Hvordan bli en åndelig rådgiver: 13 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli en åndelig rådgiver: 13 trinn
Hvordan bli en åndelig rådgiver: 13 trinn

Video: Hvordan bli en åndelig rådgiver: 13 trinn

Video: Hvordan bli en åndelig rådgiver: 13 trinn
Video: Необычный 4 тактный двигатель - БЕЗ КЛАПАНОВ гильза вращается Что за зверь такой ??? 2024, Kan
Anonim

Føler du deg kalt til å tjene andre som en åndelig rådgiver? En åndelig rådgiver har som oppgave å gi åndelig veiledning til mennesker som trenger en rolig atmosfære. For eksempel har sykehus, fengsler og militærbaser vanligvis en kapellan for å gi åndelig støtte til mennesker som trenger det. Hvis du føler at du er egnet for dette fantastiske yrket, kan du gjøre det ved å følge de eksisterende opplæringene.

Steg

Del 1 av 3: Forberedelse til en karriere som åndelig rådgiver

Bli kapell Trinn 1
Bli kapell Trinn 1

Trinn 1. Lær oppgavene som skal utføres

En åndelig rådgiver ordineres eller rekrutteres av en organisasjon eller av tro for å tjene mennesker med forskjellige behov. En åndelig rådgiver jobber vanligvis på sykehus, gudshus eller militærbaser og fengsler. Som åndelig rådgiver er din rolle å komme i kontakt med mennesker som trenger veiledning og å rådgive og trøste dem som er syke, innesperret i hjemmet eller langt fra hjembyene. Uansett hvor du jobber, må du kunne jobbe på en rekke måter, for eksempel:

  • Besøk folk som er tilknyttet din kirke eller organisasjon, så vel som på sykehuset, eller gjør timer med arbeid så lenge folk kan komme til deg.
  • Lytt og be sammen med mennesker som trenger åndelig støtte.
  • Led åndelige tjenester eller bønner.
  • Gi sorgrådgivning.
  • Utfør begravelsestjenester.
Bli kapell Trinn 2
Bli kapell Trinn 2

Trinn 2. Vær en åpen og empatisk person

En åndelig rådgiver må være dypt empatisk og være åpen for å bygge relasjoner med forskjellige mennesker fra alle bakgrunner. Som åndelig rådgiver vil du være i stand til å hjelpe noen som er i sin mest sårbare tilstand, når de er alvorlig syke eller langt borte fra hjemmet og familien. Det viktigste for en åndelig rådgiver er å ha evnen til å kunne forholde seg til en rekke mennesker med ulik bakgrunn.

  • En åndelig rådgiver som jobber på sykehus og fengsler, så vel som militærbaser, vil samhandle med mennesker med forskjellig åndelig bakgrunn. Noen som søker åndelig veiledning, er kanskje ikke religiøse i det hele tatt. For å være en effektiv åndelig rådgiver, er det viktig at du er åpen og mottakelig for religiøs tro, selv om den er forskjellig fra din.
  • Selv om du er tilknyttet en bestemt religiøs menighet, må du kunne jobbe med mennesker som kommer fra mange forskjellige samfunnslag. Du kan bli bedt om å gi råd til noen som har tatt et valg som for eksempel er i strid med din religions lære. Evnen til å gi din personlige mening er veldig viktig så lenge det hjelper, og det spiller ingen rolle hvem du jobber med.
Bli kapell Trinn 3
Bli kapell Trinn 3

Trinn 3. Vær en person som kan dekke fremmede menneskers åndelige behov

Uansett hvor du blir kapellan, blir du vant til å møte nye mennesker. Det er en mulighet at du kanskje bare har møtt personen en eller to ganger, så du må virkelig hjelpe, inspirere og motivere menneskene du nettopp har møtt. Formålet er å styrke deg, et bånd vil bety å støtte noen i en veldig vanskelig situasjon. Det krever en spesiell person for å kunne danne denne typen forhold raskt.

Bli kapell Trinn 4
Bli kapell Trinn 4

Trinn 4. Vær pålitelig og i stand til å opprettholde konfidensialitet

En av dine plikter som åndelig rådgiver er å gi råd til de som er under åndelig press. Når folk kommer til deg for å få hjelp, vil de dele sensitive detaljer med deg og håpe at du vil holde ting privat mellom dere to. Akkurat som en rådgiver eller psykiater kan opprettholde konfidensialitet, vil du også bli forventet å gjøre det samme. En upålitelig åndelig rådgiver vil raskt miste sin styrke og effektivitet.

Bli kapell Trinn 5
Bli kapell Trinn 5

Trinn 5. Alltid klar til å hjelpe når som helst

Folk opplever åndelige kriser hele dagen, selv midt på natten. Avhengig av hvor du jobber, for eksempel en legevakt, kan det hende du må stoppe det du gjør eller våkne i pausene for å hjelpe mennesker med problemer. Å være en uselvisk person vil ikke være lett for de fleste, det vil være slitsomt og kreve personlig offer. Det er dette som gjør en åndelig rådgiver spesiell.

Imidlertid er det veldig viktig å etablere grenser for å beskytte ditt private liv. Det kan for eksempel være at kontaktinformasjonen din ikke er tilgjengelig. Avhengig av hvor du jobber, kan det være andre begrensninger når det gjelder plass

Bli kapell Trinn 6
Bli kapell Trinn 6

Trinn 6. Vær åndelig

Når du må gi veiledning gjennom dagen, kan det hende du tømmer deg for energi. Som åndelig rådgiver må du være i stand til å hjelpe deg selv og hindre deg i å forverres åndelig. Styrk din åndelige styrke og vær i stand til å takle stress ved å hjelpe andre til å bli en åndelig rådgiver som kan gjøre en forskjell.

Del 2 av 3: Oppfyllelse av de nødvendige utdanningskravene

Bli kapell Trinn 7
Bli kapell Trinn 7

Trinn 1. Få bachelorgrad

Mange institusjoner og organisasjoner vil ikke se deg som en potensiell kapellan etter at du minst har oppnådd en bachelorgrad. Når du bestemmer deg for å bli kapellan, fokuserer du på relevant og mest nyttig utdanning, nemlig teologi og rådgivning.

  • Noen høyskoler, universiteter og seminarer kan tilby spesialisert kapellanstrening med sikte på å produsere kapeller. Imidlertid er det også tilstrekkelig å få en bachelor i religion eller et beslektet felt.
  • Hvis du ønsker å bli kapellan i en bestemt institusjon, for eksempel et sykehus eller fengsel, kan du supplere grunnutdanningen med frivillig erfaring. Dette vil bli sett positivt på når det gjelder å søke på jobber.
Bli kapell Trinn 8
Bli kapell Trinn 8

Trinn 2. Vurder å ta en mastergrad

Noen institusjoner krever at en kapellan har en mastergrad (og noen foretrekker kandidater med doktorgrad). Dette er spesielt nødvendig hvis du prøver å bli et sykehus eller en militær kapellan. Fortsett din mastergrad i guddommelighet eller et beslektet felt, og vurder å gå videre til et doktorgradsprogram hvis ønsket jobb krever det.

  • Graden er tilgjengelig på akkrediterte seminarer og universiteter.
  • Å fokusere på bibelsk rådgivning eller pastoral omsorg eller i noen annen religion er den riktige bestemmelsen for å bli en åndelig rådgiver.
Bli kapell Trinn 9
Bli kapell Trinn 9

Trinn 3. Bestem deg for om du skal få Clinical Pastoral Education (CPE)

Sykehusets åndelige rådgivere er vanligvis pålagt å motta denne opplæringen, som gir erfaring på området som et supplement til utdanningskurs. Du får muligheten til å jobbe med mennesker i nød i helsefasiliteter eller fengsler. CPE samler åndelige rådgivere fra alle forskjellige trosretninger og gir dem verdifulle erfaringer fra den virkelige verden som vil bli brukt på deres senere arbeid. Dette er et krav for mange sertifiseringsprogrammer.

  • Se på CPE -sentre i typen anlegg der du vil jobbe, så får du erfaring med å jobbe med spesifikke populasjoner.
  • CPE -programmet er delt inn i flere enheter. En enhet tar vanligvis 3 måneder å fullføre. Noen sertifiseringsprogrammer krever at du fullfører mer enn 4 enheter.
Bli kapell Trinn 10
Bli kapell Trinn 10

Trinn 4. Bli konvertert av din religiøse organisasjon

Siden arbeid som åndelig rådgiver er forankret i religion, er trening i religiøs utdanning og praksis et must. I noen tilfeller kan du bli pålagt å bli kronet eller godkjent av din religiøse organisasjon før du blir rekruttert som kapellan. For eksempel krever den amerikanske hæren at du er kapellan for en menighet eller trosgruppe for å lede den. Noen religiøse grupper og religiøse organisasjoner har standarder og kvalifikasjoner som du må oppfylle før du blir offisielt sertifisert som en kvalifisert åndelig rådgiver. Vet hvilke skritt du skal ta før du blir en åndelig rådgiver for din menighet.

  • I noen tilfeller vil utdanningsnivået på seminaret være nødvendig for å bli en åndelig rådgiver.
  • I tillegg til ordinering, må din religiøse gruppe også gi støtte, som bekrefter at du har de kirkelige kvalifikasjonene til å representere din religiøse gruppe tilstrekkelig og være en kompetent åndelig rådgiver.

Del 3 av 3: Leter du etter en jobb som åndelig rådgiver

Bli kapell Trinn 11
Bli kapell Trinn 11

Trinn 1. Skaff deg et sertifikat for åndelig rådgiver

Avhengig av hvor du vil jobbe, kan du bli pålagt å skaffe sertifisering fra en organisasjon som er anerkjent av Association of Professional Chaplains. Det er mange nasjonale kapellanorganisasjoner som hver har litt forskjellige standarder for sertifisering av en kapellan. Velg den som passer best for din tro og arbeidsambisjoner. Generelt må du bestå en skriftlig test som et krav for sertifisering:

  • Ordinasjon som kapellan (eller tilsvarende i din trosgruppe)
  • Støtte fra din trosgruppe
  • En bachelorgrad i teologi (eller et beslektet emne)
  • Fullfør fire CPE -enheter
Bli kapell Trinn 12
Bli kapell Trinn 12

Trinn 2. Bestem om du trenger å fullføre bostedet

Noen sykehus og andre fasiliteter krever at en kapellan fullfører et bosted før han blir kapellan. Opphold er fullføring av tilsyn fra en senior kapellan og kan vare i ett eller to år. Når organisasjonen anser boligen fullført, kan kandidaten bli kapellan.

Et bosted for en åndelig rådgiver innebærer å jobbe med familier og sykehuspersonalet og delta på forelesninger og seminarer som en del av opplæringen

Bli kapell Trinn 13
Bli kapell Trinn 13

Trinn 3. Bli medlem av en profesjonell kapellansk organisasjon

I USA er den største gruppen profesjonelle kapellaner Association for Professional Chaplains, som tar imot medlemmer fra mange forskjellige religiøse bakgrunner. Det finnes en rekke andre kapellanitetsorganisasjoner, og de har alle sine egne krav til medlemskap. Å bli medlem av en av disse organisasjonene er en fin måte å få kontakt med andre åndelige rådgivere og styrke tilgangen til jobbmuligheter i løpet av livet.

Anbefalt: