Hvordan fylle opp hevede senger: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fylle opp hevede senger: 13 trinn (med bilder)
Hvordan fylle opp hevede senger: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan fylle opp hevede senger: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan fylle opp hevede senger: 13 trinn (med bilder)
Video: How to Turn 1 Rose into Many More! 🤩 Recycle your roses - creative explained 2024, Kan
Anonim

Etter å ha opprettet høyder, lurer du kanskje på hvordan du best kan fylle dem. Forhøyede senger krever vanligvis en blanding av jord og kompost. Du kan blande jorda med komposten jevnt, eller spre den i lag - det som kalles "lasagne hagemetode." Begge er like effektive, men lasagnemetoden er noen ganger billigere og enklere hvis du gjør sengene høye nok.

Steg

Metode 1 av 2: Blanding av jord og kompost

Fyll hevede hagesenger Trinn 1
Fyll hevede hagesenger Trinn 1

Trinn 1. Beregn hvor mye jord som trengs

Mål dimensjonene til sengen ved hjelp av et målebånd. Kontroller sengenes lengde, bredde og dybde. Koble dette til en jordvolumkalkulator som du finner online. Bare søk på Google. Du kan prøve denne av dem:

Husk at jorden blandes med kompost. Så mengden du får fra kalkulatoren er volumet som må nås etter at jorda er blandet med komposten

Fyll hevede hagesenger Trinn 2
Fyll hevede hagesenger Trinn 2

Trinn 2. Samle innfødt jord i hagen hvis mulig

Den beste jorda er innfødt land som er i ditt område. Hvis det er overflødig jord i hagen, må du bare samle så mye som nødvendig. Legg den i en bøtte eller trillebår og hell den på sengen.

Fyll hevede hagesenger Trinn 3
Fyll hevede hagesenger Trinn 3

Trinn 3. Kjøp en næringsrik jordblanding hvis innfødt jord ikke fungerer

Hvis du ikke har noe hagejord å jobbe med, er det bare å kjøpe humus eller en kunstig jordblanding i en hageforretningsbutikk. Hvis du vil blande kjøpt jord med ekte hagejord, må du sørge for at den har samme konsistens. Inkonsekvent jord kan resultere i problemer med drenering av vann.

Fyll hevede hagesenger Trinn 4
Fyll hevede hagesenger Trinn 4

Trinn 4. Lag din egen kompost eller kjøp en

Du kan lage din egen kompost ved å bryte ned organisk materiale i en kompostbeholder. Hvis du har nok kompost i din personlige kompostbeholder, kan du bare bruke det som er tilgjengelig. Hvis du ikke har en eller trenger mer, kan du kjøpe kompost fra en plantebutikk.

Les etiketten på pakken eller be butikkinnehaveren finne ut hvilke ingredienser som er i komposten. Den beste komposten er hovedsakelig laget av planter, matavfall og husdyrgjødsel

Fyll hevede hagesenger Trinn 5
Fyll hevede hagesenger Trinn 5

Trinn 5. Bland jord og kompost i et forhold på 1: 1

Kompost og jordblanding skal fordeles jevnt. For en god passform måler du mengden jord og kompost før det helles i sengen, eller bare estimeres mengden ved å se. Du trenger ikke å være helt presis. Når jord og kompost er hellet på sengen, blandes det grundig med hendene eller et hageredskap som en hakke.

Bruk hansker når du blander med hendene

Fyll hevede hagesenger Trinn 6
Fyll hevede hagesenger Trinn 6

Trinn 6. Fjern steiner fra jordblandingen

Fjern steiner når du ser dem, og flytt dem andre steder i hagen. For mange store bergarter vil gjøre det vanskelig for planteveksten.

Fyll hevede hagesenger Trinn 7
Fyll hevede hagesenger Trinn 7

Trinn 7. Fyll sengene nesten til randen

Jordens nivå i sengen avhenger av ditt valg og hvilken type planter du vil plante. Hvis planten vokser rett opp som tomater, gjør jorden jevn til overflaten av sengen. Hvis du planter blomster, la det være litt plass på toppen av sengen. På denne måten vil de blomstrende blomstene skille seg mer ut.

Metode 2 av 2: Fylling av senger med Lasagne Gardening Method

Fyll hevede hagesenger Trinn 8
Fyll hevede hagesenger Trinn 8

Trinn 1. Saml komposterbart organisk materiale, for eksempel gressklipp og blader

Med lasagne hagemetoden fylles det nederste laget med kompost og det øverste laget fylles med jord. Når du lager et kompostlag, bruker mange gartnere en blanding bestående av 2 deler bladstrimler og 1 del gressklipp. Hvis du har en, samler du blader fra trær du har og gressutklipp fra gården din.

Hvis du ikke har blader og gress, kan du be din lokale plantebutikk om alternativer

Fyll hevede hagesenger Trinn 9
Fyll hevede hagesenger Trinn 9

Trinn 2. Spred komposten nederst på sengen

Fordel de komposterbare materialene jevnt i bunnen av sengen. Fyll halvparten av sengens høyde med dette materialet. Hvis du bruker flere forskjellige komposttyper, bland dem alle for hånd.

Fyll hevede hagesenger Trinn 10
Fyll hevede hagesenger Trinn 10

Trinn 3. Legg et lag med papp eller avis på toppen av komposten

Dette papiret vil skille komposten fra jorda. Hvis du bruker avispapir, fordel det i 2-3 lag. Hvis du bruker papp, er 1 lag nok. Sørg for at et lag papp eller avis dekker hele komposten til kantene.

Fyll hevede hagesenger Trinn 11
Fyll hevede hagesenger Trinn 11

Trinn 4. Klargjør jorden for å belegge toppen av komposten

Ideelt sett, bruk innfødt jord som er i hagen. Hvis du trenger et alternativ, kan du gå til din lokale plantebutikk og kjøpe en humus eller jord erstatning.

Fyll hevede hagesenger Trinn 12
Fyll hevede hagesenger Trinn 12

Trinn 5. Fjern steinene fra bakken

Bruk hendene og kjenn på jorden for å sikre at det ikke er noe som kan forstyrre planteveksten. Hvis det er steiner, plukke dem opp og flytte dem til et annet sted i hagen, eller kanskje sette dem i hagen eller til stranden senere.

Fyll hevede hagesenger Trinn 13
Fyll hevede hagesenger Trinn 13

Trinn 6. Fyll sengene til fulle eller nesten fulle

Spred jorda direkte over et lag papp eller avis. Hvis du vil plante noe som vokser rett opp som tomater, legg til jorda til det fyller bedet. Hvis du planter blomster, la det være litt plass på toppen av sengen.

På denne måten vil den blomstrende blomsten skille seg mer ut fra stammen

Anbefalt: