Slik bøyer du kryssfiner: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik bøyer du kryssfiner: 10 trinn (med bilder)
Slik bøyer du kryssfiner: 10 trinn (med bilder)

Video: Slik bøyer du kryssfiner: 10 trinn (med bilder)

Video: Slik bøyer du kryssfiner: 10 trinn (med bilder)
Video: Beskriv bildet 26: En hage om vinteren(A1, A2, B1, B2) 2024, Kan
Anonim

Bøyet kryssfiner kan brukes til å gi møbler og skap et slank, elegant utseende. Den enkleste måten å bøye kryssfiner på er å bruke klemmer og former laget av fiberplate med middels tetthet eller MDF (medium density fiberboard), eller bruk rachet stropper. Hvis du vil få en sterkere og mer solid kurve, kan du lime noen få kryssfinerplater slik at det bøyde stykket blir tykkere. Uansett hvilken metode du velger, bør du fortsatt gi tilstrekkelig tid til at kryssfiner kan skje ordentlig.

Steg

Metode 1 av 2: Bøying av kryssfiner ved hjelp av en form

Bøy kryssfiner Trinn 1
Bøy kryssfiner Trinn 1

Trinn 1. Lag en form av MDF -brett

Tegn kurver med en blyant på et ark med MDF -brett for å fungere som en kryssfinerform. Skjær MDF -brettet med en båndsag. Spor formen du har opprettet på et annet MDF -ark som skal brukes som en mal. Du må bruke flere plankeplater slik at høyden på formen er den samme som bredden på kryssfiner du vil bøye. Lim alle MDF -arkene med lim for å fullføre formen.

  • MDF -plater finner du i maskinvare- eller maskinvarebutikker.
  • Ikke glem å bruke vernebriller når du bruker en setesag.
Bøy kryssfiner Trinn 2
Bøy kryssfiner Trinn 2

Trinn 2. Fest kryssfiner til formen ved hjelp av en stangklemme (lang klemme)

Legg kryssfinerplaten på toppen av den buede formen. Plasser den ene enden av stangklemmen på den andre siden av formen, og den andre enden av klemmen på utsiden, vendt innover (mot kryssfiner) og rett overfor den. Vri klemmehåndtaket med klokken for å feste kryssfiner til formen. Fortsett å legge klemmer til kryssfiner er tett presset langs hele formens lengde.

  • Sørg for å klemme endene og midten av kryssfiner som skal bøyes.
  • Hvis det fortsatt er et gap mellom kryssfiner og formen, stram klemmene som holder den sammen.
Bøy kryssfiner Trinn 3
Bøy kryssfiner Trinn 3

Trinn 3. La kryssfiner holde seg til formen en natt

Denne tidsperioden er tilstrekkelig til å få kryssfiner til å bøye seg under trykket fra klemmene. Vær tålmodig når du kommer til dette punktet. Hvis klemmene fjernes for tidlig, kan bøyen som er opprettet i kryssfiner, gå tilbake til sin opprinnelige form.

Bøy kryssfiner Trinn 4
Bøy kryssfiner Trinn 4

Trinn 4. Fjern klemmene som holder formen og kryssfiner

Vri klemmehåndtaket mot klokken for å løsne og fjerne klemmen. Når alle klemmene er fjernet, tar du ut kryssfiner festet til formen.

Bøy kryssfiner Trinn 5
Bøy kryssfiner Trinn 5

Trinn 5. Test den bøyde kryssfiner for hånd

Prøv å bøye endene på kryssfiner forsiktig for å sjekke om kryssfiner returnerer rett eller forblir buet. Snu kryssfiner slik at den hviler i begge ender, og trykk den deretter mot midten av treet med hendene. Hvis bøyen ikke holder, klem kryssfiner igjen til MDF-støpeformen.

Hvis bøyen ikke holder seg (rett tilbake), kan du prøve å legge et nytt kryssfinerark til det forrige kryssfinerlaget og feste det med lim, og deretter klemme kryssfiner tilbake i formen. Tykk kryssfiner blir lettere å bøye

Metode 2 av 2: Bruke skrallebånd

Bøy kryssfiner Trinn 6
Bøy kryssfiner Trinn 6

Trinn 1. Forbered en skrallerem som er utstyrt med en S-formet krok

Dette tauet, også kjent som varestroppen, er et nylontau utstyrt med en krok i hver ende. Midt på tauet er det en skralle som kan brukes til å stramme tauet. Sørg for at du bruker et tau som har en S-formet krok slik at det kan festes til kryssfiner.

  • Skrallebånd finnes på nett eller i jernvare-/bygningsbutikker.
  • Les stroppemballasjen for å se om den har en S-formet krok inni.
Bøy kryssfiner trinn 7
Bøy kryssfiner trinn 7

Trinn 2. Fest S -kroken til motsatt ende av kryssfiner

Plasser kroken i midten på enden av kryssfiner du hektet på. Gjør dette mens kryssfinerplaten fremdeles er flat, slik at S -krokene ikke løsner. Når kroken er på plass, vil sperrebåndet bevege seg ned i midten av kryssfiner, med sperren mellom de to S-formede krokene.

Du må kanskje feste stroppen til en av krokene via sperren slik at de to sidene av stroppen er koblet til

Bøy kryssfiner Trinn 8
Bøy kryssfiner Trinn 8

Trinn 3. Fest stroppene med en skralle til kryssfiner bøyer seg i den formen du ønsker

For å stramme stroppen med en skralle, løft og senk skrallehåndtaket gjentatte ganger. Hver gang sperrehåndtaket løftes, strammes strengen. Fortsett å løfte og senke skrallehåndtaket til kryssfiner bøyer seg til ønsket kurve.

Bøy kryssfiner Trinn 9
Bøy kryssfiner Trinn 9

Trinn 4. La kryssfiner krølle med denne skralleremmen for en natt

Etter å ha forlatt den en natt, fjern skralleremmen. For å fjerne det, løft skrallehåndtaket og trekk det tilbake til det er i flukt med stroppen. Du vil høre et klikk, og sperren fortsetter å åpne. Fjern den S-formede kroken festet til enden av kryssfiner.

Bøy kryssfiner Trinn 10
Bøy kryssfiner Trinn 10

Trinn 5. Test den bøyde kryssfiner

Legg den bøyde kryssfiner på en flat overflate til kantene henger sammen. Trykk på midten av kryssfinerbøyen for hånd for å kontrollere om arket er rett. Hvis bøyen ikke holder, setter du på sperrebåndet igjen og lar det sitte en stund. Du kan også legge til noen flere kryssfinerplater på det bøyde treet og lime det, og deretter bruke klemmer for å feste det. Jo flere plater av kryssfiner, desto sterkere bøyning.

Anbefalt: