3 måter å rengjøre en skinnjakke på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre en skinnjakke på
3 måter å rengjøre en skinnjakke på

Video: 3 måter å rengjøre en skinnjakke på

Video: 3 måter å rengjøre en skinnjakke på
Video: Get Ink Out Of My Dryer | Best Way To Remove It 2024, Kan
Anonim

Kvalitets skinnjakker går aldri av moten. For å holde skinnjakken din i topp stand, må du imidlertid passe godt på den. I motsetning til andre typer klær kan du ikke bare legge en skinnjakke i vaskemaskinen fordi dette kan få den til å krympe, sprekke og rynke. Hvis skinnjakken din er skitten eller kjedelig, kan du gjøre noen raske og enkle måter å rengjøre og ta vare på den slik at den ser ny ut lenge.

Steg

Metode 1 av 3: Bruk såpe og vann

Rengjør en skinnjakke Trinn 1
Rengjør en skinnjakke Trinn 1

Trinn 1. Lag en blanding av en mild såpeløsning

Hell noen milliliter varmt vann i en stor, åpen beholder. Tilsett omtrent to teskjeer flytende oppvaskmiddel og rør til såpen er helt oppløst i vannet. Dette vil skape en løsning som er så skånsom at du kan gni den mot jakken uten å skade den.

For mye vaskemiddel kan føre til at hudens kvalitet reduseres og fargen falmer. Dette kan gjøre skinnjakken din beiset og misfarget

Rengjør en skinnjakke Trinn 6
Rengjør en skinnjakke Trinn 6

Trinn 2. Fukt en myk svamp eller et håndkle

Dypp en svamp eller et håndkle i såpeløsningen. Klem ut overflødig væske. Svampen eller håndkleet skal ikke være vått, bare fuktig. Hvis det er for vått, kan vannet sive inn i huden og gjøre det vått. Dette kan skade skinnjakken din.

Bruk en myk klut. Grove stoffer kan klø på de delikate hudlagene hvis du ikke er forsiktig

Rengjør en skinnjakke Trinn 3
Rengjør en skinnjakke Trinn 3

Trinn 3. Tørk av utsiden av jakken

Tørk av jakken med et håndkle eller en svamp som er fuktet med løsningen i en jevn, langsgående bevegelse. Ikke gni det kraftig. Vær spesielt oppmerksom på områder med vannflekker, misfargede hudområder og steder der det samler seg smuss. Rengjør hele jakken, fukt fuktig håndkleet ditt om nødvendig.

Rengjør en skinnjakke Trinn 8
Rengjør en skinnjakke Trinn 8

Trinn 4. Tørk av såpen og tørk jakken ved å klappe den

Tørk av jakken igjen, denne gangen med rent vann for å fjerne eventuell såpe. Pass på at det ikke er vann på jakken. Med et tørt håndkle, klapp skinnjakken helt tørr. Heng jakken i garderoben og la den tørke alene.

Direkte påføring av varme kan være dårlig for en skinnjakke, spesielt hvis jakken er nyfuktet. Så ikke tørk jakken i vaskemaskin eller hårføner

Metode 2 av 3: Bruke en hudrensemiddel

Rengjør en skinnjakke Trinn 1
Rengjør en skinnjakke Trinn 1

Trinn 1. Kjøp et spesielt rensemiddel for huden

Disse rengjøringsmidlene inneholder ingredienser som kan fjerne flekker og smuss. Den inneholder også oljer som kan hjelpe myke opp huden og holde den i topp stand. Du kan kjøpe skinnrensere i supermarkedet, eller i en lærforretning.

Du kan kjøpe en flaske med rengjøringsløsning for lær for noen titusenvis av rupiah, og den går ikke tom for år

Rengjør en skinnjakke Trinn 2
Rengjør en skinnjakke Trinn 2

Trinn 2. Påfør skinnrens på jakken

Påfør en liten mengde skinnrensende løsning på den skitne delen av jakken. Noen hudrensere kommer i gel, spray eller stangform. Hvis du bruker noen av disse tre typer rengjøringsmidler, start med en liten mengde og tilsett mer om nødvendig.

Rengjør en skinnjakke Trinn 7
Rengjør en skinnjakke Trinn 7

Trinn 3. Gni rengjøringsløsningen på huden

Bruk et mykt, rent håndkle for å massere rengjøringsløsningen på overflaten av skinnjakken. Bruk sakte, ytre sirkulære bevegelser for å gni den inn. Når du bruker den på huden din, samler den opp smuss og fjerner vannflekker som er fanget i huden.

Fortsett å skrubbe til rensemiddelet er fullstendig absorbert

Rengjør en skinnjakke Trinn 8
Rengjør en skinnjakke Trinn 8

Trinn 4. Fjern eventuell gjenværende løsning

Bruk et annet håndkle for å tørke av rengjøringsoppløsningen som er igjen på jakken. Når du er ferdig, blir jakken ren og skinnende. Etter det vil jakken din se ut som ny, og skinnet blir fuktet og beskyttet, noe som holder den i topp stand i flere måneder.

  • Hudrensere trenger ikke vaskes av etter at du har påført dem, fordi de er designet for å suge inn i tørr, sprukket hud.
  • Skinnrensere er designet slik at brukeren ikke trenger å bry seg om å rengjøre jakken, men du må kanskje bruke den flere ganger hvis jakken er veldig skitten.

Metode 3 av 3: Ta vare på en skinnjakke

Rengjør en skinnjakke Trinn 9
Rengjør en skinnjakke Trinn 9

Trinn 1. Sjekk produsentens instruksjoner

Les etiketten på jakken. Jakkeprodusenter vil gi spesifikasjoner som matcher lærets type og tekstur, i tillegg til flere andre viktige forbehold. Vanligvis vil produsenten gi råd om en egnet rengjøringsmetode. Vi anbefaler at du alltid følger rådene for å forhindre skade på jakken.

Rengjør en skinnjakke Trinn 10
Rengjør en skinnjakke Trinn 10

Trinn 2. Gjør jakken din vanntett så den ikke blir skadet

Uansett hvilken type skinnjakke du har, bør du spraye den med jevne mellomrom med en vanntett løsning. Dette vil lukke porene i huden. Vann drypper og glir bare av huden, slik at jakken din ikke blir skadet når den bæres.

  • Ideelt sett bør du spraye en vanntett løsning på en skinnjakke så snart du eier den.
  • Bruk en ny jakke hvis værmeldingen sier at det kommer til å regne den dagen. Overdreven vann kan forkorte levetiden til en skinnjakke.
Rengjør en skinnjakke Trinn 11
Rengjør en skinnjakke Trinn 11

Trinn 3. Behandle jakken din med skinnbalsam

Etter å ha brukt den i et år eller mer, påfør en krem av skinnbalsam over hele ytre delen av skinnjakken. Conditioning beskytter jakken mot fuktighet, holder jakken myk og smidig og forhindrer sprekker og sprekker.

Du kan også skrubbe den med salsåpe. Denne såpen kan være for hard for tynn eller delikat hud, men den er egnet for tøffe og grove skinnjakker

Rengjør en skinnjakke Trinn 12
Rengjør en skinnjakke Trinn 12

Trinn 4. Ta den myke skinnjakken til en profesjonell vaskemaskin

For å forhindre skade på jakken må du ikke rengjøre jakker laget av mykt eller strukturert skinn, for eksempel saueskinn eller semsket skinn (skinn som har en glatt, fløyelaktig overflate). En kvalifisert skinnekspert må ha kunnskap og utstyr for å rengjøre jakken din, selv om den har sta flekker. Du trenger heller ikke bekymre deg for at jakken rives eller skrumper.

  • Klesrens kan være dyrt, men du trenger vanligvis ikke gjøre det mer enn en gang i året eller mer.
  • Du kan holde ruskindsjakken ren ved å skrubbe den regelmessig med en håndbørste.
Rengjør en skinnjakke Trinn 13
Rengjør en skinnjakke Trinn 13

Trinn 5. Oppbevar skinnjakken ordentlig

Spred ut jakken eller dra den på en henger når du ikke bruker den. Legg på et kjølig og tørt sted. Rene og pleie skinnjakker en gang i året. Forutsatt at du tar godt vare på den, vil jakken din forbli i topp stand i mange år, og kan til og med overleve deg.

  • Hvis du ikke bruker den veldig ofte, må du ha jakken i en klærlomme.
  • Hvis skinnjakken din krymper når du tar den ut av lagringen, legg et håndkle på den og stryk den på middels varme. Du kan også henge den på badet når du tar en varm dusj. Varmen og fuktigheten vil naturligvis løsne rynkene på jakken.

Tips

  • Hvis det er mulig, er det en god idé å håndtere eventuelle søl på jakken din umiddelbart, spesielt hvis den har blitt utsatt for væsker som kaffe eller rødvin som kan etterlate permanente flekker.
  • For å teste om jakken din kan vaskes trygt med vann, prøv å legge noen dråper vann på et mindre synlig område av læret. Hvis vannet danner klumper på huden, kan du tørke det av med et fuktig håndkle. Hvis vannet trekker inn i huden, tar du jakken til renseriet for en rens.
  • Rengjør og demp skinnjakker minst en gang i året.

Advarsel

  • Ikke rengjør skinnjakker med naturlige oljer, for eksempel kokosolje og olivenolje. Dette kan gi en villedende glans, når oljen i virkeligheten vil fukte huden din for mye, noe som får skinnjakken til å føles fet og lett brytes.
  • Noen skinnrensere og balsam inneholder brennbare oljer og kan avgi skadelige røyk ved innånding.
  • Tørk alltid av huden forsiktig. Gni skinnet kraftig kan rive lærets utside og få fargen til å falme.
  • Legg aldri en skinnjakke i vaskemaskinen og/eller i tørketrommelen. Dette kan føre til at huden sprekker, krymper og tørker ut. Selv størrelsen på jakken din kan reduseres.

Anbefalt: