3 måter å krølle båndet på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å krølle båndet på
3 måter å krølle båndet på

Video: 3 måter å krølle båndet på

Video: 3 måter å krølle båndet på
Video: Tre måter å legge opp på 2024, Kan
Anonim

Det er flere måter å krølle et bånd, enten det er for en pakke eller for en bobby pin. Du kan krølle båndet med saks. I tillegg må duken oppvarmes eller sprayes med en stivelsesoppløsning. Uansett er alt enkelt å gjøre!

Steg

Metode 1 av 3: Bruk av saks

Image
Image

Trinn 1. Klipp valset tape til ønsket lengde

Hvis du ikke er sikker på hvilken lengde du trenger, klipp ut ca 30 cm. Hvis det ikke er lenge nok, kan du ta en lengre. Husk at når du krøller båndet, vil det forkortes, så beregne den opprinnelige lengden du tar godt.

Krøllebånd Trinn 2
Krøllebånd Trinn 2

Trinn 2. Finn den naturlige krøllete formen på båndet

Selv om de vanligvis ser rett ut, har rullede bånd faktisk en naturlig krøllete form. Du må kanskje følge krøllens naturlige form når du bruker saks for å krølle den.

Image
Image

Trinn 3. Merk hvilke sider som er skinnende og hvilke som er falmet

Den falmede siden må vende ned, mot gulvet, når du krøller båndet med saks. Vanligvis følger krøllene den blanke siden av båndet.

Image
Image

Trinn 4. Ta tak i den ene enden av tapen mellom pekefingeren og tommelen

Trekk den så tett som mulig avhengig av om du har bundet den til pakken, eller om du har bundet den etter å ha krøllet båndet.

  • Det er lettere å knytte båndet til pakken først og deretter krølle det, da du bare trenger å gripe den ene enden. Hvis ikke, må du feste den andre enden for å holde den på plass.
  • Hvis du er høyrehendt, legg båndet på venstre hånd, og omvendt hvis du er venstrehendt.
Image
Image

Trinn 5. Hold saksen opp, med bladene opp og åpne

Vri fingeren rundt midten av saksbladet og saksens håndtak (i X som lages når saks er åpen). Tommelen holder tapen vendt mot den skarpe enden av saksene.

Image
Image

Trinn 6. Trykk fadesen inn i bunnen av tapen godt mot saksbladet med tommelen

Sørg for at den falmede delen av båndet fremdeles vender ned.

Image
Image

Trinn 7. Trekk i tapen med saksbladet mens du fortsetter å trykke den med tommelen

Sørg for at du gjør det raskt. Trykket vil få tapen til å krølle seg.

Det er viktig å gjøre denne delen raskt, for hvis du gjør det for sakte, vil båndet ikke krølle seg. I noen tilfeller vil bandet være enda mer rett

Image
Image

Trinn 8. Fjern tapen fra saksbladet

Det krøllete båndet vil krølle. Hvis det ikke er det, eller det ikke er så kinky som du vil, kan du gjenta de samme trinnene. Hvis andre gang fremdeles ikke fungerer, må du ta et nytt langt bånd og prøve igjen.

Metode 2 av 3: Curling Fabric Tape med stivelsesoppløsning

Krøllebånd Trinn 9
Krøllebånd Trinn 9

Trinn 1. Samle materialene dine

Selv om du trenger mer materiale enn å bruke en enkel båndrulle, tar denne prosedyren ikke lang tid å fullføre. Krøllete tøybånd kan gjøre pakken enda vakrere.

  • Finn en pinne på størrelse med en spiker (en blyant eller tynn pinne vil også fungere) som du vil bruke til å krølle båndet. En større diameter vil resultere i større krøller, mens en mindre diameter vil resultere i mindre krøller.
  • Ta et langt klutbånd. Bredden spiller egentlig ingen rolle, bredden avhenger av hva du vil. Pass på at båndet er litt lengre enn du vil, da curling vil gjøre det mindre.
  • Bland stivelse og vann i en sprayflaske.
  • Ta noen klesklyper eller klips eller tape.
Image
Image

Trinn 2. Bland en spiseskje stivelse med en kopp vann

Rør blandingen i en sprayflaske til stivelsen er helt oppløst.

Image
Image

Trinn 3. Fest stoffbåndet til den ene enden av pinnen

Du kan gjøre dette med klesklyper eller klips, eller tape. Pass på at tapen ikke beveger seg eller kommer av staven, for hvis den løsner under tørkeperioden, vil den ikke krølle veldig godt.

Image
Image

Trinn 4. Pakk båndet rundt pinnen

Pass på at du pakker den så tett eller så krøllete du vil. Igjen, avhengig av diameteren på pinnen (eller hvilket element du bruker), vil krøllen enten være større eller mindre. Ikke berør tapene mot hverandre mens de er pakket inn, ellers vil områdene der de blir presset ikke bli sprøytet med stivelsesoppløsningen.

Tape eller fest endene på tapen, slik at sidene ikke beveger seg eller løsner

Image
Image

Trinn 5. Spray tapen med stivelsesoppløsningen

Ikke suge båndet i løsningen, men sørg for at hele båndet er helt belagt. Eventuelle ubelagte deler vil ikke være stive nok til å opprettholde formen.

Krøllebånd Trinn 14
Krøllebånd Trinn 14

Trinn 6. La tapen tørke

Tapen må være helt tørr før du fjerner den fra pinnen, ellers mister den formen. Det vil ta lang tid å tørke, så det er lurt å ha nok tid til å krølle og tørke båndet før du vil bruke det.

Image
Image

Trinn 7. Fjern klesnålen og la tapen gli av pinnen

Båndet ditt skal allerede være stivt og krøllete. Du kan endre formen hvis du trenger å feste den til en pakke, men ikke la tapen bli våt, da det vil få tapen til å miste sin krøllete form.

Metode 3 av 3: Curling Fabric Bånd ved å bake det

Krøllebånd Trinn 16
Krøllebånd Trinn 16

Trinn 1. Samle materialene

I motsetning til curling stoffbånd med stivelsesoppløsning, trenger du flere ingredienser og mer tid, da det vil ta lengre tid å bake båndene til krøller enn å bare la dem tørke. Imidlertid vil denne metoden produsere et bånd som ikke er så stivt som å bruke en stivelsesoppløsning.

  • Ta tøybåndet ditt. Når det er krøllet, vil båndet være mindre enn det opprinnelig var, så klipp det alltid litt lenger enn du trenger.
  • Ta noen trepinner eller spyd for å vikle rundt båndet.
  • Ta klesklyper for å holde tapen på plass.
  • Bruk en sprayflaske med vann for å spraye alt før du baker.
  • Bekled en kakeform med folie for å bake båndet.
Image
Image

Trinn 2. Vikle båndet rundt spydet og fest det

Pass på at båndet er tett nok til at det ikke løsner eller mister formen når du baker. Unngå å støte båndene mot hverandre slik at vannet kan komme over båndene.

Fest båndet i begge ender av spydet med klesklyper

Image
Image

Trinn 3. Spray tapen med vann

Du trenger ikke suge båndet, men gi det en god spray og sørg for at hele båndet er utsatt for vann, slik at du ikke brenner båndet i ovnen.

Sprøyt klesnålene også så de ikke brenner seg i ovnen

Krøllebånd Trinn 19
Krøllebånd Trinn 19

Trinn 4. Stek pitaen i ca 10 minutter ved 93 grader Celsius

Legg båndet på et bakeplate kledd med aluminiumsfolie. Steketiden vil avhenge av ovnen din, så det er greit hvis du trenger litt lengre tid.

Krøllebånd Trinn 20
Krøllebånd Trinn 20

Trinn 5. Fjern fra ovnen når tapen er helt tørr

Fortsett å sjekke pitan under bakingen, slik at du ikke baker pitan for lenge eller for tidlig. Når tapen er helt tørr, tar du den ut av ovnen.

Kontroller undersiden for å kontrollere at alle sider er tørre

Image
Image

Trinn 6. Fjern tapen fra staven når den avkjøles

Båndet ditt skal være krøllet og beholde formen med mindre det blir vått. Du kan bruke dem til å dekorere hårnålene, eller legge dem til i en pen pakke som et ekstra preg!

Tips

  • Hvis du trykker hardere på den ene siden av båndet mens du trekker det med saks, får det til å krølle mer.
  • Hvis båndet ikke krøller seg ordentlig første gang du prøver det, gjentar du prosedyren og sørger for å bruke saksene på samme side for å styrke krøllen.
  • Å være oppmerksom når du lar gaven være profesjonelt pakket inn i gaveinnpakningstabellen, kan hjelpe; Vær oppmerksom på metoden gaveinnpakningsarbeidere bruker til å krølle båndet fordi de er gode på det. Kanskje du kan be dem om å vise deg hvordan de gjorde det mot deg.
  • Krøl et par stykker rullet bånd og fest dem til en tråd i midten, og fest dem deretter til hver gavepakke.

Anbefalt: