Hvordan fylle luft inn i bildekk: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fylle luft inn i bildekk: 12 trinn (med bilder)
Hvordan fylle luft inn i bildekk: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan fylle luft inn i bildekk: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan fylle luft inn i bildekk: 12 trinn (med bilder)
Video: How to Remove Stains From Clothes At Home Better Than The Dry Cleaner 2024, Kan
Anonim

Du kan fylle dekkene med luft raskt og enkelt ved hjelp av en hjemmeluftpumpe eller på en bensinstasjon. Sørg for at du har en lufttrykkmåler klar, slik at dekkene kan fylles nøyaktig. Ved å opprettholde riktig lufttrykk i dekket vil det forhindre at dekket sprekker, noe som vanligvis er et resultat av et raskt fall i dekktrykket. I tillegg vil riktig oppblåsing av dekk maksimere bruken av bensin og kjøreeffektiviteten.

Steg

Del 1 av 3: Måling av trykk

Image
Image

Trinn 1. Kjøp en dekktrykkmåler

Se etter dette verktøyet i en pålitelig bildelbutikk eller verksted. Dette verktøyet er ganske billig og lett å bære rundt. Prisen varierer fra IDR 65 000 for den vanlige til 390 000 IDR for digitalen og har en luftutløserknapp og til og med taleveiledning. Det er to typer dekk lufttrykkmålere som er enkle å bære rundt: potlot og dial type

  • Potlot -type måleinstrumenter er lange, tynne og metalliske, omtrent på størrelse med en blyant. Dette verktøyet har forlengelsen skiftet gradvis av lufttrykk når det er festet til dekkstangen.
  • Dial -måleinstrumentet ligner på potten, men er også utstyrt med en måler og en markeringsnål.
Image
Image

Trinn 2. Kontroller lufttrykket i dekket

Finn et lite stykke gummi på dekkfelgen, og åpne den for å se dekkventilen. Trykk på den åpne enden av lufttrykkmåleren på dekkventilen. Hold fast og støtt, og lytt etter en lett pipelyd mens måleren leser trykket fra dekket. Etter et øyeblikk trekker du måleren fra dekket og ser måleresultatene på den lille skjermen på verktøyet.

Image
Image

Trinn 3. Bestem hvor mye luft som fortsatt er i dekket

Bildeksttrykket varierer vanligvis fra 206,8 til 241,3 kpa (kilopascal), selv om små lastebiler generelt krever mer trykk. Noen kjøretøy krever samme mengde trykk for hvert dekk, men noen har forskjellige dekktrykk foran og bak. Generelt tømmes dekk med 6,9 kPa hver måned. Du bør kontrollere dekktrykket minst hver måned fordi omgivelsestemperaturen også påvirker dekkas kpa. Dette er en fin måte å finne små lekkasjer. Det er også en god idé å sjekke dekktrykket ved tanking. I stedet for å stå stille, ta tak i måleren og sjekk dekktrykket. Sørg for å sjekke reservedekktrykket to ganger i året, slik at det ikke går flatt når det trengs.

  • Se bilens manual eller førerdørsinstruksjonene for anbefalt dekktrykk. Instruksjonsetiketten vil foreslå dekktrykk i kPa eller psi (pounds per square inch).
  • Hvis dekket ditt er helt flatt, kan det være lekkasje. Prøv å fylle dekkene med luft og sjekk at luften ikke lekker. Hvis dekkene holder luft, ta en kort tur og sjekk dekktrykket igjen. Hvis dekktrykket synker, har dekket en mindre punktering og må bringes til et dekkverksted. Hvis du kan høre lyden av luftlekkasje, anbefaler vi å installere et ekstra dekk. Hvis mer enn ett dekk er sprengt, må du kontakte en tauetjeneste.

Del 2 av 3: Forberedelse av pumping

Image
Image

Trinn 1. Fjern ventilstammedekselet

Dette omslaget settes på igjen, så behold det godt eller legg det i lommen. Du bør imidlertid la hvert stengeldeksel stå på ventilen til dekket blåses opp. Dermed utfører dekselet fremdeles sin funksjon og risikerer ikke å gå tapt.

Image
Image

Trinn 2. Sett opp luftpumpen

Automatiske luftkompressorer er dyre, men de gjør jobben sin raskt. Du kan bruke en manuell pumpe, for eksempel en sykkelpumpe. Imidlertid tar denne metoden mye tid og krefter. Du kan kjøpe en luftpumpe, eller låne av en venn. Ellers leverer de fleste bensinstasjoner luft- og vannpumper.

  • Hvis du bruker en sykkelpumpe, må du kontrollere at schrader -ventilen er riktig. Det er lurt å be noen andre om hjelp, slik at du ikke trenger å gjøre alt selv. Bildekk er mye større enn sykkeldekk!
  • Du kan kjøpe en luftpumpe som kobles til bilens 12v -linje i en bildelerbutikk når du kjøper en lufttrykkmåler for dekk.
Image
Image

Trinn 3. Sørg for at dekkene er kalde

Dette betyr at det er best å fylle dekket om morgenen eller når du har kjørt mindre enn 3,2 km siden dekket gikk tomt. Hvis du har kjørt mer enn 1,6-3,2 km, vil lufttrykkmåleresultatene være unøyaktige.

Image
Image

Trinn 4. Bruk luftpumpen på nærmeste bensinstasjon

Vanligvis er denne pumpen på bensinstasjonens parkeringsplass, langt fra bensinstasjonen. Hvis du ikke møtes, kan du prøve å spørre en ansatt på bensinstasjonen. Parker bilen ved siden av luftpumpen og se etter myntsporet. Vanligvis kan du bruke denne pumpen gratis.

  • Parker bilen i nærheten av pumpen, slik at slangen når alle fire dekkene dine. Dette er lettere hvis du bare fyller 1-2 dekk.
  • Kontroller dekktrykket mens du fyller drivstoff. Hvis bruk av en bensinstasjonsluftpumpe belastes, er denne avgiften vanligvis gratis hvis du har fylt opp bensin. Kanskje du må vise bevis på at du har fylt gassen til bensinstasjonen.

Del 3 av 3: Dekkfylling

Image
Image

Trinn 1. Koble til pumpen

Hvis du bruker en bensinstasjonspumpe, må du sette inn en mynt for å starte pumpen. Lyden av pumpen som vibrerer og buldrer bør begynne å bli hørt. Trekk pumpeslangen til nærmeste dekk (eller dekket som må fylles) og trykk enden av pumpeslangen til enden av dekkluftventilen. Hold den fast og støtt, og lytt til lyden av vinden som fyller dekkene.

Hvis du hører lyden av luft som spruter vilt, kan du prøve å stabilisere pumpen. Det er mulig at enden av pumpeslangen ikke er ordentlig festet til ventilen

Image
Image

Trinn 2. Vær tålmodig

Hvis lufttrykket i dekket ditt allerede er veldig lavt, kan det ta noen minutter å fylle hvert dekk. Hvis dekket er fylt for ikke lenge siden, og nå bare perfeksjonerer trykket, kan fyllingen ta så lite som 10-20 sekunder. Hvis du bare finjusterer dekktrykket, anbefaler vi at du gjør det med en manuell pumpe for å spare penger.

Image
Image

Trinn 3. Kontroller dekktrykket før du reiser, og juster om nødvendig

Når du føler at dekkene er fylt med nok luft, fjerner du pumpeslangen og bruker en måler for å måle dekktrykket. Igjen er standardtrykket for de fleste dekk 206,8-241, 3 kPa, men sjekk bilens spesifikasjoner for å være sikker. Fyll dekket med luft hvis trykket fortsatt er lavt, og slipp ut luft hvis det er for høyt. Når dekktrykket er riktig, er jobben din gjort.

  • For å slippe ut luft fra dekket, trykk på midtstiftet på ventilstammen med neglen eller et verktøy. Du bør høre hvesende luft som kommer ut av dekkene. Slipp luften litt etter litt slik at den ikke kommer for mye ut mens du sjekker dekktrykket så ofte som mulig.
  • Sørg for å blåse opp dekkene til anbefalt trykk, selv om måleresultatene bare er 6, 9-13, 7 kPa. Det sies at hver 20,7 kPa under anbefalt tall er bensinforbruket 1% mer sløsing. I tillegg øker akselerasjonen av dekkslitasje med 10%
Image
Image

Trinn 4. Sett på dekkventilens deksel

Når du er ferdig med å fylle hvert dekk, må du passe på at du skifter ventilstammedekselet. Du trenger ikke tette ventilen, men risikoen for at dekket mister luft reduseres. Ventilen vil ikke miste luft med mindre den komprimeres av noe, for eksempel en pinne, finger eller andre fremmedlegemer.

Image
Image

Trinn 5. Gjenta prosessen for hvert dekk

Hvis pumpeslangen ikke når, må du flytte bilen nærmere pumpen eller snu. Vær imidlertid oppmerksom på at hver pumpeøkt er tidsbegrenset, så du må være rask, slik at du ikke trenger å betale igjen.

Tips

  • Noe du trenger å vite for de av dere som er de første som fyller dekkluft, luftdispenseren fungerer vanligvis i en kort periode (ca. 3 minutter). Åpne derfor ventildekselet først, og parker bilen parallelt med luftpumpen for å spare tid.
  • Den riktige mengden lufttrykk for hvert dekk er skrevet på et klistremerke inne i førerdøren. Hvis du ikke finner den, må den stå i bilhåndboken.
  • I gjennomsnitt mister dekkene 0,4 kg luft hver måned. Sørg derfor for å kontrollere dekktrykket en gang i måneden.
  • Vet hvordan du bruker en luftpumpe. Vanligvis har enden av pumpeslangen et rør som festes til dekkventilstammen, og en bryter/håndtak som må trykkes for å fylle luften. Hvis du slipper håndtaket, vil en meter vises på slutten og vise lufttrykket, samtidig som det begynner å komme luft ut av dekket. Du bør holde håndtaket inne mens du slipper det av og til for å kontrollere om målet for lufttrykk er nådd.
  • Lufttrykket i dekk bør bare kontrolleres hvis temperaturen er kald. Hvis du har kjørt mer enn 1,6-3,2 km, kan måleresultatene være feil.

Advarsel

  • Pass på at dekkene er riktig fylt. Overdreven lufttrykk vil akselerere dekkslitasje og påvirke kjørekomforten. For lavt trykk vil øke dekkspenningen og føre til at den overopphetes og deretter eksploderer. Dette kan føre til at en bil med et høyt tyngdepunkt (for eksempel en SUV) kan velte. Lavt lufttrykk fører også til at dekk slites raskt og sløser med energi (noe som resulterer i en drastisk reduksjon i kjørelengden). Det skal bemerkes at vanligvis er maksimal dekktrykk høyere enn det som er angitt på kjøretøyet. Ikke la dekktrykket være lavere enn bilens oppgitte trykk.
  • Hvis mulig, bruk målerne du har, da noen ganger er måleren på bensinstasjonskompressorer unøyaktig.
  • På grunn av den begrensede tiden å bruke luftpumpen, prøv å fylle opp overflødig luft i hvert dekk for sikkerhets skyld. Når du er ferdig, må du ta lufttrykkmåleren og teste trykket på hvert dekk, og deretter blåse ut luften litt om gangen (om nødvendig) til trykket er helt riktig.
  • Når du bruker en høytrykksluftkompressor (f.eks. På en bensinstasjon) for å fylle et sykkeldekk, fyller du inn luften litt etter litt for å forhindre at dekktrykket blir for høyt og risikerer et brist.
  • Noen ganger har enden av luftdispenserens slange en metall lufttrykkmåler som avlesningen er gravert på. Disse målerne er vanligvis vanskelige å lese om natten, så det er best å ta med egen.
  • Det anbefales på det sterkeste å ikke lene seg på dekkene mens dekk fylles. Selv om dekkbrudd er usannsynlig, er det best å ikke lene seg på dekket for å forhindre skade.
  • Vær forsiktig med å blåse opp mer luft enn dekket trenger. Generelt er dekk med et trykk på 275,8 kPa eller mer nær å blåse. Av sikkerhetshensyn må du ikke overstige 34,4 kPa av anbefalt nivå.
  • Det er en god idé å fjerne dinglende halskjeder og smykker mens du arbeider med dekk (og andre bildeler).

Anbefalt: