ned". Du kan bruke andre ord eller lyder så lenge de beroliger deg.

Hvis du tenker på noe som bekymrer deg, ikke kjemp mot det. Du vil til og med føle deg rastløs. Vær oppmerksom på tanken, så la den gå. Du kan også si: "Slipp."

Eliminer bekymring trinn 21
Eliminer bekymring trinn 21

Trinn 5. Stå sakte opp

Når du er ferdig, åpner du øynene sakte, sitter stille et øyeblikk og reiser deg deretter. Strekk om nødvendig kroppen, og fortsett deretter aktiviteten stille. Du kan slutte å føle deg rastløs (og dermed slutte å bekymre deg) ved å meditere midt på dagen.

Tips

  • Bruk metodene ovenfor hvis du er bekymret for mye eller for lenge.
  • Å slippe disse bekymringene tar tid. Fortsett å øve til disse metodene fungerer for deg.
  • Ikke la deg gruble fordi du er bekymret. Dette vil gjøre problemet ditt verre. Tillat deg selv å føle deg bekymret, og prøv deretter å eliminere det med de forskjellige metodene ovenfor.
  • Hvis du fortsatt ikke kan kvitte deg med bekymringene dine, kan du be en terapeut eller profesjonell lege om hjelp.

Anbefalt: