Slik defuser irritasjon til andre: 13 trinn

Innholdsfortegnelse:

Slik defuser irritasjon til andre: 13 trinn
Slik defuser irritasjon til andre: 13 trinn

Video: Slik defuser irritasjon til andre: 13 trinn

Video: Slik defuser irritasjon til andre: 13 trinn
Video: GRIEF | HOW TO COMFORT SOMEONE WHO IS GRIEVING 2024, April
Anonim

Det er to hovedårsaker til å bli irritert over andre mennesker, det kan være fordi du samhandler med en irriterende person (en vanlig grunn) eller (som alle har opplevd) deg selv som provoserte til å føle seg irritert, mens den andre personen bare gjorde noe naturlig, pust for eksempel. Du kan dempe din irritasjon med andre mennesker ved å endre tankegangen din. Bortsett fra å gjøre deg klar til å møte enhver situasjon, er denne metoden veldig nyttig for å opprettholde helse.

Steg

Del 1 av 2: Håndtere irriterende mennesker

Bli mindre irritert med mennesker Trinn 1
Bli mindre irritert med mennesker Trinn 1

Trinn 1. Få en vane med å puste dypt

Å puste med membranen kan lindre stress. Pust dypt mens du teller en til ti rolig og sakte. Tenk deg at du er på stranden og nyter lyden av bølgene og den avslappende lyden av måker. Kjenn havet skvette mot ansiktet ditt og prøv å roe deg ned. Begynn å huske de fantastiske opplevelsene du har med dine nærmeste, suksessene du har hatt og gleden over å være fri for ansvar.

Bli mindre irritert med mennesker Trinn 2
Bli mindre irritert med mennesker Trinn 2

Trinn 2. Glem hvordan den andre personen "skal" oppføre seg og hva han "burde" gjøre

Det er relatert til lystkontroll. Ofte er vi veldig fiksert på visse synspunkter om hvordan vi skal oppføre oss og handle. Denne tankegangen forårsaker noen ganger harme hvis noens oppførsel ikke er i samsvar med våre ønsker med den begrunnelse at "det er generelle standarder for anstendighet" som må følges sammen. Selv om vi kan forvente at andre skal oppføre seg hensiktsmessig, kan dette ønsket noen ganger føre til harme og skuffelse. Det er imidlertid andre tips du kan bruke:

Ikke forvent for mye av andre mennesker. Stol på andre, men ikke forvent at de vil imponere deg med deres oppførsel, omsorg og tale. Du vil sette mer pris på andre mennesker hvis du ikke krever for mye. Å ha rasjonelle ønsker er den beste måten å ikke bli lett irritert

Bli mindre irritert med mennesker Trinn 3
Bli mindre irritert med mennesker Trinn 3

Trinn 3. Spør hvilken bruk er irritasjon for deg?

"Hva tjener jeg på å bli irritert?" Dette spørsmålet kan være vanskelig å svare på, men det er også mulig at svaret er fordi du føler deg bedre enn andre mennesker. Men egentlig hva du vil, døm deg selv etter atferd andre eller basert på atferd deg selv? Din identitet vil bli bedre hvis den måles på grunnlag av din egen oppførsel, ikke på andres oppførsel.

Bli mindre irritert med mennesker Trinn 4
Bli mindre irritert med mennesker Trinn 4

Trinn 4. Ikke vær redd for å velge holdningen til ikke å reagere

Når noen irriterer oss, blir følelsene våre vanligvis lett provosert, så det er vanskelig å ikke reagere. Som et resultat dukker det opp upassende ord eller handlinger som vi ender med å angre på. I stedet for å fikse det, gjør sinne ofte situasjonen verre. Ta et dypt pust mens du prøver å roe deg ned, og tenk igjen om hva du reagerer på. Svaret kan være ingen.

Hvis en kollega liker å trakassere en kvinnelig kollega på jobben, kan du si: "Toyib, jeg synes ikke du skal sammenligne kvinner med slike kyr." Imidlertid, hvis han har trakassert deg på samme måte igjen og igjen, ikke la ham være fornøyd med å ignorere ham

Bli mindre irritert med mennesker Trinn 5
Bli mindre irritert med mennesker Trinn 5

Trinn 5. Vær oppmerksom på kroppsspråket ditt

Rynker pannen, stirrer eller er misfornøyd er alle tegn på sinne og hat. Hvis du oppfører deg på en slik måte mot en irriterende person, vil han eller hun bli sint tilbake fordi denne oppførselen er smittsom. Før du vet ordet av det, blir situasjonen verre. Så mye som mulig, prøv å roe deg ned, oppretthold din holdning, og ikke nekt for noe fordi det vil vise at du er opprørt.

Bli mindre irritert med mennesker Trinn 6
Bli mindre irritert med mennesker Trinn 6

Trinn 6. Gjør de beste forutsetningene

I stedet for å anta at den irriterende personen vil gjøre deg opprørt, late som de ikke forstår hva de gjør. Andre mennesker vil vanligvis ikke gjøre deg opprørt. Han skjønte bare ikke at handlingene hans var irriterende. Med andre ord kan det være at han tenker på seg selv og ikke er klar over din eksistens. Husk at du også tenker mer om deg selv enn du tror om noen andre. Dette gjelder alle.

Bli mindre irritert med mennesker Trinn 7
Bli mindre irritert med mennesker Trinn 7

Trinn 7. Ignorer de små tingene

Et lite barn irriterer deg på flyet; mannen i kø bak deg ringer mens du snakker høyt; kvinnen som sitter ved siden av deg har spurt to ganger om legen har kommet. Disse vil alle fremstå som uviktige små ting, hvis du kan utvide horisonten. Livskvaliteten din vil bli bedre ved å lære å gi slipp, overse de små tingene og fokusere din begrensede energi og evner på de tingene som virkelig betyr noe: venner, familie, helse, sikkerhet, søke nye opplevelser, eventyr og skape uforglemmelige vakre minner.

Godta de tingene som ikke kan endres lenger. Du kan endre deg selv, endre hårfarge og endre innredningen din, men du kan ikke endre noen andre. Fokuser energien din på tingene du kan endre for at menneskene rundt deg skal se

Bli mindre irritert med mennesker Trinn 8
Bli mindre irritert med mennesker Trinn 8

Trinn 8. Ikke prøv å glede andre mennesker

Uansett hvem du er og hva du gjør, vil det alltid være mennesker som ikke liker eller tenker dårlig på deg. Ikke bry deg om folk som unngår eller motvirker deg. Det kan være veldig opprørende å fortsette å kreve at alle liker deg. Dette ønsket stammer fra egoisme som er selvnedslående.

  • Uansett hvem du er, vil det alltid være noen som ikke liker deg. Uavhengig av rase, religion, etnisitet, kjønn, seksuell tilbøyelighet, sosial status, er det alltid mennesker som ikke kan se andre mennesker som mennesker som har de samme menneskerettighetene. Det er mennesker som har lykkes med å fjerne disse fordommer. Dessverre skjer dette sjelden og må gjennom en langvarig prosess.
  • Bevis at personen som hater deg har oppført seg feil ved å ta vare på deg selv. Den beste måten å overvinne omsorgssvikt og fordommer er å glemme dem, gå videre med livet ditt og vise dem feil ved å gi bevis. Vis at du er fantastisk uten å vise det frem foran dem, men bare ved å leve livet som vanlig. Folk som ikke kan se det, er kanskje ikke dine reisefølge.

Del 2 av 2: Å takle din egen opprør

Bli mindre irritert med mennesker Trinn 9
Bli mindre irritert med mennesker Trinn 9

Trinn 1. Prøv å finne ut hva som plager deg

Hva irriterer deg? Er det virkelig irriterende hvis søsken fortsetter å lage støy selv om du har bedt ham om å roe seg ned to ganger, eller er det virkelig ingenting å tape hvis du blir irritert av at noen puster høyt? Hvis du føler deg opprørt over noe som ikke skader deg, kan det være andre uløste problemer, enten med andre mennesker eller med deg selv.

Bli mindre irritert med mennesker Trinn 10
Bli mindre irritert med mennesker Trinn 10

Trinn 2. Minn deg selv på at irriterende mennesker virkelig vil irritere deg

Ro ned og tenk deg hvordan det ville være hvis du var lei deg. Forestiller du deg selv som en velsignelsesbærer som alltid er omgitt av mennesker? Eller noen som er hissige, irritable, sure i ansiktet som folk unngår fordi de ikke liker ham. La andre mennesker gjøre deg sur for å oppleve hvordan det er å være noen du ikke liker. Den beste motivasjonen for å endre vanen med å bli irritert er å innse at du kan ha vært en ubehagelig person på et eller annet tidspunkt.

Bli mindre irritert med mennesker Trinn 11
Bli mindre irritert med mennesker Trinn 11

Trinn 3. Gå tilbake til deg selv de rådene du ønsker å gi til andre

Prøv disse tipsene hvis du er lei deg og ikke vet hvorfor, eller hvis du er frustrert over at du er irritert over noen. Forbered råd som du vil gi til noen som er irriterende, for eksempel fordi han eller hun gjør narr av vennen din, og du vil at han skal fortelle deg at han vil være mer "bekymret for andres følelser". I stedet for å gi ham råd, kan du prøve å gi deg råd mens du vurderer om dette rådet er riktig for deg. Ja du! Bryr du deg om andres følelser? Har du en god sans for humor? Kan du se at vennen din synes denne vitsen er morsom? Noen ganger er rådene vi virkelig ønsker å gi andre rådene vi bør gi oss selv.

Bli mindre irritert med mennesker Trinn 12
Bli mindre irritert med mennesker Trinn 12

Trinn 4. Innse at irritasjonen din kan skyldes et problem med deg selv, ikke noen andre

Den mest sannsynlige grunnen til at vi blir irritert over en bestemt tilstand eller person, er fordi det minner oss om oss selv. Vi ønsker ikke å akseptere oss selv som vi er og dermed avvise andre mennesker eller visse forhold ved å uttrykke harme og sinne. Spør deg selv: Er du irritert over at denne irriterende personen gjenspeiler deg?

Bli mindre irritert med mennesker Trinn 13
Bli mindre irritert med mennesker Trinn 13

Trinn 5. Prøv å gjøre små endringer

Irritasjon kan være et tegn på at du har vært i komfortsonen din for lenge. Prøv å endre det. Endre utformingen av møblene på soverommet ditt, les en bok som utfordrer din tro, eller dra på ferie i utlandet. Å gjøre endringer i livet som tvinger deg til å gå ut av komfortsonen og inn i et nytt miljø kan lette harme og fremme medfølelse.

Alt som kan utvikles og modnes, kan redusere harme mot andre. Jo mer du lærer om livet og jo mer du forstår noens motivasjoner, desto mindre forventer du av andre mennesker. Nøkkelen til lykke i livet er ikke å forvente noe fra andre mennesker

Tips

  • Å tenke positivt kan hjelpe deg med å dempe irritasjonen din med andre mennesker.
  • Vet at tilgang til internett også kan irritere deg, det er bare at du er irritert over mennesker hvis ansikter ikke er synlige. Ikke la negative interaksjoner over internett komme i veien for dine følelser, behold en sans for humor, og bare ignorer ting som plager deg. I morgen blir veldig annerledes etter at du sover godt i natt.
  • Jo bedre noen som tror du irriterende, vil følelsene dine bli mer forstyrret. Prøv å finne ut ditt eget problem før du beskylder noen andre for å ha forårsaket det.

Advarsel

  • Vær forsiktig med din vurdering av forstyrrende oppførsel. Hvis du alltid overdriver små saker, vil du ende opp med å bli skygge og betraktet som irriterende fordi du er kresen, smålig og frekk mot andre.
  • Du kan løse store problemer ved å se på hver hendelse separat. Observer visse mønstre som har forårsaket alvorlige konflikter som krever mekling. Diskuter problemet ditt med en nær, nøytral venn eller med en rådgiver hvis det virkelig plager deg. Det viktigste er å ikke bare reagere. I ethvert problem som resulterer i en stor konflikt, er overreaksjonen det han forventer av deg ved å gjøre seg selv til tull eller komme i trøbbel med deg selv fordi du oppfører deg dårlig.
  • Innse at nedlatende, fornærmende og fryktelig oppførsel kan være smittsom. Ikke vis forakt, fornærm en irriterende person, eller prøv å forklare hvorfor noen er så irriterende. Fornærmelser mot andres vitser er dårlige prestasjoner som raskt kan bli til mobbing på jobb, skole og andre gruppeaktiviteter.

Anbefalt: