Hvordan bade en skjeggdrage

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bade en skjeggdrage
Hvordan bade en skjeggdrage

Video: Hvordan bade en skjeggdrage

Video: Hvordan bade en skjeggdrage
Video: Bli kvitt bekymring og få mer ro i livet: 3 tips fra Anne Buran Øyen 2024, Kan
Anonim

Den skjeggete dragen er en reptilart som lever i ørkener, skoger og busker i Australia. Selv om noen arter med skjeggdrage kommer fra tørre steder, liker skjeggdrager generelt å ligge i bløt i vann. Bløtlegging i vann kan hjelpe den skjeggete dragen felle huden, trene og lette avføringen. Selv om de fleste skjeggdrager liker å svømme, bør du fortsatt holde øye med dem slik at de ikke blir skadet eller drukner. La aldri en skjegg drage være i vannet alene, spesielt når du er utendørs.

Steg

Del 1 av 3: Fylling av badekaret

Gi en skjeggdrage et bad Trinn 1
Gi en skjeggdrage et bad Trinn 1

Trinn 1. Velg riktig sted

Ikke bruk en vask eller badekar som du eller din familie bruker ofte, for skjeggdrager vil vanligvis avføre når de er i vannet. I tillegg kan skjeggdrager ha salmonellabakterier. Bruk små beholdere som barnebasseng eller plastbeholdere.

For babyskjeggede drager, bruk en liten beholder

Gi en skjeggdrage et bad Trinn 2
Gi en skjeggdrage et bad Trinn 2

Trinn 2. Fyll karet med vann

Fyll beholderen for bading av den skjeggete dragen med vann ved 30-37,7 ° C. Vann som er for varmt kan skade den skjeggete dragen. Men fordi skjeggete drager er kaldblodige og trenger det rette miljøet for å holde seg varme, kan badevann som er for kaldt drepe dem.

  • Fyll beholderen med 3-8 cm vann. Sørg for at skulderleddet (der armene møter kroppen) til den skjeggete dragen ikke er nedsenket i vann, slik at den ikke synker.
  • For babyskjeggede drager, fyll beholderen med 1,5-3 cm vann.
Gi en skjeggdrage et bad Trinn 3
Gi en skjeggdrage et bad Trinn 3

Trinn 3. Ikke bruk rengjøringsmiddel

Skjeggdrager renser kroppen ved å svømme. Derfor må du ikke bruke såpe eller vaskemiddel når du skal bade en skjeggdrage. Såper og vaskemidler kan skade den skjeggete dragen. I tillegg vil skjeggdrager generelt drikke når de bades, og du vil absolutt ikke at de skal drikke vann som inneholder såpe eller vaskemiddel.

Ikke bade din skjeggete drage i vann som inneholder klor

Gi en skjeggdrage et bad Trinn 4
Gi en skjeggdrage et bad Trinn 4

Trinn 4. Gi et sted å klatre

Skjeggdrager er ikke de sterkeste svømmerne og blir fort slitne. Legg derfor en stein (eller en gjenstand) i en beholder slik at den skjeggete dragen kan klatre opp på den når den blir sliten.

Del 2 av 3: Bathing the Bearded Dragon

Gi en Bearded Dragon et bad Trinn 5
Gi en Bearded Dragon et bad Trinn 5

Trinn 1. Legg den skjeggete dragen i vannet

Når beholderen er klargjort og steinene er plassert, plasserer du forsiktig den skjeggete dragen i beholderen. La ham tilpasse seg. Når den er i vannet, vil den skjeggete trolig padle føttene og leke med vannet.

  • Hvis den skjeggete draken avfører seg i vannet, fjern avføringen umiddelbart slik at beholderen ikke blir skitten.
  • Noen ganger kan den skjeggete dragen ta et pust av luft for å få kroppen til å hovne opp og flyte. Han kan også lukke øynene for å hindre at vann kommer inn. Sørg for at du alltid holder øye med den skjeggete dragen når den gjør dette, og sørg for at hodet ikke er nedsenket i vann.
Gi en skjeggdrage et bad Trinn 6
Gi en skjeggdrage et bad Trinn 6

Trinn 2. Bad den skjeggete dragen

Bruk en liten kopp til å helle vann over ryggen og halen på det skjeggete vannet. Unngå å helle vann på hodet og munnen på den skjeggete dragen (for å forhindre at vann kommer inn i lungene). Bruk hendene til å skvette vann ned i magen på den skjeggete dragen.

Gi en skjeggdrage et bad Trinn 7
Gi en skjeggdrage et bad Trinn 7

Trinn 3. Fjern død hud etter smeltingsprosessen er fullført

Hvis det er død hud etter noen uker med smelting, bruk en myk tannbørste eller klut for å fjerne den. Gjør dette når den skjeggete dragen har vært i vannet lenge.

Ikke børst en skjeggete drage som feller huden, slik at det nye hudlaget ikke blir skadet

Gi en skjeggdrage et bad Trinn 8
Gi en skjeggdrage et bad Trinn 8

Trinn 4. La den skjeggete dragen trekke i 10-30 minutter

Dette er en ganske god badetid, siden den skjeggete dragen kan være helt nedsenket. I tillegg kan det også bidra til å fukte huden. Denne prosessen er spesielt viktig når den skjeggete dragen smelter.

  • Hvis vannet er for kaldt, fjern litt og tilsett varmt vann. Bruk et termometer for å kontrollere temperaturen på vannet i beholderen.
  • Fjern den skjeggete dragen umiddelbart fra vannet hvis han ser sliten ut eller ønsker å komme seg ut.

Del 3 av 3: Tørking og oppvarming av Bearded Dragon

Gi en skjeggdrage et bad Trinn 9
Gi en skjeggdrage et bad Trinn 9

Trinn 1. Klapp den skjeggete dragen med et håndkle for å tørke

Fjern den skjeggete dragen fra vannet og legg den på et rent, mykt håndkle. Klapp forsiktig den skjeggete dragen med et håndkle. I stedet bruker du et håndkle som er spesielt brukt til å tørke skjeggete drager.

Gi en skjeggdrage et bad Trinn 10
Gi en skjeggdrage et bad Trinn 10

Trinn 2. Varm opp den skjeggete dragen

Når den er tørket, plasserer du den skjeggete dragen under en varmelampe. Den skjeggete dragens kroppstemperatur kan falle når den bades eller tørkes. Derfor er det viktig å umiddelbart varme opp den skjeggete dragen.

Gi en skjeggdrage et bad Trinn 11
Gi en skjeggdrage et bad Trinn 11

Trinn 3. Rengjør beholderen for bading av den skjeggete dragen

Å bade en skjeggete drage kan hjelpe til med å fjerne død hud, hjelpe på hudomsetningen og fjerne bakterier fra den skjeggete dragen og føttene. Derfor er det viktig å rengjøre beholderen etter å ha badet en skjeggete drage, spesielt hvis den gjør avføring når den bades.

Rengjør beholderen med såpe og skyll deretter. Ikke glem å rengjøre håndkleet eller kluten som brukes til å rengjøre og tørke den skjeggete dragen

Anbefalt: