3 måter å fikse knirkende sko på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å fikse knirkende sko på
3 måter å fikse knirkende sko på

Video: 3 måter å fikse knirkende sko på

Video: 3 måter å fikse knirkende sko på
Video: Forkorte brøk 2024, Kan
Anonim

Knirkende sko kan irritere deg og de rundt deg. Denne pipende lyden kan skyldes en produksjonsfeil, skade på skoen eller fuktighet som er fanget inne i skoen. Det er mange hjemmemedisiner som kan brukes til å fikse dette skoproblemet, men hvis problemet er i en komponent i skoen, bør du ta skoen til en skomaker.

Steg

Metode 1 av 3: Førstehjelp

Videre skinnsko Trinn 11
Videre skinnsko Trinn 11

Trinn 1. Finn ut hvor problemet er

Prøv å gå frem og tilbake i skoene dine, rock deretter føttene frem og tilbake, deretter til venstre og høyre. Når du får en bevegelse som gir en pipende lyd, ser du etter den delen av skoen som bøyes under bevegelsen.

Hvis det er mulig, få en venn til å huke seg ned og lytte nøye mens du går

Image
Image

Trinn 2. Dryss pulver

Når du vet hvor den pipende lyden er, dryss området med babypulver, maisstivelse eller natron. Ved å gjøre det, absorberes støyende fuktighet, og den hvinende lyden som følge av to deler som gnir seg sammen kan reduseres. Her er noen av de vanligste problemområdene og hvordan du kan fikse dem:

  • Hvis innsiden av skoen knirker, løft innersålen og dryss litt pulver langs den indre sømmen. Hvis sålen ikke kan fjernes, dryss litt pulver over kanten på sålen.
  • Dryss litt pulver på tungen på skoen under snørebåndene hvis den knirkende lyden kommer derfra.
  • Hvis bunnen av skoen knirker, kan problemet være med luftputen. Masser pulveret inn i sømmene eller luftputen inne i disse skoene.
Image
Image

Trinn 3. Tørk av med WD40 eller silikonspray

Dette produktet er mer effektivt for å bli kvitt støy enn å bruke en fuktighetskrem i skinn, men må brukes med forsiktighet for å unngå skade. Spray ett av disse produktene på en ørepropp eller bomullspinne. Påfør på den ytre sømmen på skoen opp til det hvinende området eller langs denne sømmen.

Ikke bruk et oljebasert produkt på semsket skinn, da dette kan skade det

Spit Shine Shoes Trinn 7
Spit Shine Shoes Trinn 7

Trinn 4. Påfør hudkrem

Hvis du bruker skinnsko, hold dem fuktige ved å gni inn en fuktighetskrem i skinn og tørk dem deretter med en tørr klut. Sørg for å bruke en semsket fuktighetskrem for sko laget av dette materialet, ikke en fuktighetskrem i skinn generelt.

Metode 2 av 3: Fiksere sko som fortsetter å knirke

Fix Squeaky Shoes Trinn 5
Fix Squeaky Shoes Trinn 5

Trinn 1. Kjenn returpolitikken før du prøver denne metoden

Hvis du prøver å reparere nye sko, kan den knirkende lyden være en fabrikkfeil, slik at du kan bytte eller be om refusjon. Hvis du allerede har prøvd å fikse det med lim eller andre produkter, kan det hende at denne garantien ikke lenger gjelder.

Fix Squeaky Shoes Trinn 6
Fix Squeaky Shoes Trinn 6

Trinn 2. Prøv salsåpe

Bruken av saltsåpe vekker debatt blant eiere av fine skinnsko. Noen eiere sier at denne såpen forårsaker tørr hud mens andre sier at den ikke er skadelig. Hvis du er villig til å ta risikoen, kan du prøve å bruke en liten mengde av denne såpen på problemområdet og deretter skrubbe den av med en tørr klut. Denne metoden kan være effektiv for den knirkende tungen på skoen.

Bruk aldri salsåpe på semsket skinn

Fix Squeaky Shoes Trinn 7
Fix Squeaky Shoes Trinn 7

Trinn 3. Lim den løse hælen

Dette bør "bare" gjøres hvis ingen av "førstehjelp" -metodene ovenfor har fungert, ettersom overflødig lim kan skade eller flekke skoene. Hvis hælen er løs, bruk litt superlim eller gummilim for å holde den godt fast. Sørg for å trykke den ned i noen sekunder til den løse delen er festet.

  • Denne metoden kan ikke gjøres på sko laget av uretan.
  • Ta med dyre hæler til en skosreperasjonsspesialist, slik at du unngår risikoen for ytterligere skade.
Image
Image

Trinn 4. Fyll den skadede sålen med silikon

Kjøp et silikonrør eller et spesielt silikonprodukt for reparasjon av sko. Sett enden av røret inn i gapet mellom skoen og sålen, og fyll den sakte til den er full. Fest skoen med gummi, overlapp den med vekter eller klem den med en tang og la den stå over natten til silikonet tørker.

Fix Squeaky Shoes Trinn 9
Fix Squeaky Shoes Trinn 9

Trinn 5. Ta skoene til en reparatør

Ta skoene til en skomaker eller reparatør, så kan du be ham om råd eller betale ham for å få reparert skoene dine. Omtrent halvparten av knirkende sko har dette problemet på grunn av en løs komponent i skoen, og dette er best å overlate til en profesjonell.

Metode 3 av 3: Tørking av våte sko

Image
Image

Trinn 1. Finn årsaken til knirkelyden i de våte skoene

Mange sko hviner bare når de er våte. Noen ganger er denne knirkende lyden forårsaket av gummisålen når den passerer over linoleum, tre eller andre glatte overflater. Andre sko utvides eller har strukturelle problemer når de er våte og gir en knirkende lyd, og disse problemene kan løses på andre måter i denne artikkelen. Hvordan tørke sko i denne delen av artikkelen vil lære deg hvordan du tørker skoene dine raskt og effektivt uten å forårsake skade.

Image
Image

Trinn 2. Fjern innersålen

Hvis innersålen er avtagbar, fjern den og tørk den separat for å fremskynde prosessen.

Fix Squeaky Shoes Trinn 12
Fix Squeaky Shoes Trinn 12

Trinn 3. Fyll skoen med avis

Klump sammen den tørre avisen og stikk den inn i skoen. Skyv den første klumpen avis helt til tåen på skoen for maksimal absorpsjon.

Fix Squeaky Shoes Trinn 13
Fix Squeaky Shoes Trinn 13

Trinn 4. Bruk skoseder når det er mulig

Et "skotre" er et objekt med flere stikker satt inn i skoen, i stedet for avis, for å holde skoen i form mens du venter på at den skal tørke. Et skotre laget av sedertre er spesielt effektivt fordi det absorberer fuktighet fra skoene.

Fix Squeaky Shoes Trinn 14
Fix Squeaky Shoes Trinn 14

Trinn 5. Tørk på en skråning ved romtemperatur

Tørk skoene på skrå eller legg dem mot veggen slik at sålene utsettes for luft under tørking. Tørk i et varmt rom, men ikke ved siden av en varmekilde.

Tips

Hvis dine knirkende sko er nye, kan du kanskje returnere dem til butikken for nye eller få pengene tilbake

Anbefalt: